Restoranti i biletave: Kuponë elektronike të 2019

autore articolo rexhina prifti data articolo 23 April 2019 commenti articolo 0 commenti

Biletate e restoranteve : Cilat janë ato? Cilat janë avantazhet për kompanitë dhe punonjësit? Cilat janë disavantazhet?

Cila është bileta elektronike?

Eshtë një kupon vakti që funksionon si një kupon letre, por në vend që të lëshohet në letër, ngarkohet në një kartë magnetike nga punëdhënësi.

Kurdoherë që punonjësi konsumon një vakt, në kohën e pagesës ai do të marrë kartën me shumën e kredituar dhe restauratori do ta bëjë atë të zvarritet në terminalin POS, sikur të ishte një ATM.

Restoranti i biletave: Përfitimet për kompanitë

Kuponat elektronikë të vaktit janë më të lira se ato letra: ato janë plotësisht të zbritshme dhe të zbritshme me 4% TVSH.

Për më tepër, për t’iu përgjigjur nevojës për të racionalizuar numrin e kartave në dispozicion të secilit punonjës, shërbimi elektronik i kuponit të vaktit është vendosur tashmë që të integrohet lehtësisht me kartat e tjera ekzistuese: simbolin e kompanisë, kartën e shëndetit, etj.

Formati dixhital lehtëson shumë detyrën e menaxherit të porosive dhe shpërndarjen e kuponave në kompani, sepse zvogëlon në masë të madhe rrezikun e vonesave të dorëzimit, duke patur vetëm për të prezantuar urdhrin për punonjësit në sistem.
Shuma e duhur do të ngarkohet menjëherë dhe në mënyrë të sigurt dhe e disponueshme në kartën magnetike personale të secilit bashkëpunëtor.


Përfitimet për punonjësit

Përveç që janë më të zgjuar, biletat virtuale janë gjithashtu të përshtatshme për arsye të tjera:

  • është rritur lista e institucioneve në të cilat është e mundur të përdoren kuponat e vaktit, duke përfshirë supermarkete, ferma pushimesh, dyqane pastiçeri, trattorias, bare, takeaways, fast food dhe delikatesa. Shumëllojshmëria e zgjedhjes varet nga kompania që ofron shërbimin për lëshimin e biletave
  • biletat mund të grumbullohen deri në maksimum 8, kështu që ju mund t’i përdorni të gjitha menjëherë
  • nga 1 korriku 2015, vlera pa taksë e biletave elektronike kaloi nga 5.29 euro në 7 euro. Nga kjo rrjedh se punëtorët që përfitojnë bileta elektronike fitojnë disa cent më shumë në muaj
  • kuponat ngarkohen në kartelë dhe për këtë arsye nuk kanë nevojë të merren në kompani. Shumë më e rehatshme!


Biletate e Restoranteve : Disavantazhet

Për fat të keq, biletat e përshtatshme virtuale gjithashtu kanë të meta, të cilat shpresojmë se do të zgjidhen me kalimin e kohës.

  • Cdo kompani që merret me lëshimin e biletave të vaktit përgatit një kartë që duhet të lexojë një POS specifike
  • Pasoja e pikës së parë është se, megjithë larminë e pikave të shitjes, ka ende pak restauratorë që pranojnë këtë lloj bilete


Thashethemet janë përhapur se disa qarqe komerciale po përpiqen të bashkohen për të krijuar një POS të vetme.
Do të ishte vërtet një pikë kthese në një treg kaq të fragmentuar!

Restoranti i biletave: Kuponë elektronike të 2019 ultima modifica: 2019-04-23T10:09:55+00:00 da rexhina prifti