Paisjet më të përdorura ne aktivitetet e restoranteve

autore articolo rexhina prifti data articolo 18 July 2018 commenti articolo 0 commenti

Teknologjia në  brëndësi të ushqimeve . Paisjet per restoranti.

Restoranti nuk është vetëm ushqimi, përbërësit dhe duart e njeriut që i gatuajnë  ato. Në restorantet  dhe aktivitetet e restoranteve të të gjitha llojeve futet në lojë një faktor tjetër: makinat. Mendoni për pajisjet që vijnë nga frigoriferi me  ushqimin te shpejtë, frigoriferi për ruajtjen e peshkut në magazinë etj.

Në këtë rast , sot Ristomanager ju do të shqyrtojë pajisjet më të përdorura në restorante . Do tju cojmë pas kuintave të pjatave   që shijoni në tavolinë. Kjo  do të zbulojë teknologjinë që qëndron pas ushqimit.

1)Kuzhina Profesionale

Edhe ata që nuk kanë qenë kurrë në kuzhinë të një restoranti e dinë se nuk është si shtëpia e tyre. Siç tregohet në foto, çdo pjatë në një restorant është përgatitur në pllakat e këtyre kuzhinave çeliku, inox. Kuzhinat që, në varësi të madhësisë së dhomës, mund të jenë një ose më shumë. Përveç gatimit, kuzhina profesionale janë të dedikuara për larjen e enëve dhe përbërësve. Ata, natyrisht, jo ndryshe nga kuzhinat tona në shtëpi, gjithashtu kanë rafte për të ruajtur  të gjitha llojetr e eneve.

2) Çillerët e shpërthimit

Në çdo biznes restorant, nga restoranti i peshkut në sallonin e akullores, këto paisje  lejojnë ruajtjen e produkteve ushqimore. Në mënyrë që të eliminohen bakteret, armiqtë  për shëndetin e klientit dhe për aktivitetin tuaj, rënësit e shpërthimit përdorin dhoma me temperatura prej -45 ° C, në të cilat ushqehen në dy mënyra

me zvogëlimin, duke sjellë temperaturën e produktit në + 3 ° C
me ngrirje, e cila shkakton temperaturën e produktit të bjerë në -18 ° C
Megjithatë, nuk ka rrezik që një chiller me shpërthim mund të ndikojë në vetitë organoleptike të produktit. Avionët e dhomave të brendshme pengojnë formimin e kristaleve të akullit në gjeneratat e ruajtura aty.

Dy rekomandime për ata që përdorin një chiller të shpërthimit në biznesin e tyre:

jo për të ruajtur ushqimin në temperatura më të ulëta se 18 ° / 20 ° C
jo për të ruajtur ato për më shumë se 7 ditë

3) Shitjet e  tavolinave

Tavolinat  janë ato ku sende për tu zgjedhur dhe blerë nga konsumatorët.Tavolinat  mund të jenë në dru ose çelik (ose në të dyja materialet), por gjithmonë kanë dritaret e pashmangshme nga të cilat mund të zgjedhin pizza të gatshme ose shijen e konit të akullores. Në rastin e shitësit  së akullores  në sallë përfshihen gjithashtu kontejnerët e pashmangshëm metalikë për të ekspozuar shijet për shitje. Ekzistojnë sportelet e madhësive dhe kompozimeve të ndryshme bazuar në madhësinë dhe në hartën e brendshme të dhomës.

4) Prerësit

Prerësit  janë një duhet jo vetëm në dyqanet e mishit , por edhe në restorante. Markë më e famshme e slicers është Berkel, e cila ka prodhuar dhe shitur pa pushim që nga viti 1898. Prerësit  profesional janë të ndarë në dy kategori:

mekanike, që janë ato tradicionale që ju keni parë tashmë pas banakut të një kasapi, për të fetë e shkurtimeve të ftohta
elektrike, të cilat në vend të kësaj sigurojnë shkurtime më të sakta dhe përdoren gjithashtu në shtëpi

5) Mikserat

Harroje kuzhinierin që përshëndet picen me duart e zhveshura: në piceritë që duhet të prodhojnë në sasi industriale, ky rol është deri te mikserat . Në varësi të llojit të materialit ato ndahen në tri lloje:

në të cilën një shpatull dhe një pirun që, secili i lidhur me një disk, rrotullohet  në të njëjtën shpejtësi, por përballë të tjerëve duke punuar brumin . Me këtë lloj makine për trazim ju mund të merrni përzierje voluminoze (si ajo për panettone), por në xhiro  më të gjata.

Mikseri  gjithashtu lejon brumin  pica të rritet në një mënyrë më të oksigjenuar falë lëvizjeve nga poshtë lart.
Piruni  në formën e një piruni të kthyeshëm ose “U”, është i zhdrejtë në lidhje me sipërfaqen e tiganit të zierjes. Kjo përfshin levizje të ngadaltë, e cila megjithatë lejon më shumë manipulime në zonën e zierjes, me shtimin e përbërësve më shumë. Përzierësit e gjeneratës së fundit gjithashtu lejojnë nxjerrjen  dhe   trazimin me dy shpejtësi.  Mikseri pirun është i përshtatshëm për të gjitha llojet e brumit , por shumë e rekomanduar për ata të vështirët dhe të mesme-vështirë
Spiralet, të cila ndryshe nga dy llojet e mëparshme (zhytja dhe piruni) siguron brumë më të shpejtë dhe me lëshim të madh të nxehtësisë (18 ° C). Siç nënkupton emri, mikserja spirale ka brenda një spirale pingul me avionin e brumit. Kjo spirale është e përshtatshme për përzierje të të gjitha llojeve, por është e përkryer për të përmirësuar kohën e atyre që kërkojnë përpunim të gjatë. Ndërsa përzierësi i pirunit ka një përzierje me dy shpejtësi: një për përzierjen fillestare të përbërësve dhe tjetrën për përzierjen aktuale,te fundit.

Paisjet më të përdorura ne aktivitetet e restoranteve ultima modifica: 2018-07-18T12:42:13+00:00 da rexhina prifti