Restorante italiane në Gjermani: Si ta hapni një?

autore articolo rexhina prifti data articolo 31 July 2019 commenti articolo 0 commenti

Restorantet italiane në Gjermani kombinojnë shijen italiane dhe dashurinë gjermane për Italinë. Do të duket një kombinim fitues por është mirë t’i kushtoni vëmendje procedurës që duhet ndjekur.

Gjeni se çfarë kërkojnë klientët gjermanë

Bota e tregtisë në përgjithësi nuk lejon origjinalitetin e plotë. Do të duhet të ketë lot në rregullin shumë të rreptë të kuzhinës italiane për të kënaqur klientët. Eshtë e nevojshme t’i kushtoni vëmendje të duhur shijeve lokale dhe të armatoseni me fleksibilitet mendor.

Restorante italiane në Gjermani: Një histori e gjatë e kuzhinës

Tregu në Gjermani është plot me restorante italiane që kanë punuar atje për shumë vite. Mbi të gjitha, imigracioni i parë italian daton që nga vitet 1960. Sigurisht që suksesi i këtyre restoranteve siguron vlerësim për kuzhinën tonë nga klientët gjermanë.

Restorante italiane në Gjermani, ku t’i hapni ato?

Gjermania është një vend i pasur, por me realitete të ndryshme. Hapja në një qytet më shumë se një tjetër e bën ndryshimin e saj. Cilat janë qytetet më të njohura?

 • Hamburgu është një ndarje administrative dhe është zona më e pasur në Gjermani. Hapja këtu do t’ju lejojë të provoni dorën tuaj në restorante me përbërës të shkëlqyeshëm apo edhe ushqime në rrugë.
 • Bremen: edhe këtu vlen fjalimi i Hamburgut. Nuk do të ishte e vështirë të hapesh një vend cilësor.
 • Baviera: vendndodhja më afër Italisë, si në aspektin gjeografik ashtu edhe kulturor.
 • Berlini do të duket destinacioni ideal por tregu është shumë konkurrues. Në përgjithësi, këtu, shumë pak shpenzohen për të ngrënë jashtë. Mbani në mend!
 • Stuttgart prezantohet me shumë nga bashkatdhetarët tanë të vendosur në tregtinë e bërë në Itali.
 • Frankfurti është i pasur dhe gjithashtu frekuentohet nga njerëz të rëndësishëm. Le të mos harrojmë dendësinë e rëndësishme të bankave përfshirë Bankën Qendrore Evropiane.

Klienti gjerman që viziton restorantet italiane:

Ai përgjithësisht e di cilësinë e produkteve tona;
Kërkon një nivel mesatar / të lartë;
ai është mësuar të shpenzojë pa teprime.


Burokracia gjermane


Ekzistojnë tre pika të rëndësishme:

 • Numri i TVSH-së: për restorantin tuaj mund të zgjidhni midis një pronësie të vetme, një partneriteti ose një kompanie të kufizuar;
 • autorizimet e sektorit të ushqimit;
 • menaxhimi ligjor dhe fiskal i personelit: thjesht këshillohuni me një llogaritar.


Cfarë lloj restoranti hapni?


Këtu janë disa ide të mundshme:

 • Ushqimi Rruga Italiane: pica, portofolë, arancini, skuqur dritë;
 • kuzhina rajonale me produkte DOP dhe verëra DOC;
 • kuzhinë për celiac;
 • piceri.


Restorante italiane në Gjermani: Plani i biznesit?


Planifikimi para hapjes së restorantit tonë është thelbësor: nga ai financiar deri tek mobiljet, nga zgjedhja e furnitorëve deri tek oferta në menu dhe le të mos harrojmë marketingun dhe konkurrencën.

Një plan i mirë biznesi duhet të përfshijë:


Gjuha

 • Synimi
 • Një studim i konkurrencës;
 • Marketing;
 • financimi;
 • Ofruesit.

Të mos harrojmë gjuhën, shumë e rëndësishme nëse dëshironi të hapni një aktivitet jashtë vendit. Mund të mësohet në Itali në shkolla të specializuara, dhe gjithashtu në Gjermani.

Përfundim

Për të hapur çdo biznes që dëshironi angazhim dhe fat. Vetëm në këtë mënyrë do të jetë e mundur të kemi mbytje të merituar, si për gjithçka.

Restorante italiane në Gjermani: Si ta hapni një? ultima modifica: 2019-07-31T15:37:59+00:00 da rexhina prifti