Opsionet e Përgjithshme

Në këtë skedë gjejmë të gjitha ato opsione që kanë të bëjnë me programin në përgjithësi, të tilla si rrumbullakimi ose menaxhimi i bazës së të dhënave të brendshme.

Llogaritja dhe prerja e figurave të shumave

Prerja e shifrave ndikohet nga vlera e “Për cilin numër të rrumbullakët”, prandaj këshillohet të mos hyjë në një vlerë më të ulët se ajo e zgjedhur “Për cilin numër të prerë”.


Për të kapërcyer këtë problem, është e mundur të vendosni se cili operacion do të kryhet së pari, duke përdorur menunë e duhur të lëshimit; ju pastaj mund të vendosni midis Arrotonda dhe pastaj Pritimi, si dhe Taglia dhe pastaj Arrotonda. Ne ju rekomandojmë që të provoni të dy opsionet në mënyrë që të zgjidhni atë që i plotëson më mirë nevojat tuaja.

Caktoni zbritjen në faturë

Ndonjëherë mund të ndodhë që të tregojë klientët e saj ndonjë zbritje të bërë në rendin e tyre, kështu që këto dy opsione lejojnë vetëm atë.

Menaxhimi i porosise

Mund të zgjidhni çfarë të printoni çdo herë që dërgoni porosinë, posaçërisht për sa i përket çfarëdo ndryshimi në të, si p.sh. duke shtuar enët për urdhërat ose përbërësit e kërkuar.

– Dërgo porosine

Në varësi të opsionit të përzgjedhur, mund të vendosni nëse do të dërgoni vetëm porositë më të fundit (ndryshime në porosi të tilla si ushqimi ose përbërësit), ose dërgoni të gjitha porosite(të gjitha porosite plus ndryshimet).

– Shkruani porosine në “Kontroll i shpejte”

Ashtu si me pare, por në këtë rast ju konfiguroni printerin e arkës së shpejtë, nëse futeni nga funksioni specifik i diskutuar në seksionin në Tabin e konfigurimit të printerëve.

Zbrazja e bazës së të dhënave

Me funksionin Clear ju mund të fshini të gjitha të dhënat e pranishme në artikullin e zgjedhur nga drop-down menu në të majtë. Prandaj është e mundur të zbrazni të dhënat e Magazinës (të dyja produktet dhe përbërësit, cilat kategori produktesh), Harta e Tavolinave (përveç në rastet kur ka urdhra apo rezerva në vend), të dhënat personale të Konsumatorëve dhe Statistikave të ardhurat e fituara nga tabelat individuale të fituara nga “Pagesa e Shpejte”).

SHËNIM: sapo të dhënat e ruajtura në bazën e të dhënave janë “zbrazur”, nuk do të jetë më e mundur për ta rikuperuar atë.

A DONI TE JENI GJITHMONE TE INFORMUAR ME VERSIONET ME TE FUNDIT TE PROGRAMEVE TONA?