Si të hapni një restorant të suksesshem: kostot dhe kërkesat

autore articolo rexhina prifti data articolo 6 May 2019 commenti articolo 0 commenti

Kohët e fundit, bota është ndërgjegjësuar për efektet negative të ushqimit të hedhurinave: rimëkëmbja e ushqimit të shëndetshëm po përhapet edhe në Itali.
Për të përfituar, do të jetë prodhuesi i par i përsosmërisë së ngadaltë të ushqimit: trattoria.

Në imagjinatën kolektive, trattoria është një vend ku:

 1. hani në një mënyrë të mirëfilltë
 2. harxhoj pak
 3. ju shkoni në kompani
 4. porcionet janë të bollshme
 5. nuk është e nevojshme të vishen zyrtarisht
 6. pronari është i sjellshëm

Ju mund të tërheqni çdo lloj klientele: nga çifte në kompani të mëdha, nga familje deri tek punëtorë.

Cfarë po pret? Ndiqni këtë udhëzues të shkurtër për të mësuar se si të revolucionarizoni jetën tuaj duke hapur një aktivitet të kënaqshëm që mund të menaxhoni si familje.

Kërkesat dhe burokracia


Per sa i përket kërkesave burokratike, do të jetë e nevojshme:

 1. për të kompletuar një vetë-çertifikim, SCIA, Raportin e Fillimit të Certifikatës së Aktivitetit, komunës së përkatësisë;
 2. hap numrin e TVSH-së;
 3. plotësoni formularin e komunikimit të vetëm për Dhomën e Tregtisë që të jetë pjesë e Regjistrit të Biznesit;
 4. regjistrimi në INPS dhe Inail;
 5. dokumenti HACCP për të gjithë punëtorët e pranishëm brenda mjediseve.


Përveç këtyre detyrimeve, kërkohen edhe kërkesa të caktuara, përfshirë:

 1. vetë-çertifikim në lidhje me posedimin e kërkesave morale dhe profesionale;
 2. autorizimin sanitar dhe higjienik lëshuar nga ASL i përkatësisë;
 3. autorizimi për shpërndarjen e ushqimit dhe pijeve, të cilat mund të merren nëse tashmë keni përvojë të mëparshme të paktën 2 vjet në sektor dhe posedimin e një diplome që vërteton aftësitë e kërkuara për të hapur një trattoria ose me certifikata dhe kursin.


Shpenzimet

Eshtë një investim më i lirë krahasuar me një restorant, para së gjithash në lidhje me qiranë.
Në fakt nuk është e nevojshme të pushtoni një mjedis luksoz në qendër të qytetit: është e mjaftueshme që ndërtesa të jetë mikpritëse dhe e rehatshme, më mirë nëse pak spartan dhe fshatar!

Përveç kostove burokratike, shpenzimet do të duhet të bëhen më pas për të furnizuar ambientet, për të vendosur një kuzhinë, për shërbimet, për të paguar punonjësit dhe për të paguar furnizuesit.

Përkundër kësaj, me një shifër midis 20,000 dhe 30,000 euro është e mundur të filloni këtë lloj aktiviteti.

Ju gjithashtu mund të vlerësoni ekskluzivitetin.
Me një tarifë anëtarësie që shkon nga 15,000 në 25,000 euro, kompania mëmë do t’ju ofrojë mobiljet, do t’ju japë ndihmë administrative, do t’ju sponsorizojë përmes kanaleve të saj të reklamimit dhe do të prokurojë furnizuesit direkt për ju.

Menaxhimi dhe stafi

Hapja e një restoranti është e barabartë me hapjen e çdo lloj veprimtarie tregtare, dhe madje edhe nëse me madhësi modeste, do të kërkojë përgatitjen e një plani biznesi.

Planifikimi i saktë do t’ju lejojë të përcaktoni investimet fillestare dhe perspektivat e rritjes, duke marrë parasysh gjithashtu rreziqet e mundshme.

Më në fund, le të flasim për stafin, duke thënë se kuzhinierët e shkëlqyeshëm nuk janë të domosdoshëm, por përkundrazi njerëz kompetentë dhe veçanërisht në pjatat tipike lokale, të cilat do të jenë pika e fortë e menusë; dhe mirëseardhja për klientin që do të përfaqësojë faktorin e fundit, por ende shumë të rëndësishëm, në të cilin do të duhet të punojmë shumë.
Në këtë kontekst, përfshihen jo vetëm përzemërsia (mirësjellja, dobia dhe simpatia), por edhe lista e çmimeve të ulëta edhe nëse varet nga konsumatori.

Si të hapni një restorant të suksesshem: kostot dhe kërkesat ultima modifica: 2019-05-06T11:24:56+00:00 da rexhina prifti