Furrë më e mirë apo elektrike? Të gjitha të mirat dhe të këqijat

autore articolo rexhina prifti data articolo 3 December 2018 commenti articolo 0 commenti

Nëse keni vendosur të hapni një piceri, sigurisht që një nga pyetjet e para që do të hasni do të bëjë me zgjedhjen e furrës më të përshtatshme. Në veçanti do të duhet të vendosni nëse do të blini një furrë elektrike ose do të instaloni një furrë druri. Natyrisht, kjo është një zgjedhje shumë e rëndësishme, e cila do të ndikojë në prodhimin e produktit përfundimtar, dhe për këtë arsye ju nuk mund të neglizhoni.

Zgjedhjen e duhur për furrë pica është thelbësore dhe për të shmangur gabimet tragjike që  nuk mund të shërohen, është mirë që ju të dini tiparet kryesore dhe avantazhet e tyre përkatëse dhe disavantazhet e llojeve të ndryshme. Në këtë mënyrë ju me siguri do të keni ide më të qarta dhe mund të zgjidhni për llojin që i përshtatet më së miri nevojave tuaja.

Druri më i mirë ose furra elektrike: pro dhe kundra

Le të fillojmë nga furra e drurit, që gjithmonë konsiderohet si një domosdoshmëri për çdo piceri të vetë-respektuar. Sobë druri është klasik, i cili mbart historinë dhe traditat e pica, e cila është arsyeja pse edhe sot mbetet e preferuar e atyre që të drejtuar një piceri.

Pizzeria software: zbuloni se si të menaxhoni më mirë picerine tuaj!

Ky furrë, megjithatë, përveç që ka shumë avantazhe gjithashtu ka disa kundër.

Furrë druri: kundër

Furrë me dru, pavarësisht se është më i dashur nga të dashuruarit e picerisë, për shembull, tenton të qetësohet lehtë. Shkurtimisht, kur pica është vendosur në stalla, kjo e fundit ftohet për shkak të lagështirës së picës dhe madje edhe rrezatimi i nxehtësisë ndërpritet. Duhet të thuhet se kjo ndodh sidomos në fillim ose në fund të mbrëmjes, kur furrë është më e ftohtë. Nuk është rastësi që në këto momente të mbrëmjes të dalin pikat më të këqija dhe më të djegura.

 

Në rastin e furrës elektrike, megjithatë, e gjithë kjo nuk ndodh, sepse nëse furra poshtë ftohet, vetëm rrisni rezistencën më të ulët në mënyrë që të jepni më shumë nxehtësi. Në këtë mënyrë prodhimi nuk do të ndërpritet, gjë që domosdoshmërisht ndodh me furrë me djegie druri, ku është e nevojshme të presësh që gropa të ngrohej përsëri.

Ndër disavantazhet e një furrë druri ka edhe pastrim. Mund të duket si një detaj, por në të vërtetë është një aspekt shumë i rëndësishëm dhe nuk duhet lënë pas dore në fazën e vendimmarrjes. Gjithashtu prakticiteti kërkon pjesën e tij dhe një furrë më e vështirë për t’u pastruar do të peshojnë gjithashtu në organizimin e punës së stafit. Një arsye tjetër, shkurtimisht, të preferoni blerjen e një furrë elektrike.

Jo për të përmendur instalimin e dy furrat. Në rastin e një furrëje druri, për shembull, puna e muratorit është e nevojshme, edhe nëse vendosni të instaloni ato të parafabrikuarat. Në këtë rast, në fakt, ato do të mblidhen në një strukturë adekuate. Jo vetëm që, në çdo rast do të jetë thelbësore një oxhak, jo i lehtë për t’u marrë dhe në disa raste krejtësisht i pamundur, për shkak të rregulloreve të bashkëpronësisë.

Furrën elektrike, nga ana tjetër, nuk kërkon një kapuç ose një kapese. Çështja e vetme kritike ka të bëjë me mundësinë e ventilimit të jashtëm në mur, por vetëm në rastin kur është një furrë me gaz.

Furrë më e mirë ose elektrike: cilësia dhe konsumi

Dhe nëse, për sa i përket prakticitetit, furra elektrike duket të kalojë djegien e drurit, në lidhje me cilësinë e picës dhe konsumit, të dyja mund të jenë pak a shumë në të njëjtin nivel. Për këtë arsye ne duhet të largojmë mitin që pica napolitane mund të bëhej vetëm me një furrë të mirë me djegie druri. Me një furrë të mirë elektrike, në fakt, është e mjaftueshme për të ngritur temperaturën dhe rezultati do të jetë një pice e butë me një buzë të lartë, ashtu si ai napolitane.

Receta të picave të bardha: mësoni se si t’i përgatisni ato!

Anasjelltas, nëse dëshironi të përgatitni një pica më të crunchy ju mund të përdorni edhe furrë druri. Shkurtimisht, në të dyja rastet, është e mundur që të bëhen më shumë lloje të pizzave dhe cilësia e gatimit nuk paraqet ndonjë ndryshim.

Mielli më i mirë i pices: gjeni se cili prej tyre do të zgjidhni!

Së fundi, edhe në aspektin e konsumit, të dy furrat janë mjaft ekuivalente. Aparati elektrik, megjithatë, sidomos kur është fjala për modelet e gjeneratës së fundit, gjithashtu ka funksionin e “ekonomisë”, i cili lejon të reduktojë konsumin gjatë kohës së punës së ulët. Shkurtimisht, është e qartë se, përtej paragjykimeve dhe “mitet e rreme”, furrën elektrike sot është opsioni më i përshtatshëm për një piceri të sapo hapur. Natyrisht, zgjedhja mbetet plotësisht personale dhe nëse zgjedhni një ose një tjetër, rezultati sigurisht që do të jetë me cilësi të shkëlqyeshme.

Furrë më e mirë apo elektrike? Të gjitha të mirat dhe të këqijat ultima modifica: 2018-12-03T21:56:10+00:00 da rexhina prifti