Cfarë është softueri i menaxhimit?

autore articolo rexhina prifti data articolo 27 June 2019 commenti articolo 0 commenti

Si lindin programet e menaxhimit? Për çfarë është një program menaxhimi? Si përdoren softverët në restorante?

Ne u përgjigjemi të gjitha këtyre pyetjeve.

Përkufizimi dhe krijimi i softwerit të menaxhimit


Një program menaxhimi është një program kompjuterik që lejon automatizimin e disa proceseve të biznesit.

Ekzistojnë disa lloje makro, në varësi të nevojave:

 1. llogaritje
 2. për depon
 3. prodhim
 4. buxhetimi
 5. për menaxhimin financiar dhe analizën
 6. i dedikuar


Ashtu si me të gjitha produktet e programeve kompjuterike, ajo evoluoi me shpejtësi pas fillimit të viteve shtatëdhjetë, kryesisht për shkak të rënies graduale të kostos së kompjuterëve dhe përhapjes së kompjuterave personal.

Shfaqja e mjediseve të zhvillimit të tilla si COBOL, një gjuhë programimi e përshtatshme për përpunimin e të dhënave tregtare, gjithashtu kontribuoi në procesin e shpërndarjes.
Bizneset dhe punëtorët janë afruar dhe më afër këtij lloji të teknologjisë.

Rreth viteve nëntëdhjetë, pati një ndryshim: kalimi nga programi i menaxhimit me një ndërfaqe të bazuar në karakter në një ndërfaqe grafike të gjeneratës së re.
Përveç kësaj, printimet kanë kaluar nga karakteret tipike në grafikë në lazer.

Cilat janë avantazhet e softverit të menaxhimit?


Në ditët e sotme nuk mund të mendohet për suksesin e një kompanie pa përdorimin e softuerit të menaxhimit sepse avantazhet që ato sjellin janë çelësi për të fituar një avantazh konkurrues. Për shembull:

 1. Shpejtësia, vendimtare në sektorët në kontakt me klientët siç janë hotelieri dhe bota e hotelit
 2. Saktësia: të gabosh është njerëzore dhe të shmangësh kryerjen e disa hapave me dorë na jep një garanci të saktësisë
 3. Siguria, e siguruar nga mundësia e arritjes së ndonjë dokumenti, madje edhe në kopje të shumëfishta, pa qenë e nevojshme hapësira të mëdha
 4. Analiza, kryqëzimi i të dhënave dhe raportimi, mjete shumë të dobishme për të krijuar dhe / ose modifikuar strategjinë e biznesit të dikujt sipas treguesve të rëndësishëm për biznesin e një personi, i cili gjithmonë mund të mbahet nën kontroll
 5. përdorim i largët
 6. ulja e kohës dhe e kostove të punës: makina ju kushton më pak sesa një punonjës!


Softuer menaxhimi në katering


Softueri i menaxhimit është specializuar gjithashtu në sektorët e prodhimit dhe administratës. Ka softuer që merren me logjistikë, të tjerë për dyqane ose për depo.

Në katering, softweri ka gjetur aplikim në kontekstin e porosive. Stema e kësaj deklarate është palmari.

Aktualisht, programi i hotelierisë nuk është i kufizuar vetëm në këtë, por ato janë në gjendje të menaxhojnë tabela, aksione, lista të çmimeve, rezervime dhe shumë aspekte të tjera.

Ristomanager dhe avantazhet e një programi menaxhimi


Këtu janë disa shembuj të asaj që ju lejon të bëni softuer menaxhimi si Ristomanager:

 1. menaxhoni tabelat
 2. shiko statistikat mbi aktivitetin tuaj
 3. menaxhoni produktet, saktësisht duke vendosur sasitë e disponueshme për secilën artikull
 4. mundësinë e përdorimit të tij në çdo kompjuter dhe në çdo tabletë me ekranet të paktën 7 “
 5. përdorni pa lidhje interneti, në mënyrë që të mos humbni porosite nëse perfundon interneti.
Cfarë është softueri i menaxhimit? ultima modifica: 2019-06-27T12:46:00+00:00 da rexhina prifti