Menaxhimi i Pub-i: Disa këshilla për t’u ndjekur

autore articolo rexhina prifti data articolo 12 July 2019 commenti articolo 0 commenti

A po mendoni të hapni një pijetore, por nuk e dini se ku të filloni ose çfarë kërkon menaxhimi? Këtu janë disa këshilla.

Pubi është një model me origjinë lokale të Britanisë së Madhe dhe Irlandës. Një pijetore shërben zakonisht me birrë por me kalimin e viteve shërbimi është integruar me të gjitha llojet e pijeve, alkoolike dhe jo-alkoolike, si dhe me “ushqime të ndryshme”.
Vendi ideal për këtë qëllim duhet të ketë karakteristikat tipike të pub-ve anglez dhe irlandez: furnizuesit e birrës, gjithashtu artizanal, dhe pije të tjera dhe ndoshta muzikë live.
Për shpenzimet e para siç janë qiradhënia e lokaleve, orenditë e brendshme, shenjat, gjashtë muaj furnizime dhe të paktën nja dy ndihmës, është e nevojshme të ndahen një shifër që shkon nga 60 mijë deri në 80 mijë euro. Natyrisht shumë varet nga madhësia e dhomës dhe vendndodhja e saj.

Por sa mund të fitoni me hapjen e një pubi?


Nëse keni arritur të punoni mirë me klientët tuaj, pas rreth 36 muajsh fitimi fillon. Një mjedis familjar për t’u ndarë me miqtë dhe birra me cilësi të mirë me një çmim të arsyeshëm janë elementët që kërkohen nga klientët.

Për hapjen e këtij lloji të vendit do të na duhen:

 • një raport i certifikuar i fillimit të veprimtarisë (SCIA) një deklaratë e fillimit të veprimtarisë prodhuese (DIAP).
 • çertifikimi HACCP dhe certifikimi SAB-ICAL (kjo e fundit është e detyrueshme vetëm për pronarin dhe nuk është i detyrueshëm nëse keni një diplomë shkollore hoteliere ose një periudhë pune, midis 2 dhe 5 vjet (në varësi të Rajonit) ), në një strukturë të ngjashme.
 • Ndiqni rregullat ASL për shëndetin dhe sigurinë e ambienteve. (Kontrollet janë të rrepta dhe nëse nuk zbatoni udhëzimet, rrezikoni gjobitje të larta dhe nganjëherë mbyllje).
 • Numri i TVSH-së
 • regjistrimi në Dhomën e Tregtisë (Regjistri i Biznesit).
 • Me muzikë live, duhet të respektoni rregulloret përkatëse të SIAE.


Ju gjithashtu mund të konsideroni hapjen në ekskluzivitet dhe të kontaktoni drejtpërdrejt me zinxhirët e pubeve dhe të jeni pararendësit e kësaj ekskluziviteti të pazakontë në zonën tonë.

Menaxhimi i pub-it: cilat janë parimet që duhet të ndiqni për të menaxhuar më mirë një pijetore?


Një menaxher i barit zgjohet herët dhe shkon të flejë vonë dhe administrimi i një restoranti do të thotë të marrësh parasysh një numër të madh faktorësh: inventar, mirëmbajtje të pajisjeve, kontabilitet dhe sigurisht klientë. Tani le të shohim cilat janë pikat e dukshme për t’u marrë parasysh për menaxhimin e nje pijetoreje.

 • Di se si të kurseni dhe optimizoni kostot duke rishpërndarë ato. Identifikoni kostot që kanë ndikimin më të madh në buxhetin tuaj mujor, kufizoni listën në më të shtrenjtat dhe përpiquni të ulni koston pa humbur cilësi.
 • Besnikëria e klientit. Jepni mysafirëve tuaj lokal një atmosferë dhe përvojat për t’u mbështetur në një mjedis mikpritës me ndihmën e stafit. një klient i dashur kthehet dhe sjell njerëz të tjerë me vete.
 • Kujdesuni me kujdes për inventarin dhe sigurohuni që asgjë nuk mungon dhe asgjë nuk shkon mirë.
 • Përfitoni nga mediat sociale. Njerëzit gjithnjë e më shumë po këshillojnë rishikime në mediat sociale dhe faqet e rishikimit.
 • Gjithmonë mbani në mend mendimin e klientëve tuaj. Studion konkurrencën dhe vlerëson strategji të përshtatshme për të nxjerrë mësime por edhe për të shmangur gabimet e të tjerëve.
 • Përmbledhja e përvojës së klientit duhet të jetë e paharrueshme dhe kjo është e mundur vetëm me punën e mirë në ekip, një ekip të trajnuar dhe kompetent dhe një menaxhim të shkëlqyeshëm.
Menaxhimi i Pub-i: Disa këshilla për t’u ndjekur ultima modifica: 2019-07-12T13:34:29+00:00 da rexhina prifti