Si të hapni një piceri? Sa kushton?

autore articolo rexhina prifti data articolo 6 August 2019 commenti articolo 0 commenti

Le të shohim së bashku cilat janë kërkesat për të hapur një piceri dhe sa mund të kushtojë.

Pica është emblema e vendit tonë të bukur dhe kuzhinës sonë. Seshtë aq e famshme sa mendohet se në Itali hahet vetëm pica. Pica është pjata jonë femërore dhe askush në botë nuk duket se i reziston asaj. Gjithashtu një mundësi interesante dhe fitimprurëse në sektorin e kuzhinës.

Do hapni një Piceri: për çfarë keni nevojë?

Piceritë mund t’i gjeni kudo, por secila prej tyre ka vendin e vet në treg dhe klientët e saj . Gjithmonë është e rëndësishme të shihet se çfarë është oferta e tregut dhe të analizohen konkurrentët.

Konsideroni nëse të hapni një piceri, një dhomë me shërbim tryeze, një restorant per pica, një vend me specialitete etnike ose ndërkombëtare ose një vend të hapur deri vonë me argëtim dhe muzikë. Mundësitë janë të shumta dhe për secilën prej tyre ka nevoja të ndryshme për hapësirë, mobilje, objektiv dhe buxhet.

Për shembull, për të prerë një piceri, laboratori dhe hapësira e shitjeve do të mjaftojnë. Përkundrazi, për një piceri tradicionale një dhomë është padyshim e nevojshme.

Pajisjet gjithashtu do të duhet të përshtaten me zgjedhjen e llojit të veprimtarisë.
Ideale do të ishte të keni një furrë të bukur prej druri. Para instalimit të tij, do të jetë e nevojshme të kontrolloni Departamentin e Zjarrit. Alternativa është furra elektrike profesionale.

Laboratori duhet të ketë:

 • një mikser spiral;
 • një banak mermeri;
 • një ose dy kabinete frigoriferike ose një dyqan i vogël i ftohtë,
 • një frigorifer
 • pajisjet normale të kuzhinës


Vendosja e një restoranti tradicional do të thotë të krijoni një stil për restorantin. Më mirë të kontaktoni një furnizues të specializuar në mobilimin e dyqaneve dhe dyqaneve publike.

Kërkesat për hapjen e një Picerie


Rruga e detyrueshme përfshin:

 • autorizimin nga Komuna e referencës;
 • të kërkojë certifikimin e pajtueshmërisë me rregulloret e shëndetit dhe higjienës në ASL;
 • Certifikimi Haccp;
 • regjistrim në Dhomën e Tregtisë, INPS dhe Inail dhe numrin e hapur të TVSH-së.


Pronari nuk duhet të ketë një diplomë dhe mund të punësojë një prodhues me përvojë të picave. Nëse dëshironi të merreni me gatimin, mund të merrni një kurs trajnimi profesional për të marrë një përgatitje.

Shpenzimet për hapjen e një picerie


Hapja e një piceri përfshin përveç të gjitha detyrimeve tatimore:

 • kostot për marrjen me qira ose blerjen e lokaleve;
 • rregullorja përkatëse;
 • kostoja e pajisjeve të kuzhinës;
 • orenditë për dhomë;
 • punësimin e disa punonjësve;
 • rinovimi i ambienteve;
 • standardizimi i sistemit elektrik dhe rrjetit hidraulik;
 • marketingut.


Fitimi do të jetë në përpjesëtim me vëllimin e biznesit dhe varet nga vendndodhja e vendit, angazhimi për punë dhe aktiviteti promovues dhe reklamues.

Investimi fillestar mund të jetë një problem dhe zgjidhja më e mirë është të mësoni për një kredi të mundshme të subvencionuar.

Ju gjithashtu mund të vendosni për ekskluzivitet për të amortizuar kostot. Tani ka shumë marka të dedikuara për pica me produkte cilësore.

Përfundime


Për të marrë një reagim të mirë, është e rëndësishme të studioni karakteristikat e picerisë tuaj të ardhshme. Identifikoni kërkesat e tregut dhe provoni ide novatore. Mendoni për atë që njerëzit në zonën e referencës do të kenë nevojë ose të kërkojnë: një vakt i shpejtë? një picë të marrë? një vend komod për të kaluar mbrëmjen? Në çdo rast, cilësia e lëndës së parë është thelbësore dhe sigurisht do të sjellë klientë të rinj.

Si të hapni një piceri? Sa kushton? ultima modifica: 2019-08-06T16:04:09+00:00 da rexhina prifti