Si të hapni një kiosk në plazh

autore articolo rexhina prifti data articolo 20 June 2019 commenti articolo 0 commenti

Hapni një kiosk në plazh: A doni të bini gjithçka dhe të jetoni buzë detit? Ndiqni artikullin dhe do të zbuloni se si të fitoni para me një aktivitet të këndshëm, i cili zhvillohet mes bukurisë natyrore të mjedisit detar.

Ne hetojmë se sa kushton për të hapur një kiosk dhe si ta hapni atë, si dhe kërkesat e ndryshme burokratike.

Hapi i parë: zgjedhja e kioskës


Para së gjithash, duhet të bëjmë një zgjedhje: kiosk i qëndrueshëm apo i lëvizshëm?

Në rastin e parë mund të menaxhohet si një bar murature, pa asnjë ndryshim në shufrat tradicionale.

Nëse preferoni një kiosk per celular, përparësia është se ju patjetër që mund të merreni me më shumë klientë, pasi mund të lëvizni për t’i kërkuar ato.

Veçoritë e kioskës së plazhit

Kioska nuk është vetëm një lloj aktiviteti që mund të kryhet në plazh.
Gjithnjë e më shumë po krijohen gjithashtu në qytet, veçanërisht pranë zonave të renduara nga trafiku, si në dru, ashtu edhe në kontejnerë, për të pasur një aktivitet të lirë, veçanërisht në kohët e fundit kur çmimet e pronave në qendër të veprimtarive tregtare janë rritur.
Për ata që duan të bëjnë një kiosk në plazh, koncesioni është i nevojshëm!

Plazhet me gure dhe plazhet me rërë në Itali janë pronë e shtetit, pra e shtetit, dhe as nuk mund të blihen e as të merren me qira.
Për të gjetur një pjesë të plazhit ku kioska juaj do të insistojë, do t’ju duhet të fitoni një koncesion.

Për të marrë informacionin e hollësishëm mbi procedurën që duhet të ndiqni, duhet të kontaktoni Komunën tuaj, pasi secila ka rregullat e veta në lidhje me ndërtimet dhe lejet.

Vendpushimet turistike më të rëndësishme në Itali zakonisht caktojnë pjesë të plazhit për një periudhë të ndryshueshme që varion nga 1 deri në 7 vjet dhe në rast se kërkesa është e lartë, ato gjithashtu mund të drejtohen në ankande të vogla.

Mimet në këtë rast, për një koncesion një vjeçar, madje mund të tejkalojnë 30,000 euro.

Prandaj, ne i marrim parasysh këto shpenzime dhe i kërkojmë bashkisë ku do të donim ta vendosnim kioskën tonë në një orar të kostove.

Në përgjithësi, megjithatë, përveç pjesës për kioskën, koncesionit i jepet edhe vendi dhe ombrellat me qira.

Në këtë rast, çmimi i kërkuar, edhe sikur të ishte mbi 30,000 euro, sigurisht që do të ishte i lehtë për tu mbuluar nëse në një destinacion turistik vlerësohet nga turistët.

Kostot e një kioske: një bar me kosto të ulët?

Ekziston një ndryshim i madh midis një shitës rruge me një karrocë dhe një biçikletë dhe një kioskë të qëndrueshme që është bërë me materiale cilësore.

Ka shumë ndërmarrje në treg që ofrojnë zgjidhje me kosto të ulët si kioska prej druri, madje edhe ato të vogla.
Për një model jashtëzakonisht të vogël, çmimet fillojnë nga rreth 1.000 euro dhe më pas rriten me zgjerimin e strukturës.

Në rastin e një kioske plazhi, madhësia nuk ka rëndësi!
Kioska prej druri nuk është sigurisht e përshtatshme, megjithatë, për të pritur klientët brenda: ju mund t’i përgatisni porositë e tyre dhe t’i vendosni në tryezat jashtë.

Shtë e qartë se paratë janë të nevojshme edhe për blerjen e tabelave dhe strukturave të jashtme.

Duke shpenzuar në një kiosk më të madh në vend të një kontejneri, çmimet rriten ndjeshëm dhe lehtë mund të tejkalojnë, me pajisje të plotë, madje 20,000 euro.

Deshironi te hapni një kiosk: Kërkesa personale


Do t’ju duhet një licencë për administrimin e ushqimit dhe pijeve. Mund të përjashtohet nga kursi:

 • ata që janë diplomuar në ndonjë nga institucionet italiane të hotelit
 • i cili ka një diplomë në shkencë
 • i cili tashmë ka punuar në industrinë e hotelerisë për të paktën 2 vjet


Kurset e SAB për të marrë çertifikimin zakonisht zgjasin midis 60 dhe 100 orë dhe kanë një kosto që vështirë se tejkalon 600 euro.

Duke shkuar në Dhomën e Tregtisë, ju lehtë mund të merrni një listë të organizatave që janë të autorizuar të japin këtë lloj kursi.

Hapni një kiosk: kërkesat burokratike


Duke qenë një aktivitet në të gjitha aspektet:

 1. kërkohet një numër i TVSH-së
 2. kërkohet regjistrimi në Dhomën e Tregtisë
 3. regjistrimi në INPS, INAIL gjithashtu kërkohet
 4. licencën për administrimin e ushqimit dhe pijeve


Për më tepër, çdo thirrje për oferta të komunës mund të kërkojë obligime shtesë:

 1. raportin teknik të një profesionisti lidhur me strukturën;
 2. kërkesa për të vepruar kërkesa e autorizimit;
 3. prova, e cila gjithashtu duhet të kryhet nga një profesionist në këtë rast
 4. deklarimin e konformitetit të instalimeve, të realizuar nga një teknik i autorizuar
Si të hapni një kiosk në plazh ultima modifica: 2019-06-20T12:09:32+00:00 da rexhina prifti