Si të menaxhoni një bar: 4 rregulla për sukses

autore articolo rexhina prifti data articolo 27 November 2018 commenti articolo 0 commenti

A keni vendosur vetëm të hapni një bar dhe dëshironi të kuptoni se si të bëni një ndryshim dhe të jeni të suksesshëm në një kohë të shkurtër? Le të fillojmë duke thënë se shiritja, në krahasim me restorantin, është një vend ku ne shpesh tentojmë të frekuentojmë. Nëse në fakt restoranti mund të ketë vetëm drekë ose darkë, në bar mund të blejmë edhe një sanduiç, të pijmë një kapuçin ose një gotë të thjeshtë të ujit.

E gjithë kjo, megjithatë, e bën barin një lloj më anonim të vendit sesa restoranti dhe për të cilin, pikërisht për këtë arsye, është e nevojshme të kushtojë më shumë kujdes dhe vëmendje. Bare duket të gjithë njëjtë, ose kështu duket, dhe për këtë pronari do të duhet të mbajnë në mend një numër të aspekteve në të cilën do të jetë e nevojshme për të levave për të pasuar.

Si të menaxhoni një bar: rregullat që duhet të ndiqni

Studimi i konkurrencës

Një nga gjërat e para për të bërë, për shembull, është studimi i konkursit, duke u përpjekur të hedhim një vështrim në baret tashmë të pranishme në zonë dhe të vlerësojmë çdo forcë dhe dobësi. Nëse është e vërtetë që bare mund të duken të njëjta, duke ditur se çfarë shkon apo nuk shkon në mes rrymave të tyre mund të na ndihmojë të vendosim një ofertë më të fokusuar ndaj nevojave të klientëve tanë potencialë. Për shembull, nëse një bar ka disa mangësi në menynë, mund të mendojmë t’i kompensojmë duke i ofruar ato në tonat.

Pikë në vend

Një gabim që nuk duhet të bëhet, edhe nëse shumë kanë tendencë ta bëjnë këtë, është që të mos i kushtojnë shumë vëmendje lokacionit, prandaj shumë bare janë anonime. Një sy më shumë për mobilimin nuk dëmtohet dhe, ndoshta, vlerësimi i personalizimit më të madh të mjedisit mund të përfaqësojë një element dallues që mund të bëjë dallimin në krahasim me baret e tjera në zonë.

Shërbim miqësor dhe miqësor

Ky është një tjetër çelës shumë i rëndësishëm dhe kjo nuk duhet të nënvlerësohet aspak. Sa herë kemi preferuar një bar në një tjetër sepse barman ishte më e bukur apo ndoshta do të na ofronte një kafe herë pas here? Këto janë të gjitha gjëra të vogla që një klient e vë re. Kjo është arsyeja pse një barman i mirë mund të ndërtojë edhe një marrëdhënie me klientët e tij, ai gjithmonë do të jetë miqësor dhe miqësor, duke iu afruar atyre me besim, por pa qenë tepër ndërhyrës. Në këtë mënyrë do të ketë sukses në sigurimin që klientët të bashkohen dhe të jenë besnikë. Në të vërtetë, bar nuk është vetëm një vend për të pirë kafe, por është gjithashtu një vend takimi, ku është mirë të ketë një bisedë. Për këtë arsye, ofrimi i një shërbimi miqësor dhe të mirë mund të luajë vetëm në favor të biznesit, duke ndikuar në suksesin e tij në një mënyrë të rëndësishme.

Duke u bazuar në një sistem të menaxhimit

Përtej analizës fillestare të konkurrencës, e cila mund të na udhëheqë për të kuptuar se çfarë të ofrojmë dhe elementet mbi të cilat do të përqendrohemi, me kalimin e kohës do të jetë mundësia që një menaxhim të bëjë dallimin. Një bar, në fakt, sado i vogël mund të jetë, përfshin një sërë aktivitetesh që duhet të planifikohen dhe monitorohen vazhdimisht, të cilat me ndihmën e softuerit të mirë mund të automatizohen. Ju mund të vlerësoni për të shkarkuar një softuer të menaxhimit me burim të hapur, si për shembull Ristomanager, i cili do t’ju lejojë që çdo aktivitet i barit të jetë gjithmonë nën kontroll. Nga menaxhimi i tabelave, në atë të urdhrave, për të arritur stafin dhe klientët.

Çdo aspekt do të jetë nën kontroll:

për shembull, mund të përshpejtojeni urdhrat në sajë të mundësisë së marrjes së urdhrave nëpërmjet tabletave dhe automatikisht t’i kaloni në kuzhinë. Dhe jo vetëm atë, me Ristomanager ju mund të automatizoni furnizimin e magazinës, të menaxhoni më mirë grupin tuaj të punës dhe të zhvilloni veprimtarinë e marketingut dhe besnikërinë e klientit. Po, sepse në sajë të këtij programi do të keni një histori reale të klientëve në dispozicion. Ju do të kuptoni më mirë shijet dhe zakonet e klientëve tuaj dhe, bazuar në këtë informacion, do të jeni në gjendje të studioni strategjitë e reja të promovimit dhe besnikërisë. Për më tepër, ndryshe nga menaxhimi më i restoranteve, Ristomanager nuk ka nevojë për një lidhje interneti. Kjo e bën softuerin të pavarur nga ndonjë ndërprerje që mund ta rrezikojnë biznesin dhe ta ndalojnë atë. E gjithë kjo është e mundur sepse është e mjaftueshme për të përdorur PC si një server, në mënyrë që të shfrytëzojnë lidhjen e rrjetit lokal. Softueri është gjithashtu me të vërtetë i lehtë dhe intuitive dhe mund të shkarkohet lehtë në mac ose pc.

Si të menaxhoni një bar: 4 rregulla për sukses ultima modifica: 2018-11-27T22:52:16+00:00 da rexhina prifti