Klasike, në kompjuter ose në cloud: 3 lloje të arkave

Regjistri klasik i kasave ende reziston në treg dhe markat më të rëndësishme mbajnë prodhimin e saj.

Karakteristikë e regjistrit të thjeshtë të kases është një printer fiskal i integruar brenda së njëjtës makinë. Është një printer  që ju lejon të personalizoni faturën me të dhënat e kërkuara nga ligji. Makinat më moderne gjithashtu lejojnë marrjen e një marrëdhënieje menaxheriale ose fiskale që mund të transferohet në një kompjuter.
Regjistri i arkave në kompjuterë me bazë në Windows ose PC ka një madhësi më të evoluar të arkës, me funksionalitet më të madh të arritshëm përmes një ndërfaqe grafike të lehtë për t’u përdorur. Ato funksionojnë me softuer të instaluar , të pavarur nga platformat në internet dhe nga  lloje të tjera të lidhjeve të jashtme. Të gjitha-në-një dhe  sistemet  dallohen brenda të njëjtës kategori. Softueri është i instaluar në një makinë të projektuar posaçërisht për t’i shërbyer bizneseve, të kompletuara me printera, veshje,  dhe tastierë.

Regjistrimi i arkave klasike mund të instalohet në kompjuterët e zakonshëm – me kusht që ata të kenë një sistem operativ të pajtueshëm – ose në makina të vëna në dispozicion të furnizuesve të njëjtë. Në këtë rast, do të kemi një pajisje me softuer, potenciali i të cilit zgjerohet duke shtuar periferikalet e nevojshme për aktivitetin (p.sh. skanera, etiketues etj.). Në të dyja rastet softueri mund të përshtatet me pajisjet klasike (kompjuterët me tastierë dhe maus) ose me ekranet më moderne të prekjes. Disa kompani japin licencën për përdorimin e softuerit, të tjerët ofrojnë softuerin me një  pajisje të posaçme me një kontratë qeraje.
Regjistrat e parave të bazuara në cloud janë versioni më i avancuar i regjistrave të kasave. Lidhur ngushtë me një lidhje interneti, softueri është instaluar në nivel lokal në një server të ngjashem përmes aplikacioneve të përshtatshme në pajisjet mobile dhe  fikse. Lehtësia e përdorimit e bën ndërhyrjen e një tekniku të panevojshëm për instalim dhe konfigurimin . Në fakt, këto janë aplikacione të thjeshta për tableta, smartfonë ose kompjuterë që arrihen me kredencialet e tyre. Potenciali i regjistrave të kasave në rrjet është shumë i lartë, sidomos në rastin e një sektori të caktuar si restorantet. Këto aplikacione u lejojnë anëtarëve të ndryshëm të stafit të azhornojnë regjistruesin në kohë reale me informacion rreth aktiviteteve në vazhdim (p.sh. tavolina, urdhra, koleksione). Regjistruesit në bazë të cloud zakonisht funksionojnë në sistemet Android dhe iOS-Apple dhe kanë nevojë për një lidhje interneti. Megjithatë, disa sisteme veprojnë pjesërisht jashtë linje, duke regjistruar informacione mbi pajisjen e përdorur dhe duke transferuar atë më vonë në bazën e të dhënave të cloud. Gjithashtu në këtë rast pika e parasë mund të pasurohet me periferikët e nevojshëm dhe për këtë arsye përbën një ofertë të plotë për menaxhimin e aktivitetit dhe gjithashtu raporton disponueshmërinë e aplikacionit të menaxhimit të lirë.

Menaxhimi i magazines se nje restoranti

Menaxhimi i magazinës së një restoranti kërkon një kontroll shumë të kujdesshëm të shpenzimeve dhe një llogaritje të saktë  te lekeve.

Me  gjithë disponueshmërinë e programeve të sigurta dhe të thjeshta për t’u përdorur, njerëzit  mbështeten në analiza të bëra me letër, stilolaps dhe makine llogaritese.

Shpesh rezultati i një menaxhimi të ngjashëm, për fat të keq, është ndërprerja e aktivitetit.
Rruga që çon në sukses gjithashtu kalon përmes një kontrolli efikas të inventarit të restorantit.

Mbajtja e magazinës nën kontroll me një sistem të menaxhimit lejon:

1.rezervat e artikujve;
2.menaxhimi i centralizuar i rezervave të lëndëve të para (restorant dhe bar);
3.dërgimin e urdhrave tek furnizuesit;
4.regjistrimin dhe kontrollin e faturave të blerjes;
5.optimizimi i operacioneve të ngarkimit dhe shkarkimit;

Përveç mbikqyrjes  dhe kontrollit të stokut në restorant, mund të analizoni lehtësisht statistikat.

Të dhënat përditësohen në kohë reale dhe raportet mund të personalizohen sipas nevojës.

Çdo proces i lidhur me administrimin e stoqeve është i automatizuar për të optimizuar menaxhimin e magazines me një kontroll të menjëhershëm të stoqeve .

Menaxhimi teknologjik i magazinës ju lejon të kontrolloni praninë e produkteve në dispozicion për të vendosur porosi.I  gjithë dokumentacioni i nevojshëm, porosite prodhohen dhe ruhen nga softueri.

Verifikimi në kohë i çdo mungese produkti lejon identifikimin dhe kontrollin e mashtrimeve nga punonjësit.

Falë historisë së porosive dhe konsumit, kalkulohen kostot reale të lëndëve të para dhe produkteve.

Ju gjithashtu mund të krahasoni furnizuesit dhe të identifikoni ato më konkurrueset.

Pas përcaktimit të sasive minimale dhe maksimale të secilit produkt, programi do të menaxhojë automatikisht krijimin e porosive.

Mundësia për të menaxhuar me lehtësi kontabilitetin dhe inventarin na lejon të ndërhyjmë:

në shitje: pajisje mobile për menaxhimin e tavolinave, porosive, llogarive;

në pjata: organizimi i pjatave, pijeve, ndryshimeve në porosi dhe dergesa e porosive  në kuzhinë;

për ngarkimin dhe shkarkimin e produkteve të blera dhe të shitura;

monitorimin e stoqeve dhe sasive në magazinë; analizën e kostos dhe të ardhurave;

llogaritja e çmimeve bazuar në koston e blerjes së lëndëve të para;

llogaritja e shitjeve ditore (mbyllja e kases) eshte  periodike.

10 karakteristika te kamarierit model

Një kamerier i mirë duhet te ndjeke keto pika kyce:

1.Te kujdeseni  për pamjen tuaj dhe veshjen tuaj. Pastrimi dhe rendi janë bazat e një prezantimi të mirë. Asnjëherë mos u shfaqni me një xhaketë të copëtuar apo te njome ose uniformë.
Kushtojini vëmendje qëndrimit dhe sjelljes. Asnjëherë mos i mbani duart në xhepin tuaj!
2.I mireprisni  klientët në një mënyrë të sjellshme dhe miqesore.
Jo për të diskriminuar, të gjithë klientët janë të njëjte për klasën shoqërore apo dhe meritojnë të njëjtin trajtim.
Kushtojini vëmendje klientëve te rregullt. Është e rëndësishme për të shkruar  shijet, preferencat apo kërkesat e veçanta të klientëve besnikë.

3.Mbani kujtesën tuaj të trajnuar. Kjo është shumë e dobishme për të ruajtur layout dhe numrin e tabelave, plotësisht të vetëdijshëm për propozimet e menuse dhe mos harroni disa elemente  për të bërë shërbimin më të shpejtë.
4.Gjithmonë mbani pajisje esenciale me ju:  peshqir sherbimi,  hapës shisheje, fletore për porosite.
5.Merrni porosinë tuaj në tryezë pas pritjes për sasinë e duhur të kohës. Është e rëndësishme të siguroheni që mysafirët të vendosin me qetësi; në përgjithësi ju “shkoni në veprim” kur klienti ka vendosur menunë në tryezë dhe duket përreth.

6.Hapni shishe vere në tryezë. Para se te hidhet në gota, kamarieri duhet të japë një shije për lokalet më autoritative dhe të vazhdojë vetëm pas një mendimi pozitiv. Kur e derdhni, gjithmonë filloni nga e djathta dhe së pari shërbejuni zonjave. Asnjëherë mos e  mbushni shume goten, afërsisht 2/3
7.Shërbeni pjatat në mënyrë të përshtatshme. Ju filloni gjithmonë nga zonjat, mbani pjatën nga e djathta dhe e tërhiqni atë nga e majta, duke e mbajtur poshtë tabakane dhe asnjëherë në nivelin e fytyrës së klientit.
Rregulloni  dhe pastroni tryezën para se të shërbeni ëmbëlsirën.
8.Mund ta sillni faturën në momentin që kërkohet dhe të largoheni menjëherë pa pritur pagesën.
9.Asnjëherë mos bëni rruge bosh nga kuzhina në salle ose anasjelltas. Sigurohuni që gjithmonë te keni diçka në dorën tuaj dhe mos jepni përshtypjen se nuk keni asgjë për të bërë.
Qëndroni në salle, shikoni mbi tavolinat dhe klientët, kështu që ju mund të merrni masa për çdo kërkesë . Ndaj, zbuloni sekretet! Këshilla në faqen e një restoranti në facebook.

Struktura hierarkike e një restoranti: çfarë është dhe si është organizuar

Kush hap një restorant e di shumë mirë se nuk po hap ndonjë biznes, por po fillon një kompani të vogël apo të madhe. Si e tillë, pra, restoranti duhet të menaxhohet me kujdes,  ne planifikim, ne monitorim dhe  ne organizim të çdo aspekti të aktivitetit.

Edhe restoranti do të duhet të ketë një organizim të brendshëm të stafit, ashtu si një kompani, dhe të adoptojë një strukturë të vërtetë hierarkike. Vetëm në këtë mënyrë, në fakt, rolet mund të përcaktohen qartë dhe saktë dhe secili anëtar i stafit do të dijë se çfarë të bëjë dhe kujt t’i përgjigjet.

Te harroni për të pajisur restorantin tuaj me një organizim të brendshëm të këtij lloji,  mund të paraqesë një gabim fatal. Në këtë rast, në fakt, rreziku është që të dënojë aktivitetin në konfuzionin dhe improvizimin më të plotë. Për këtë arsye, në qoftë se ju vendosni për të bërë restorantin tuaj  një biznes të vërtetë te suksesshëm, ju do të duhet për të filluar skemën e tyre organizative, me role të qarta dhe hierarkitë.

Menaxhimi i restoranteve: zbuloni menyren me  efektive!

Struktura hierarkike e një restoranti: rolet kryesore

Për të qenë më të qartë stafi i një restoranti duhet të ndahet në grupe pune, të cilat quhen brigada. Nga brigada nënkuptojmë atë pjesë të personelit që punon në një sektor të caktuar. Sigurisht brigadat mund të jenë të ndryshme, më shumë ose më pak të shumta, në varësi të llojit të restorantit dhe ajo është e organizuar nga lloji i menusë, nga sektori i restoranteve në të cilën ju punoni, etj

Prandaj, çdo brigadë nuk ka karakteristika të përbashkëta dhe prandaj është shumë e vështirë të identifikohen elementet standarde. Në çdo rast, në përgjithësi është e mundur të rendisni disa brigada apo grupe pune që gjejmë në çdo biznes të restoranteve.

Sa dixhitale është restoranti juaj:   e gjeni tani!

Ne pastaj do të kemi departamentin e menaxhimit dhe administratës. Ky është grupi i punës që merret me menaxhimin aktual të restorantit. Ky departament pastaj bashkon:

Pronarin ose drejtorin (menaxher i përgjithshëm)
Menaxherin e restorantit dhe biznesit
Menaxherin i Ushqimit dhe Pijeve
Ndihmës Menaxher (një figurë që mbështet tri të parat)
Shitës dhe menaxher i marrëdhënieve publike: merret me kërkimin e klientëve të rinj dhe potencialë dhe marrëdhëniet me publikun
Rezervimi (një shifër prenotimi)
Komunikimi dhe Marketingu (mund të jetë vetëm një person ose disa njerëz që punojnë së bashku me menaxherin e Sell & public relation, duke përcaktuar planin e marketingut dhe komunikimit të restorantit.
Hulumtuesin dhe Zhvilluesin (një figurë që merret me hulumtimin e teknologjive dhe sistemeve inovative dhe kontrollin e konkurrentëve)
Drejtor i Personelit
Punonjës administrativ (një figurë që merret me kontabilitetin e restorantit)
Trajnimi dhe Zhvillimi (një figurë profesionale që merret me hulumtimin dhe trajnimin e stafit)
Ekipi menaxhues, i cili ndryshon sipas madhësisë së restorantit, është i rrethuar nga dy grupe të tjera: ajo e kuzhinës dhe ajo e pranishme në sallë.

Në kuzhinë, në veçanti, kompleksiteti i stafit është shumë i ndryshueshëm: është e mundur që të shkoni  disa kuzhinierë në një seri figurash që shkojnë nga kuzhinieri ekzekutiv tek shefi  i kuzhinës. Është e qartë se nëse në një restorant familjar është e mundur që kuzhinieri te jete gjithashtu shef, në një restorant të niveleve më të larta stafi do të rritet dhe me teper gjithashtu ne  shkallë të ndryshme hierarkike. Për shembull, disa restorante mund të kishin Chef Patissier, një figurë plotësisht e dedikuar për dyqanet e vogla dhe të mëdha . Kjo shifër është shembulli klasik i kuzhinierit të lojës, ose një kuzhinier i cili kujdeset vetëm për përgatitjen e disa ushqimeve të veçanta.

Grupi në sallë në vend të kësaj përfshin të gjithë ato persona që kalojnë shumicën e orëve të tyre të punës në sallë dhe lidhen drejtpërdrejt me klientët. Stafi i salles kujdeset për marrjen e porosive, këshillimin dhe dhënien e ideve për klientët në menunë dhe shërbimin  e pjatave të ndryshme. Me pak fjalë, një rol shumë delikat që përcakton atë që ne e quajmë një shërbim restoranti. Edhe grupi i salles mund të ndryshojë në varësi të llojit të restorantit. Pra, ne do të kemi një çift kamerierësh në rastin e një restoranti të vogël. Një restorant i madh, nga ana tjetër, duhet domosdoshmërisht të ketë një drejtues kryesor, një figurë e aftë për të drejtuar dhe monitoruar punën e kamerierëve. Jo vetëm kjo por edhe , figura e Sommelier është gjithashtu  nje rol i rendesishem midis atyre që janë të pranishëm në një restorant të një niveli të caktuar.

Shefi i restorantit: çfarë bën ai?

TE HAPNI NJË RESTORANT NË AMERIKË? KU?

Kur i referohemi Amerikës, ose Shteteve të Bashkuara, po flasim për një territor në të cilin ekzistojnë realitete shumë të ndryshme.

Dallimet mund të jenë të mëdha edhe mes shteteve të ndryshme dhe brenda të njëjtit shtet.

Ku mund të hapim një restorant në Amerikë?

Ju domosdoshmërisht duhet të merrni parasysh veçoritë e vendit që keni zgjedhur dhe te veproni në përputhje me rrethanat.

Më poshtë do të gjeni një hyrje të shkurtër mbi cilat janë vendet më të njohura në Shtetet e Bashkuara për të hapur një aktivitet të këtij lloji.

1) Nju Jork

Nju Jorku është shtëpia e  restoranteve më të mira në botë, një vend ku mund ta krahasoni midis avangardes dhe yjeve të shkëlqyera të firmës së kuzhinës botërore.

Por ka edhe lloje të tjera të situatave në Nju Jork: kuzhinë e shpejtë dhe e vërtetë, ushqim të shpejtë, hapësirë ​​për restorantet rajonale. Nju Jorku është një botë që mund të lejojë zhvillimin e çdo lloj ideje.

Big Apple është një qytet që është një botë e vogël, një univers brenda të cilit gjendet gjithçka dhe e kundërta e çdo gjëje.

2) Miami

Ajo ka qenë për dekada të tëra vendi i amerikanëve të klasës së mesme, një vend i magjepsur për të jetuar verën gjatë gjithë vitit.

Për pothuajse dy dekada ajo gjithashtu është shndërruar në një destinacion turistik të klasit të parë, midis VIP-ve, klasës së mesme të pasur dhe tifozëve të natës.

Edhe Miami ofron mundësi për ndonjë ide të mirë që jeni gati për t’u zhvilluar, edhe nëse klima e qytetit është ndoshta më e përshtatshme për gatim të lehtë dhe të shëndetshëm.

3) San Francisko

Hip city , e cila sot përfshin përparimin digjital të bërë në SHBA në gjirin e saj.

San Francisko, si dhe qyteti më i madh i Kalifornisë, është i pasur dhe ka një vëmendje të veçantë për të gjitha ushqimet e shëndetshme të gjeneratës së fundit; hapja e një restoranti në San Francisko mund të mos jetë një ide e mirë.

4) Boston

Boston është ndoshta qyteti  më evropian  amerikane. Boston është një metropol shumë aktiv, i cili ofron mundësi të të gjitha llojeve për ata që duan të hapin një restorant.

5) Shën Anthoni dhe pjesa tjetër e Teksasit

Klimë e ngrohtë, shtëpi me kuzhinë me erëza Tex-Mex. Teksasi është një shtet i pasur, shumë i pavarur dhe me një kulturë absolutisht unike.

Teksasi është një destinacion shumë interesant për ata që duan të shkojnë në Shtetet e Bashkuara për të provuar fatin me restorantin e tyre.

6) Los Anxhelos

Këtu është një tjetër zonë me një shkallë shumë të lartë të miliarderëve, ku, megjithatë, qyteti është i ndarë në mënyrë të qartë në dy midis popullsisë shumë të pasur dhe varfërisë së përhapur. Një destinacion shumë i veçantë, ndoshta më i vështirë për t’u vendosur.

7) Uashington D.C

Një destinacion që shpesh harrojmë, sepse është i lidhur në një mënyrë me Kongresin dhe Shtëpinë e Bardhë, të paktën në imagjinatën tonë.

Kjo na bën të harrojmë megjithatë se edhe Uashingtoni D.C. është një qytet i gjallë, ku mund të keni te ardhurat tuaja me restorantin tuaj.

Ka shumë destinacione të tjera të mundshme për ata që duan të shkojnë për të hapur restorantin e tyre në Shtetet e Bashkuara dhe do të jenë softuer i dobishëm për të menaxhuar urdhërat dhe një fushatë reklamash të suksesshme.

Si te krijosh një menu për fëmijë: 5 këshilla

A keni hapur një restorant dhe duhet të provoni idene tuaj në hartimin e menusë? Sigurisht, herët a vonë do të keni nevojë të krijoni edhe një menu për fëmijë. Është me të vërtetë një shërbim i dobishëm dhe që prindërit shpesh e vlerësojnë. Jo gjithmonë pjatat e një restoranti janë projektuar dhe dizajnuar për të kënaqur një audiencë shumë të re dhe për këtë arsye bëhet e domosdoshme të zhvillohet një menu paralele, e përshtatshme për fëmijët.

Siç e dimë, në të vërtetë, fëmijët kanë një shije plotësisht të ndryshme nga të rriturit dhe janë të udhëhequr për të shijuar dhe për të zgjedhur  një listë më të ngushtë ushqimi. Për këtë arsye, nëse keni ndërmend të drejtoni një restorant mikpritës që është gjithashtu i hapur për familjet, duhet gjithashtu të mendoni për dizajnimin e një menuje për fëmijë.

Ndërtimi i identitetit të restorantit: gjeni se si!

Për të zgjedhur ushqimet më të përshtatshme do të duhet të ndiqni disa rregulla të thjeshta, për të shmangur gabimet e mëdha dhe për të arritur në vend të kësaj për të kuptuar edhe shijen e fëmijëve. Nga ana tjetër, shumë zinxhirë ushqimorë tashmë e bëjnë këtë: thjesht mendoni për McDonald’s, Roadhouse, apo edhe restorante të tjera, të aftë për të ofruar një menu të kënaqshme dhe të shijshme per femijen.

Gabim per suksesin në restorant: gjeni se çfarë duhet të shmangni !

Krijo një menu për fëmijët: këshilla për të shmangur gabimet

Nga ana tjetër, krijimi i një menuje tërheqëse për fëmijët është gjithashtu një art dhe nuk është aq e lehtë sa mund të duket. Ne duhet të shmangim gabimin e rënies në zgjedhje të parëndësishme dhe të dukshme, të cilat fatkeqësisht ndodhin shumë shpesh. Shumë restorante, në të vërtetë,duhet të mos bëjnë gabime dhe të kënaqin të gjitha shijet, ndonjëherë ofrojnë menutë për fëmijët shumë të parëndësishme dhe të dukshme, të cilat me siguri mund të funksionojnë një herë, por me siguri nuk do të jenë në gjendje të mbajnë klientët.

Menaxhimi i restoranteve: zbuloni meyren  efektive!

1.Thjeshtë, por jo shumë
Për këtë arsye këshilla e parë që duhet të ndiqni nëse po krijon një menu për fëmijë është të zgjidhni pjatat e thjeshta, por jo shumë. Është e qartë se fëmijët nuk preferojnë pjatat shumë të përpunuara. Sidoqoftë, diçka e shijshme nuk duhet të mungojë kurrë. Provoni pastaj të futni një embelsire  të mirë dhe të gjallë në fund të ngrenies. Në këtë mënyrë ju do ti jepni menusë tuaj një prekje shtesë.
2.Makarona të vogla
Kur është fjala për fëmijët, nuk duhet të kujdeseni  vetëm me shijet, por edhe me llojet e tjera të nevojave. Është me të vërtetë shumë e rëndësishme që fëmijët të jenë në gjendje të hanë pa rrezikuar ushqimin në mënyrë të gabuar dhe kështu duke u mbytur. Për këtë arsye, nëse jeni duke menduar për një pjate të parë, mos harroni të futni vetëm makarona të vogla. Shmangni spageti ose ushqimet e veshtira per tu pertypur ,  të cilat vetëm mund të krijojnë probleme.
3.Pije
Përveç pjatave të vërteta, edhe pijet kanë rëndësinë e tyre, veçanërisht kur është fjala për fëmijët. Në këtë rast, natyrisht, nuk po flasim për verë dhe birrë, por për pije të përshtatshme për moshën e tyre, si Coca Cola dhe lëngu i portokallit. Kështu që mos harroni të përfshini në menu edhe mundësinë për të zgjedhur në mes të njëres prej këtyre pijeve.
4.Fries
Kur duhet të krijoni një menu për fëmijë, mund të zgjidhni nëse duhen futur më shumë pjatat ose vetëm një kurs kryesor. Mos harroni, megjithatë, që një ushqim nuk duhet të mungojë kurrë: patate të skuqura. Siç e dimë, në të vërtetë, fëmijët janë lakmitarë dhe, nëse nga një pjatë makarona ose një pjesë e mishit mund të heqin dorë lehtë, patateve të skuqura thjesht nuk mund ti thonë jo. Pra, nëse keni zgjedhur një menu për femijet, mos harroni të kombinoni me kursin e parë ose të dytë një pjesë ushqimesh të skuqura.
5.Update
Fëmijët kane  zakone të zakonshme dhe dashuri. Sidoqoftë, sidomos nëse restoranti juaj ka për qëllim kryesisht në familje, duhet të konsideroni gjithashtu ndryshimin e menusë së fëmijëve. Kjo nuk do të thotë që çdo muaj do të duhet të paraqisni një menu të ndryshme. Për shembull, ju mund të rrotulloni një nga pjatat kryesore herë pas here. Në këtë mënyrë ju do të jepni përshtypjen e shumëllojshmërisë më të madhe dhe ju do të shmangni gabimin e rënies statike të tepruar që, në afat të gjatë, mund të lodhet. Jo vetëm që: duke marrë një sinjal nga ajo që McDonald bën, pse mos  te vlerësoni idenë e një dhuratë të vogël apo një surprizë në fund të ushqimit? Sigurisht kjo mund të jetë një ide shumë e mirë dhe e vecante per  fëmijët, veçanërisht kur kombinohet me pushime dhe festime të caktuara.

RESTORANTE ITALIANE NË AMERIKË: 5 KARAKTERISTIKA

1-Amerika është plot me restorante italiane
Cilesimi i parë është se ka dhjetëra mijëra restorante italiane dhe italiane-amerikane të përhapura në të gjithë vendin, me një prevalencë të qartë në Nju Jork dhe New Jersey.

Konkurrenca është me të vërtetë e pamëshirshme për njerëzit tradicionalë në Shtetet e Bashkuara dhe nuk është një lajm i madh.

Nga fundi i shekullit të 19-të, bashkatdhetarët tanë sollën me vete bagazhin e tyre të kuzhinës që u modifikua për të plotësuar shijet e amerikanëve.

2-Kuzhina italiane-amerikane nuk është kuzhina italiane
Pjatat që në Itali nuk I kemi parë kurrë të shërbyera në një restorant janë një pjesë integrale e menusë e çdo restoranti italian-amerikan.

Një shembull? Fettucini Alfredo, salcë bologneze, penne me vodka, spageti me qofte.

Sigurisht që është interesante të theksohet ndryshimi i thellë në kuzhinën tonë kombëtare me shijet e amerikanëve.

Kjo do të thotë që klientelë tuaj të ardhshëm natyrisht do të presin edhe këto pjata.

3-Tradita e madhe e picerisë amerikane është shumë e ndryshme nga e jona
Tradita e madhe e picerisë në Nju Jork dhe në Çikago gjen dy interpretime të ndryshme, larg nga tonat.

Kjo do të thotë se ka të paktën tre shkolla të ndryshme per pica në Shtetet e Bashkuara dhe se të gjitha janë të shprehura në nivele të larta.

4-Të largohen është në kërkesë të madhe
Amerikanët duan të porosisin ushqimin, të shkojnë ta marrin dhe ta konsumojnë atë në shtëpi.

Pjesa integrale e kulturës amerikane  dhe se amerikanet duan të hanë gjatë ecjes.

Këtu është simboli i kësaj kulture, karroca e qenve të nxehtë është e gjithëpranishme në çdo cep të Shteteve të Bashkuara.

5-Familjarizimi me gjuhen
Para se të largoheni, do t’ju duhet të keni një njohuri relativisht të thellë të gjuhës, pa të cilën është e pamundur të merreni me burokracinë ose të lidheni me klientin e ardhshëm.

Diskursi padyshim vlen edhe për stafin: nëse kujdeseni veçanërisht për punësimin e stafit italian, TE zgjidhni një staf që ka një mirëkuptim të mirë me gjuhën.

Në këtë pikë ju duhet vetëm të filloni me fushatën reklamuese.

Mësoni më shumë për Ristomanager!

Menaxho një restorant të suksesshëm: 5 gabime për t’u shmangur

Nëse hapja e një restoranti, përtej aspekteve praktike dhe burokratike, është mjaft e thjeshtë, duke e menaxhuar atë në mënyrë korrekte dhe duke e çuar në sukses është një tjetër. Në këtë rast, në fakt, marrin përsipër aftësi të tjera, të cilat merren më shumë me menaxhimin dhe aftësitë që janë shumë më të ngjashme me ato të një sipërmarrësi.

Një restorant i suksesshëm, në të vërtetë, përveç ofrimit të një kuzhine të mirë apo një vendndodhjes, është para së gjithash një biznes i menaxhuar mirë, ku çdo aspekt i vetëm planifikohet dhe monitorohet vazhdimisht. Në të gjitha rastet e tjera, ka një restorant që përpiqet  dhe shpesh është i destinuar të dështojë. Shumica e restoranteve, në fakt, shpesh kryejnë një sërë gabimesh të vogla, të cilat me kalimin e kohës mund të krijojnë probleme të keqfunksionimit dhe menaxhimit. Dhe pikërisht këto gabime parandalojnë suksesin, përbën një pengesë reale në menaxhimin optimal të një restoranti.

Kështu që restoranti juaj punon dhe ju më në fund filloni të jepni fryt, është shumë e rëndësishme që ju të dini të gjitha gabimet më të shpeshta, në mënyrë që t’i shmangni ato dhe të korrigjoni menaxhimin sa më parë.

Menaxho një restorant të suksesshëm: gabimet më të shpeshta

1.Mos delegoni
Le të fillojmë me një nga gabimet më të përhapura në lidhje me pronarët e restoranteve në veçanti. Në fakt, shpesh për shkak të frikës apo mania e kontrollit të tepërt, pothuajse gjithmonë kanë tendencë të centralizojnë më shumë role në figurën e tyre, duke penguar dhe ngadalësuar të gjitha proceset. Shpesh pronari është gjithashtu një kuzhinier apo menaxher i dhomave, ose ai vendos të mbulojë gjithashtu rolin e menaxherit, një figurë që kërkon një specializim të fortë dhe nuk mund të improvizohet. Pra, nëse ju do të bëni një restorant të suksesshëm, një nga hapat e parë është që të delegoni sa më shumë që të jetë e mundur.
2.Mos përdorni një sistem të menaxhimit
Nevoja për të deleguar dhe besuar menaxhimin tek një menaxher i specializuar është i lidhur me një aspekt tjetër shumë të rëndësishëm, të cilin shpesh ofrojnë klientet shpesh të lënë pas dore. Ne po flasim për menaxhimin e restoranteve, ose softuerin e projektuar dhe dizajnuar për të lehtësuar punën e pronarit ose menaxherit, nga pikëpamja e planifikimit dhe optimizimit të aktiviteteve. Mbështetja në programin e duhur është shumë i rëndësishëm dhe mund të bëjë ndryshim të vërtetë, si dhe të  lehtësojë punën e pronarëve ose menaxherit në detyrë. Një nga më të kompletuarit në treg sot është Ristomanager, një softuer i shkarkueshëm në tableta dhe PC. Mësoni më shumë për Ristomanager!
3.Mos planifikoni kostot dhe investimet
Kjo mund të duket e parëndësishme, por shpesh ky aspekt është tërësisht i improvizuar ose edhe  i lënë pas dore. Menaxhimi i një restoranti është ekuivalent me atë të çdo aktiviteti tregtar dhe prandaj duhet të planifikohet dhe monitorohet në të njëjtën mënyrë. Duke qenë në kontroll të kostove dhe investimeve është thelbësore për të shmangur surpriza ose deficite të pakëndshme që pastaj mund të çojnë në falimentim. Gjithashtu në këtë rast, marrja e një softueri menaxhimi mund të jetë shumë i dobishëm, duke lehtësuar kryerjen e këtij aktiviteti.
Merrni shpenzimet e menaxhimit të picerisë: zbuloni se si t’i llogaritni ato!

4.Mos i ndani detyrat
Një restorant i drejtuar keq është shpesh një restorant ku konfuzioni mbretëron suprem. Urdhërat  kërcejnë ose harrohen, pjatat arrijnë vonë dhe janë të ndryshme nga ajo që kërkohej. Shkurtimisht, në të gjitha këto raste problemi shpesh rrjedh nga prania e personelit të cilët nuk janë të trajnuar në mënyrë adekuate ose që nuk janë plotësisht të vetëdijshëm për detyrat e tyre. Gabimi kryesor që një mbajtës mund të bëjë është që të mos qartësojë rolet dhe të përcaktojë qartë detyrat.

Tableta e menaxhimit të tavolinave: Gjeni se cilin duhet të blini!

5.Mos e ndërtoni identitetin
Së fundi, një gabim tjetër që mund të kushtojë  për një restorant është gjithashtu mungesa e personalitetit. Një restorant anonim pa një karakter specifik mund të shkojë pa u vënë re dhe të vuajë një konkurrencë që është më konkurruese dhe në gjendje të ofrojë një personalizim më të madh. Ndërtimi i një identiteti të përcaktuar mirë është  një hap thelbësor për të krijuar një restorant të suksesshëm, i cili është i njohur qartë nga klientët e saj. Duke filluar nga menuja, pastaj duke kaluar nëpër vendndodhjen derisa të fitoni iniciativa të vërteta promovuese dhe besnikërie, çdo aspekt është në gjendje të japë kontributin e vet. Prandaj, për të terhequr klientët , është e nevojshme të rrezikosh, te guxosh dhe të propozosh menu të reja, të cilat janë më të pasura , dhe te personalizuara nëse është e nevojshme.

Si të ndërtoni identitetin e restorantit: 3 këshilla të dobishme

Restoranti juaj ka qenë i hapur për një periudhe kohe , por po përpiqeni të rrisni klientelën tuaj? Ndoshta kjo varet nga fakti që restoranti nuk ka ende një identitet të saktë dhe prandaj nuk mund të njihet nga klientët tuaj potencialë. Përtej menusë apo vendndodhjes së varfër, në të vërtetë nuk ka gjë më të keqe se një restorant anonim pa personalitet. Ndërtimi i identitetit të një restoranti është pra një hap themelor për ata që synojnë të sjellin biznesin e tyre në sukses.

Megjithatë, nëse është e lehtë të flitet për të, është diçka tjetër për ta bërë këtë. Për të vazhduar në mënyrën më korrekte, është e rëndësishme që së pari të identifikohen faktorët kryesorë që kontribuojnë në krijimin e identitetit të një restoranti. Juve  do të duhet te planifikoni me kujdes çdo veprim, në mënyrë që të shmangen hapat false dhe gabimet që mund të shkaktojnë konfuzion dhe dëmtojnë reputacionin dhe në këtë mënyrë identitetin e restorantit.

Si te ndertoni  identitetin e një restoranti: rëndësia e specializimit

Krijimi i një identiteti nënkupton dhënien e jetës një shpirti të vërtetë, i cili mund të jetë unik dhe i njohur nga klienti, në mënyrë që ta inkurajojë atë . Privimi i një restoranti me identitetin e vet do ta dënojë atë vetëm ne  dështim. Dhe shpesh është shumë e lehtë të futet në këtë gabim. Shumë pronarëve të restoranteve, në fakt, sidomos në fillim, kanë tendencë për të shmangur specializim dhe vetëm të ofrojë një grimë ‘e çdo gjë, me shpresën për të marrë numrin më të madh të konsumatorëve. Në realitet kjo mungesë e specializimit përkthehet në mungesë të personalitetit, gjë që e bën aktivitetin të dobët dhe të destinuar herët a vonë të dështojë.

Rregulli i parë për të ndërtuar identitetin e një restoranti është  të vlerësosh një sektorizim apo specializim të mundshëm. Kjo do të thotë të ofrosh një lloj të veçantë të menusë ose të orientosh drejt një lloji të caktuar të kuzhinës. Në këtë mënyrë restoranti juaj do të ketë një hov shumë të saktë dhe do të fillojë të bëhet një pikë referimi për të gjithë ata konsumatorë që kërkojnë një lloj të caktuar të kuzhinës.

Si të krijoni një restorant të suksesshëm: zbuloni disa këshilla!

Si të ndërtoni identitetin e një restoranti: vendndodhja

Vendndodhja gjithashtu përcakton identitetin dhe shpirtin e një restoranti. Është në fakt vendimtare, pothuajse po aq sa kuzhina, dhe për këtë arsye duhet të kujdeseni për detajet më të vogla. Në disa raste, veçanërisht nëse ju jeni në frontin e një menuje tradicionale dhe jo tipike, vendndodhja mund të bëhet i vetmi element dallues në gjendje për të ndërtuar identitetin e restorantit.

Në këto raste, në përgjithësi, është zgjedhur një dekor i veçantë  e cila mund të magjeps dhe tu krijoje  përshtypje klientëve, por pa rrezikun e të qenit qesharake apo i gabuar. Për ata që nuk duan të ekzagjerojnë këshillën është që të përpiqen të dallojnë edhe me disa detaje, të cilat mund të lidhen me tryezën ose dhomën. Për të shmangur në vend të saj një anonim dhe pa shije, sidomos nëse menuja është karakteristike dhe me personalitet.

Si të ndërtoni identitetin e një restoranti: promovime

Përtej llojit të kuzhinës së ofruar dhe vendndodhjes, megjithatë ka edhe mënyra të tjera për të ndërtuar identitetin e një restoranti. Një aktivitet në fillim, për shembull, mund të përqendrohet në promovime dhe oferta, në mënyrë që të rifillojë dhe të fitojë konsumatorë të rinj. Sidoqoftë, në këtë rast është mirë të jeni shumë të kujdesshëm dhe të vlerësoni pasojat që këto zgjedhje do të kenë në të ardhmen.

Nëse, në fakt, restoranti identifikohet kryesisht për shkak të zbritjeve dhe promovimeve të tij, këshillohet që këto të vazhdojnë dhe të jenë të pranishme edhe më tej në kohë. Përndryshe, konsumatori përdori shpesh në restorant për këto arsye mund të gjente veten të zhgënjyer dhe të pakënaqur, duke vendosur që të linte restorantin. Aktivitetet promovuese dhe të marketingut mund të menaxhohen dhe planifikohen lehtësisht, me kusht që të mbështeteni në menaxhimin dhe programet që mund të monitorojnë çdo veprim të vetëm.

Ndër këto një nga më të plotë dhe të lehtë për t’u përdorur është padyshim Ristomanager, një software që ju lejon të menaxhoni dhe planifikoni çdo aspekt të biznesit tuaj, nga menaxhimi i depos, me  qëllim blerjen e restorantit, menaxhimin e personelit, deri ne aktivitetet,  besnikërinë e klientit. Shkurtimisht, një mjet praktik dhe i dobishëm për të menaxhuar restorantin tuaj në një mënyrë profesionale dhe për të udhëhequr biznesin tuaj drejt një suksesi të sigurt.

IDE ARGETUESE PER FUNDIN E VITIT

Viti i Ri 2019 po afrohet dhe si zakonisht  është pyetja e zakonshme: “çfarë duhet të bëjmë në ditën e fundit të vitit?”.

Një pyetje që mund të duket e vështirë për tu zgjidhur nëse keni fëmijë me ju. Asnjë problem, ky artikull do t’ju ofrojë shumë ide interesante ,ide origjinale dhe kënaqësi për të kaluar një Vitin e Ri me fëmijët për të gjithë familjen. Që nga Eva me princeshat dhe superheroes në darka të organizuara me menutë për fëmijët tuaj, për fshatrat tematike dhe paketa pushime të shkojnë për të zbuluar të gjitha ofertat e shumta për të kaluar natën e fundit të vitit me fëmijët dhe me të dashurit tuaj!

VITI I RI I PRINCESHAVE DHE SUPERHEROJNVE

A keni ëndërruar ndonjëherë për të gjetur veten ballë për ballë me SuperHeroes më të fuqishem dhe princeshat e Mbretërisë ?
Ardhja e Vitit të Ri në Toskana është e veshur me magji, me një vegël speciale të dedikuar për familjet me fëmijë. Grand Ball e princeshat dhe arena e superheroes jane duke pritur për ju në Montecatini Terme në Toskana me shumë emocione të pabesueshme. Shumë animatorë të veçantë do të kujdesen për të vegjlit që i japin Mamit dhe Babit disa momente relaksimi!
Ju do të përjetoni edhe emocionet e një përqafimi të ngrohtë në ujërat termale.
Një strukturë e mbuluar plotësisht dhe e nxehtë, me një shërbim të shkëlqyer dhe ekskluziv.
Për të siguruar mirëqenie maksimale, ata mund të hyjnë në pishinen termale, maksimumi 25 njerëz në orë. Ne rekomandojmë rezervimin paraprakisht.
OFERTA PËRFSHINË:
– 2 netë në Hotelin Familjar
– Drekë e maskuar më 30 dhjetor me argëtim për fëmijët
– Dita e Vitit të Ri me Princesha dhe SuperEroes
– Hyrja në pishinë termale

EKSPERIENCA E VITIT  TE RI NË TOSKANA

Riddles kurioze, shpikje të pabesë, intuitë të çuditshme dhe shumë argëtim.
Dëshironi të përjetoni një Vit Te Ri në Toskana në shoqërinë e Leonardo da Vinçit?
Gjeniu ekstravagant dhe ndihmësi i tij Intrepid Zoroaster, do t’ju çojë në atmosferë surreale në zemër të Toskanes, në mes të punimeve copyright, peisazhet dhe oddities interesante të të gjitha llojeve.
Përvoja fillon të dielën, 30 dhjetor 2018 (kjo do të jetë e mundur për të shtuar një natë shtesë me ardhjen e se shtunës) deri më 1 janar 2019 me një seri të emocioneve tërësisht të dedikuara për familjet me fëmijë.
Gjatë dy darkave, do të jenë të pranishëm Fushat e Fëmijëve ku fëmijët do të argëtohen me argëtues profesionistë.
OFERTA PËRFSHINË:
– Një natë në hotel
– Darka më 30 dhjetor 2018 me Partinë e Mage-Making Pasticcioni
– Darkë e Vitit të Ri më 31 Dhjetor 2018 me Përvojën e Partisë Leonardo.

VITI I RINJ PËR FËMIJËT NË ROMË: 3 DITË DHE 2 NETË FUN

A po kërkoni një aventurë imagjinative dhe emocionuese për Vitin e Ri 2019 me fëmijët tuaj në Romë? Ajo do të jetë tri ditë dhe dy net  fun pastër mes , princeshave  dhe superherojnve dhe një hyrje të veçantë në një kështjellë Magjike, ku ju do të takoheni me Santa Claus dhe kukudhët e lig!
OFERTA PËRFSHIN
– 2 netë në Hotel Familje në Romën Lindore
– Darka e Gourmet me Centurion dhe Empresses të Partisë (30 Dhjetor)
– Vite e Vitit të Ri me Princeshat dhe SuperEroes
– Qasje e rezervuar në Kështjellën e Santa Claus
ÇMIMET
Çmimi Adult: € 259
Bimbo Çmimi: 169 €
Pa pagesë Bimbo me më pak se 36 muaj.

PARKU FUN

Gardaland Gëzuar Vitin e Ri

Nuk ka asgjë më të mirë se një “shesh lojërash” për të qenë në shoqërinë e fëmijëve të tyre, pra, praktikisht Trasferiamoci Gardaland, të vendosura në Castelnuovo del Garda në provincën e Verona. Një parti shpërthyese do të organizohet për të kaluar një vit të ri të mrekullueshëm me fëmijët dhe me gjithë familjen. Mes muzikës, balona të ndritshme dhe vezullim shumëngjyrësh ne  prag të Vitit të Ri do të jetë e lyer me  një mijë ngjyra të larmishme për ta kthyer në natën e 31 dhjetor, plot magji dhe argëtim. Ne do të organizojmë një darkë të mrekullueshme në fund të vitit për të rriturit dhe fëmijët, me zbavitje dhe argëtim të këndshëm për të gjithë.

Wonderland

Parku ndodhet pranë Ravennës  ofron shumë atraksione për fëmijët e të gjitha moshave. Brenda ju do të gjeni një atmosferë të shkëlqyer dhe ju jeni të mirëpritur nga banorët e vendit të dëborë me Santa Claus House dhe Mbretërisë së Crystal. Shfaqje dhe animacione me Elven, maskota të parkut dhe Queens of the Snows që do të shoqërojnë të rriturit dhe fëmijët për të zbuluar botën e akullit. Sheshi akull është i hapur. Informacion mbi Mirabilandia.

Butike për dhuratat tuaja dhe një restorant të shkëlqyer brenda parkut me mundësinë e qëndrimit brenda natës në zonë.

Fshati i Krishtlindjeve

Ne jemi në Bellaria-Igea Marina ku në kolonine historike të regjisorëve të rinj organizojmë Kolonitë e Dimrit për fëmijë dhe adoleshentë nga 6 deri në 17 vjet. Edukatorët e kualifikuar ndjekin vazhdimisht mysafirët dhe organizojnë  tematike, aktivitete rekreative, ekskursione dhe shëtitje. Programi përfshin dy ndërrime 4-ditore dhe një ndryshim të vetëm 10-ditor. Për info http://www.ragazziecinema.it/rec-christmas-village/

VITI I VITIT TË RI NË BANIMIN E SANTA CLAUS

Nëse ju doni tu jepni per  Vitin e Ri  fëmijëve nje  eksperiencë me të vërtetë unike dhe të paharrueshme, unë sugjeroj që ju të shkoni në Rovaniem, në Finlandë, ku ka Claus Fshati Santa, “të qëndrimit” vjetor Santa Claus. Midis kukudhëve, magjive, restoranteve dhe aktiviteteve te tjera të organizuara, ju do të kaloni një festë të mrekullueshme në një vend zanash që nuhat magji për të rriturit dhe fëmijët. E vetmja pengesë është se Rovaniem nuk është pikërisht rreth qoshe, kështu që nëse ju jeni duke kërkuar për një më të përballueshme, më pak të shtrenjtë nga një këndvështrim ekonomik, ju gjithmonë mund të shkoni në një nga fshatrat e shumta të Santa Claus të pranishëm në qytete dhe fshatra të ndryshme ne “Italy.

VITI I RI NË AGRITURIZEM NË ITALI

Për të kaluar një vit të ri me fëmijët në emër të argëtimit në natyrë, mund të kaloni një festë të mrekullueshme në një nga fermat e shumta që nga Veriu në Jug ne gjejmë në vendin tonë. Nga ata në kufi me detin për ata që janë të fshehur në male, në pyje apo në malet e paese.ViZita ynë e vitit te ri ne  Ferme, ku ju do të gjeni disa oferta tërheqëse për periudhën e Vitit të Ri 2019 .

VITI I RI NE MAL

Ne krahina me dëborë dhe shtiza dhe me fëmijët tuaj mund të ecni qetë në male. E diel, 31 dhjetor 2018 ne fillojmë në orën 10.00 për një turne me dëborë të organizuar nga guidat alpine të Bormio.

Por kjo nuk përfundon këtu për fëmijët tuaj. Në Valdidentro për të dielën e fundit të vitit ka një program argëtimi të quajtur “Pinguinet  e Polit te Jugut” duke filluar nga ora 14.30. Një parti debore me animacion në dëborë.

TOUR OF 11 DAYS OF SICILY IN CAMPER

Për Vitin e Ri 2019 në Sicili ne ofrojmë një iniciativë të vërtetë origjinale: Tur ne Island në Camper. Turneu, i cili do të zhvillohet nga 27 dhjetor 2018 në 6 janar 2019, do të largohet nga Civitavecchia dhe do të udhëtojë në të gjithë brigjet e Sicilisë, duke ndaluar në qytete piktoreske të tilla si Palermo, Segesta, Agrigento, Piazza Armerina, Syracuse, Taormina dhe lokalitete të tjera. Në Sicili, në dimër, klima nuk është veçanërisht e ngurtë dhe shpesh ofron ditë pranvere. Në bord  pjesëmarrësit do të gëzojnë pamje madhështore me pamje të shkëlqyer si shkëmbinjtë me pjerrësi poshtë në drejtim të detit blu Sicilian, fshatrave, parqe të qarta natyrore dhe qytetet e pasura me histori dhe traditë. Fëmijët nuk do të kenë kohë për t’u mërzitur dhe të gëzojnë një eksklusive të Vitit të Ri. Dhe mos harroni të shijoni kuzhinën siciliane dhe sidomos embelsirat.

VJET E VITIT TË RI NË ROMË NË BOTËN TË KINETIKES

Boten Kinetike ju mund të filloni një udhëtim emocionues, së bashku me fëmijët tuaj, në mesin e mijëra tërheqjeve që apelojnë në botën e Kinemasë dhe Televizionit. Një park zbavitës për të gjitha moshat, duke zbuluar botët e huaj, gladiatorët dhe gunslingers në një udhëtim evokues, ku realiteti lë hapësirë ​​për imagjinatën. Ju do të takoheni me Ben-Hur, kalojnë një xhungël indiane ose të marrë anije nga e  hëna bazë në Detin e Qetësisë do të ju merr në koloni Ares në planetin Mars. Këto janë disa nga atraksionet që do të gjeni duke vizituar parkun.

Ardhja  e Vitit të Ri 2019 me një program shumë të pasur me parkun e hapur prej orës 6 deri në orën 8 për një vigjilje të paharrueshme të Vitit të Ri. Për fëmijët ka shfaqje të dedikuara, lojëra, me zonën Sognolabio e hapur deri në orën 11:30; parking për fëmijë është ofruar në zonën GiocArena.

Për ata që duan të marrin pjesë në prag të Vitit të Ri ka 5 opsionet e mundshme me lloje të ndryshme të darkës (darka e shërbyer në veturë dhe Restorante Amerikane),  darkë  VIP në restorantin Charleston Club. Një transferim çdo orë në / nga terminali rome. Për fëmijët deri në 10 vjet aksesi në park dhe darkë kushton 50 euro. Për më shumë detaje klikoni këtu Viti i Ri në Kinetiken Botërore

Akuariumi i Gjenovës

Gjithashtu këtë vit Akuariumi i Gjenoves i  ofron publikut një darkë shumë të veçantë dhe një top që do t’u lejojë të ftuarve të zhyten në atmosferën e magjepsur të detit. Nuk ka argetim me te bukur per  fëmijët, por prania e peshkaqenëve do të jetë e mjaftueshme për të tërhequr vëmendjen e tyre në atë bregë nënujore për t’i bërë ato të lumtur.

Ajo do të jetë një mbrëmje e veçantë që përfshin: një vizitë të veçantë në Akuarium për të eksploruar natën e të ftuarit , darkë  me një menu të përkushtuar në vendosjen e bukur e  pavijonit balene, dhe më në fund animacione të veçanta dhe festimet me  për nje  dolli për  ” ardhjen e vitit të ri në kuvertën e jashtme të strukturës me një pamje mbresëlënëse panoramike të qytetit dhe te Portit të Vjetër. Shihni artikullin për pragun të Vitit të Ri në Gjenova për info dhe rezerva.

CENONI I SAN SILVESTRO NË PALAZZO LEONE NË PALERMO

Nëse po kërkoni një darkë të Vitit të Ri në Palermo ju keni ardhur në vendin e duhur! Në Palazzo Leone, një vend i këndshëm në Via Lincoln 48, ju mund të festoni pragun e Vitit të Ri me një menu peshku të gjerë.

Kjo do të jetë një mbrëmje e rezervuar dhe ekskluzive me një numër pjesëmarrësish të kufizuar në 80 persona dhe një zonë të rezervuar me një shërbim argëtimi për fëmijët. Asnjë hyrje nuk do të lejohet pas mesnatës.

Pallati është ndërtuar në tokën e dhuruar nga Count Rinaldo De Mohaçit kishë, siç pasqyrohet në një dokument të datës 1194. Ndërtimi i ndërtesës daton në fillim të viteve 1800, por pjesa qendrore ka një vend shumë më të vjetër që përfshin atë që ishte ndoshta një kullë vizuale ekzistuese në kohën e dhurimit të bërë .

Ndërtesa e lashtë, e braktisur dhe dekadente për vite të tëra, është gjetur së fundmi nga pasardhësit e familjes De Mohac. Një punë e kujdesshme dhe e përpiktë restaurimi na ka lejuar për të sjellë strukturën përsëri në lavdinë e mëparshme dhe në të njëjtën kohë për të përshtatur atë teknologjikisht, duke e bërë atë një vend ideal për çdo lloj ngjarje.

Në katin përdhesë të ndërtesës sallat, rreth 300 metra katrorë, të karakterizuar nga harqe të veçanta guri dhe kulmet me hark dhe me mobilim elegant, i japin hua organizimit të çdo rasti. Për informacion mbi menunë dhe çmimet shih artikullin e dedikuar per Vitit të Ri në Pallatin Leone.

DARKA E TENUTA ASTRONI NE NAPOLI

Le t’i kushtojmë tani vemendje atyre që, për festivalin e fundit të vitit, duan të japin një darkë  në një qytet ku tradita e ushqimit dhe e verës është shumë e fortë. Sidomos e  rekomanduar është Tenuta Astroni, një strukturë të bukur e rrethuar me gjelbërim, ku ju mund të shijoni vererat e shijshme me mira napolitane  nga verërat DOC të zonës me muzikë, argëtim dhe këngë gjatë gjithë mbrëmjes. Gjatë darkës do të organizohen disa lojëra zbavitëse me çmime të shumta, duke pritur ardhjen e mesnatës. Pjesëmarrësit do të gëzojnë mbrëmjen muzikore të organizuar  nga një DJ dhe dy grupe muzikore, ndërsa fëmijëve janë ngritur një shesh lojrash ku ata kanë ngritur një panair zbavitës inflatable për ta. Atmosfera magjike e Tenuta Astroni do ta bëjë Vitin tuaj të Ri të paharrueshëm në Napoli. Menuja e dedikuar për fëmijët. Për më shumë informacion dhe rezerva shih artikullin mbi Vitin e Ri në Napoli.

VJET E VITIT TË RI NË NJË KALA MESJETARE

Dhe së fundi, një sugjerim tjetër është që të kaloni mbrëmjen e Vitit të Ri 2019 me fëmijët tuaj në kështjellën mesjetare të Pavone Canavese, në provincën e Torinos. Fëmijët do të jenë të magjepsur nga muret e lashta të kështjellës dhe veshjet  nga argëtuesit në mbrëmje. Para dhe pas darkës, fëmijët do të kenë kohë të mjaftueshme për të luajtur me personazhet e kështjellës së kohës. Nga ana tjetër, kush nuk ka ëndërruar të jetë një kalorës apo një princeshë? Mbrëmja, e organizuar nga grupi historik Burgo Turris, kushton 85 euro për fëmijët ndërmjet 4 dhe 12 vjec dhe përfshin në cmimet e pjatave  dhe pijeve. Për më shumë informacion   rreth  mbrëmjes lexoni këtu.

NË LONDËR NË SETAT E HARRY POTTER

Nëse  fëmijët ose adoleshentët janë të apasionuar për kinemanë, udhëtimi i Vitit të Ri në Londër, i organizuar nga shoqata Ragazzi e Cinema, është për ju. Paketa e Vitit të Ri të vitit 2019 përfshin: udhëtime me trajner nga Rimini, Bologna dhe Milano, turne  në Londër me qëndrim gjatë natës në hotel dhe vizitë në Warner Bros Studios, ku u filmuan filmat e sagës së Harry Potter. Të gjitha me një kosto prej 410 € deri më 30 shtator 2018. Për më shumë informacion dhe rezerva, vizitoni faqen e dedikuar në faqen e Ragazzi e Cinema. Nëse doni disa ide më shumë në vitin e ri në Londër, ju mund të shikoni këtu.