Ristomanager: softuer që menaxhon rezervimet e restoranteve

autore articolo rexhina prifti data articolo 23 August 2018 commenti articolo 0 commenti

A e dini se Ristomanager është softuer për menaxhimin e rezervimeve në restorante ?

Në këtë artikull, ne do t’ju ndihmojmë të mësoni se si të menaxhoni rezervimet me programin tonë, duke shpjeguar hap pas hapi të gjitha funksionalitetet e tij.

Gjërat kryesore që duhet të dini rreth menaxhimit të rezervimeve janë dy: e para ka të bëjë me regjistrimin  e klientëve, ose kur vjen një rezervim i ri, ju mund të futni ose një klient të ri ose të përdorni emrin e një klienti që tashmë ekziston në bazën e të dhënave; e dyta është se, ne mund t’i bashkojmë disa re\ervime në një tabelë të vetme, duke i kushtuar vëmendje për të zgjedhur një vend në nje kohë të caktuar për secilën prej tyre.

Pas sqarimit të bazave për njohjen e futjes së klientëve, le të shpjegojmë tani 4 pikat kryesore për menaxhimin e rezervimeve .

1) Bërja  e rezervimit: ajo që është thelbësore është të zgjidhni tabelën në të cilën dëshironi të fusni  rezervimin dhe pastaj klikoni mbi butonin Prenoto.


Kjo do t’ju tregojë një dritare në të cilën duhet të fusni emrin e klientit, emrin e tabelës, datën, kohën e mbërritjes dhe numrin e njerëzve.

Për të futur emrin e klientit, në pjesën e sipërme të djathtë mund të përdorim dy butona: butonin “I ri” dhe butoni “Kërko” .Në rastin e parë do të hapet një tjetër dritare në të cilën do të futen të gjitha të dhënat e klientit, të cilat do të ruhen në bazën e të dhënave, ndërsa në rastin e dytë do të hapet një dritare e ngjashme me atë të hapur nga butoni i Menaxhimit të Klientit të ndërfaqes kryesore. Nëse fusni më shumë se një rezervim  në të njëjtën tryezë, Ristomanageri do t’i vendosë ato në një listë, të cilën mund ti shihni nëpërmjet butonit Modifiko  në seksionin Rezervime.

2) Modifikimi i rezervimit: përsa  i përket futjes, duhet të zgjidhni tabelën në të cilën është futur rezervimi dhe të klikoni në butonin Modify. Përzgjidhni oraret  për ti  redaktuar dhe pastaj për ti ruajtur.

3) Fshirja e rezervimit: njësoj si për hyrjen dhe redaktimin, së pari duhet të zgjidhni tabelën dhe klikoni mbi butonin Fshi.

Pastaj do t’ju duhet të zgjidhni rezervimin që do të fshihet nga dritarja e zgjedhjes së rezervimit që do të hapet në rast se disa rezervime shfaqen në tabelën e zgjedhur dhe pastaj shtypni butonin Fshi.

4) Menaxhimi i rezervavimeve: në dritaren e Menaxhimit të Rezervave do të shfaqen të gjitha funksionet e shikuara në 3 pikat e tjera. Kjo gjithashtu do të jetë e dobishme për të parë të gjitha rezervimet në progres, në mënyrë që të mos të harrohet . Faqet e Vendos , Edito  dhe Fshi shfaqen në ekran. Kjo do t’ju lejojë të menaxhoni rezervimet më shpejt, sidomos në kohën e punës intensive.

Ju pastaj mund të shihni listën e plotë të rezervimeve  dhe zgjedhjen e tyre . Gjithashtu  mund të shihni menjëherë të dhënat e konsumatorit si emrin e kompanisë, adresën dhe kontaktet telefonike. Gjithashtu është e mundur të kryhet një kërkim nga konsumatori, si dhe për një tryezë që mund të zgjidhet nga dritarja e listës së tabelës dhe mund të aktivizohet me butonin e zmadhimit të kuq. Përveç kësaj, përmes Kalendarit mund të kërkoni gjithashtu duke futur datën e fillimit dhe datën e përfundimit të dëshiruar.

Unë shpresoj se ky artikull të mund t’ju ndihmojë të menaxhoni më mirë rezervimet tuaja. Ne jua rekomandojmë të gjithëve blerjen e Ristomanager si për menaxhimin e rezervimeve , ashtu edhe për shumë funksione  që ka.

Ne vetëm duhet tju urojmë “Happy Download”.

Arkosoft

Ristomanager: softuer që menaxhon rezervimet e restoranteve ultima modifica: 2018-08-23T09:03:08+00:00 da rexhina prifti