Krijoni menunë e restoranteve: Të gjitha ato që duhet të dini

autore articolo rexhina prifti data articolo 9 August 2019 commenti articolo 0 commenti

Krijoni menunë e restoranteve: Ky është një operacion delikat. Nga zgjedhja e pjatave deri tek grafikat, duhet të kujdeseni për çdo detaj!

Krijoni menunë e restoranteve: Për cilën opsion flitet me mire?


Përgjigja mund të duket mjaft e qartë duke marrë parasysh që është një mjet i dobishëm për t’u komunikuar klientëve pjatat, pijet dhe çmimet e ngjashme.

Sidoqoftë, ky objekt paraqitet gjithashtu si një mjet shitje. Drafti i tij i saktë do të garantojë një rritje të qarkullimit.

Krijoni menunë e restoranteve: Rregullat


Menyja juaj është ndërmjetësi përmes të cilit kalon qarkullimi juaj dhe përdoret, më së shumti, për të bindur klientët të zgjedhin një pjatë dhe jo një tjetër.

Para së gjithash, mos zgjidhni thjesht ngjyrat tuaja të preferuara, por konsideroni se ekziston një degë e neuro-marketingut që studion ngjyrat.

Edhe grafika lejon, nëse është bërë mirë, të sjellë klientët tuaj për të porositur atë që dëshironi. Këshillohet që të konsultoheni me një profesionist.

Zgjedhjet në menu

Një menu shumë e gjatë ka të ngjarë të jetë konfuze dhe klienti nuk do të jetë në gjendje të marrë një vendim. Ulni numrin e pjatave për seksion në maksimum 6 kurse. Në këtë mënyrë do të keni pjatat më të mira dhe klientët më të lumtur.

Nëse dëshironi të ofroni një zgjedhje të larmishme që kënaq të gjithë, gjithmonë mund të zgjidhni një ndryshim periodik të menusë, mbase pas sezonit.

Si të krijoni menunë e restoranteve – imagjinatë


Mos u kufizoni në përshkrime të thjeshta me një listë përbërësish, por referojuni përgatitjes.

Për më tepër, ju mund të kujdeseni për menunë bazuar në temën e restorantit tuaj me një gjuhë që pasqyron natyrën e saj.

Mos harroni të përktheni menunë në anglisht, veçanërisht nëse jeni në një vend turistik.

Përshkrimet e pjatave duhet pak a shumë të kenë të njëjtën gjatësi. Sidoqoftë, për pjatën që dëshironi të shisni më së miri ia vlen të tërhiqni vëmendjen me një përshkrim më të saktë.

Ne kemi tendencë të zgjedhim pjatat në krye ose në fund të menusë. Merrni parasysh këtë dhe futni pjatat që dëshironi në këto pozicione.

Ai tregon përbërësin, origjinën dhe mbi të gjitha cilësinë!

Krijoni menunë e restoranteve: Të gjitha ato që duhet të dini ultima modifica: 2019-08-09T16:26:48+00:00 da rexhina prifti