Paisje ne kuzhine: Cfarë ju nevojitet absolutisht?

autore articolo rexhina prifti data articolo 8 August 2019 commenti articolo 0 commenti

Paisje kuzhine: cilat janë thelbësore?

Si të zgjidhni pajisjet e kuzhinës:

Le të fillojmë me tenxheret. Ekzistojnë lloje të ndryshme dhe me materiale të ndryshme si çelik inox, alumini, gize të emaluar, bakër, gur, terrakota, porcelani dhe qelqi të emaluar. Për më tepër, posaçërisht tiganët, ata zakonisht kanë një shtresë të veçantë kundër shkopit të domosdoshëm në kuzhinë.

Ju duhet të zgjidhni në lidhje me përdorimin që do të bëjmë prej tij pas sobës dhe më pas bazuar në materialin. Tavolinat janë të pajisura me një kapak dhe dy doreza, ndoshta në madhësi të ndryshme. Kapaciteti ndryshon me numrin e darkave, padyshim.

Pancat lejojnë përgatitjen e patateve , perimeve, mishit etj. Ato janë gjithashtu të nevojshme në masa të ndryshme. Le të mos harrojmë tavat dhe tiganet për zierje, pjekje dhe salca. gjithashtu është e dobishme është tigano, tenxherja me presion, për gatimin e bishtajoreve, mishit të grirë dhe stive.

Set thikë

Kujtojmë se përveç takëmeve klasike, do të jetë e nevojshme të keni një grup të mirë thikash, të bëra prej çeliku dhe / ose qeramike, me madhësi të ndryshme, për recetat e ndryshme në kuzhinë.

Natyrisht do t’ju duhet gërshërë çeliku dhe gërshërë klasike të shpendëve.
Mbi të gjitha, shkopinjtë prej druri dhe çeliku të madhësive të ndryshme nuk mund të mungojnë për të përzier brumë, salca, etj, si dhe këpucari.

Sa për tiganet e bëra nga materiale jo ngjitëse, këshillohet përdorimi i mjeteve që nuk gërvishtin këtë lloj materiali. Ata gjithashtu do të shërbejnë kamxhikët, gjithashtu elektrikë, për përgatitjen e ëmbëlsirave, për të rrahur dhe për të përgatitur vezën e rrahur.

Bordi i prerjes dhe gjysma e hënës janë thelbësore për copëtimin, feta dhe pastrimin e perimeve dhe më shumë. Masheri i patates dhe peelerja e patates, mulliri i perimeve jane gjithashtu aleate te tjere te atyre qe e duan kadifejen apo porta klasike.

Ju gjithashtu mund të keni nevojë për një tenderues të mishit. Për ëmbëlsirat atëherë, do t’ju duhen kunja kodrina, kallëpe, një rrotë preshi makaronash dhe hapëse cookie.

Ju gjithashtu do të keni nevojë për mitet e furrave dhe mitet e furrës, pjata frigoriferike të madhësive të ndryshme.

Paisje ne kuzhine: Cfarë ju nevojitet absolutisht? ultima modifica: 2019-08-08T16:22:11+00:00 da rexhina prifti