Bar frigorifer: thelbësor për të mbajtur pije të freskëta

autore articolo Hurma Vasku data articolo 17 October 2020 commenti articolo 0 commenti

Mini bar është një aksesor që absolutisht nuk mund të mungojë në bare, por jo edhe në restorante. Shtë një frigorifer shumë funksional me një vitrinë, brenda të cilit futen shishe me qëllim që t’i mbajnë të freskëta, por në të njëjtën kohë t’i bëjnë ato të dukshme për klientët. Ky aksesor është vërtet i dobishëm. Në përgjithësi operacioni është elektrik dhe për më tepër është i pajisur me drita që i bëjnë funksionet e kontejnerit edhe më të mirë. Në këtë mënyrë, do të keni një pamje të plotë të të gjitha shisheve brenda këtij frigoriferi.

Si bëhen mini bar-et?

Mini-bar është i përshtatshëm për përdorim komercial, ato mund të përshtaten të dyja lirisht dhe mund të vendosen të futura brenda një muri. Jo vetëm që këto mini bar mund të përmbajnë pije, por edhe ushqime të lehta. Me pak fjalë, bazuar në preferencat tuaja, ju mund të zgjidhni se si ta përdorni atë. Ato janë shumë të lehta për t’u përdorur dhe gjithashtu përshtaten mirë në çdo mjedis. Ato vijnë në madhësi të ndryshme dhe secili frigorifer është perfekt për një vendndodhje të ndryshme.

Llojet

Kryesisht në treg ekzistojnë tre lloje të këtij produkti që ndryshojnë sipas llojeve të ndryshme të ftohjes. Këtu janë frigoriferët thithës, frigoriferët termoelektrik dhe frigoriferët e kompresorëve. Ky lloj i fundit i mini bar ka disavantazhin e prodhimit të një zhurme mjaft të bezdisshme dhe gjithashtu kërkon shumë mirëmbajtje. Ata të klasës A + përkundrazi janë më ekologjikët dhe nuk prodhojnë zhurmë. Më në fund ka nga ato të klasës A +++ të pajisura me një kohëmatës elektronik por prodhojnë zhurma mjaft të bezdisshme.

Mini shiritat me sistem thithjeje janë ndër më të rekomanduarit. Veprimi i ftohjes zhvillohet përmes një burimi nxehtësie dhe rezistenca elektrike lejon avullimin e amoniakut.

Pse të zgjidhni një mini bar

Çdo biznes restorantesh duhet të ketë një mini bar. Ato janë komode dhe funksionale dhe ju lejojnë të ruani mjeshtërisht të gjitha pijet që dëshironi të mbani të freskëta. Me pak fjalë, nëse një restorant po mendon të furnizojë restorantin e tij, ai sigurisht nuk mund të harrojë të përfshijë një element si ky. Në fakt është diçka që mund të sigurojë vlerë të shtuar të biznesit, duke përmirësuar disa nga performancat e stafit të dhomës. Mendoni për shembull të kamerierëve që janë të detyruar të vrapojnë përpara dhe brenda dhomës. Fakti që ekziston një frigorifer nga i cili shishet mund të hiqen shpejt dhe funksionalisht është me të vërtetë i rëndësishëm.

Për më tepër, nëse furnizohen dhe mirëmbahen mirë, këto mini shirita mund të vendosen në pamje brenda dhomës dhe t’i japin dhomës një pamje edhe më të plotë.