Gati për provën e kostumit? Si kapërcejme kete edhe duke shkuar në restorante

Vera  po vjen, le të mos jemi  te papërgatitur, nëse ne hamë në shtëpi, ose shkojnë në restorant që prej  muajit te kaluar  atehere mbajmë një sy në linjën tonë, jo duke i dhënë vetes  disa mbrëmje të këndshme për të kaluar me shokët, apo me  të dashurin tuaj për restorant.
Ne nuk bëhemi te terhequr  dhe nuk  heqim dorë nga kënaqësia e ushqimit, në mënyrë që të kalojmë mbrëmje të këndshme me miqtë. Këtu janë disa këshilla të thjeshta dhe të lehta për t’u mbajtur në mend, pa u shqetësuar kur shkojmë në peshore.

1. Preferoni pjatat unike
Duke u ndalur në pjatat  unike, si një “sallatë të madhe ose një pjatë e dytë të mirë  me përqëndrim të veçantë në mish dhe për të shmangur shumë tema , armiqtë e peshës tonë dhe të bëjë lodhje dhe grumbulluar toksina dhe yndyrna janë të vështira për të disponuar.

2. Rritja e snacks
Kur ju janë paraqitur me menu dhe ju jeni në mesin e atyre që nuk do të heqni  dorë nga menuja  klasike bërë nga meze, për herë të parë, të dytë ndaloni sa  jeni në kohë, duke ngrenë  një aperitiv jo-alkoolike është ideale për të thyer urinë dhe të hani ngadalë pa binging.


3. Çfarë dhe kur të hani   ushqimin tuaj të planifikuar
Organizuar nga koha dhe ushqimet e ndryshme për drekë, nëse keni ngrënë një pari të shkoni në darkë me perime gatuar ose perime steamed në vend, ju do të mbajë aromë e ushqimit dhe ju nuk do të ketë ekzagjeruar në kalorive.4. Zgjidhni një strategji
Edhe në qoftë se ju jeni me miqtë dhe ju nuk doni të humbas në çdo gjë, jo shumë elaboratie ushqime me shumë karbohidratet, alternuara perimet me fruta, mos hani gjithçka dhe shumë pak, dhe atë tastefully.

5. Ju nuk mund të hiqni  dorë nga të ëmblat
Ajo është traditë në dietën italiane  që pas një vakt apo një ëmbëlsirë ëmbël është një domosdoshmëri, vetëm të zëvendësojë atë me një sallatë të freskët frutash, apo një ëmbëlsirë si një akullore me lëng frutash limoni ose akullore jo qumësht, por në ujë vegan akull janë idealeve.

6. Kujdes nga sallatat
Sallatat janë të njohura që janë të lehta! A jeni i sigurt? në qoftë se keni vetëm perime unë pajtohem me ju, por në qoftë se ju filloni  të shtoni  lloje djathi, pulet ë pjekur në skarë, salca të tilla si majonezë ose ketchup, atëherë më vjen keq t’ju them, por nuk ka përmirësim.

Dhe së fundmi … sundimi i përgjithshëm
Në të gjitha ne duhet të jemi të moderuar me ekuilibrin. Çdo herë  mund të ndodhë që ne nuk jemi zvicerane, sidomos në ushqim unë ju jap arsye.

Por ju duhet  të jeni të organizuar para se të shkoni  në restorant dhe të kërkoni  një mjek diete disa këshilla apo dieta që ju përgatit sipas metabolizmin tuaj, (nuk ka dy janë të njejtë) se çfarë të hani dhe cfarë jo , e ngrënit  është e gjitha në mënyra të ndryshme, por kurrë nuk duhet të hani  tepër, sapo ta keni kuptuar kriterin tuaj dietik, do të jetë më e lehtë për ju të kuptoni nëse një ditë dëshironi një bisht lope  ose perime të ziera dhe të pjekur në skarë.

Ju do të shkoni pa probleme në restorantin tuaj të preferuar pa qenë me  ankth unë e ha këtë apo atë, të hahet me kënaqësi është një art dhe një kënaqësi, në qoftë se ne nuk hame  me merak  atëherë kjo kënaqësi është?

Recetë: si të përgatisni burritos Koreane me pule

Takot Koreane kanë tronditur botën e ushqimit amerikan me kthimin e tyre aziatiko-Mex-LA, por gjithashtu pëlqen burritos koreane. Me Burritos ju mund të argëtoheni duke eksperimentuar me mbushjet, shijet  dhe salcat sipasdëshirën  sonë.


PËRGATITJA

1. marinoni  pulën për të paktën 20 minuta në marinadë.

2. llokoçiteni  shpejt dhe skuqeni pulën mbi nxehtësinë mesatare (duke shtuar marinadën në tigan).

3. Kur jeni gati për të krijuar burriton, futni përmbajtjen në qendër të saj.

4. Shtoni  pule, oriz, qepë, lakër, dhe marule në shtresa.

5. Shtrydhni pak lëng limoni mbi shtresat.

6. Përfundoni dhe shërbeni secilën prej 4 burritosit  me krem ​​kosi në anët e tyre .

“Burritos janë një nga produktet më të njohura Tex-Mex në menu. Ata që e dinë pak  spanjisht  janë habitur me emrin e tyre . Në spanjisht, “burro” është një gomar, dhe “burrito”, i vogël, do të thotë “gomar i vogël”. Me sa dihet, mishi i gomarit nuk ka qenë kurrë një përbërës popullor në pjatat  e famshme.

Dizzionario de Mexicanismos ka një zë për burrito tashmë në 1895, disa vjet para kohës së Juan. Thashethemet thonë se një burrito është një torte  e mbështjellë me mish ose përbërës të tjerë brenda, të quajtur ‘Cocito’ në Jukatan dhe ‘taco’ në qytetin Cuernavaca dhe Mexico City.

Termi burrito ishte popullor në Guanajuato, një shtet në Meksikën qendrore. Si hyrje  e fjalorit e vetmja provë e shpejtë, është se  ne duhet të tregojmë se nga vijnë burritot. Ideja se ajo  filloi në Guanajuato duket të jetë më e mundshme …

Për fat të keq, nuk mund të jemi të sigurt saktësisht se si është marrë emri burritos .


Disa njerëz besojnë se kjo mund të jetë thjesht sepse burritos  duken pak si veshët e gomarit ose  pako  të mbështjella dhe çanta për fjetje që shpesh mbajnë gomarët.

Pse të hani ushqim indian: 3 arsye të mira

Ne kemi parë përmes një artikulli interesant në  një Post në Uashington  këtë javë, me titull: “Shkencëtarët kanë kuptuar se çfarë e bëjnë ushqimin indian aq të shijshëm”, që flet për nënkontinentin indian pasi  është shtëpia e mbi 1 miliard njerëz që kanë një traditë te pasur te kuzhinës që mbështetet shumë në përdorimin e erëzave dhe aromave të forta.

Pjatat perëndimore shpesh përdorin më pak përbërës se pjatat indiane. Në shumë raste, përbërësit e përdorur në një pjatë ndajnë të njëjtat përbërje aromatike. Si rezultat, shumë pjata  indiane e bëjnë atë të ndihet sikur ka një parti që po ndodh në gojë. Edhe pse kjo mund të krijojë një mbingarkesë ndijore për disa njerëz.

Ka disa përparësi për të integruar  kuzhinën indiane në kuzhinën tuaj:

 

1 – Ushqimi indian është vërtet i mirë. Edhe në qoftë se nuk ju pëlqen ushqimi me aromë, në shumë raste është e mundur të kërkoni versionet më pak djegëse të një pjate në një restorant.

2 – Kuzhina indiane në përgjithësi është e shëndetshme. Ka një përqëndrim të madh në përbërësit e bimëve, të cilat e bëjnë atë një parajsë për veganët dhe vegjetarianët. Për shembull, keni një thjerrëz në vend të një burgeri vegjetar. Përdorimi i erëzave në mënyrë drastike zvogëlon nevojën për kripë në fakt shumë nga aromat kanë përfitime shëndetësore.

3 – Përbërësit për ushqimin indian janë të lirë. Një kile me thjerrza kushton një pjesë të çmimit të një morie të mishit të kuq.


NJË KËSHILL

Ndërsa përgatisni pjatat  indiane në shtëpi mund të duket e frikshme në fillim, por sapo ju të merrni dorën e tij, është shumë e shpejtë. Shumica e tyre  mund të bëhen paraprakisht një javë më parë dhe të lihen në frigorifer.