Birra artizanale në Puglia: një vlerë e shtuar në tryezë.

autore articolo rexhina prifti data articolo 21 December 2018 commenti articolo 0 commenti

Birra ka origjinë të lashtë, madje mendohet se fermentimi ndodhi rastësisht rreth 5000 vjet më parë dhe pastaj murgjit më pas duhet të përsosnin dhe te  përmirësojnë këtë pije.

Në vendin tonë, tregu është duke fituar një vend të rëndësishëm në ekonomi dhe kombinimi territorial mund të përmirësojë pjatat tipike dhe të rrisë shijet siç janë lidhjet tradicionale me verëra.

Rajonet e Italisë Jugore janë ende pak prapa për prodhimin e birrës artizanale në veçanti në Puglia ku vera është mbreti si një pije tipike e prodhuar.

Tipike e birrës së Pulias është të paktën 4 mikro-breweries me madhësi të drejtë që për disa vite kanë shtruar rrugën për të siguruar që Puglia në mesin e produkteve të saj të shkëlqyera gjithashtu ka birrë bujqësore.

Tipari kryesor i disa prej birrave të prodhuara në Puglia është emërtimi i bio, ashtu siç janë bërë me malltrat e kultivimit në Salento.

Ne zakonin tonë kemi lënë per ju disa emra: Weizen bio, përmbajtje të moderuar të alkoolit në të cilën me maja  eshte  pak i turbullt dhe një shije të thartë, Pale Ale bio  e zbehte më alkoolike pa filtër me butë dhe aromë shkumë aroma e frymëzim për Ales te kombinuara me kurset e parë dhe të dytë nuk është me shumë yndyrë dhe më në fund një birrë në stilin Arsa Porter i tymosur.

E rëndësishme për ta populluar  ose provë ose një menu të veçantë .

Atëherë ajo do të jetë menaxhimi i juaj për të llogaritur statistikisht se si ky element mund të rrise shitjet ose te aktivizoje impulse të reja të blerjes.

Birrarite artizanale Pugliane

Emri                                                        Location                        Province           Viti

Aleph                                               S. Pancrazio Salentino                    BR                  2015
B94                                                                 Lecce                                      LE                  2008
Baff Birra                                                    Lecce                                      LE                   2017
BAS Fabrika e Artizanatit Stefanelli   Taranto                             TA                  2008
Bilabi ‘                                                                  Bari                                  BA                   2014
Birra e Konsullit                                        Monopoli                             BA                   2018

Birra Salento                                            Leverano                                 LE                   2010
Birranova                                             Triggianello                               BA                    2007
BirrApulia                                                   Ostuni                                    BR                    2012
BirrArè                                                        Barletta                                   BA                     2016
BirRbante Bari BA 2012
Birraria artizanale e Pulias           Ascoli Satriano                           FG                    2014
Birraria Bari                                             Bari                                        BA                     2015
Birraria Decimoprimo                      Trinitapoli                                 BT                     2012
Birraria e Ostuni                                  Poggiorsini                                BA                    2016
Birarria Capo                                            Tricase                                    LE                    2015
Birraria Levante                                      Bitritto                                    BA                   2009
Birraria Itali                                      Martina Franca                             TA                   2015
Birraria Magno                                   Copertino                                    LE                    2014
Fabrika e birrës Svevo                     Modugno                                     BA                   2002
Calender                                                      Tuglie                                       LE                    2016
Capo d’Otranto                                     Otranto                                       LE                    2017
Castel del Monte                             Ruvo e Puglia                                 BA                     2011
Danielit                                                Manduria                                     TA                     2016
Demibeer                                 S. Pancrazio Salentino                           BR                      2014
Duan                                            San Giorgio Jonico                                TA                     2006
Eataly Bari                                                   Bari                                        BA                      2013
Ebers                                                             Foggia                                     FG                     2014
Eclipse                                               S. Giorgio Jonico                             TA                     2016
Erland                                                           Racale                                     LE                     2016
Fabbiano                                          San Giorgio Ionico                           TA                     2014
Grilë                                                     Minervino Murge                           BA                     2017
Gruit                                                             Brindisi                                    BR                    2008

 I peuceti                                                   Bitonto                                    BA                      2013
Malatesta                                                   Lecce                                      LE                       2015
Montalto                                          Pietramontecorvino                         FG                      2009
Birraria Bujqësore Murex – Altamura      Altamura                     BA                      2011
Old 476                                                           Galatina                                 LE                      2015
Ratto Matto                                                Bisceglie                                BA                      2017
Sancti Marci                                       San Marco në Lamis                     FG                      2014
Birraria Suds Fine Southern                      Noci                                  BA                      2013

Firma e Birres Pugliane

Emri                                                                   Location                       Province           Viti

74zero15                                                  Martina Franca                                TA                  2015
Birraria Artizanale BAC Casaranese         Casarano                             LE                  2014
Barbarossa                                                                  Bari                                  BA                   2011
Beer-Oz                                                                     Modugno                             BA                  2014
Beerbante Salentina                                        Melendugno                           LE                  2014

Birrë Clandestine                                                  Martano                              LE                  2017
South Beer                                                                    Bari                                  BA                  2014
Birra Terrona                                              Corigliano D’otranto                    LE                  2013
Birralab                                                                     Canosa                              BA                  2015
Birrarium                                                     Acquaviva delle Fonti                   BA                  2013
Birraria Leverano                                                 Leverano                          LE                   2011
Birrogastrofonici                                                     Lecce                              LE                   2012
CapiMora                                                                       Racale                             LE                   2015
Double Cotta                                                                 Corato                            BA                   2014
Duca di Svevia                                                      Torremaggiore                     FB                   2016
Gargantua                                                      San Nicandro Garganico             FG                  2015
Idem                                                                             Leporano                        BA                   2014
Aura                                                                              Cavallino                        LE                    2015
Lentopede                                                                      Spongano                       LE                    2016
Mata                                                                                  Cerignola                        FG                   2016
Meliso                                                                              Supersano                       LE                    2016
Mi.ac                                                                         Canosa e Puglia                  BA                   2017
Musa                                                                          Gravina në Puglia                 BA                   2016
O-Grainbeer                                                            San Severo                         FG                   2009

Spinelli                                                                              Parabita                          LE                   2015

Birra artizanale në Puglia: një vlerë e shtuar në tryezë. ultima modifica: 2018-12-21T10:35:50+00:00 da rexhina prifti