Si të zgjidhni menaxherin e restorantit: 3 këshilla të dobishme

autore articolo rexhina prifti data articolo 20 December 2018 commenti articolo 0 commenti

Suksesi i një restoranti matet nga një sërë faktorësh. Përveç cilësisë së ushqimit dhe pjatave të ofruara, e cila sigurisht është elementi i parë dallues për një aktivitet të tillë, duhet të shqyrtojmë një aspekt tjetër, i cili është në gjendje të ndikojë pozitivisht ose negativisht në të gjitha aktivitetet.

Si të zgjidhni menaxherin për restorantin: pse ta bëni?

Ne po flasim për menaxhimin, që perfshin , të gjitha aktivitetet e planifikimit dhe mbikëqyrjes të cilat janë me të vërtetë themelore në një restorant. Një restorant i suksesshëm dhe funksional është në fakt edhe një restorant i menaxhuar mirë. Nga ana tjetër, menaxhimi i dobët do të pasqyrohet në çdo aktivitet të vetëm të restorantit, nga organizimi i dhomës dhe tavolinave, deri në shërbimin dhe furnizimin e lëndëve të para.

Për këtë arsye, nëse sapo keni hapur një restorant dhe dëshironi të bëni biznes, duhet patjetër të mbështeteni në një menaxher i cili është në gjendje t’ju mbështesë ose të marrë përgjegjësinë për tërë menaxhimin e dhomës. Prandaj është shumë e rëndësishme që ju të zgjidhni personin e duhur, sepse ai do të ketë një rol kyç, i aftë për të kushtëzuar fort të ardhmen e biznesit tuaj.

Miell  per pizza: të gjeni cilen te zgjidhni!

Prandaj duhet të jetë një person kompetent, i cili mund të ketë punuar tashmë në sektor dhe mbi të gjitha ka aftësi menaxheriale dhe një ndjenjë iniciative. Një tjetër aspekt shumë i rëndësishëm që duhet të keni parasysh është se menaxheri nuk do të duhet të mbulojë role të tjera. Shpesh, në fakt, sidomos në restorante të vogla, ndodh që pronari i restorantit është gjithashtu menaxher. Një praktikë që mund të shkojë mirë në bizneset familjare, por kjo nuk mund të ndiqet në restorante më të strukturuara. Nëse dëshironi që restoranti juaj të jetë i suksesshëm, mos harroni të ndani gjithmonë role dhe detyra individuale.

Menaxhimi i një gabimi në restorant: zbuloni ato më të shpeshta!

 

Si të zgjidhni menaxherin për restorantin: këshilla të dobishme

Kompetent

Mund të duket e qartë, por nuk është aspak. Shumë restorante, në fakt, e nënvlerësojnë këtë shifër deri në pikën e besimit të rolit të një miku apo një personi i cili thjesht është i pasionuar për sektorin por pa aftësi. Roli i menaxherit është një rol shumë i rëndësishëm dhe nuk mund të neglizhohet ose të besohet tek e para që ndodh. Në fakt, përveç mbikëqyrjes së të gjitha aktiviteteve, menaxheri duhet gjithashtu të planifikojë shpenzimet dhe investimet. Një bazë e mirë te ekonomisë, pra, është me të vërtetë themelore. Pa të gjitha këto, restoranti juaj mund të marrë një rrezik të madh dhe shpejt të gjendet në prag të falimentimit.

I organizuar

Një menaxher i mirë, përveçse të ketë një sfond solid, duhet gjithashtu të jetë shumë i organizuar dhe mbi të gjitha të di të punojnë me mjetet e duhura. Në përzgjedhjen tuaj, atëherë përpiquni të preferoni njerëzit të cilët për shembull kanë bërë tashmë pune ne  menaxhimin e restoranteve. Deri më sot është në fakt e paimagjinueshme për të konsideruar të qenit në gjendje për të menaxhuar në mënyrë efektive një restorant pa u mbështetur në këtë lloj  softueri. Ristomanageri, për shembull, është një nga më të mirat dhe më të plota në treg sot. Një program që mund të shkarkoni lehtësisht në tabletë dhe PC tuaj, dhe në sajë të së cilës do të jeni në gjendje të monitoroni dhe planifikoni çdo aktivitet të vetëm: nga menaxhimi i tabelave deri te porositë, te menaxhimi i personelit, magazinës dhe madje edhe klientëve.
Komandat ne restorante: gjeni se si t’i menaxhoni më mirë ato! Përdorimi i Ristomanager nuk i shpëton kontrollit ose kontrollit të menaxherit të restorantit. Mund të organizoni më mirë të gjitha aktivitetet, duke optimizuar kohën dhe burimet dhe duke shmangur surpriza të keqe. Menaxheri juaj do të ketë më shumë ndihmë dhe mund të planifikojë shpenzimet dhe investimet, si dhe të monitorojë performancën , duke identifikuar pikat e forta dhe dobësitë. Me pak fjalë, një mjet shumë thelbësor dhe që çdo menaxher i mirë duhet të di të përdori.

Me iniciativë

Së fundi, një cilësi që nuk mund të mungojë te menaxheri ne një restorant të mirë  është sigurisht shkathtësia. Kjo do të thotë që menaxheri i një restoranti duhet gjithashtu të jetë në gjendje të guxojë dhe të shohë më tej, duke marrë investime dhe iniciativa që mund të ringjallin restorantin. Një menaxher i mirë nuk është thjesht një kontabilist i mirë, por ai është një sipërmarrës i plotfuqishëm, i aftë për të rritur restorantin dhe për këtë arsye është në gjendje të ofrojë mjete dhe ide të reja. Kjo nuk do të thotë që menaxheri duhet të jetë i pamatur , por vetëm se ai ka iniciativë dhe është në gjendje t’i intuitojë ndryshimet, duke i parashikuar ato.

Si të zgjidhni menaxherin e restorantit: 3 këshilla të dobishme ultima modifica: 2018-12-20T15:13:13+00:00 da rexhina prifti