Cfarë duhet për të hapur një restorant

autore articolo rexhina prifti data articolo 7 August 2019 commenti articolo 0 commenti

Per cfarë keni nevojë qe te hapni një restorant? Si të merrni kërkesat dhe ku te filloni? Përvoja jonë në programet e menaxhimit të restoranteve na ka lejuar të njohim rregullat e këtij sektori.

Kërkesat ligjore


Për të hapur një restorant ju nevojiten:

 • Të qenurit në moshë;
 • Te keni çertifikatën e kursit SAB;
 • Ushtroni ose keni ushtruar të paktën dy vjet në biznesin e restorantit ose keni punuar si punonjës;
 • të ketë një diplomë të shkollës së mesme me lëndë në lidhje me tregtinë dhe / ose përgatitjen e ushqimit.
 • Për kursin SAB, informoni më mirë veten në Confcommercio.


Në çdo rast lokalet duhet të kenë:

Planifikimi urban dhe kërkesat e ndërtesave;
Destinacioni i përdorimit tregtar;

 • Kërkesat teknike për sigurinë në punë dhe përshtatshmërinë e shëndetit;
 • HACCP;
 • Numrin e TVSH-së;
 • Regjistrimi INPS dhe INAIL;
 • SCIA (raporti i certifikuar i fillimit) që do të paraqitet i përbashkët;
 • Komunikimi i dërgohet Dhomës së Tregtisë private;
 • Lejen tregtare (për marrjen me qira të një dhome të përdorur tashmë do të sigurohet nga qiramarrësi);
 • Regjistrimi në CONAI;
 • Komunikim në agjencinë doganore për shitjen ose administrimin e alkoolit;
 • Autorizimi për shenjën;
 • Të drejtat e SIAE për muzikë.


Cfarë duhet për të hapur një restorant dhe kostot.


Këto detyrime kanë një kosto që ndryshon në bazë të vendndodhjes në të cilën do të hapni biznesin. Në çdo rast, konsultohuni me një llogaritar të specializuar.

Kostoja ndryshon rreth 4 000/6 000 euro. Investime të tjera do të përfshijnë mobilje, pajisje dhe më shumë. Në përgjithësi, ato tejkalojnë 100,000 €.

Kostot e tjera për të konsideruar shqetësim:

 • Vendndodhja;
 • pajisjet;
 • Takëm dhe provizione;
 • stafi;
 • Utilities;
 • Lëndët e para.


Hapja e një restoranti nuk është e lehtë, as nuk po e menaxhon atë. Megjithatë, teknologjia vjen në shpëtimin tonë për të organizuar menaxhimin e restorantit tonë. Softueri ynë i menaxhimit ju lejon të zgjedhni efikasitetin e biznesit tuaj dhe të organizoni komunikimin ndërmjet salles dhe kuzhinës që përndryshe do të rrezikonte të ngatërrohej. Menaxhimi i ambienteve do të jetë efikas dhe efektiv.

Cfarë duhet për të hapur një restorant ultima modifica: 2019-08-07T16:17:06+00:00 da rexhina prifti