Ngarkimi i një produkti


Siç e pamë një moment më parë, ju mund të futni dy lloje të produkteve: llojin e produkteve “pjatat” dhe ato te “Magazina”.

Tipi i produkteve “pjatë”  janë zakonisht ato për të cilat në inventar, kështu që të dhënat nuk jane futur nuk janë dhënë për të cilat Njësia Çmimi, përqindja e Markup, sasia, dhe barcode, i cili është bërë më pas off by default.

Produktet në “depo” janë ato për të cilat është dhënë në storage , për të cilat të dhënat e përmendur më lart janë të aktivizuar nëpërmjet opsionit “Shto produktin në depo”.

Ju pastaj mund të vendosni nëse produktet e dhëna duhet të dalin në mesin e atyre të marra nga klientët, kështu që nëse keni produkte të tilla në kuti apo multi-pako, ju do të dëshironi të shmangni duke treguar ato gjatë urdhëtimit, kështu që do të jetë e nevojshme për të hequr shenjën dhe  për të Shikuar Produktet në Paisjen mobile, siç tregohet në imazhin më poshtë.


Sidoqoftë, për të gjitha llojet e produkteve ju mund të caktoni një kategori, çdo përbërës të të cilit është i produktit, si dhe një Imazh.

Vendosja e përbërësve të një produkti

Për të qenë në gjendje të futni përbërësit e të cilave një produkt është i përbërë, fillimisht zgjidhni opsionin “Aktivizoni përbërësit”, përmes të cilit vendosni përbërësit e një pjate ose një pica.

Lista e përbërësve ekzistues do të aktivizohet, më parë duke futur “Përbërësit te Menaxhimit”, në të cilën është e mundur të përcaktohet një çmim për çdo përbërës; ky funksion është i dobishëm në qoftë se keni nevojë për të llogaritur koston e produkteve, në mënyrë që të krijoni më mirë një çmim të duhur të shitjes. Pasi të zgjidhet përbërësi i dëshiruar, thjesht shtypni butonin e gjelbër arrow të djathtë në anën e listës për ta shtuar atë në listën e përbërësve të produktit. Për të fshirë një përbërës nga kjo listë, përdorni butonin portokalli Arrow Left.

Futja e imazheve të një produkti

Është shumë e dobishme që të ketë imazhe që menjëherë të njohin pjatat dhe produktet e tjera, si gjatë përdorimit të kutisë së arkës së shpejtë ashtu edhe të menaxhimit të tavolinave, për të cilat RistoManager ofron këtë funksion të përshtatshëm.

Për të futur imazhe të një produkti, së pari zgjidhni tabin e duhur në dritaren e Hyrjes Produktit; Pasi të bëhet kjo, do të shfaqet seksioni i futjes, duke ju lejuar të përdorni ato që tashmë janë të pranishme që nga instalimi i RistoManager, dhe për të shtuar ato të reja, më të përshtatshme dhe për simpatine tuaj.

– Vendosja e një imazhi të vendosur me pare

Në rastin e parë, thjesht shkoni te Image Manager, për të zgjedhur dosjen që përmban imazhin më të përshtatshëm për produktin që do të fusni, pastaj zgjidhni një nga Lista e imazheve.


Pasi ta keni zgjedhur imazhin nga lista, do të shfaqet një pamje paraprake në të majtë, atëherë vetëm konfirmoni me butonin Imazhi i lidhur me produktin.

Në këtë pikë, thjesht klikoni në butonin Shto ose Ndrysho, në varësi të faktit nëse futni një Produkt të ri ose që po modifikoni.

– Vendosja e një Imazhi të Përshtatur

Nese në rast se dëshironi të futni imazhin tuaj të personalizuar ose nuk gjeni ndonjë pëlqim, mund të përdorni funksionin Ngarkimi i fotos, i cili do t’ju lejojë, përmes një dritareje të re të imazhit, të ngarkoni një imazh në kompjuterin tuaj (të dy Windows që Linux) ose Mac ose në ndonjë ruajtje në masë (USB shkop, CD-ROM ose DVD-ROM).


Sapo të klikoni butonin e gjelbër të Ngarkimit të Imazhit, do të shfaqet një dritare si ajo e treguar më poshtë.

Në këtë pikë duhet vetëm të specifikoni dosjen që përmban imazhet e personalizuara, zgjidhni atë që dëshironi të shoqëroni me produktin dhe më në fund klikoni Open.

Në fund të procedurës, dhe pasi të keni konfirmuar gjithçka me butonin Insert, RistoManager do t’ju dërgojë drejtpërsëdrejti në Depo me listën që përmban produktet e llojit të njëjtë si ato të futura thjesht.

SHËNIM: mund të shtoni produkte të shumta në rend, thjesht duke zgjedhur opsionin “Mos mbyllni dritaren pas shtimit  të Produktit”.

A DONI TE JENI GJITHMONE TE INFORMUAR ME VERSIONET ME TE FUNDIT TE PROGRAMEVE TONA?