IDE ARGETUESE PER FUNDIN E VITIT

Viti i Ri 2019 po afrohet dhe si zakonisht  është pyetja e zakonshme: “çfarë duhet të bëjmë në ditën e fundit të vitit?”.

Një pyetje që mund të duket e vështirë për tu zgjidhur nëse keni fëmijë me ju. Asnjë problem, ky artikull do t’ju ofrojë shumë ide interesante ,ide origjinale dhe kënaqësi për të kaluar një Vitin e Ri me fëmijët për të gjithë familjen. Që nga Eva me princeshat dhe superheroes në darka të organizuara me menutë për fëmijët tuaj, për fshatrat tematike dhe paketa pushime të shkojnë për të zbuluar të gjitha ofertat e shumta për të kaluar natën e fundit të vitit me fëmijët dhe me të dashurit tuaj!

 

VITI I RI I PRINCESHAVE DHE SUPERHEROJNVE

A keni ëndërruar ndonjëherë për të gjetur veten ballë për ballë me SuperHeroes më të fuqishem dhe princeshat e Mbretërisë ?
Ardhja e Vitit të Ri në Toskana është e veshur me magji, me një vegël speciale të dedikuar për familjet me fëmijë. Grand Ball e princeshat dhe arena e superheroes jane duke pritur për ju në Montecatini Terme në Toskana me shumë emocione të pabesueshme. Shumë animatorë të veçantë do të kujdesen për të vegjlit që i japin Mamit dhe Babit disa momente relaksimi!
Ju do të përjetoni edhe emocionet e një përqafimi të ngrohtë në ujërat termale.
Një strukturë e mbuluar plotësisht dhe e nxehtë, me një shërbim të shkëlqyer dhe ekskluziv.
Për të siguruar mirëqenie maksimale, ata mund të hyjnë në pishinen termale, maksimumi 25 njerëz në orë. Ne rekomandojmë rezervimin paraprakisht.
OFERTA PËRFSHINË:
– 2 netë në Hotelin Familjar
– Drekë e maskuar më 30 dhjetor me argëtim për fëmijët
– Dita e Vitit të Ri me Princesha dhe SuperEroes
– Hyrja në pishinë termale

 

EKSPERIENCA E VITIT  TE RI NË TOSKANA

Riddles kurioze, shpikje të pabesë, intuitë të çuditshme dhe shumë argëtim.
Dëshironi të përjetoni një Vit Te Ri në Toskana në shoqërinë e Leonardo da Vinçit?
Gjeniu ekstravagant dhe ndihmësi i tij Intrepid Zoroaster, do t’ju çojë në atmosferë surreale në zemër të Toskanes, në mes të punimeve copyright, peisazhet dhe oddities interesante të të gjitha llojeve.
Përvoja fillon të dielën, 30 dhjetor 2018 (kjo do të jetë e mundur për të shtuar një natë shtesë me ardhjen e se shtunës) deri më 1 janar 2019 me një seri të emocioneve tërësisht të dedikuara për familjet me fëmijë.
Gjatë dy darkave, do të jenë të pranishëm Fushat e Fëmijëve ku fëmijët do të argëtohen me argëtues profesionistë.
OFERTA PËRFSHINË:
– Një natë në hotel
– Darka më 30 dhjetor 2018 me Partinë e Mage-Making Pasticcioni
– Darkë e Vitit të Ri më 31 Dhjetor 2018 me Përvojën e Partisë Leonardo.

 

VITI I RINJ PËR FËMIJËT NË ROMË: 3 DITË DHE 2 NETË FUN

A po kërkoni një aventurë imagjinative dhe emocionuese për Vitin e Ri 2019 me fëmijët tuaj në Romë? Ajo do të jetë tri ditë dhe dy net  fun pastër mes , princeshave  dhe superherojnve dhe një hyrje të veçantë në një kështjellë Magjike, ku ju do të takoheni me Santa Claus dhe kukudhët e lig!
OFERTA PËRFSHIN
– 2 netë në Hotel Familje në Romën Lindore
– Darka e Gourmet me Centurion dhe Empresses të Partisë (30 Dhjetor)
– Vite e Vitit të Ri me Princeshat dhe SuperEroes
– Qasje e rezervuar në Kështjellën e Santa Claus
ÇMIMET
Çmimi Adult: € 259
Bimbo Çmimi: 169 €
Pa pagesë Bimbo me më pak se 36 muaj.

PARKU FUN

Gardaland Gëzuar Vitin e Ri

Nuk ka asgjë më të mirë se një “shesh lojërash” për të qenë në shoqërinë e fëmijëve të tyre, pra, praktikisht Trasferiamoci Gardaland, të vendosura në Castelnuovo del Garda në provincën e Verona. Një parti shpërthyese do të organizohet për të kaluar një vit të ri të mrekullueshëm me fëmijët dhe me gjithë familjen. Mes muzikës, balona të ndritshme dhe vezullim shumëngjyrësh ne  prag të Vitit të Ri do të jetë e lyer me  një mijë ngjyra të larmishme për ta kthyer në natën e 31 dhjetor, plot magji dhe argëtim. Ne do të organizojmë një darkë të mrekullueshme në fund të vitit për të rriturit dhe fëmijët, me zbavitje dhe argëtim të këndshëm për të gjithë.

 

Wonderland

Parku ndodhet pranë Ravennës  ofron shumë atraksione për fëmijët e të gjitha moshave. Brenda ju do të gjeni një atmosferë të shkëlqyer dhe ju jeni të mirëpritur nga banorët e vendit të dëborë me Santa Claus House dhe Mbretërisë së Crystal. Shfaqje dhe animacione me Elven, maskota të parkut dhe Queens of the Snows që do të shoqërojnë të rriturit dhe fëmijët për të zbuluar botën e akullit. Sheshi akull është i hapur. Informacion mbi Mirabilandia.

Butike për dhuratat tuaja dhe një restorant të shkëlqyer brenda parkut me mundësinë e qëndrimit brenda natës në zonë.

 

Fshati i Krishtlindjeve

Ne jemi në Bellaria-Igea Marina ku në kolonine historike të regjisorëve të rinj organizojmë Kolonitë e Dimrit për fëmijë dhe adoleshentë nga 6 deri në 17 vjet. Edukatorët e kualifikuar ndjekin vazhdimisht mysafirët dhe organizojnë  tematike, aktivitete rekreative, ekskursione dhe shëtitje. Programi përfshin dy ndërrime 4-ditore dhe një ndryshim të vetëm 10-ditor. Për info http://www.ragazziecinema.it/rec-christmas-village/

VITI I VITIT TË RI NË BANIMIN E SANTA CLAUS

Nëse ju doni tu jepni per  Vitin e Ri  fëmijëve nje  eksperiencë me të vërtetë unike dhe të paharrueshme, unë sugjeroj që ju të shkoni në Rovaniem, në Finlandë, ku ka Claus Fshati Santa, “të qëndrimit” vjetor Santa Claus. Midis kukudhëve, magjive, restoranteve dhe aktiviteteve te tjera të organizuara, ju do të kaloni një festë të mrekullueshme në një vend zanash që nuhat magji për të rriturit dhe fëmijët. E vetmja pengesë është se Rovaniem nuk është pikërisht rreth qoshe, kështu që nëse ju jeni duke kërkuar për një më të përballueshme, më pak të shtrenjtë nga një këndvështrim ekonomik, ju gjithmonë mund të shkoni në një nga fshatrat e shumta të Santa Claus të pranishëm në qytete dhe fshatra të ndryshme ne “Italy.

 

VITI I RI NË AGRITURIZEM NË ITALI

Për të kaluar një vit të ri me fëmijët në emër të argëtimit në natyrë, mund të kaloni një festë të mrekullueshme në një nga fermat e shumta që nga Veriu në Jug ne gjejmë në vendin tonë. Nga ata në kufi me detin për ata që janë të fshehur në male, në pyje apo në malet e paese.ViZita ynë e vitit te ri ne  Ferme, ku ju do të gjeni disa oferta tërheqëse për periudhën e Vitit të Ri 2019 .

 

VITI I RI NE MAL

Ne krahina me dëborë dhe shtiza dhe me fëmijët tuaj mund të ecni qetë në male. E diel, 31 dhjetor 2018 ne fillojmë në orën 10.00 për një turne me dëborë të organizuar nga guidat alpine të Bormio.

Por kjo nuk përfundon këtu për fëmijët tuaj. Në Valdidentro për të dielën e fundit të vitit ka një program argëtimi të quajtur “Pinguinet  e Polit te Jugut” duke filluar nga ora 14.30. Një parti debore me animacion në dëborë.

TOUR OF 11 DAYS OF SICILY IN CAMPER

Për Vitin e Ri 2019 në Sicili ne ofrojmë një iniciativë të vërtetë origjinale: Tur ne Island në Camper. Turneu, i cili do të zhvillohet nga 27 dhjetor 2018 në 6 janar 2019, do të largohet nga Civitavecchia dhe do të udhëtojë në të gjithë brigjet e Sicilisë, duke ndaluar në qytete piktoreske të tilla si Palermo, Segesta, Agrigento, Piazza Armerina, Syracuse, Taormina dhe lokalitete të tjera. Në Sicili, në dimër, klima nuk është veçanërisht e ngurtë dhe shpesh ofron ditë pranvere. Në bord  pjesëmarrësit do të gëzojnë pamje madhështore me pamje të shkëlqyer si shkëmbinjtë me pjerrësi poshtë në drejtim të detit blu Sicilian, fshatrave, parqe të qarta natyrore dhe qytetet e pasura me histori dhe traditë. Fëmijët nuk do të kenë kohë për t’u mërzitur dhe të gëzojnë një eksklusive të Vitit të Ri. Dhe mos harroni të shijoni kuzhinën siciliane dhe sidomos embelsirat.

 

VJET E VITIT TË RI NË ROMË NË BOTËN TË KINETIKES

Boten Kinetike ju mund të filloni një udhëtim emocionues, së bashku me fëmijët tuaj, në mesin e mijëra tërheqjeve që apelojnë në botën e Kinemasë dhe Televizionit. Një park zbavitës për të gjitha moshat, duke zbuluar botët e huaj, gladiatorët dhe gunslingers në një udhëtim evokues, ku realiteti lë hapësirë ​​për imagjinatën. Ju do të takoheni me Ben-Hur, kalojnë një xhungël indiane ose të marrë anije nga e  hëna bazë në Detin e Qetësisë do të ju merr në koloni Ares në planetin Mars. Këto janë disa nga atraksionet që do të gjeni duke vizituar parkun.

Ardhja  e Vitit të Ri 2019 me një program shumë të pasur me parkun e hapur prej orës 6 deri në orën 8 për një vigjilje të paharrueshme të Vitit të Ri. Për fëmijët ka shfaqje të dedikuara, lojëra, me zonën Sognolabio e hapur deri në orën 11:30; parking për fëmijë është ofruar në zonën GiocArena.

Për ata që duan të marrin pjesë në prag të Vitit të Ri ka 5 opsionet e mundshme me lloje të ndryshme të darkës (darka e shërbyer në veturë dhe Restorante Amerikane),  darkë  VIP në restorantin Charleston Club. Një transferim çdo orë në / nga terminali rome. Për fëmijët deri në 10 vjet aksesi në park dhe darkë kushton 50 euro. Për më shumë detaje klikoni këtu Viti i Ri në Kinetiken Botërore

 

Akuariumi i Gjenovës

Gjithashtu këtë vit Akuariumi i Gjenoves i  ofron publikut një darkë shumë të veçantë dhe një top që do t’u lejojë të ftuarve të zhyten në atmosferën e magjepsur të detit. Nuk ka argetim me te bukur per  fëmijët, por prania e peshkaqenëve do të jetë e mjaftueshme për të tërhequr vëmendjen e tyre në atë bregë nënujore për t’i bërë ato të lumtur.

Ajo do të jetë një mbrëmje e veçantë që përfshin: një vizitë të veçantë në Akuarium për të eksploruar natën e të ftuarit , darkë  me një menu të përkushtuar në vendosjen e bukur e  pavijonit balene, dhe më në fund animacione të veçanta dhe festimet me  për nje  dolli për  ” ardhjen e vitit të ri në kuvertën e jashtme të strukturës me një pamje mbresëlënëse panoramike të qytetit dhe te Portit të Vjetër. Shihni artikullin për pragun të Vitit të Ri në Gjenova për info dhe rezerva.

 

CENONI I SAN SILVESTRO NË PALAZZO LEONE NË PALERMO

Nëse po kërkoni një darkë të Vitit të Ri në Palermo ju keni ardhur në vendin e duhur! Në Palazzo Leone, një vend i këndshëm në Via Lincoln 48, ju mund të festoni pragun e Vitit të Ri me një menu peshku të gjerë.

Kjo do të jetë një mbrëmje e rezervuar dhe ekskluzive me një numër pjesëmarrësish të kufizuar në 80 persona dhe një zonë të rezervuar me një shërbim argëtimi për fëmijët. Asnjë hyrje nuk do të lejohet pas mesnatës.

Pallati është ndërtuar në tokën e dhuruar nga Count Rinaldo De Mohaçit kishë, siç pasqyrohet në një dokument të datës 1194. Ndërtimi i ndërtesës daton në fillim të viteve 1800, por pjesa qendrore ka një vend shumë më të vjetër që përfshin atë që ishte ndoshta një kullë vizuale ekzistuese në kohën e dhurimit të bërë .

Ndërtesa e lashtë, e braktisur dhe dekadente për vite të tëra, është gjetur së fundmi nga pasardhësit e familjes De Mohac. Një punë e kujdesshme dhe e përpiktë restaurimi na ka lejuar për të sjellë strukturën përsëri në lavdinë e mëparshme dhe në të njëjtën kohë për të përshtatur atë teknologjikisht, duke e bërë atë një vend ideal për çdo lloj ngjarje.

Në katin përdhesë të ndërtesës sallat, rreth 300 metra katrorë, të karakterizuar nga harqe të veçanta guri dhe kulmet me hark dhe me mobilim elegant, i japin hua organizimit të çdo rasti. Për informacion mbi menunë dhe çmimet shih artikullin e dedikuar per Vitit të Ri në Pallatin Leone.

 

DARKA E TENUTA ASTRONI NE NAPOLI

Le t’i kushtojmë tani vemendje atyre që, për festivalin e fundit të vitit, duan të japin një darkë  në një qytet ku tradita e ushqimit dhe e verës është shumë e fortë. Sidomos e  rekomanduar është Tenuta Astroni, një strukturë të bukur e rrethuar me gjelbërim, ku ju mund të shijoni vererat e shijshme me mira napolitane  nga verërat DOC të zonës me muzikë, argëtim dhe këngë gjatë gjithë mbrëmjes. Gjatë darkës do të organizohen disa lojëra zbavitëse me çmime të shumta, duke pritur ardhjen e mesnatës. Pjesëmarrësit do të gëzojnë mbrëmjen muzikore të organizuar  nga një DJ dhe dy grupe muzikore, ndërsa fëmijëve janë ngritur një shesh lojrash ku ata kanë ngritur një panair zbavitës inflatable për ta. Atmosfera magjike e Tenuta Astroni do ta bëjë Vitin tuaj të Ri të paharrueshëm në Napoli. Menuja e dedikuar për fëmijët. Për më shumë informacion dhe rezerva shih artikullin mbi Vitin e Ri në Napoli.

 

VJET E VITIT TË RI NË NJË KALA MESJETARE

Dhe së fundi, një sugjerim tjetër është që të kaloni mbrëmjen e Vitit të Ri 2019 me fëmijët tuaj në kështjellën mesjetare të Pavone Canavese, në provincën e Torinos. Fëmijët do të jenë të magjepsur nga muret e lashta të kështjellës dhe veshjet  nga argëtuesit në mbrëmje. Para dhe pas darkës, fëmijët do të kenë kohë të mjaftueshme për të luajtur me personazhet e kështjellës së kohës. Nga ana tjetër, kush nuk ka ëndërruar të jetë një kalorës apo një princeshë? Mbrëmja, e organizuar nga grupi historik Burgo Turris, kushton 85 euro për fëmijët ndërmjet 4 dhe 12 vjec dhe përfshin në cmimet e pjatave  dhe pijeve. Për më shumë informacion   rreth  mbrëmjes lexoni këtu.

 

NË LONDËR NË SETAT E HARRY POTTER

Nëse  fëmijët ose adoleshentët janë të apasionuar për kinemanë, udhëtimi i Vitit të Ri në Londër, i organizuar nga shoqata Ragazzi e Cinema, është për ju. Paketa e Vitit të Ri të vitit 2019 përfshin: udhëtime me trajner nga Rimini, Bologna dhe Milano, turne  në Londër me qëndrim gjatë natës në hotel dhe vizitë në Warner Bros Studios, ku u filmuan filmat e sagës së Harry Potter. Të gjitha me një kosto prej 410 € deri më 30 shtator 2018. Për më shumë informacion dhe rezerva, vizitoni faqen e dedikuar në faqen e Ragazzi e Cinema. Nëse doni disa ide më shumë në vitin e ri në Londër, ju mund të shikoni këtu.

10 restorantet më të mira në Toskana

Toskana është një nga rajonet më të vjetra të Italisë. Është e qartë se pjatat  e kësaj toke janë të lidhura me etruskët. Por cilat janë përbërësit kryesorë që përbëjnë pjatat tradicionale? 

Buka, me dashje jo e kripur, siç përdoret shpesh për të shoqëruar mishrat e ndryshme që ofron toka. Kjo shpesh është e pjekur dhe shërbehet me supa të ndryshme në  këtë zonë. Është gjithashtu përbërësi kryesor i famshme Pappa al pomodoro, e cila nuk është asgjë më shumë se bukë e ndenjur e lënë për t’u ngjyhet në ujë, e shoqëruar me domate, hudhër, vaj dhe çiban.

Peshku përdoret  në mënyra të ndryshme. Ndër pjatat më të rëndësishme ne rizbulojmë Caciucco alla Livornese, një supë e shpikur nga peshkatarët dhe e përgatitur me mbetjet e peshkut të kapur gjatë ditës.
Sa për pjatat e mishit ne nuk mund të harrojmë biftekun tipik fiorentin, biftek i trashë i viçit nga Chianti, i cili është i pjekur në skarë për disa minuta dhe shërbehet  pothuajse në gjak.
Perimet janë përdorur në përgatitjen e Ribollita, një supë që është përgatitur shpesh gjatë fundjavës për të përdorur të gjitha mbetjet e mbetura. Emri i tij rrjedh nga gatimi i dyfishtë, pasi  e gatuajnë për herë të parë, supë ruhet  në frigorifer për të gjithë natën dhe e vënë përsëri për të gatuar të nesërmen.
Ne kemi zbuluar së bashku disa nga enët e shijshme të kuzhinës tipike toskan, por jo më pak janë desserts që janë përgatitur në këto pjesë. Ndër më të rëndësishmit janë Cantucci di Siena, biskota me bajame të salcë me fruta agrume dhe shërbyer me Vin  Santo. Il Panforte, një kek i ëmbël për periudhën  e Krishtlindjes. Dhe së fundi, por jo më pak, Castagnaccio, një kulaç pa maja, e përgatitur me miell gështenje, rrush të thatë, arra, arra pishe dhe rozmarinë.

Epo, me siguri do të ndiheni sikur t’i provoni këto pjata. Për këtë arsye ne kemi zgjedhur për ju 10 nga restorantet më të mira në rajonin e Toskanës që ju duhet t’i shijoni.

Enoteca Pinchiorri, e cila ka fituar 3 yje të Michelin, u themelua nga Giorgio Pinchiorri dhe bashkëshortja e tij Annie Feolde. Ne e gjejmë atë në krye të kuzhinës së bashku me kuzhinier Riccardo Monco dhe Shefin Alessandro della Tommasina. Ai mburret me një nga verërat më prestigjioze në botë, të zgjedhura drejtpërsëdrejti nga mjeshtri Pinchiorri. Kantina  është bërë një nga vendet më të vizituara në botë. Annie Feolde, solli Kuzhinë Novelle në Firence.

Restoranti Bracali, i drejtuar nga vëllezërit Bracali, e sheh Francescon si një udhërrëfyes. Një kuzhinë e bazuar në thjeshtësi. Vëllai i tij Luca, nëkëtë restorant , kujdeset për kantinën e verës dhe për mikpritjen, duke u përpjekur ta vendosë mysafirin në qendër të çdo gjëje. Për këto arsye ata kanë fituar 2 Yje Michelin.
Ristorante Caino di Montemerano, i udhëhequr nga kuzhinierja Valeria Piccinni, ofron një kuzhinë të bazuar në cilësinë e produktit. Prandaj, ne përdorim frutat e dhëna nga kopshti. Kantina shkon për disa metra nën sheshin e fshatit, duke krijuar dhoma ku ndodhen rreth 20 mijë shishe.
Principe Piccolo e Viareggio, e vendosur në Grand Hotel Principe di Piemonte, krijon një kuzhinë të rafinuar dhe tradicionale.Shefi ,mikpritësi  Michelin , Giuseppe Mancino, , dëshiron të krijojë  kuzhinë të re, por në të njëjtën kohë përpiqet të ruajë shijen e produktit të . Kantina e restorantit ka 800 etiketa, kryesisht nga Toskana.

Restoranti Arnolfo , pronari i së cilës është kuzhinier Gaetano Trovato. Pjatat  e tij janë të përqendruara në traditën dhe produktet nga Toskana, me  vëmendje ndaj thjeshtësisë dhe shijeve sezonale. Eksperimentimi i tij në kuzhinë e çoi për të fituar 2 Michelin Stars.
Il Falconiere, restoranti  i marrë nga një shtëpi e lashtë. Vendi ku mbizotëron cilësia e përbërësve, respektimi i sezonalitetit dhe përdorimi i produkteve . Kuzhina drejtohet  nga kuzhinieri Silvia Regi Baracchi, i cili ka marrë një yll Michelin.
Restoranti Ora d’Aria, në Firence, me udhëzuesin e kuzhines , kuzhinierin  Marco Stabile, merr emrin e tij nga afërsia e tij me burgun e vjetër të vendit. Në vitin 2011 ai morin yllin e parë Michelin. Kuzhina krenohet me cilësinë dhe transparencën.
Il Pellicano, kuzhina e të cilit udhëhiqet nga Shef  Michelino Gioia, i shquar Michelin. Pjatat  e tij janë bërë me peshk të freskët, mish qengji, mish chianina dhe bimë aromatike. Në menu ka gjithmonë pëllumba, aragosta , barbun, karavidhe dhe karkaleca . Në fund të çdo darke, një pjate  me çokollata shtëpiofrohet  për të gjithë mysafirët.

Il Silente  , restoranti i Roberto Rossi, u  vendos në një fshat mesjetar, ku dikur kishte zyrën e postës. Thjeshtësia e lëndëve të para dhe rrënja e fortë e territorit janë dy përbërës themelorë në kuzhinën të Silenës, ku Roberto ka qenë në gjendje të rizbulojë një lidhje të thellë   me mjedisin dhe produktet e saj, duke zhvilluar një respekt të madh për lëndët e para , përpunimin dhe teknikave të gatimit.
Meo Modo nga Andrea Mattei, mishëron filozofinë ‘nga toka në pjatë’, e cila kombinon njohurinë e thellë të trashëgimisë së  kuzhinës së saj toskane me produktet sezonale.

 

 

10 Restorantet më të mira në Sicili

Sicilia, një vend unik shquhet  për aromat dhe shijet  e saj. Ndër simbolet kulinare më të rëndësishme të kuzhinës ne gjejmë fruta agrume, bimë aromatike, dardha me gjemba, bajame, fistikë dhe ullinj.

Frutat luajnë  një rol themelor, shpesh të përdorur në përgatitjen e marmalatës , sallatës së  frutave ,  dhe akullores .

Rreth akullores, duket se kjo ka origjinën siciliane, siç duket se në kohën e dominimit arab  u përdor për përgatitjen e “Sherbetit”, që përkthehet “Sorbetto” . Arabët përdorën përzierjen e borës së Etnës me kallamin e sheqerit dhe lëngun e frutave, duke marrë kështu një përbërje të përcaktuar si paraardhësi i akullores. Në 1600,  Siciliani  Francesco Procopio Coltelli, trashëgoi makinën e vjeter  për akullore e krijuar nga  gjyshi i  tij pastaj   ai solli me vete në Francë, kur ai hapi kafene e vjetër pariziane  (il café Procope),, ku ai përsosi  makinën e tij dhe arriti të krijojë kremrat e para të akullta që janë më të ngjashme me ato që janë në treg sot. Edhe sot, makinat e akullit të sotëm janë të frymëzuara nga sistemi i ngrirjes e  shpikur nga Procopio dei Coltelli.

Një nga karakteristikat e kuzhinës siciliane është përkufizimi i pjatave  në një zonë të caktuar, kështu që receta e njëjtë bëhet pothuajse e pamundur për të kaluar në një pjesë tjetër të ishullit. Në shumicën e rasteve kjo është  recetë  e njëjtë me variacione rajonale, por në disa raste këto ushqime, të tilla si muccunetti e Mazzara del Vallo, kanë një përgatitje dhe një marketing të zbuluar vetëm në zonën e tyre të origjinës. Kjo karakteristikë e ushqimit shpesh ka çuar në një ndarje të kuzhinës midis Sicilisë perëndimore, Sicilisë qendrore dhe Sicilisë lindore. Ne mund të gjejmë përgjatë një udhëtimi nëpër krahinat e këtij ishulli: arancini i Palermos, cannoli sicilian i Catania ose peshku i   Trapanit.

Duke ecur  nëpër rrugët e rajonit, ju nuk mund të rrini mbërthyer në Street Food, të ashtuquajturit ushqim rrugor, ku mund të shijoni friturë  dhe bukën me shpretkë. Tradita është plot me përgatitje të shpejta dhe të lira për t’u shitur në stalla ose në stalla të rrugës. Për më tepër, gjatë pushimeve, rrugët janë të mbushura me panaire ku gjenden   pancakes të ëmbla  dhe të këndshme . Palermo u rendit qyteti i pestë në botë për ushqimin në rrugë.

 

Në mënyrë që të shijojmë enët kryesore tipike, raportojmë më poshtë emrin e 10 restoranteve më të mira siciliane.

Restorant La Madia – Licata
Drejtuar nga Chef Pino Cuttaia, i cili ka punuar në restorantet më të rëndësishme italiane. Pjatat e tij janë të frymëzuara nga tradita siciliane, përbërësit dhe teknikat tipike. Ndër pjatat në menu janë gli gnocchi di seppia ,me krem finoku  , merluc dhe shtatë lloje të ndryshme të bukës.

Restoranti Duomo – Ragusa Ibla
Në qendrën historike baroke të Raguzës gjejmë restorantin e kuzhinierit Ciccio Sultano. Mes recetave shfaqet guri i timbalit, petali i trëndafilit me mjaltë dhe cicada di mare me salcë karapace. Filozofia e restorantit është të rizbulojnë shijet  e kulturave të ndryshme që kanë jetuar me kalimin e kohës në Sicili.

 

Restoranti Principe Cerami   – Taormina
E vendosur në Hotel San Domenico Palace dhe drejtuar nga kuzhinier Massimo Mantarro, ky restorant është i hapur nga prilli deri në tetor.

 

Restoranti Bye Bye Blues  – Mondello
Një nga tiparet më atraktive të këtij restoranti është prania e verës, e cila ka mbi 350 lloje të ndryshme të verës. Kuzhinë është në duart e Patrizia Di Benedetto dhe ndër pjatat  e veçanta janë pilaf me lëng pule me Ragu oktapodi dhe arome shafrani, fileto viçi   me Passito di Pantelleria dhe për ëmbëlsirë, tortë limoni dhe bajame me akullore vaniljeje.

 

Restoranti La Fenice – Raguzë
Restoranti është vendosur në një shtëpi në fermë të vjetër të restauruar, ndërsa kantina  i verës ndodhet në një shpellë natyrore. Në krye  të kuzhinës, ndodhet  kuzhinieri Claudio Ruta që  ofron pjatat e ndryshme, duke përfshirë pasta rozë , karkaleca me sallatë mesdhetare dhe salcë bajame si dhe akullore me mustardë dhe qepë të shtypura .


Restoranti La Gazza Ladra  – Modica
E udhëhequr nga Shef Accursio Craparo, ai ndodhet brenda Palazzo Failla. Në pjata ne rizbulojmë kërkimin e bukurisë, harmonisë dhe aromave të tokës siciliane.

 

Restoranti Casa Grugno – Taormina
I vendosur në një strukturë të ndërtuar në shekullin e 16-të, kuzhina i besohet duarve të  kuzhinierit David Tamburrini, i cili kombinon ushqimet e lashta duke përdorur materiale të dobëta.

 

Ristoranti Corla – Caltagirone
E drejtuar nga Domenico Colonnetta dhe Ciccio Potti. Midis propozimeve të ndryshme të kuzhinës kemi këmbë lepur mbushur me qepë të pjekura  dhe bajame të nxehtë dhe kanellë dhe  akullore Marsala.

Restoranti Don Serafino – Ragusa Ibla
Kuzhinieri Vincenzo Candiano ofron menu të ndryshme bazuar te  stinët. Ndër specialitetet janë lazanjë  me kakao me  rikota iblea  dhe lepur i mbushur me fistikë dhe proshutë.

4 zinxhiret më të mire të restoranteve në Amerikë

Kuzhina italiane në Amerikë: ku ta gjeni në qytetet e mëdha.

Zinxhiret  më të mire italiane të restoranteve në Amerikë janë të mira dhe  që e njohin njëri-tjetrin: ato janë disa vende ku mund të hani ushqim të mirë italian. Të tjerët, shpesh, janë imitacione ose përzierje të çuditshme të kuzhinës së avionit dhe të kuzhinës amerikane. Ata dalin oddities si Parmigiana pule (lloj djathi pule) ose spageti me meatballs (spageti me topa mishi ) në vend të salcës se n shtrenjtë mishit.

Ky tenxhere e  kuzhinës padyshim gjithashtu mund të japë rezultate interesante dhe zbavitëse, si dhe shpesh duke pasur historinë e vet. Për shembull, disa pjata lindën kur emigrantët italianë duhej t’i rregullonin recetat e tyre tek përbërësit në dispozicion në kontinentin e ri. Të tjerë, megjithatë, janë eksperimente të vërteta, enët e rishikuara në një çelës bashkimi. Por, ku duhet të hani, pra, të ushqimit autentik italian?

Nju Jork, 200 Avenue Fifth: Eataly New York

Jo vetëm për kuzhinën autentike italiane, por edhe me borxhet rajonale dalluese. Për të karakterizuar Eataly është vërtetësia e ushqimit, zgjedhja dhe freski e përbërësve dhe, në të vërtetë, respektimi i regionalizmit. Pra, nafta është Pugliese, Parmigiano Reggiano, pesto genovese, makarona Gragnano e kështu me radhë; shoqëron, natyrisht, një përzgjedhje të kujdesshme të verërave. Zinxhiri buron nga një ide nga Oscar Farinetti dhe ju mund ta gjeni edhe në disa qytete italiane. Arsye të tjera të mira për të zgjedhur atë, ekziston edhe mundësia për të bërë blerje brenda restorantit: shumë prej produkteve në menu janë edhe për shitje në një dhomë të veçantë. Hani ushqim mesdhetar në Big Apple? Mund të jetë. Nga Eataly!

Uashington, 2029 P Rruga NW: Obelisk

Një tjetër qytet, një tjetër restorant. Në Uashington gjejmë Obelisk, restorant tani i famshëm i hapur që nga viti 1987. Menuja është e gjerë dhe e shijshme, dhe tërheq në shumë përbërës të kuzhinës tradicionale italiane, madje edhe më të pazakontë: të çikore i pjekur në skarë e Fritters kungull i njomë, me ravioli më tradicionale me salcë mishit ose mish derri rosto. Një menu jo vetëm që ndryshonte, por edhe në përditësimin e vazhdueshëm: çdo ditë me propozime të shijshme dhe të reja.

Coronado, Kalifornia, 932 Orange Avenue: Restorant Pramavera

Në Ristorantin Primavera produkt kryesor  është peshku i freskët: ushqim deti, kallamar, karkaleca  dhe më shumë, të cilat ju mund të shijoni ose duke i orositur ata nga menuja për ushqimin tuaj, ose në versionin “appetizers” për një orë alternative të lumtur. Përtej kësaj, recetat që karakterizojnë kuzhinën më të mirë dhe tradicionale italiane, të shoqëruar me verë të mirë. Dhe, pasi ne gjejmë në zemër të Kalifornisë, jo vetëm verërat italiane, por edhe Kalifornisë!

Las Vegas, 3500 Las Vegas Boulevard: Mill në Las Vegas

Ndër zinxhirët më të mirë të restoranteve italiane në Amerikë nuk mund të humbisnin  këtë. Mulino di  Las Vegas mund të gjendet edhe në Nju Jork, por nëse jeni në qytetin e follies mos harroni të vizitoni. Asgjë në menu nuk mund të bëjë që ju të dyshoni se jeni në Amerikë dhe jo në gadishull: gjithçka është tërësisht italiane, nga appetizers, pjatat e dyta , dhe pjatat  kryesore. Nëse jeni duke kërkuar për një vend në Vegas ku mund të hani një sallatë Caprese (edhe nëse në një restorant të rafinuar dhe jo në një restorant), Mulino është e duhura për ju.

 

 

 

Intervistë në Hotel Ristorante Olimpia me Abbadia San Salvatore

Sot në blogun tonë ne intervistojmë pronarin e Albergo Ristorante Olimpia, Abbadia San Salvatore, në provincën e Sienës.

Le të fillojmë menjëherë me një pyetje shumë të thjeshtë: në restorantin “Albergo Olimpia”, a keni ndonjë pjatë tipike të shtëpisë?
Ndër pjatat e para, ne kemi një supë me kërpudha të shijshme porcini, ndërsa për këta të fundit ne përgatisim një pjekje të madhe me kopër të egër, ose nëse preferoni disa patëllxhane të shkëlqyeshëm në Olimpia. Sa për embelsira  në vend të kësaj, ne kemi   kaçurrel  të  shijshem gati për tu shijuar.

Ne mbetemi në temën e pjatave, dhe ne do të dëshironim t’ju pyesim se cilat janë pjatat më të kërkuara nga klientët tuaj?
Me siguri  supat më të njohura dhe  makaronat në shtëpi.

Një pyetje që e  shqetëson drejtpërsëdrejti Albergo Ristorante Olimpia si një kompani: sa kohë keni qenë të hapur?
Ne kemi qenë në këtë biznes për 75 vjet.

Dhe nëse ndonjë prej përdoruesve tanë dëshiron të të arrijë të shijoni specialitetet tuaja, ku duhet të shkojnë?
Albergo Ristorante Olimpia jonë ndodhet në zonën qendrore të Abbadia San Salvatore në krahinën e Sienës.

Ne gjithashtu pyesnim nëse poashtu keni një shërbim të marrë-larg.
Ne nuk kemi një shërbim të tillë për momentin.

 

Tani le të vazhdojmë me një pyetje më teknike, në lidhje me mjetet e mundshme të IT-së të përdorura nga Albergo Ristorante Olimpia: a keni një sistem për të njohur stokun e magazinës suaj?
Po, e kemi atë, sepse ne jemi të vetëdijshëm se gjithmonë njohja e stoqeve është një gjë themelore për çdo aktivitet në sektorin tonë.

Sa për konsumatorët, a keni zakone?
Në të vërtetë po: është gjithmonë një kënaqësi për të parë që një klient i bashkëngjitetrestorantit  tonë.

Duke u kthyer për të folur rreth shkencës kompjuterike, si i merrni porosite  në sallë? A përdorni tableta apo smartphones?
Ne në Olimpin Alberg0 Ristorante jemi  të lidhur me traditën, kështu që ne preferojmë mënyrën e vjetër me kamarierin.

Per sa i përket shërbimeve të klientit, a bëni dërgesa në shtëpi?
Jo, ne preferojmë kontakt të drejtpërdrejtë me klientët tanë.

Ju falënderojmë Albergo Ristorante Olimpia për gatishmërinë dhe durimin tuaj për t’iu përgjigjur pyetjeve tona dhe ju ftojmë të vazhdoni të ndiqni intervistat tona për aktivitetet e ndryshme të restoranteve.

Capri Stili i ri i Gallipolit, gjithmonë i paimitueshëm

Sot ne kemi kënaqësinë të kemi si mysafirë të mirëpritur të blogut tonë Massimiliano Stamerra, pronar i Restorantit Capri Restaurant New Style në Gallipoli, në krahinën e Leçes që nga viti 2005.

Aktivitetet e Capri New Style kanë lindur për pasionin e pronarit të saj, një pasion që e çoi atë të heqë dorë  nga shkëlqimi i  ndritshëm të një qyteit plot me  mundësi si Las Vegas, për të investuar çdo gjë në një bodrum të një rruge të vogël gjysmë të errët dhe të ngushtë ne mes te  i Corso Roma, me idenë e dëshirës për të ofruar një shërbim që është i ndryshëm nga ai i zakonshëm; në fakt, siç Massimiliano pëlqen të pohojë, ai është ” gjithnjë i paimitueshëm”, falë përzierjes  të mikpritjes, mirëdashjes dhe miqësisë.

E gjithë kjo ka çuar Massimiliano-n dhe “Capri New Style” që të vendoset shpejt në zonën përreth dhe më gjerë, duke përfituar nga reputacioni i “Bella Città” me përkufizim dhe marrëdhëniet e saj të veçanta me klientët që vijnë për ta vizituar nga larg. dhe pavarësisht vështirësive në arritjen e Gallipolit.

Gjithmonë në hap me nevojat e tregut të restoranteve, pronari i “Capri New Style” është vazhdimisht në kërkim të përbërësve të rinj që gjithashtu ofrojnë një alternativë praktike për të gjithë ata konsumatorë që kanë intolerancat ose shijet e veçanta, për të cilat ai ofron brumë për pica gluten-free, qumësht ose maja, me kamut, miell të shkruar ose kërp, multi-kokërr ose tërësi.

Natyrisht, e gjithë kjo nuk mund të injorojë cilësinë e përbërësve, si vaji i ullirit ekstra i virgjër, ose 100% miell gruri italiane, të zgjedhur me kujdes dhe të fituara nëpërmjet furnizuesve më të sigurt dhe më të besueshëm.

 


Përveç klasik shërbimit Merrni-Out, e cila ofron një pizza shumë të mirë “metër” dhe se është forca e saj e vërtetë, Restorant Piceri “Capri Style New” ajo është e pajisur me një dhomë të madhe që mund të strehojë 500 njerëz, dhe në të cilat ju mund të sigurtë të braktisin kënaqësinë e një mjedis komod dhe të gjallë dhe të madhe kopsht, në të cilën për të marrë frymë atmosferën tipike të partisë e mbrëmjeve të gallipoline verës.

Për më tepër, “Capri New Style” është e pajisur me të gjitha mjetet më të fundit, më të avancuara dhe moderne për menaxhimin e kompjuterizuar të dhomave dhe poroive  të magazinës; stafi i saj e deri në 22 elemente, duke përfshirë maids dhe djemve gjatë pikes maksimale  të pjesëmarrjes në mbrëmje të ngrohtë tipike të verë Salento, është zgjedhur në mesin e të rinj të talentuar dhe ofron një shërbim si duke thënë se “gjithmonë të paimitueshëm”, në sajë të  mbajtjeve veçanta  për porosite , të cilat lejojnë për të përshpejtuar operacionet e porositjes dhe komunikimit me stacionin e përgatitjes së picës dhe kuzhinës.


Bordi i redaktorëve të Ristomanager.it Blog jane te gatshem që të përpiqen sa më shpejt të jetë e mundur dhe të shfaqin cilesine e “atmosferës mikpritëse të Capri New Style  “, dhe do të takohen personalisht  me pronarin Massimiliano Stamerra.