Pse të zgjidhni një menaxhues restoranti?

autore articolo rexhina prifti data articolo 6 December 2018 commenti articolo 0 commenti

Hapja ose marrja e një restoranti për shumë njerëz është ëndrra e jetës. Një dëshirë që pothuajse gjithmonë rrjedh nga një pasion i madh për gatimin, por që shpesh shoqërohet edhe me mungesën e njohurive për gjithçka në lidhje me aspektet e menaxhimit të vërtetë të një aktiviteti të këtij lloji.

Në fakt, për të hapur dhe menaxhuar një restorant në mënyrë korrekte, nuk është e mjaftueshme për të krijuar një menu interesante, as të ofrohet vendndodhja me shijen. Menaxhimi i një restoranti gjithashtu nënkupton planifikim të kujdesshëm të shpenzimeve dhe veprimeve, për të mbajtur gjithmonë nën kontroll çdo aspekt të tërë aktivitetit.

Për ta bërë këtë shpesh vetëm një person nuk mjafton. Përkundër të gjitha vullnetit të mirë, në fakt, duke ndjekur çdo aspekt të menaxhimit të një restoranti me kujdes mund të jetë i mundimshëm edhe për vetë pronarin. Kjo është arsyeja pse bëhet e domosdoshme të mbështetet dhe të zgjedhim një menaxhim të mirë.

Menaxhimi i Restorantit: zbuloni menaxhimin që është e drejtë për ju!

Perse nevojitet menaxhuesi  për restorantet: të gjitha avantazhet

Në treg mund të gjeni lloje të ndryshme, edhe nëse vetëm disa janë në gjendje të ofrojnë një paketë dhe ndihmë të vërtetë të plotë. Një nga këto është Ristomanager, një softuer që mund ta shkarkoni në tablet dhe në kompjuter me të cilin mund të përmirësoni ndjeshëm menaxhimin e restorantit tuaj. Çdo veprimtari do të monitorohet vazhdimisht dhe nën kontrollin tuaj. Ju do të jeni në gjendje të optimizoni dhe automatizoni menaxhimin e tabelave dhe porosive për shembull.

Restorante komode: gjeni se si t’i menaxhoni ato plotësisht!

 

Kamarierët tuaj mund të marrin urdhrin e restorantit direkt nga tabletat  e tyre, duke transferuar automatikisht atë në kuzhinë. Ju do të kurseni kohë të çmuar, duke ulur pritjet e klientëve tuaj dhe duke shmangur surpriza dhe lëshime të pakëndshme në porosi. Në fakt, automatizimi i procesit nuk do të duhet më të shqetësoheni për të kryer ato gabime tipike të shërbimit, të cilat shpesh mund të rrënojnë reputacionin e një restoranti duke hequr klientët.

Dhe jo vetëm atë, duke përdorur softuer të këtij lloji, ju mund të monitoroni vazhdimisht furnizimin e magazinës suaj. Në veçanti, të gjitha operacionet e ngarkimit dhe shkarkimit nga magazina do të bëhen më të lehta dhe më të sakta. Ju do të jeni në gjendje të menaxhoni në mënyrë korrekte stokun e bareve dhe restoranteve, duke vendosur sasinë që keni për secilin artikull.

Menaxhimi i personelit mund të përfitojë gjithashtu nga përdorimi i këtij sistemi të menaxhimit. Në këtë mënyrë ju do të jeni në gjendje të organizoni dhe të ndani të gjitha rolet në mënyrën më të mirë, duke identifikuar detyrat me saktësi dhe duke shmangur mbivendosjen dhe konfuzionin e panevojshëm në stafin. Në fakt, shpesh ka mungesë të organizimit të stafit në mesin e shkaqeve të një shërbimi të keq. Stafi juaj do të punojë në mënyrë më të rregullt dhe me vetëdije dhe përgjegjësi më të madhe në lidhje me rolin e tyre.

Për më tepër, Ristomanager do t’ju lejojë gjithashtu të monitoroni performancën e aktivitetit, duke identifikuar ndonjë përparësi dhe dobësi, në mënyrë që të vlerësoni veprimet për të korrigjuar dhe përmirësuar menaxhimin. Ju do të keni në dispozicionin tuaj një sërë statistikash, të organizuara dhe të konsultueshme përmes grafikës intuitive, të përditësuar vazhdimisht për të analizuar dhe punuar. Kostot dhe investimet gjithashtu do të jenë nën kontroll, duke ju lejuar të shmangni lëvizjet e rreme.

Dhe kjo nuk përfundon këtu: ky softuer do t’ju japë gjithashtu mundësinë për të ndërtuar një bazë të dhënash të vërtetë të klientëve tuaj, me historinë e të gjitha porosive dhe zakoneve të tyre, duke ju lejuar të vendosni dhe planifikoni veprime të besnikërisë ad hoc. Shkurtimisht, në sajë të ndihmës së Ristomanager, ju mund të lehtësoni menaxhimin e restorantit dhe në të njëjtën kohë ta përmirësoni atë duke përmirësuar çdo aspekt të vetëm, nga organizimi më i thjesht në atë më strikte.

Së fundi, në qoftë se keni një softuer menaxhues në ditët e sotme është një domosdoshmëri për çdo restorant, duhet të thuhet gjithashtu se zgjedhja e së drejtës mund të bëjë ndryshim të vërtetë. Ristomanageri, për shembull, është një model mjaft i veçantë në peizazhin e softuerit të restoranteve. Në fakt, krahasuar me shumicën e programeve të menaxhimit, nuk ka nevojë për lidhje interneti. Ky është një detaj shumë i rëndësishëm, pasi ju lejon të përdorni softuerin edhe në rast të ndërprerjes, nëse lidhja e internetit duhet humbur. Kjo është për shkak se Ristomanager punon duke përdorur PC si një server dhe duke përdorur lidhjen lokale të rrjetit.

Në këtë mënyrë ju mund të shmangni probleme të pakëndshme, të tilla si bllokimi i të gjitha aktiviteteve të restorantit dhe ju do të vazhdoni të punoni sikur asgjë të mos ketë ndodhur. Ristomanager është gjithashtu shumë i lehtë për t’u përdorur dhe është i disponueshëm për pajisjet Android dhe iOS.

Pse të zgjidhni një menaxhues restoranti? ultima modifica: 2018-12-06T06:10:22+00:00 da rexhina prifti