10 karakteristika te kamarierit model

autore articolo rexhina prifti data articolo 15 January 2019 commenti articolo 0 commenti

Një kamerier i mirë duhet te ndjeke keto pika kyce:

1.Te kujdeseni  për pamjen tuaj dhe veshjen tuaj. Pastrimi dhe rendi janë bazat e një prezantimi të mirë. Asnjëherë mos u shfaqni me një xhaketë të copëtuar apo te njome ose uniformë.
Kushtojini vëmendje qëndrimit dhe sjelljes. Asnjëherë mos i mbani duart në xhepin tuaj!
2.I mireprisni  klientët në një mënyrë të sjellshme dhe miqesore.
Jo për të diskriminuar, të gjithë klientët janë të njëjte për klasën shoqërore apo dhe meritojnë të njëjtin trajtim.
Kushtojini vëmendje klientëve te rregullt. Është e rëndësishme për të shkruar  shijet, preferencat apo kërkesat e veçanta të klientëve besnikë.

3.Mbani kujtesën tuaj të trajnuar. Kjo është shumë e dobishme për të ruajtur layout dhe numrin e tabelave, plotësisht të vetëdijshëm për propozimet e menuse dhe mos harroni disa elemente  për të bërë shërbimin më të shpejtë.
4.Gjithmonë mbani pajisje esenciale me ju:  peshqir sherbimi,  hapës shisheje, fletore për porosite.
5.Merrni porosinë tuaj në tryezë pas pritjes për sasinë e duhur të kohës. Është e rëndësishme të siguroheni që mysafirët të vendosin me qetësi; në përgjithësi ju “shkoni në veprim” kur klienti ka vendosur menunë në tryezë dhe duket përreth.

6.Hapni shishe vere në tryezë. Para se te hidhet në gota, kamarieri duhet të japë një shije për lokalet më autoritative dhe të vazhdojë vetëm pas një mendimi pozitiv. Kur e derdhni, gjithmonë filloni nga e djathta dhe së pari shërbejuni zonjave. Asnjëherë mos e  mbushni shume goten, afërsisht 2/3
7.Shërbeni pjatat në mënyrë të përshtatshme. Ju filloni gjithmonë nga zonjat, mbani pjatën nga e djathta dhe e tërhiqni atë nga e majta, duke e mbajtur poshtë tabakane dhe asnjëherë në nivelin e fytyrës së klientit.
Rregulloni  dhe pastroni tryezën para se të shërbeni ëmbëlsirën.
8.Mund ta sillni faturën në momentin që kërkohet dhe të largoheni menjëherë pa pritur pagesën.
9.Asnjëherë mos bëni rruge bosh nga kuzhina në salle ose anasjelltas. Sigurohuni që gjithmonë te keni diçka në dorën tuaj dhe mos jepni përshtypjen se nuk keni asgjë për të bërë.
Qëndroni në salle, shikoni mbi tavolinat dhe klientët, kështu që ju mund të merrni masa për çdo kërkesë . Ndaj, zbuloni sekretet! Këshilla në faqen e një restoranti në facebook.

10 karakteristika te kamarierit model ultima modifica: 2019-01-15T22:29:09+00:00 da rexhina prifti