Zgjedhja më e mirë e një regjistri të kases varet nga nevojat e restorantit. Në Itali ekzistojnë ende modele të përhapura klasike në të cilat administratori manualisht shkruan çmimin e pjatave individuale brenda një komande, të shënuar me dorë në një fletë të veçantë. Një zgjidhje e ngjashme nuk mund të përjashtohet me cdo  kosto. …

[Lexo me shume…]

Regjistri klasik i kasave ende reziston në treg dhe markat më të rëndësishme mbajnë prodhimin e saj. Karakteristikë e regjistrit të thjeshtë të kases është një printer fiskal i integruar brenda së njëjtës makinë. Është një printer  që ju lejon të personalizoni faturën me të dhënat e kërkuara nga ligji. Makinat më moderne gjithashtu lejojnë …

[Lexo me shume…]

Menaxhimi i magazines se nje restoranti

data17 January 2019adminNo Comments

Menaxhimi i magazinës së një restoranti kërkon një kontroll shumë të kujdesshëm të shpenzimeve dhe një llogaritje të saktë  te lekeve. Me  gjithë disponueshmërinë e programeve të sigurta dhe të thjeshta për t’u përdorur, njerëzit  mbështeten në analiza të bëra me letër, stilolaps dhe makine llogaritese. Shpesh rezultati i një menaxhimi të ngjashëm, për fat …

[Lexo me shume…]

10 karakteristika te kamarierit model

data15 January 2019adminNo Comments

Një kamerier i mirë duhet te ndjeke keto pika kyce: 1.Te kujdeseni  për pamjen tuaj dhe veshjen tuaj. Pastrimi dhe rendi janë bazat e një prezantimi të mirë. Asnjëherë mos u shfaqni me një xhaketë të copëtuar apo te njome ose uniformë. Kushtojini vëmendje qëndrimit dhe sjelljes. Asnjëherë mos i mbani duart në xhepin tuaj! …

[Lexo me shume…]

Kush hap një restorant e di shumë mirë se nuk po hap ndonjë biznes, por po fillon një kompani të vogël apo të madhe. Si e tillë, pra, restoranti duhet të menaxhohet me kujdes,  ne planifikim, ne monitorim dhe  ne organizim të çdo aspekti të aktivitetit. Edhe restoranti do të duhet të ketë një organizim …

[Lexo me shume…]

TE HAPNI NJË RESTORANT NË AMERIKË? KU?

data11 January 2019adminNo Comments

Kur i referohemi Amerikës, ose Shteteve të Bashkuara, po flasim për një territor në të cilin ekzistojnë realitete shumë të ndryshme. Dallimet mund të jenë të mëdha edhe mes shteteve të ndryshme dhe brenda të njëjtit shtet. Dhe kështu, ku mund të hapim një restorant në Amerikë? Ju domosdoshmërisht duhet të merrni parasysh veçoritë e …

[Lexo me shume…]

A keni hapur një restorant dhe duhet të provoni idene tuaj në hartimin e menusë? Sigurisht, herët a vonë do të keni nevojë të krijoni edhe një menu për fëmijë. Është me të vërtetë një shërbim i dobishëm dhe që prindërit shpesh e vlerësojnë. Jo gjithmonë pjatat e një restoranti janë projektuar dhe dizajnuar për …

[Lexo me shume…]

Në mënyrë që një restorant të punojë dhe të ndërtojë një reputacion të mirë, është thelbësore të kujdeseni për çdo aspekt të vetëm. Nuk eshte shqetesuese  vetem mobilimi i sallave, kjo nuk është e mjaftueshme, sepse një restorant është bërë edhe nga njerëz të cilët, me ekspertizë dhe mirëdashësine e tyre janë në gjendje  për …

[Lexo me shume…]

1-Amerika është plot me restorante italiane Cilesimi i parë është se ka dhjetëra mijëra restorante italiane dhe italiane-amerikane të përhapura në të gjithë vendin, me një prevalencë të qartë në Nju Jork dhe New Jersey. Konkurrenca është me të vërtetë e pamëshirshme për njerëzit tradicionalë në Shtetet e Bashkuara dhe nuk është një lajm i …

[Lexo me shume…]

Pershtatja e klienteve me menune

data7 January 2019adminNo Comments

Çfarë efekti rrit MENUJA në klientët e rinj? A kuptojnë klientët e rregullt çfarë ka të re? A ka ndonjë mashtrim për të rritur punën e stafit tuaj? Nëse përdorni produkte cilësore të prodhuara , nëse jeni të vëmendshëm ndaj shëndetit të njerëzve, ju duhet t’i njoftoni ata. Për të udhëhequr zgjedhjen e klientit tuaj …

[Lexo me shume…]

A DONI TE JENI GJITHMONE TE INFORMUAR ME VERSIONET ME TE FUNDIT TE PROGRAMEVE TONA?