Si të hapni një piceri? Sa kushton?

Le të shohim së bashku cilat janë kërkesat për të hapur një piceri dhe sa mund të kushtojë.

Pica është emblema e vendit tonë të bukur dhe kuzhinës sonë. Seshtë aq e famshme sa mendohet se në Itali hahet vetëm pica. Pica është pjata jonë femërore dhe askush në botë nuk duket se i reziston asaj. Gjithashtu një mundësi interesante dhe fitimprurëse në sektorin e kuzhinës.

Do hapni një Piceri: për çfarë keni nevojë?

Piceritë mund t’i gjeni kudo, por secila prej tyre ka vendin e vet në treg dhe klientët e saj . Gjithmonë është e rëndësishme të shihet se çfarë është oferta e tregut dhe të analizohen konkurrentët.

Konsideroni nëse të hapni një piceri, një dhomë me shërbim tryeze, një restorant per pica, një vend me specialitete etnike ose ndërkombëtare ose një vend të hapur deri vonë me argëtim dhe muzikë. Mundësitë janë të shumta dhe për secilën prej tyre ka nevoja të ndryshme për hapësirë, mobilje, objektiv dhe buxhet.

Për shembull, për të prerë një piceri, laboratori dhe hapësira e shitjeve do të mjaftojnë. Përkundrazi, për një piceri tradicionale një dhomë është padyshim e nevojshme.

Pajisjet gjithashtu do të duhet të përshtaten me zgjedhjen e llojit të veprimtarisë.
Ideale do të ishte të keni një furrë të bukur prej druri. Para instalimit të tij, do të jetë e nevojshme të kontrolloni Departamentin e Zjarrit. Alternativa është furra elektrike profesionale.

Laboratori duhet të ketë:

 • një mikser spiral;
 • një banak mermeri;
 • një ose dy kabinete frigoriferike ose një dyqan i vogël i ftohtë,
 • një frigorifer
 • pajisjet normale të kuzhinës


Vendosja e një restoranti tradicional do të thotë të krijoni një stil për restorantin. Më mirë të kontaktoni një furnizues të specializuar në mobilimin e dyqaneve dhe dyqaneve publike.

Kërkesat për hapjen e një Picerie


Rruga e detyrueshme përfshin:

 • autorizimin nga Komuna e referencës;
 • të kërkojë certifikimin e pajtueshmërisë me rregulloret e shëndetit dhe higjienës në ASL;
 • Certifikimi Haccp;
 • regjistrim në Dhomën e Tregtisë, INPS dhe Inail dhe numrin e hapur të TVSH-së.


Pronari nuk duhet të ketë një diplomë dhe mund të punësojë një prodhues me përvojë të picave. Nëse dëshironi të merreni me gatimin, mund të merrni një kurs trajnimi profesional për të marrë një përgatitje.

Shpenzimet për hapjen e një picerie


Hapja e një piceri përfshin përveç të gjitha detyrimeve tatimore:

 • kostot për marrjen me qira ose blerjen e lokaleve;
 • rregullorja përkatëse;
 • kostoja e pajisjeve të kuzhinës;
 • orenditë për dhomë;
 • punësimin e disa punonjësve;
 • rinovimi i ambienteve;
 • standardizimi i sistemit elektrik dhe rrjetit hidraulik;
 • marketingut.


Fitimi do të jetë në përpjesëtim me vëllimin e biznesit dhe varet nga vendndodhja e vendit, angazhimi për punë dhe aktiviteti promovues dhe reklamues.

Investimi fillestar mund të jetë një problem dhe zgjidhja më e mirë është të mësoni për një kredi të mundshme të subvencionuar.

Ju gjithashtu mund të vendosni për ekskluzivitet për të amortizuar kostot. Tani ka shumë marka të dedikuara për pica me produkte cilësore.

Përfundime


Për të marrë një reagim të mirë, është e rëndësishme të studioni karakteristikat e picerisë tuaj të ardhshme. Identifikoni kërkesat e tregut dhe provoni ide novatore. Mendoni për atë që njerëzit në zonën e referencës do të kenë nevojë ose të kërkojnë: një vakt i shpejtë? një picë të marrë? një vend komod për të kaluar mbrëmjen? Në çdo rast, cilësia e lëndës së parë është thelbësore dhe sigurisht do të sjellë klientë të rinj.

Lajme në restorante: Disa hapa drejt së ardhmes!

Revolucioni i katërt industrial erdhi gjithashtu me disa risi në furnizim ushqimi.

Kërkesat për inovacion dhe komoditet, teknologji të reja për menaxhimin e operacioneve dhe lidhje me mysafirët janë të lidhura ngushtë me rritjen eksponenciale të këtij sektori.

Restorantet po tërheqin gjithnjë e më shumë fonde investimesh pikërisht sepse sektori i restoranteve është një sektor i sigurt dhe gjithnjë në rritje. Ne kërkojmë për marka që ndjekin trendet dhe nevojat e reja të 2.0 klientëve dhe janë konkurrues në treg. Në fund të fundit, ju e dini, se gjeneratat e reja me mijëra vjet konsumojnë shumë më tepër vakte jashtë dhe përfaqësojnë audiencën e synuar për t’i kushtuar më shumë vëmendje.

Lajmet në restorante: të shpejta dhe të rastësishëme

Shërbimi global i ushqimeve ofron një shërbim gjithnjë e më të shpejtë. Konsumi jashtë shtëpisë rritet gjithnjë e më shumë me një vlerë prej 43.2 miliardë eurosh.

Zinxhirët në sektorin e hotelierisë janë ato që fitojnë më shumë nga ky ndryshim në zakonet e ngrënies së njerëzve.

Restorantet klasike humbasin lartësinë sepse nuk azhurnojnë ofertën e tyre ose shërbimin e tyre. Për rrjedhojë, përveç që janë më pak tërheqës për konsumatorin, ato bëhen edhe tërheqëse për investitorët e mundshëm. Sidoqoftë, zhvillimet e reja në ushqim apo konceptet hibride janë duke u rritur: rastësi të shpejta. Këto aktivitete ndërthurin një model biznesi të konsoliduar midis kostove të lëndëve të para dhe personelit me vëmendje më të madhe në lajmet dhe interesat e klientëve, duke u dhënë hapësirë ​​investitorëve të mundshëm.

Lajmet në furnizim ushqimi: Teknologji

Teknologjia po mundëson gjithnjë e më shumë ndërveprime “pa pengesa”: aplikacione celulare, pagesa elektronike, Wi-Fi, ofrojnë personalizem.

Teknologjia thjeshton jetën jo vetëm për klientët, por edhe për një menaxher restoranti falë teknologjive gjithnjë e më të automatizuara falë softuerit të menaxhimit.

Vështirësitë në menaxhim?
Kostot e lëndëve të para dhe të punës po rriten. Qiratë në lokacione të mira janë gjithmonë shumë të kripura.

Trendet

 • Dorëzimet janë një mënyrë inovative dhe e përshtatshme për të marrë kuponë ushqimi direkt në shtëpi dhe vazhdojnë të kenë një apel të caktuar.
 • automatizimi, të dhëna të mëdha, mësim makinerish, shtypje 3D, automjete autonome


Ndryshimi i restoranteve dhe kuzhinave për këto tendenca
Dorëzimi në shtëpi do të bëhet gjithnjë e më i pranishëm, veçanërisht me lëvizjen e shumë njerëzve drejt jetës së qytetit. Restorantet do të duhet të azhurnojnë për të akomoduar këto ndryshime.

Renditja e zërit
Integrimi me sukses i kësaj teknologjie është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë publicitet, megjithatë duhet të siguroheni që sistemi funksionon në praktikë. Përkundrazi, bezdi mund të ndodhin dhe klienti mund të duhet të presë një kohë të gjatë për porosinë e tij. Bërja e inovacionit nënkupton përmirësimin e përvojës së klientit.

Përshtatje
Në përgjithësi, një zgjedhje shumë e madhe mund të jetë domethënëse për klientin. Opsionet e vetë-porositjes, aplikacionet dhe kioskat e porositjes celular lejojnë operatorët të ofrojnë mundësi dhe të maksimizojnë fitimet.

Markë jetese
Marketingu po ridrejton vëmendjen e tij nga të dhënat demografike në psikografi. Në ekuilibër, njerëzit blejnë atë që ata arrijnë të pasqyrojnë. Si rezultat, ajo do të blejë një markë që do të ndajë vlerën dhe idetë e saj.

Inovacioni në furnizim ushqimi do të jetë i pranishëm edhe në neuromarketing, ekonomi të sjelljes dhe markë shqisore. Ne do të blejmë gjëra që do të na tërheqin pa vetëdije përmes një lloj manipulimi shqisor dhe psikologjik.

Restorantet standarde kanë mbetur në të kaluarën. Megjithatë, e ardhmja mund t’i detyrojë ata të ndërmarrin disa hapa përpara në një shoqëri ku gjithçka është gjithmonë në shitje.

Menaxhimi i Pub-i: Disa këshilla për t’u ndjekur

A po mendoni të hapni një pijetore, por nuk e dini se ku të filloni ose çfarë kërkon menaxhimi? Këtu janë disa këshilla.

Pubi është një model me origjinë lokale të Britanisë së Madhe dhe Irlandës. Një pijetore shërben zakonisht me birrë por me kalimin e viteve shërbimi është integruar me të gjitha llojet e pijeve, alkoolike dhe jo-alkoolike, si dhe me “ushqime të ndryshme”.
Vendi ideal për këtë qëllim duhet të ketë karakteristikat tipike të pub-ve anglez dhe irlandez: furnizuesit e birrës, gjithashtu artizanal, dhe pije të tjera dhe ndoshta muzikë live.
Për shpenzimet e para siç janë qiradhënia e lokaleve, orenditë e brendshme, shenjat, gjashtë muaj furnizime dhe të paktën nja dy ndihmës, është e nevojshme të ndahen një shifër që shkon nga 60 mijë deri në 80 mijë euro. Natyrisht shumë varet nga madhësia e dhomës dhe vendndodhja e saj.

Por sa mund të fitoni me hapjen e një pubi?


Nëse keni arritur të punoni mirë me klientët tuaj, pas rreth 36 muajsh fitimi fillon. Një mjedis familjar për t’u ndarë me miqtë dhe birra me cilësi të mirë me një çmim të arsyeshëm janë elementët që kërkohen nga klientët.

Për hapjen e këtij lloji të vendit do të na duhen:

 • një raport i certifikuar i fillimit të veprimtarisë (SCIA) një deklaratë e fillimit të veprimtarisë prodhuese (DIAP).
 • çertifikimi HACCP dhe certifikimi SAB-ICAL (kjo e fundit është e detyrueshme vetëm për pronarin dhe nuk është i detyrueshëm nëse keni një diplomë shkollore hoteliere ose një periudhë pune, midis 2 dhe 5 vjet (në varësi të Rajonit) ), në një strukturë të ngjashme.
 • Ndiqni rregullat ASL për shëndetin dhe sigurinë e ambienteve. (Kontrollet janë të rrepta dhe nëse nuk zbatoni udhëzimet, rrezikoni gjobitje të larta dhe nganjëherë mbyllje).
 • Numri i TVSH-së
 • regjistrimi në Dhomën e Tregtisë (Regjistri i Biznesit).
 • Me muzikë live, duhet të respektoni rregulloret përkatëse të SIAE.


Ju gjithashtu mund të konsideroni hapjen në ekskluzivitet dhe të kontaktoni drejtpërdrejt me zinxhirët e pubeve dhe të jeni pararendësit e kësaj ekskluziviteti të pazakontë në zonën tonë.

Menaxhimi i pub-it: cilat janë parimet që duhet të ndiqni për të menaxhuar më mirë një pijetore?


Një menaxher i barit zgjohet herët dhe shkon të flejë vonë dhe administrimi i një restoranti do të thotë të marrësh parasysh një numër të madh faktorësh: inventar, mirëmbajtje të pajisjeve, kontabilitet dhe sigurisht klientë. Tani le të shohim cilat janë pikat e dukshme për t’u marrë parasysh për menaxhimin e nje pijetoreje.

 • Di se si të kurseni dhe optimizoni kostot duke rishpërndarë ato. Identifikoni kostot që kanë ndikimin më të madh në buxhetin tuaj mujor, kufizoni listën në më të shtrenjtat dhe përpiquni të ulni koston pa humbur cilësi.
 • Besnikëria e klientit. Jepni mysafirëve tuaj lokal një atmosferë dhe përvojat për t’u mbështetur në një mjedis mikpritës me ndihmën e stafit. një klient i dashur kthehet dhe sjell njerëz të tjerë me vete.
 • Kujdesuni me kujdes për inventarin dhe sigurohuni që asgjë nuk mungon dhe asgjë nuk shkon mirë.
 • Përfitoni nga mediat sociale. Njerëzit gjithnjë e më shumë po këshillojnë rishikime në mediat sociale dhe faqet e rishikimit.
 • Gjithmonë mbani në mend mendimin e klientëve tuaj. Studion konkurrencën dhe vlerëson strategji të përshtatshme për të nxjerrë mësime por edhe për të shmangur gabimet e të tjerëve.
 • Përmbledhja e përvojës së klientit duhet të jetë e paharrueshme dhe kjo është e mundur vetëm me punën e mirë në ekip, një ekip të trajnuar dhe kompetent dhe një menaxhim të shkëlqyeshëm.

Cfarë është softueri i menaxhimit?

Si lindin programet e menaxhimit? Për çfarë është një program menaxhimi? Si përdoren softverët në restorante?

Ne u përgjigjemi të gjitha këtyre pyetjeve.

Përkufizimi dhe krijimi i softwerit të menaxhimit


Një program menaxhimi është një program kompjuterik që lejon automatizimin e disa proceseve të biznesit.

Ekzistojnë disa lloje makro, në varësi të nevojave:

 1. llogaritje
 2. për depon
 3. prodhim
 4. buxhetimi
 5. për menaxhimin financiar dhe analizën
 6. i dedikuar


Ashtu si me të gjitha produktet e programeve kompjuterike, ajo evoluoi me shpejtësi pas fillimit të viteve shtatëdhjetë, kryesisht për shkak të rënies graduale të kostos së kompjuterëve dhe përhapjes së kompjuterave personal.

Shfaqja e mjediseve të zhvillimit të tilla si COBOL, një gjuhë programimi e përshtatshme për përpunimin e të dhënave tregtare, gjithashtu kontribuoi në procesin e shpërndarjes.
Bizneset dhe punëtorët janë afruar dhe më afër këtij lloji të teknologjisë.

Rreth viteve nëntëdhjetë, pati një ndryshim: kalimi nga programi i menaxhimit me një ndërfaqe të bazuar në karakter në një ndërfaqe grafike të gjeneratës së re.
Përveç kësaj, printimet kanë kaluar nga karakteret tipike në grafikë në lazer.

Cilat janë avantazhet e softverit të menaxhimit?


Në ditët e sotme nuk mund të mendohet për suksesin e një kompanie pa përdorimin e softuerit të menaxhimit sepse avantazhet që ato sjellin janë çelësi për të fituar një avantazh konkurrues. Për shembull:

 1. Shpejtësia, vendimtare në sektorët në kontakt me klientët siç janë hotelieri dhe bota e hotelit
 2. Saktësia: të gabosh është njerëzore dhe të shmangësh kryerjen e disa hapave me dorë na jep një garanci të saktësisë
 3. Siguria, e siguruar nga mundësia e arritjes së ndonjë dokumenti, madje edhe në kopje të shumëfishta, pa qenë e nevojshme hapësira të mëdha
 4. Analiza, kryqëzimi i të dhënave dhe raportimi, mjete shumë të dobishme për të krijuar dhe / ose modifikuar strategjinë e biznesit të dikujt sipas treguesve të rëndësishëm për biznesin e një personi, i cili gjithmonë mund të mbahet nën kontroll
 5. përdorim i largët
 6. ulja e kohës dhe e kostove të punës: makina ju kushton më pak sesa një punonjës!


Softuer menaxhimi në katering


Softueri i menaxhimit është specializuar gjithashtu në sektorët e prodhimit dhe administratës. Ka softuer që merren me logjistikë, të tjerë për dyqane ose për depo.

Në katering, softweri ka gjetur aplikim në kontekstin e porosive. Stema e kësaj deklarate është palmari.

Aktualisht, programi i hotelierisë nuk është i kufizuar vetëm në këtë, por ato janë në gjendje të menaxhojnë tabela, aksione, lista të çmimeve, rezervime dhe shumë aspekte të tjera.

Ristomanager dhe avantazhet e një programi menaxhimi


Këtu janë disa shembuj të asaj që ju lejon të bëni softuer menaxhimi si Ristomanager:

 1. menaxhoni tabelat
 2. shiko statistikat mbi aktivitetin tuaj
 3. menaxhoni produktet, saktësisht duke vendosur sasitë e disponueshme për secilën artikull
 4. mundësinë e përdorimit të tij në çdo kompjuter dhe në çdo tabletë me ekranet të paktën 7 “
 5. përdorni pa lidhje interneti, në mënyrë që të mos humbni porosite nëse perfundon interneti.

Akademia e kuzhinierëve italianë: gjithçka që duhet të dini

Endrra juaj është të bëheni kuzhinier, duke e kthyer pasionin tuaj në një punë të vërtetë? Apo ndoshta ju jeni tashmë kuzhinier nga tregtia, por doni të vazhdoni të azhornoheni? Ne e dimë se cili është vendi i duhur për ju atëherë! “Accademia Italiana Chef” është shkolla e gatimit që ju lejon të merrni përsipër profesionin e kuzhinierit në një mënyrë të sigurt dhe efektive.

Ekspertët e industrisë do t’ju mësojnë themele të forta mbi të cilat mund të ndërtoni karrierën tuaj në fushën e kuzhinës.

Përveç teorisë, praktika e Akademise italiane te shefave është gjithashtu thelbësore: brenda kurseve të trajnimit, praktikat janë të garantuara në lehtësira të kualifikuara të lidhura me Akademine e shefave të Italisë.

Në fakt, avantazhi i madh që rrjedh nga kjo akademi prestigjioze është fakti që me siguri nuk do të dilni prej saj pa një punë.
Falë marrëveshjeve me mbi 2400 restorante italiane, nga Osteria Francescana e Modenës deri te ajo e Cracco, nga ëmbëlsirat e vogla deri tek Knam apo Sal De Riso, te përvojat e shumta praktike me praninë e profesionistëve të hotelierisë, të alternuar me kurset e gatimit, kuzhinier për pasta dhe prodhues profesional të picave, nuk ka asnjë rrezik të mos gjesh një punë të kënaqshme!

Akademia e kuzhinierëve italianë: Si funksionon


Akademia Chef Italiane sponsorizohet nga Shoqata Profesionale e Kuzhinierëve Italianë, dhe një institucion trajnimi i akredituar për Rajonin dhe i jepet certifikimi i ri “Cilësia në Trajnim” ISO 29990: 2011.
Kursi Profesional i Kuzhinierëve është një kurs 1 ditor në orar të plotë, d.m.th një herë në javë për shtatë takime, për gjithsej 14 module trajnimi gjithnjë të përbëra nga një pjesë teorike dhe praktike.

Shkolla profesionale e gatimit e pranishme në 5 qytete në Itali: në Firence, Romë, Milano, Torino dhe Bolonjë me kurse të shumta profesionale gatimi.

Ndër kurset në dispozicion në Akademinë Chef të Italisë, Kursi për Chef, kursi për kuzhinier profesionist, kursi për kuzhinierë për pasta dhe kursi për prodhuesit e picave.

Kuzhinierëve pjesëmarrës u është premtuar një kurs trajnimi që kalon në të gjitha aspektet që lidhen me menaxhimin e një kuzhine dhe një restoranti.

KALENDARI I KURSIT TOO PROVIMIT T C PROJEKTIMIT N EM EMPOLI (FLORENCE)
07 korrik 2019

Seanca e Veçantë Sesioni Veror

GJYKATA PIZZAIOLO PROFESIONALE
E Diela
(Kalendari i Mësimeve: 7-14-21-28 Korrik; 4 Gusht)

07 korrik 2019

GJYKATA PIZZAIOLO
E Diela
(Kalendari i Mësimeve: 7-14-21-28 Korrik; 4 Gusht)

15 shtator 2019

GJYKATA PIZZAIOLO PROFESIONALE
E Diela
(Kalendari i Mësimeve: 15-22-29 Shtator; 6-13 Tetor)

15 shtator 2019

GJYKATA PIZZAIOLO
E Diela
(Kalendari i Mësimeve: 15-22-29 Shtator; 6-13 Tetor)

21 Shtator 2019

GJYKATA E PASTRIMIT PROFESIONAL
SATURDAY
(Kalendari i Mësimeve: 21-28 Shtator; 5-12-19-26 Tetor)

21 Shtator 2019

GJYKATA E PASURIS ((VETM MODULA AKADEMIKE)
SATURDAY
(Kalendari i Mësimeve: 21-28 Shtator; 5-12-19-26 Tetor)

22 shtator 2019

GJYKATA PROFESIONALE E KUJDES
E Diela
(Kalendari i Mësimeve: 22-29 Shtator; 6-13-20-27 Tetor)

15 Tetor 2019

GJYKATA CHEF PROFESIONALE
E Martë
(Kalendari i Mësimeve: 15-22-29 Tetor; 5-12-19 Nëntor)

Pajisjet Katering: më e dobishmja për të fituar para

Pajisjet Katering: A keni një bar apo restorant?
Cilat janë mjetet më të mira që ju bëjnë të fitoni?

Pajisjet shtëpiake ishin emblema e zhvillimit të konsumatorit në vitet 1960: shtëpitë janë të mbushura me frigoriferë, furra, pjatalarëse, lëng frutash.
Në mënyrë të ngjashme, restorantet dhe baret janë pajisur me disa teknologji për të përgatitur gjithnjë e më shumë pjata në më pak kohë.

Le të shohim disa pajisje interesante me të cilat mund të pajisni biznesin tuaj të restoranteve.

Centrifuga

Gjithnjë e më shumë njerëz janë të fiksuar me idenë për të ngrënë shëndetshëm. Në vendin tonë, vegjetarianët dhe vegjetarianët janë rritur me dy pikë përqindje në vetëm një vit.

Falë centrifugës, ju mund të bëni pije të shijshme me fruta dhe perime.
Me llojet e ndryshme të centrifugave, duke përfshirë disa prej çeliku inox, mund të përgatisni me lehtësi lloje të ndryshme të pijeve pa humbur vitaminat dhe lëndët ushqyese të tjera të përbërësve të përdorur.

Fillimi i përgatitjes së ekstrakteve natyrore do të rrisë të ardhurat tuaja për dy arsye:

 1. klientët tërhiqen nga pije natyrale
 2. centrifugat janë të shtrenjta (mesatarisht nga 3,50 në 6 euro)

Arsyet e tjera të mira për pajisjen e makinës janë:

 1. fakti që centrifuga nuk është e shtrenjtë (shifrat fillojnë me 50 euro)
 2. shumë zinxhirë ndërkombëtarë si Dersut ofrojnë këtë lloj produkti

Fryrja

Ushqimet e skuqura janë të shijshme dhe të shijshme, të gjithë i pëlqejnë ato!

Ekzistojnë lloje të ndryshme të fryerjeve të thella në treg: ka tiganisje ajri, fryera pa vaj, fryera pak a shumë profesionalë, secila prej tyre mund të jetë një për ju.

Por cilat janë arsyet e mira për të menduar për blerjen e një?

 1. mundësia për ta pasur vajin gjithmonë në temperaturën e duhur duke shmangur që skuqja të jetë tepër e yndyrshme dhe e rëndë
 2. filtri anti-erë, i cili ju lejon të mos erë
 3. duke kursyer një sasi të madhe të naftës
 4. shpejtësia me të cilën gatuajnë ushqim


Këtu janë disa pika ku duhet t’i kushtoni vëmendje të madhe kur blini pajisjen tuaj:

 • Shpejtësia e ngrohjes, për të kursyer në konsumin dhe kohën
 • Veshje e ngurtë dhe jo ngjitëse
 • Filtri, tas dhe shporta e heqshme për pastrim të plotë (edhe në pjatalarëse)
 • Termostati i rregullueshëm me çelës
 • Kablloja e energjisë mjaft e gjatë për t’ju lejuar ta vendosni në çdo cep të kuzhinës tuaj
 • Porthole që nuk bëhet e kthjellët gjatë gatimit në mënyrë që të vëzhgoni nivelet e ngjyrosjes së ushqimit


Në veçanti, unë ju sugjeroj të zgjidhni një model që është plotësisht i heqshëm për pastrim të lehtë: në përgjithësi mund të futni të gjitha pjesët (përveç përbërësit elektrikë) direkt në lavastovilje.

Makinë akulloreje

A mendoni se ka aktivitete specifike për të bërë akullore? Ju, duke qenë më të zgjuar, mund ta ofroni këtë shërbim përveç biznesit tuaj normal të restoranteve.

Sot në Itali ka 39 mijë parlume akulloresh, konkurrenca është e ashpër. Dyqani i akullores klasike “kone dhe gota” po zhduket, sot propozohet edhe si kafiteritë dhe baret, krahas akullores është edhe pasta dhe çokollatë.

Sigurisht, duhet të kemi parasysh që në këto fusha është e pamundur të improvizosh, kështu që është e nevojshme të vazhdohet të stërvitesh duke mësuar aftësi të reja.

Nëse jeni të interesuar të zbuloni se cilat janë pajisjet e tjera më të përdorura në furnizim ushqimi, klikoni këtu.

Cosmofood 2019 në Vicenza: program dhe këshilla

COSMOFOOD 2019: Këtë vit do të mbahet edicioni i shtatë i Cosmofood, panairi Triveneto kushtuar përsosmërisë së ushqimit dhe pijeve, kontratave, shërbimeve ushqimore dhe pijeve, shitjes me pakicë, dhe teknologjisë.

Do të mbahet në Panairin e Vicenza, në përmes dell’Oreficeria, 16.

A doni të depërtoni në tregjet e reja? Zhvilloni rrjete tregtare? Merrni porosi të rëndësishme? Na çoni nga 9 deri më 13 nëntor 2019.

Panairi është i hapur për publikun dhe për një grup të ndjekur të operatorëve të sektorit, kombëtar dhe ndërkombëtar.
Falë këtij takimi, ekspozuesit do të jenë në gjendje të marrin porosi, kontakte biznesi dhe të jenë të njohur.

Për të ekspozuar, do të duhet të plotësoni formularin e aplikimit i cili më pas do të vlerësohet dhe brenda një kohe të shkurtër, nëse kompania përmbush kërkesat e cilësisë.

Dëshiron të motivosh veten të shkosh? Klikoni në këtë artikull për të kuptuar rëndësinë e një vizite në Cosmofood.


Programi Cosmofood 2019

ZONA E USHQIMIT – PAD. 1

E SHNDET 9 dhe E Diel 10 N 10NTOR nga 9:30 deri në 21:00

E Hënë 11 dhe TU SHENJT 12 12 NVENTOR nga 9:30 deri në 18:30

ZONA OPERATORA PROFESIONALE – PAD. 7:

E Hënë 10, 11 E SHNDETS, 12 GJITHA N NONTOR nga 9:30 deri në 18:30

E Mërkurë 13 nëntor nga 9:30 deri në orën 5.30

INPUT

Pranim falas pas regjistrimit për operatorët e sektorit

E re: hyrje falas për adhuruesit e ushqimit

HYRJE FALAS PER FEMIJE DERI NE 10 VJEC DHE SHOQERIMI ME UDHZUES

Këshilla për udhëtime

Vicenza është një qytet i vogël që ndodhet midis Verona dhe Padova.
Mund të arrihet me tren dhe makinë. Nuk ka aeroporte.
Panairi është i lidhur mirë me qendrën e qytetit, thjesht merrni tramvajin n.12 nga Viale Roma, përpara stacionit.

Për akomodim, unë ju sugjeroj të kërkoni një dhomë në Air Bnb.
Me pak më shumë se 20 euro për person, do të jeni vetëm disa milje nga zona e panairit të tregtisë.
Komunat më të afërta me vendin e interesit janë: Vicenza, Altavilla Vicentina (ku ndalen trenat e ngadaltë rajonalë) dhe Creazzo.

Restoranti i biletave: Kuponë elektronike të 2019

Biletate e restoranteve : Cilat janë ato? Cilat janë avantazhet për kompanitë dhe punonjësit? Cilat janë disavantazhet?

Cila është bileta elektronike?

Eshtë një kupon vakti që funksionon si një kupon letre, por në vend që të lëshohet në letër, ngarkohet në një kartë magnetike nga punëdhënësi.

Kurdoherë që punonjësi konsumon një vakt, në kohën e pagesës ai do të marrë kartën me shumën e kredituar dhe restauratori do ta bëjë atë të zvarritet në terminalin POS, sikur të ishte një ATM.

Restoranti i biletave: Përfitimet për kompanitë

Kuponat elektronikë të vaktit janë më të lira se ato letra: ato janë plotësisht të zbritshme dhe të zbritshme me 4% TVSH.

Për më tepër, për t’iu përgjigjur nevojës për të racionalizuar numrin e kartave në dispozicion të secilit punonjës, shërbimi elektronik i kuponit të vaktit është vendosur tashmë që të integrohet lehtësisht me kartat e tjera ekzistuese: simbolin e kompanisë, kartën e shëndetit, etj.

Formati dixhital lehtëson shumë detyrën e menaxherit të porosive dhe shpërndarjen e kuponave në kompani, sepse zvogëlon në masë të madhe rrezikun e vonesave të dorëzimit, duke patur vetëm për të prezantuar urdhrin për punonjësit në sistem.
Shuma e duhur do të ngarkohet menjëherë dhe në mënyrë të sigurt dhe e disponueshme në kartën magnetike personale të secilit bashkëpunëtor.


Përfitimet për punonjësit

Përveç që janë më të zgjuar, biletat virtuale janë gjithashtu të përshtatshme për arsye të tjera:

 • është rritur lista e institucioneve në të cilat është e mundur të përdoren kuponat e vaktit, duke përfshirë supermarkete, ferma pushimesh, dyqane pastiçeri, trattorias, bare, takeaways, fast food dhe delikatesa. Shumëllojshmëria e zgjedhjes varet nga kompania që ofron shërbimin për lëshimin e biletave
 • biletat mund të grumbullohen deri në maksimum 8, kështu që ju mund t’i përdorni të gjitha menjëherë
 • nga 1 korriku 2015, vlera pa taksë e biletave elektronike kaloi nga 5.29 euro në 7 euro. Nga kjo rrjedh se punëtorët që përfitojnë bileta elektronike fitojnë disa cent më shumë në muaj
 • kuponat ngarkohen në kartelë dhe për këtë arsye nuk kanë nevojë të merren në kompani. Shumë më e rehatshme!


Biletate e Restoranteve : Disavantazhet

Për fat të keq, biletat e përshtatshme virtuale gjithashtu kanë të meta, të cilat shpresojmë se do të zgjidhen me kalimin e kohës.

 • Cdo kompani që merret me lëshimin e biletave të vaktit përgatit një kartë që duhet të lexojë një POS specifike
 • Pasoja e pikës së parë është se, megjithë larminë e pikave të shitjes, ka ende pak restauratorë që pranojnë këtë lloj bilete


Thashethemet janë përhapur se disa qarqe komerciale po përpiqen të bashkohen për të krijuar një POS të vetme.
Do të ishte vërtet një pikë kthese në një treg kaq të fragmentuar!

Cfarë është një furrë statike?

Furra statike: Cili është ndryshimi në krahasim me një furrë të ventiluar? Cilat janë avantazhet e saj? Nëse kam një bar, restorant, birrë birre ose piceri, cilën duhet të përdor?
Le të shqyrtojmë në detaje:

Përcaktim

Furra statike gatuhet kryesisht nga përçimi dhe rrezatimi.
Dhoma e pjekjes së furrës statike nxehet në pjesën e sipërme (në krye) dhe në bazën e gatimit (dyshemenë). Mbi furrën statike mund të piqni pica dhe bukë direkt në majën e zjarrit të panumërt ose të pjekjes.

Furra statike: Dallimet nga furra e ventiluar


Përhapja e nxehtësisë
Mënyra statike është forma më tradicionale e gatimit, e ngjashme me atë të furrave antike që morën nxehtësi nga zjarret e vendosura brenda dhomës së gatimit.

Ngrohësit elektrikë lejojnë që furra të nxehet dhe gatimet e ushqimit në një mënyrë të orientuar: pjesët e ushqimit të vendosura pranë burimeve të nxehtësisë do të gatuajnë së pari.
Në gjendje statike, furra nxehet ngadalë, duke ju lejuar të menaxhoni gatimin optimal edhe në pjesën e brendshme të pjatave tona.

Me furrën statike këshillohet që gjithmonë të hiqni tiganin , sepse do të parandalonte shpërndarjen e saktë të nxehtësisë dhe, rrjedhimisht, gatimin e duhur të ushqimit.

Mënyra e ventiluar është përhapur falë futjes së furrave elektrike, në të cilat një tifoz përhap nxehtësinë e prodhuar nga rezistencat në mënyrë uniforme, duke shkurtuar kohën e gatimit.

Furra statike: Pjatat e përshtatshme
Avantazhi i madh i furrës statike qëndron në shkathtësinë e tij: është i adaptueshëm për të gjitha llojet e produkteve.

Mbi këtë lloj furre është e mundur të gatuani brumë në tigan, të këndshëm dhe të ëmbël, por edhe produkte gastronomie.

Gatimi statik është më i ngadaltë dhe më pak uniform, por më pak intensiv. Prandaj është perfekt për të gjitha përgatitjet e majave që kërkojnë një gatim delikat dhe më pak agresiv, i cili lejon që buka, picat dhe ëmbëlsirat të vazhdojnë të rriten gjatë përfundimit të gatimit të brendshëm.
Gjithashtu ideale për tortë me sfungjer dhe meringues.

Nga ana tjetër, koha e shpejtë e furrës së ventiluar e bën atë të përshtatshme për pjatat që duhet të kenë një kore sipërfaqësore dhe një brendshme të butë, sepse gatuhet sipas kongresit, duke arritur në çdo cep të furrës.
Disa shembuj janë: makarona të pjekura, të tilla si lasagne, pjekje, peshk të pjekur, perime au gratin dhe ëmbëlsira me zemër të butë.

Temperaturat
Në përgjithësi, një ndryshim prej të paktën 20 ° C duhet të konsiderohet midis gatimit statik dhe atij të ventiluar.
Zakonisht temperatura maksimale e përdorur në një furrë të ventiluar është 150 °. Përkundrazi, furra statike mund të arrijë deri në 220 ° ose më shumë.

Dhe nëse nuk kemi furrën që na nevojitet?

Nëse keni vetëm furrë pa ventilim dhe receta juaj kërkon modalitetin e ventiluar, mund të rrisni temperaturën e rekomanduar me 20 ° C duke mbajtur të njëjtën kohë gatimi.

Në të njëjtën mënyrë, nëse keni vetëm furrë të ventiluar dhe duhet të përgatisni një tortë , do të duhet ta gatuani për të njëjtën kohë, por duke sjellë temperaturën nga 180 ° në 160 ° C.

Një mashtrim i dobishëm për të gatuar një kek është të lyeni sipërfaqen e produktit me qumësht, vezë të rrahur ose gjalpë të shkrirë, në mënyrë që të vononi krijimin e kores që do të bllokonte rritjen.

TAVOLINA ME PISTE ME PAMJE NGA DETI I PUGLIAS

Il Trabucco, Peschici
Trafiku është një makinë e lashtë peshkimi tipike për brigjet Gargano, Molise dhe Abruzzo. Disa mbijetuan dhe më shumë se një u kthyen në një restorant. Pamja është e mahnitshme, ushqimi është kapur për momentin. Ajo hahet e papjekur dhe lokale, e thjeshtë por e efektshme si perëndimi i diellit që marrin frymë që mund të shijohen nga këto shkëmbinj. Aperitivi para darkës rekomandohet shumë: perëndimi i diellit mbi det trajtohet më së miri me një gotë flluska në dorë. Kantina ka vetëm verëra Apulian.

Il Capriccio, Vieste
Me pamje nga porti turistik Vieste, ajo gjithashtu ofron një menu à la carte për vetëm 60 euro. Gjithashtu rekomandohet shumë për inspektorët Michelin.

Le Lampare al Fortino, Trani
Në shëtitoren më të bukur të Tranit ndodhet një nga restorantet më magjepsëse që është parë ndonjëherë, një kishë nga 1200 me pamje nga porti para Katedrales.

Restoranti Gallo, Trani
Një tarracë e vogël romantike në mes të shëtitores, një duzinë tryezash Koha, bukuria e shëtitores dhe një seri enësh që do të mbillen në kujtesën tuaj, si rrahja e skumbrit të papërpunuar që jep dy gjurmët e shumë peshqve më fisnikë, ose rishikuar orizin e patateve dhe midhjeve.

Tarraca e Grande Albergo delle Nazioni, Bari
Për banorët e Barit është “transatlantiku”, për të gjithë të tjerët një hotel gjysmë i panjohur. E krijuar në vitin 1932 si një pallat përfaqësues dhe u inagurua në 1935 me rastin e botimit VII të Fiera del Levante, Grande Albergo delle Nazioni u shpall trashëgimi historike nga Ministria e Trashëgimisë Kulturore.

Ristorante da Tuccino, Polignano
Shtë restoranti që Nettuno do të dëshironte të hapte ose, nëse preferoni, restorantin që mësoi italianët se si të hanin peshk të papërpunuar. Teknikat e filetimit janë zilia e japonezëve dhe lënda e parë arrin çdo mëngjes nga anijet e ankoruara para restorantit. Përveç kapjes lokale ka një përzgjedhje të gjerë të salmonit të egër dhe pesë llojeve të gocave detare për të zgjedhur.

Grotta Palazzese, Polignano
Restoranti në shpellën në det është i pranishëm në vendet e para në praktikisht të gjitha klasifikimet ndërkombëtare, pavarësisht nëse flasim për “më romantike” ose “mahnitëse” ose “ekzotike”.

Resorti La Peschiera, Monopoli
Një nga plazhet më të bukura të Puglia është afër Monopoli, quhet Capitolo dhe këtu është një nga vendpushimet më të bukura me 5 yje në rajon. Kemi drekë dhe darkë “në” det, veshim diçka elegante dhe ëndërr: nganjëherë pak luks nuk dëmton.

Restoranti Aqua, Resorti Le Dune, Porto Cesareo
Në pushimet midis një banjo dhe një tjetër në rezervën detare, trajtojeni veten në një drekë në tarracën e Resortit. Peshku i shoqëruar nga një shërbim dhe një pamje siç nuk shihet shpesh. Bodrum i trashë, me shumë Salento në të gjitha salcat, natyrisht.

Nonno Mimì, Torre Lapillo
Në dyqanin e skuqur të zhytur në tufat e mykut, porositni gjyshin Mimì një VERA të skuqur, një birrë dhe uluni në shkëmb me këmbët tuaja në ujin më të kristaltë. Një parajsë do t’ju kushtojë vetëm 10 €.