Si te krijosh një menu për fëmijë: 5 këshilla

autore articolo rexhina prifti data articolo 11 January 2019 commenti articolo 0 commenti

A keni hapur një restorant dhe duhet të provoni idene tuaj në hartimin e menusë? Sigurisht, herët a vonë do të keni nevojë të krijoni edhe një menu për fëmijë. Është me të vërtetë një shërbim i dobishëm dhe që prindërit shpesh e vlerësojnë. Jo gjithmonë pjatat e një restoranti janë projektuar dhe dizajnuar për të kënaqur një audiencë shumë të re dhe për këtë arsye bëhet e domosdoshme të zhvillohet një menu paralele, e përshtatshme për fëmijët.

Siç e dimë, në të vërtetë, fëmijët kanë një shije plotësisht të ndryshme nga të rriturit dhe janë të udhëhequr për të shijuar dhe për të zgjedhur  një listë më të ngushtë ushqimi. Për këtë arsye, nëse keni ndërmend të drejtoni një restorant mikpritës që është gjithashtu i hapur për familjet, duhet gjithashtu të mendoni për dizajnimin e një menuje për fëmijë.

Ndërtimi i identitetit të restorantit: gjeni se si!

Për të zgjedhur ushqimet më të përshtatshme do të duhet të ndiqni disa rregulla të thjeshta, për të shmangur gabimet e mëdha dhe për të arritur në vend të kësaj për të kuptuar edhe shijen e fëmijëve. Nga ana tjetër, shumë zinxhirë ushqimorë tashmë e bëjnë këtë: thjesht mendoni për McDonald’s, Roadhouse, apo edhe restorante të tjera, të aftë për të ofruar një menu të kënaqshme dhe të shijshme per femijen.

Gabim per suksesin në restorant: gjeni se çfarë duhet të shmangni !

 

Krijo një menu për fëmijët: këshilla për të shmangur gabimet

Nga ana tjetër, krijimi i një menuje tërheqëse për fëmijët është gjithashtu një art dhe nuk është aq e lehtë sa mund të duket. Ne duhet të shmangim gabimin e rënies në zgjedhje të parëndësishme dhe të dukshme, të cilat fatkeqësisht ndodhin shumë shpesh. Shumë restorante, në të vërtetë,duhet të mos bëjnë gabime dhe të kënaqin të gjitha shijet, ndonjëherë ofrojnë menutë për fëmijët shumë të parëndësishme dhe të dukshme, të cilat me siguri mund të funksionojnë një herë, por me siguri nuk do të jenë në gjendje të mbajnë klientët.

Menaxhimi i restoranteve: zbuloni meyren  efektive!

1.Thjeshtë, por jo shumë
Për këtë arsye këshilla e parë që duhet të ndiqni nëse po krijon një menu për fëmijë është të zgjidhni pjatat e thjeshta, por jo shumë. Është e qartë se fëmijët nuk preferojnë pjatat shumë të përpunuara. Sidoqoftë, diçka e shijshme nuk duhet të mungojë kurrë. Provoni pastaj të futni një embelsire  të mirë dhe të gjallë në fund të ngrenies. Në këtë mënyrë ju do ti jepni menusë tuaj një prekje shtesë.
2.Makarona të vogla
Kur është fjala për fëmijët, nuk duhet të kujdeseni  vetëm me shijet, por edhe me llojet e tjera të nevojave. Është me të vërtetë shumë e rëndësishme që fëmijët të jenë në gjendje të hanë pa rrezikuar ushqimin në mënyrë të gabuar dhe kështu duke u mbytur. Për këtë arsye, nëse jeni duke menduar për një pjate të parë, mos harroni të futni vetëm makarona të vogla. Shmangni spageti ose ushqimet e veshtira per tu pertypur ,  të cilat vetëm mund të krijojnë probleme.
3.Pije
Përveç pjatave të vërteta, edhe pijet kanë rëndësinë e tyre, veçanërisht kur është fjala për fëmijët. Në këtë rast, natyrisht, nuk po flasim për verë dhe birrë, por për pije të përshtatshme për moshën e tyre, si Coca Cola dhe lëngu i portokallit. Kështu që mos harroni të përfshini në menu edhe mundësinë për të zgjedhur në mes të njëres prej këtyre pijeve.
4.Fries
Kur duhet të krijoni një menu për fëmijë, mund të zgjidhni nëse duhen futur më shumë pjatat ose vetëm një kurs kryesor. Mos harroni, megjithatë, që një ushqim nuk duhet të mungojë kurrë: patate të skuqura. Siç e dimë, në të vërtetë, fëmijët janë lakmitarë dhe, nëse nga një pjatë makarona ose një pjesë e mishit mund të heqin dorë lehtë, patateve të skuqura thjesht nuk mund ti thonë jo. Pra, nëse keni zgjedhur një menu për femijet, mos harroni të kombinoni me kursin e parë ose të dytë një pjesë ushqimesh të skuqura.
5.Update
Fëmijët kane  zakone të zakonshme dhe dashuri. Sidoqoftë, sidomos nëse restoranti juaj ka për qëllim kryesisht në familje, duhet të konsideroni gjithashtu ndryshimin e menusë së fëmijëve. Kjo nuk do të thotë që çdo muaj do të duhet të paraqisni një menu të ndryshme. Për shembull, ju mund të rrotulloni një nga pjatat kryesore herë pas here. Në këtë mënyrë ju do të jepni përshtypjen e shumëllojshmërisë më të madhe dhe ju do të shmangni gabimin e rënies statike të tepruar që, në afat të gjatë, mund të lodhet. Jo vetëm që: duke marrë një sinjal nga ajo që McDonald bën, pse mos  te vlerësoni idenë e një dhuratë të vogël apo një surprizë në fund të ushqimit? Sigurisht kjo mund të jetë një ide shumë e mirë dhe e vecante per  fëmijët, veçanërisht kur kombinohet me pushime dhe festime të caktuara.

Si te krijosh një menu për fëmijë: 5 këshilla ultima modifica: 2019-01-11T22:19:11+00:00 da rexhina prifti