Stilet e shërbimit të restorantit. Këtu janë mënyrat e ndryshme për të shërbyer pjata në restorant ose bar. Ky informacion mund të na ndihmojë të identifikojmë llojin e restorantit në të cilin po hamë. Ndër më të njohurit është shërbimi francez, rus ose italian. Le të kuptojmë së bashku se çfarë është dhe pse është …

[Lexo me shume…]

Palazzo Castri Firenze është një hotel i vogël i lezetshëm që ndodhet në zemër të qytetit të bukur Firence. Për të qenë më të saktë është një hotel Boutique karakterizuar nga detaje të patëmetë dhe bukuri dhe elegancë maksimale. Nëse jeni duke kërkuar një vend për të kaluar disa ditë relaksuese, kjo është zgjedhja e …

[Lexo me shume…]

Pse të filloni një projekt ekskluziviteti hotelierik? Cilat janë avantazhet e një zgjedhjeje të tillë? Le t’i shohim së bashku. Ekskluzivitet hotelieri Kur flasim për ekskluzivitetin e hotelierisë po i referohemi një zinxhiri restorantesh që kanë një identitet të fortë të përbashkët. Nëse vendosni të hapni një biznes në këtë sektor, kjo mund të jetë …

[Lexo me shume…]

Për çfarë po flasim kur i referohemi paketimit të ushqimit? Këtu keni disa informacione për të kuptuar pse ato janë kaq të rëndësishme. Pavarësisht nëse i referohemi një kuzhine restoranti apo një gatimi në shtëpi, është thelbësore që të keni këto paketime ushqimore. Por si bëhen dhe për çfarë shërbejnë? Për çfarë shërbejnë paketimet e …

[Lexo me shume…]

Para së gjithash, le të fillojmë duke shpjeguar se çfarë nënkuptohet me qumështoret. Ndoshta jo të gjithë e dinë se ky është emri që u është dhënë si fabrikës së biznesit të qumështit ashtu edhe kompanisë së produkteve të qumështit. Në Itali, veçanërisht në jug, në zonat e Cilento, është e mundur të takoni qumështore …

[Lexo me shume…]

Mini bar është një aksesor që absolutisht nuk mund të mungojë në bare, por jo edhe në restorante. Shtë një frigorifer shumë funksional me një vitrinë, brenda të cilit futen shishe me qëllim që t’i mbajnë të freskëta, por në të njëjtën kohë t’i bëjnë ato të dukshme për klientët. Ky aksesor është vërtet i …

[Lexo me shume…]

Kur flasim për shënimet e kreditit po u referohemi dokumenteve tatimore që kanë të njëjtat kërkesa si arti i faturës. 21, me ndryshimin e vetëm që duhet të zëvendësosh formulimin “faturë” me formulimin “notë krediti”. Ato përdoren për të anuluar të gjitha ose një pjesë të faturave të lëshuara më parë. Shënimet e kreditit mund …

[Lexo me shume…]

Diskutimi mbi metodat e shpërblimit sigurisht që meriton një vëmendje. Ka disa çështje që duhet të adresohen në këto terma. Në këtë drejtim, mund të flasim për kuponët e vitit 2020 për punë ndihmëse që funksionojnë mirë për përmbushjen e pagesës së shërbimeve të punës siç janë ato të kamarierëve. Në fakt, pasi të keni …

[Lexo me shume…]

Channel manager: në restorante

data14 October 2020adminNo Comments

Çfarë është një Channel manager? Dhe pse është e rëndësishme ta përdorësh atë? Si mund të përshtatet me botën e hotelierisë? Le t’i përgjigjemi disa prej këtyre pyetjeve dhe të kuptojmë se si t’i përdorim ato më së miri. Çfarë është Channel manager? Ky mjet është plotësisht pjesë e një konteksti të menaxhimit të aktiviteteve …

[Lexo me shume…]

Çfarë nënkuptohet kur bëhet fjalë për kujdesin ndaj klientit? Cilat janë kërkesat që një shërbim ndaj klientit duhet të plotësojë për të kënaqur klientët? Këtu janë përgjigjet e disa pyetjeve. Disa keshilla Kur filloni një biznes të restorantit, është shumë e rëndësishme që të jeni në gjendje t’u ofroni klientëve tuaj një shërbim cilësor që …

[Lexo me shume…]

A DONI TE JENI GJITHMONE TE INFORMUAR ME VERSIONET ME TE FUNDIT TE PROGRAMEVE TONA?