Paisjet e përdorura nga restorantet

autore articolo rexhina prifti data articolo 29 July 2018 commenti articolo 0 commenti

Një nga sektorët e punës që ende mbrohet mirë në Itali sigurisht që është restoranti . Në fakt, pavarësisht krizës ekonomike, e cila ende ka vënë në vështirësi serioze vendin tonë, shumë sipërmarrës kanë vendosur të investojnë në biznesin e restorantit, pasi  tradita e kuzhinës italiane është ende shumë e fortë dhe përfshin shumë njerëz.

Me siguri nuk mund të thuhet se një italian hani të hajë siç ndodh në vende të tjera, në të cilat nuk ka interes të njëjtë dhe të njëjtin pasion për gatim dhe ushqim. Ushqimi ose organizimi i drekave dhe darve në shtëpinë e dikujt është gjithmonë një çast shoqërimi, miqësie dhe intimiteti.

Kjo është arsyeja pse ata që vendosin të fillojnë biznesin e tyre, fokusohet në restorante me shërbim shpejtë, për shkak se ata janë plotësisht i vetëdijshëm se në qoftë se janë  në gjendje të veprojnë në mënyrë të drejtë do të kenë shumë kënaqësi që në shitje e parë, si për reagime dhe impakte pozitive të konsumatorëve.

Një nga gjërat më të rëndësishme për të ofruar një shërbim cilësor dhe për tu konsideruar t si një lokal i besueshëm është e lidhur patjetër me orenditë  dhe pajisjet, të cilat duhet të jenë të zgjedhura me kujdes dhe me mençuri, dhe nëse meret siperfaqësore  në lidhje me këtë aspekt është një gabim i madh, që pronari i një biznesi restoranti do ta paguajë në afat të gjatë dhe të mesëm.

Sigurisht, kur flasim për restorante  ne i referohemi jo vetëm   një restoranti klasik, por edhe një piceri, një qofteri , një bar apo një pijetore. Çdo biznes restoranti është i ndryshëm nga të tjerët dhe ka nevojë për pajisje të ndryshme bazuar në atë që do t’u ofrojë klientëve të saj.

Në këtë artikull ne do të përpiqemi për të bërë një pasqyrë të shkurtër të aktiviteteve të ndryshme, si hotelieri dhe pajisje të ndryshme të përdorura në mënyrë që të japë një ide të përgjithshme për të nisur  një aventurë profesionale në këtë fushë.

Pajisjet e restoranteve : çfarë keni nevojë për një bar

Një nga vendet më të frekuentuara nga njerëzit për tu  rifreskuar dhe qëndruar në kompani është padyshimim bari. Ndryshe nga ajo që dikush mund të mendojë, ky lloj i dhomës kërkon blerjen e shumë pajisjeve për të qenë në gjendje të ofrojë një shërbim të plotë.

Natyrisht ju nuk mund të shpërfillni makinën e kafes, së bashku me mullirin e  kafes. Dy mjete të tjera shumë në modë dhe për këtë arsye shumë të rëndësishme, janë grirësi  dhe shtrydhësi që janë përdorur për të bërë gjëra të ndryshme si smoothies, lëngjet dhe salcat për aperitivët.

Atëherë kemi të dobishëm një frigorifer për ekspozimin e  pastave  dhe kroasantëve  dhe  një shtrydhëse frutash e perimesh për të bërë pije të shtrydhura për njerëzit , kafe të ftohtë, pije dhe kokteje.

Së fundi ne kemi dy paisje  të tjera që nuk janë përdorur në  të gjitha baret, pasi kjo varet nga lloji i ofertës që ju doni të ofroni  klientëve dhe për këtë arsye ne nuk e konsiderojmë ato të domosdoshme: ajo është tostierë, e përdorur zakonisht për hamburgera dhe toste.

Pajisje për restorante : piceri

Një nga aktivitetet më të rëndësishme të restoranteve  në Itali është padyshim piceria. Arsyeja është shumë e thjeshtë: pica është e lindur në Itali dhe është një nga ushqimet më të njohura në vendin tonë, por edhe jashtë vendit është një nga pjatat më të njohura italiane .

Pajisjet e nevojshme për një piceri janë me të vërtetë shumë, por ne vetëm do të listojmë ato thelbësoret, sepse për t’i emërtuar të gjithë do të ishte me të vërtetë e vështirë. Para së gjithash kemi furrë që zakonisht është për djegjen e e drurit dhe mund të jetë e llojeve të ndryshme, edhe pse disa pronarë për arsye të ndryshme  mund të vendosin të përdorin gazin ose furrën elektrike, por është shumë e rrallë si  opsion.

Pastaj ne kemi mikser , elementet themelore për cilësinë e produktit, dhe për këtë arsye duhet të zgjidhet me kujdes dhe vëmendje. Mjete të tjera të rëndësishme janë: a) Tavolinë mermeri; b) Lavaman ; c) Pjatalarëse ; d) Frigoriferë; e) banjo.

Natyrisht përveç këtyre mjeteve dhe  për mobiliet dhe duhet të ndjekin të gjitha rregullat e higjienës, të parashikuara nga ligji.

Pajisje të rëndësishme për një restorant

Ne e mbyllim këte artikull duke folur për mobilimin dhe pajisjet e nevojshme për një restorant. .

Duke folur për mobiljet ne nuk mund të mos përmendim tavolinat , të cilat duhet të zgjidhen me kujdes dhe sipas llojit të restorantit , me vëmendje maksimale në optimizimin e hapësirës, ​​siç thamë në një artikull të mëparshëm.

Mjedisi më i kujdesshëm duhet të jetë ai i kuzhinës që, përveç respektimit të rregullave të higjienës, duhet të ketë të gjitha pajisjet e nevojshme. Në përgjithësi, çelik , inox është zgjedhur për lehtësi, por padyshim që nuk është i detyrueshëm, ndërsa veglat e ndryshme (enët, gotat  dhe tabakatë) duhet të jenë të materialit të përshtatshëm.

Përfundimisht, regjistri monetar  është shumë i rëndësishëm për çështjet tatimore,  ndaj vihet në pah një softuer që është një softuer menaxhues për furnizimin  e restoranteve , i cili është shumë i rëndësishëm për optimizimin e proceseve të punës dhe nga kjo pikëpamje Ristomanager me siguri përfaqëson përsosmërinë në sektorin e saj.

Paisjet e përdorura nga restorantet ultima modifica: 2018-07-29T14:23:16+00:00 da rexhina prifti