Çokollatë, kjo është arsyeja pse ajo kurrë nuk duhet të mungojë. Le të festojmë festivalin e çokollatës me recetën e shijshme të Mudit

Le të flasim për çokollatën, a keni shijuar tashmë në gojën tuaj?

Ndoshta ju do të mendoni për filmin me Johnny Depp dhe Juliette Binoche ku të dy u dashuruan në një qytet francez midis një praline dhe një tjetri. Ose çokollata e fundit që hodhët për konsum të lartë kalorik. Unë jam i sigurt se askush nuk ka menduar për përfitimet që çokollata i jep trupit dhe mendjes, vetëm duke ditur se si të zgjedhim atë të drejtë.

Çokollata erdhi në Evropë në vitin 1502 dhe u bë një ilaç mjekësor, në të vërtetë u mendua se ishte një ilaç për tretje, ndihmonte funksionimin e duhur të organizmit dhe se ulte  depresionin. Pra, ishte bindja, se  kakao ka proteinat superlative,qe sot ne jemi te sigurt.

Një kërkesë themelore për një produkt cilësor është paste kakao si përbërësi i parë, prandaj i vëmendshëm ndaj etiketave. Lajme të këqija per dashamiresit e varianteve të bardha dhe të qumështit, aleati i shëndetit tonë është fondente, i cili duhet të përmbajë të paktën 70% kakao FONDENTE ; sa me e lartë është përqindja, aq më mirë.

Kakao, në fakt, përmban flavonoids, antioksidantë të fuqishëm që ne gjejmë në manaferrat, verë e kuqe dhe fruta agrume. Por pse janë kaq të rëndësishme për shëndetin tonë?
Ata parandalojnë sëmundjet kardiovaskulare
Ata mbrojnë arteriet
Ata përmirësojnë kujtesën
antiviralë
Anti-inflammatories
Antiallergeni
Ata luftojnë obezitetin
Ato ndihmojnë sistemin imunitar

Efektet pozitive janë të shumta dhe me vlerë ato meren në konsideratë, por nga ne nuk duhet të anashkalohet fakti se çokollata është një ushqim me shumë kalori, 100 gram ka rreth 500 kcal, por duhet te futet në një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar, disa kuadrate të vogëla do të jeni në gjendje të shijoni  pa pasur  faj.

FESTIVALI I KOKËLLAVE

Një ngjarje e pallogaritur për të dashuruarit me çokollatë, këtë vit Perugia do të presë Eurochocolate, në edicionin e tij të njëzet e pestë. Nga 19 deri më 28 tetor kryeqyteti Umbrian do të pushtohet nga mijëra preferues. Për rastin, janë krijuar tre paketa “turistike“, të cilat do t’u lejojnë pjesëmarrësve të marrin pjesë në festivalin më prestigjioz të çokollatës në gadishull. Më poshtë do të gjeni përshkrimet e ofertave të udhëtimit dhe çmimet e tyre:

Udhëtim ditor, udhëtim kthimi me autobus + dita për Eurochocolate 49 euro
Udhëtimi në fundjavë, udhëtimi i kthimit me autobus + 2 ditë për Eurochocolate + një natë në hotel (gjysmë bordi) + turne udhëzues i Asizit 129 euro
Udhëtim luksoz, udhëtim kthimi me autobus + 2 ditë në Eurochocolate + 2 netë në hotel (gjysmë bordi) + turne udhëzues i Asizit 219 euro
Dhe nëse jeni një dashamires i artit, nuk mund të humbisni galerinë e hapur që ofron Eurochocolate çdo vit; më të admiruarit janë skulptorët, të cilët ia dalin të modelojnë blloqe të mëdha të çokollatës, duke krijuar vepra të denjë për një muze.

RECETA KEKU MUD

Ne nuk mund të përfundonim një artikull mbi çokollatën pa ju dhënë një recetë, ne paraqesim Cake Mud, ose ashtu siç quhet në vendin e tij të origjinës “Cake Mudisipi Mud”. Fjalë për fjalë do të thotë tortë me baltë, por mos u mashtroni, ajo është emëruar kështu për cilësinë e saj të shijeshme dhe të butë, e cila kujton brigjet e lumit Misisipi. Në Shtetet e Bashkuara kjo ëmbël është e pranishme në recetat e të gjitha familjeve. Protagonist absolut, mund të jetë vetëm ai, CioccoRe, që e bën këtë tortë shumë substanciale dhe prandaj të papërshtatshme për konsum të shpeshtë. Për raste të veçanta, është një shije e fytit që mund të jepet. Një kënaqësi për shijen që do të sjellë buds me shume shije në një udhëtim entrancing.

Përbërësit:

250 gram gjalpë
250 gram çokollatë ekstra të errët (70% minimum)
250 gram sheqer
130 gram qumësht
4 vezë
1 qesen e vanilines
1 filxhan kafe (opsionale)
50 gram pluhur kakao
200 gram miell
1 qeskë pluhur pjekjeje
150 gram çokollatë ekstra të errët
60 gram krem ​​të freskët
drithërat e lajthive dhe fistikë

PROCEDURA:

Gjëja e parë që duhet të bëni është shkrirja e çokollatës në një ene me gjalpë dhe sheqer, përzieni të gjithë përbërësit dhe shtoni qumështin dhe kupën e kafesë, duke vazhduar përzierjen e nxehtësisë mesatare.

Në një tas të veçantë, shtoni përbërësit e thatë, pastaj miellin, pluhurin e pjekjes, pluhurin e kakaos dhe zarzavate të vaniljes. Mix përbërësit dhe butësisht shtoni përzierjen e shpërndarë më parë në një bain-marie.

Merrni një tjetër enë, thyejnë vezët dhe pas shtimit të pak kripë, përdorni shulën ose mikserin për disa minuta me shpejtësi të mesme, derisa të jenë të lehta dhe me gëzof.

Shtoni ato në përzierje dhe përzierni me një shpatull nga poshtë lart, ky hap është shumë i rëndësishëm për të shmangur çmontimin e përzierjes.

Loja është bërë; merrni një kallaj me kakaçe me diametër 22 cm, ngjisni dhe e mielloni dhe pastaj derdhni përzierjen.

Furrë statike në 150 gradë për një orë e gjysmë.

Tani vjen pjesa e lehtë dhe argëtuese, përgatitja e ganacheve të çokollatës; Shkrini edhe njëherë çokollatën e mbetur (150 gr) me kremin e lëngët të bain-marie, nxitje herë pas here. Kur ka arritur një qëndrueshmëri të butë dhe me shkëlqim dhe kuzhina do të përmbytet me aromën e dendur të çokollatës, ju mund ta derdhni në tortë me baltë. Për të zbukuruar, shtoni drithërat e lajthive dhe fistikë ose një grumbull të vogël me fruta të kuqe në qendër. Gëzoni ushqimin tuaj!

“Nuk ka aq shumë metafizikë në tokë sa në një çokollatë”
(Fernando Pessoa)

Ushqimi dhe shëndeti: akullore dhe embelsirat e sherbetosura më të shëndetshëm

Akullorja dhe sherbeti janë alternativat perfekte të kuzhinës për ëmbëlsira  dhe gjithashtu kanë përfitime të shumta ushqyese.
Akullorja  dhe sherbeti  janë shumë të njohura në Evropë dhe po rriten me ritëm të shpejtë në të gjithë Amerikën e Veriut; këto janë  delikate me origjinë italiane dhe nuk konsiderohen më si “tundim”, por më tepër një element  i preferuar, duke eliminuar frustrimin dhe monotonine e disa dietave me kalori të ulët. Me pak yndyrë se “akullore” dhe të përziera me erëza, bimë dhe lule ose shumë përbërës të tjerë në modë, akulloret dhe sherbeti  kombinojnë vetitë e shëndetshme me shijet artizanale.

Si me të gjitha embelsirat , prezantimi është çelësi. Këto embelsira të ngrira mund të gërmohen, të vendosura në shtresa të një tortë, të shërbyer të buta ose të shijuara në një shkop. Nëse bëhet në mënyrë tradicionale, me përbërës të freskët dhe të vërtetë, si qumështi i plotë dhe kremra (akullore), fruta dhe lëngje frutash (sherbet), këto produkte gjithashtu lënë hapësirë ​​për personalizim dhe përshtatje në dieta të ndryshme. Pa qumësht, pa sheqer, me kalori të ulët, vegan ose duke ndjekur parametrat , apo edhe pa gluten, mund të krijohen për të gjitha shijet dhe nevojat.

Kremoze  dhe freskuese, akullore  normale  dhe akullore me lëng frutash ishte një trend shumë  i fortë në vitin 2015. Ato mund të gjenden në kamionë rrugë për akullore  , në restorante e tillë si (një kombinim i kafe dhe akullore).  Në kafe, ato mund të shërbehen të përziera në një Pije t137 embla  ose milkshake, ndërsa ato mund të shërbehen të buta në kone klasike, madje edhe në dyqane  të specializuara  për akullore. Me një numër gjithnjë e më të madh shijesh  në dispozicion gjithnjë e më intriguese – nga amareta në mango – fëmijët dhe të rriturit gjithmonë mund të tërhequr nga akulloret. Pa vecuar asnjë!

Si për të hapësh një kreperi?

Tregu i crepes mund të ofrojë përfitime të mira, sidomos pasi që kostot për të hapur një kremi nuk janë shumë të larta, por gjithmonë të bazuara në madhësinë që dëshironi të arrini, prandaj duhet të merrni parasysh tregun e referencës dhe konsumatorët që dëshironi të arrini si çdo kompani tjetër; ju mund të gjeni creperies në qendrat tregtare me kioska ngjyra dhe të mirë-strukturuar, si dhe njerëzit që shesin të çara në pika të shitjes fikse ose gjysmë-itinerante. Natyrisht, në çdo vend ose rajon rregulloret ndryshojnë, por është e këshillueshme të njihni para se të filloni këtë lloj aktiviteti.

Çfarë ju duhet për të hapur një creperie
Një avantazh i këtij lloji aktiviteti është se pjesa e rëndësishme është vetëm një, ose pjata si gatuhen ato , si ëmbëlsirat e kripura ashtu edhe ato klasike duhet tëjenë një produkt me cilësi të lartë pa pasur ndonjë staf shtesë, të gjitha këto që ju do të dëshironi të shtoni për të zhvilluar konceptin tuaj të punës, do të jetë sipas mundësive tuaja, vendit ku do të realizoni dhe tregut që do të keni për të mbuluar.

Hapja e një kreperie ju lejon të ofroni produkte me pak investime dhe njëkohësisht të ofroni një shumëllojshmëri të recetave për crepes, në sajë të shumë llojeve të parfumeve të përdorura sot, nga qumështi, bllokimi, blendat e çokollatës, shijet  e tyre të ndryshme, etj

 

Rëndësia e pajisjeve të majnta e  të djathta

Për të krijuar restorantin tuaj për krepa, gjithmonë duhet të keni parasysh disa faktorë. Makinat e përpunimit janë të ndryshme në madhësinë e tyre, çmimet dhe kapacitetin e prodhimit, por operacioni themelor është gjithmonë që të përgatisni  recetën tuaj ideale sipas  qëllimit   dhe përdorni pjatën për të gatuar produktin dhe pastaj ta mbushni atë me elementët të zgjedhur nga klienti.

Kur bleni pajisjen ju duhet të merrni parasysh llojet e krepave që do të prodhohen, madhësinë e kompanisë tuaj dhe shërbimet e shtuara, meqenëse këto produkte janë të pranishme nëdyqan  akulloresh, restorante tradicionale, kafene, shkurt çdo aktivitet restoranti mund të përshtaten për të shërbyer këtë ëmbëlsirë të jashtëzakonshme.

Si të pregatisësh një tortë me mjaltë

Rosh Hashanah, fjalë për fjalë në cdo vit të ri  te njerëzit  hebre, zhvillohet në shtator  një festë dy-ditore që përfshin ushqime të ëmbëla si mollë dhe mjaltë për të sjellë ëmbëlsinë sërish. Ëmbëlsira  me mjaltë e  njohur si Lekach, me  tipare të përbashkëta dhe janë në mënyrë tipike bukë të dendura, ëmbël me mjaltë, plot me erëza të ngrohtë të tilla si kanellë, xhenxhefil dhe arrëmyshk dhe shpesh ngjyhet në një shurup mjaltë.

Embëlsirat  janë të lehta për tu bërë dhe mund të shërbehen për mëngjes me kafe, çaj ose pas  darkës. Vaj vaji Canola mund të zëvendësohet me gjalpë për të bërë një version tjetër. Në të dyja rastet, këto ëmbëlsira janë të shijshme në çdo kohë.


PËRBËRËSIT

Keku:
– 2 gota miell
– 2 bustina pluhur pjekjeje
– 1 lugë çaji sode buke
– 1 lugë çaji kanellë
– 1 lugë çaji xhenxhefil
– 1/2 lugë çaji arrëmyshk
– kripe
– 1/2 filxhan sheqer
– 2 vezë
– 1/2 filxhan mjaltë
– 1 shkop gjalpë të pakripur, në temperaturën e dhomës
– 1 lugë çaji vanilje
– Lekura  e 1 portokalli :

– 1/2 filxhan sheqer pluhur
– 1 lugë gjelle mjaltë
– 1 lugë gjelle qumështi ose krem
– 1 lugë gjelle gjalpi i pakripur, i shkrirë
– 1/2 lugë çaji kanelle
– 1/4 lugë çaji xhenxhefil
– Çikë e kripës

PREGATITJA

Ngroheni furrën në 350 gradë. Pregatit  një fletë pjekje dhe linjë me një rrip  për heqjen e lehtë.

Në një tas të madh, kombinoni vezët, sheqerin dhe mjaltin. Duke përdorur një mikser ose dorën tuaj, rriheni  së bashku derisa sheqeri të shkrihet.
Shto gjalpë, vanilje dhe lëvozhgë portokalli dhe përzjejeni  derisa të inkorporohet.

Në një tas të veçantë, hidhni  së bashku miell, kanellë, xhenxhefil, arrëmyshk, pluhur pjekje,  sode pjekje dhe kripë.

Shto përbërësit e thatë në ujë dhe përziheni  derisa të kombinohen.

Derdhni përzierjen në kripën e përgatitur dhe e piqni për rreth 40 minuta.

Bëni kremin e  ​​ëmbëlsirave duke  përplasur bashku pluhurin e  sheqerit , mjaltë, qumësht, gjalpë i shkrirë, kanellë, dhe Giner kripë. Sasi e vogël mbi tortën  e  nxehtë.

Si të kombinoni kokteilet me copat e akullit

Mënyra më e lehtë për të kombinuar kokteje dhe copa akulli  është  thjesht të vihen  të dy së ​​bashku.

Kjo  shampanjë është një recetë dhe një shembull i përsosur dhe është një mënyrë e shkëlqyer për të nxjerrë pikat e tua dhe për të mbajtur verën tuaj të ftohtë në të njëjtën kohë.

E gjitha që ju duhet është një akullore e  bërë në shtëpi ose një që është blerë për fëmijët. Vendoseni me kokë poshtë në xhamin tuaj të preferuar dhe mbusheni me shampanjë.

Merrni këtë ide nga koktejet e tjera të provuara në verë.

Në thelb, ne thjesht po përdorim akulloren në vend të akullit dhe kjo mund të bëhet me akuj  me thumba të mprehta ose të drejtpërdrejta në pothuajse çdo pije të ftohtë.

Ëmbëlsira me Kivi dhe Martini

Frymëzuar nga një pije alkoolike më e lehtë ose martini, ky akull i lëngët është po aq i thjeshtë dhe i shpejtë për t’u përzier.

Nëse e doni Kivi dhe Martini, duhet ta provoni me një icikull të plotë me fruta agrume, vodka dhe fruta të freskëta (Kivi).


– 2 gota kivi, të shqyera dhe të prera (rreth 8 kivi)

– 1/4 gotë shurup të thjeshtë

– 1/4 filxhan frutash agrume (vodka)

– 1 filxhan akulli

 

PËRGATITJA

1 – Vendos akullin dhe kivi në një blender dhe përziheni  derisa të merrni një përzierje të  mirë.

2 – Shto shurup dhe vodka dhe të shkrihet e gjitha

3 – Hidh përbërjen në një formë

4 – Futni shkopin dhe ngrini deri sa të ngurta.