Jeni duke hapur një restorant te specializuar në pjekje te vecante :Cfarë duhet të dini?

autore articolo rexhina prifti data articolo 5 August 2019 commenti articolo 0 commenti

Aktivitetet që nuk preken asnjëherë nga krizat që po rrezojnë kohën tonë janë me të vërtetë të shumta dhe i përkasin, për pjesën më të madhe, sektorit të ushqimit. Kjo e fundit ju lejon të keni një zgjedhje të gjerë veprimtarish për të zgjedhur. Por çfarë keni nevojë për të hapur një rotisserie?

Perspektivat e fitimeve?


Në shumicën e rasteve, nuk është e vështirë të ktheni kostot e nevojshme për hapjen e një biznesi te tille . Natyrisht që ju duhet të kontrolloni financat dhe të menaxhoni zbatimin.

Rrotulluesit janë një zgjidhje praktike për ata që nuk kanë kohë për të gatuar ose duan të gatuajnë. Për më tepër, vakti nuk konsumohet më së bashku, por ndonjëherë pa mundur të lëvizë nga vendi i punës.

Disa këshilla


Vendosni se cili është buxheti juaj për këtë investim. Në fund të fundit, fillimi i një biznesi nuk është një shëtitje. Sidoqoftë, rotisseria nuk është ndër aktivitetet më të shtrenjta për t’u hapur.

Kushtojini vëmendje zonës që do të zgjidhni.

Natyrisht, qyteti është pika qendrore e grumbullimit. Më mirë nëse afër dyqaneve dhe shkollave. Sidoqoftë, këto zona janë më të shtrenjtat. Pra, nëse nuk keni një buxhet të konsiderueshëm, do të ishte më mirë të zgjidhni një zonë që është gjithmonë e zënë dhe afër qendrës, por ende më e lirë.

Prandaj mjedisi duhet të jetë mikpritës dhe tërheqës. Përveç pajisjeve më të përshtatshme, personeli duhet të zgjidhet me kujdes. Në përgjithësi, 3 punonjës janë të mjaftueshëm dhe kostoja relative është pra mjaft e ulët. Në rastin e një rotisserie ekskluzivisht të marrë, kostoja e personelit do të binte më tej.


Rregullat për të hapur një rotisseri

  • Ju mund të zgjidhni nëse të filloni një pronësi të vetme ose një kompani, një ndërmarrje artizanale ose tregtare. Ligji përfshin marrje në të dy kategoritë.
  • Nëse dëshironi të shisni produkte ushqimore të pakapërdorura por të blera, do t’ju duhet një numër i TVSH-së, regjistrimi në INAIL, INPS dhe artizanët IVS dhe Dhoma e Tregtisë lokale. Le të mos harrojmë SCIA për çështje administrative dhe shëndetësore.
  • Nuk mund të konsumohet në dhomë. Përndryshe, rregullat do të ishin vërtet të ndryshme.
  • Ju duhet të keni ndiqni një kurs me certifikatën përkatëse.
  • Për më tepër, është e nevojshme të keni dokumente që vërtetojnë dy vjet përvojë në pesë vitet e fundit.


Në lidhje me këto dokumente, ato mund të paraqiten si një alternative e certifikatës së pjesëmarrjes në kursin ICAL.

Jeni duke hapur një restorant te specializuar në pjekje te vecante :Cfarë duhet të dini? ultima modifica: 2019-08-05T16:00:08+00:00 da rexhina prifti