Restorante ne anije

autore articolo rexhina prifti data articolo 30 August 2018 commenti articolo 0 commenti

Kur vjen puna për restorantet , ne nënkuptojmë një sektor komercial të vërtetë që ka të bëjë me prodhimin dhe shpërndarjen e ushqimit për konsumatorët, si dhe shpërndarjen automatike.

Në këtë kontekst, kompanitë që operojnë janë të ndryshme: restorante, shkolla, mensë spitalore, kompani hoteliere dhe kompani që menaxhojnë shpërndarjen e pijeve dhe ushqimit përmes makinave shitëse.

Sektori i hotelerisë ka gjetur një zhvillim të gjerë falë nevojave që dalin nga bota e punës, apo studimi dhe sektori i turizmit.

Në fakt, zakonet e njerëzve që kanë tendencë për të ngrënë ushqim jashtë shtëpisë  kanë gjithnjë tendence te jene  vazhdimisht në evolim, kështu që restoranti, përveç llojit tradicional, po evoluon drejt formave të reja që plotësojnë nevojat e klientëve të saj.

Një sektor në veçanti

Është koha për tu zhytur në një degë të veçantë restoranteve detare.

Ky është një sektor i një tradite të gjatë, e cila shprehet sipas një sistemi klasik. Ose duke udhëtuar dhe duke qëndruar disa ditë në një anije, në det, këtu është sikur jetoni në tokë, kështu që ka restorante që përgatisin pjata të përditshme, duke vene në dukje  llojin e kuzhinës dhe llojin e ofertës, domethënë më shumë pjata të pasur dhe të shtrenjta për ato më të thjeshta dhe më të lira, vetëm për të përmbushur mundësitë e çdo pasagjeri.

Për më tepër, ky sistem del edhe nga fakti se nuk ekziston mundësia dhe hapësira për ruajtjen e sasive të konsiderueshme dhe të ndryshme të ushqimit; pikërisht nga kjo ne e quajmë atë si një metodë tradicionale.

restorantin detar ushqimet u nënshtrohen të gjitha atyre që janë proceset e punës, në mënyrë sektoriale: pra nga faza e furnizimit, magazinimit, përpunimit, deri në prezantimin e pjatave në receta të ndryshme të mundshme.

Anijet turistike janë emblema e kësaj forme të restorantit, e cila me prirje në rritje nga pikëpamja e turizmit, ka fituar një nivel të caktuar të biznesit.

Çfarë do të thotë të gatuash në anije

restorantet detare duhet të konsiderohen se për numrat që lidhen me pjatat e  pregatitura  çdo ditë, kështu që për të dy furnizimin e lëndëve të para dhe në faza të ndryshme të përpunimit, është e nevojshme për të vënë një vëmendje të konsiderueshme të standardeve të higjienës.

Konsiderohet se mesatarisht në një anije lundrimi ka rreth 5000 njerëz në mes të pasagjerëve dhe ekuipazhit, kështu që një qytet i vërtetë i vogël.

Kjo do të thotë se kuzhinat punojnë 24 orë në ditë. Higjiena është e rëndësishme, sepse në rastin e një infeksioni të zorrëve, duke marrë parasysh të gjithë njerëzit e pranishëm, cilat pasoja serioze mund të sjellin?

Prandaj ne duhet të organizojmë mirë vendin  për një ruajtje të mirë të ushqimit; Për më tepër, ushqime  të freskëta, siç janë pemët dhe perimet, blihen herë pas here në faza të ndryshme gjatë udhëtimit.

Rregulli është që çdo lloj ushqimi të ruhet në një mjedis të izoluar nga të tjerët në mënyrë që të shmanget çdo mundësi e ndotjes.

Edhe kuzhinat kanë një ndarje për departamentet bazuar në llojin e ushqimit që është përgatitur, qoftë në pjata të nxehta apo të ftohta, embelsiraose sende buke.

Gjithashtu për larjen e pjatave  ka zona specifike dhe të veçanta për të siguruar higjienën maksimale.

Një sektor i restoranteve  detare ka standardt punuese të përcaktuara mirë dhe më të organizuara për të lejuar që mjediset si anijet të jenë efektive, të shpejta dhe të garantojnë çdo formë sigurie dhe besimi për të gjithë njerëzit që  janë të pranishëm në bord.

Përfundime

Një punë komplekse që duhet të organizohet në mënyrë të përsosur, ajo e restoranteve  detare, ku numri i lartë i ushqimeve të përgatitura, ka nevojë për një menaxhim dhe organizim që nuk mund të zhvillohet në bord, por nga toka.

Në bordin e  anijeve gatimi   kryhet vetëm nën mbikëqyrjen e kuzhinieri dhe që kujdeset për shërbimit, por në terren  janë testuar dhe dizajnuar menu për çdo sezon, dhe   janë vendosur shenjat që janë dërguar për bord për përgatitjen e pjatave.

Për ta bërë këtë lloj shërbimi kaq funksional, prania e kompanive që merren me restorante detare është e rëndësishme, duke mbështetur aktivitete të kateringut  dhe të restoranteve te medha dhe të dimensioneve të konsiderueshme.

Restorante ne anije ultima modifica: 2018-08-30T09:40:20+00:00 da rexhina prifti