Tags: , , ,

Më 13 dhjetor 2014 hyri në fuqi ligji i ri mbi alergenet. Ligji mbi alergenet përcakton se konsumatori i çdo produkti ushqimor është i vetëdijshëm për përbërësit që gjenden në ushqime, duke përfshirë alergenet. Kjo nuk vlen vetëm për ushqimet “etiketë”, dmth. Produktet e paketuara, por edhe për menutë e restoranteve.   Çfarë është një …

[Lexo me shume…]

Tags: , ,

Krijimi i një fushate efektive të marketingut në internet vështirë se është një detyrë e thjeshtë – sidomos për restorantët që përdorin shumicën e kohës dhe të energjisë për të kontrolluar se çfarë ndodh në kuzhinë. Në vitet e fundit, një numër i platformave për njerëzit e marketingut online kanë ndërhyrë për të bërë më …

[Lexo me shume…]

Tags: , ,

Duke marrë parasysh faktin se birra është  një nga pijet alkoolike më popullore në botë dhe pija e tretë më e popullarizuar pas ujit dhe çajit, nuk ka nevojë të pyesësh përse duhet të dish si të zgjedhësh gotat me  birrë. Ka lloje të ndryshme për të zgjedhur nga llojet t e birrës, me forma …

[Lexo me shume…]

Tags: , , ,

Pastrimi i furrës së picerisë ju lejon të keni pica më të mira dhe më të shëndetshme. Nëse nuk doni që picat tuaja dhe pantallonat të kenë një shije të gazetave një ditë më parë ose një furrë që konsumon shumë, duhet të përdorni masat e duhura për të pastruar furrën e picave.   Si …

[Lexo me shume…]

Si të menaxhoni një restorant me bar.

data1 October 2015adminNo Comments
Tags: ,

Për shumë restorante me shërbim të plotë, bar apo restorant është vendi ku konsumatorët mblidhen për të ngrënë dhe pirë, ndërkohë që punonjësit e pritjes marrin pije dhe kokteje. Vendosja e një bar në restorantit varet nga madhësia, tema dhe licenca e restorantit të pijeve. Disa bare janë vetëm shërbimi, që do të thotë se …

[Lexo me shume…]

Si të hapësh një restorant të vogel

data28 September 2015adminNo Comments
Tags: , ,

Restorantet e vogla kanë shumë përparësi në lidhje me stabilimentet më të mëdha. Restorantet e vogla ofrojnë një mjedis të menjëhershëm dhe rehati dhe janë ideale për një koncept si një bar apo bistro. Ato kërkojnë më pak kapital fillestar për pajisje, më pak mirëmbajtje personale dhe kushtojnë më pak në aspektin e shërbimeve dhe …

[Lexo me shume…]

Tags: , ,

Me uljen e ekonomise , gjithnjë e më shumë punëtorë të zhvendosur po ndryshojnë karrierën e tyre dhe po hyjnë në biznes për vete, duke përfshirë hapjen e restorantit të tyre. Megjithatë, edhe para recesionit, një masë e restoranteve tenton të vijë dhe të shkojë brenda tre viteve të para të hapjes. Një restorant ndonjëherë …

[Lexo me shume…]

Tags:

Lasanja  me mbushjen e saj është një nga ushqimet më të shijshme, por përgatitja e saj  kërkon kohë. Ju mund të planifikoni pjekjen për mbushjen e lazanjave . Si të planifikoni gatimin për mbushjen e Lasazitve, duke përgatitur furrën deri në temperaturën e zakonshme të kuzhinës tuaj, në mënyrë që të mos përgatitni shumë lasanja  …

[Lexo me shume…]

Si të pregatisësh një tortë me mjaltë

data18 September 2015adminNo Comments
Tags: ,

Rosh Hashanah, fjalë për fjalë në cdo vit të ri  te njerëzit  hebre, zhvillohet në shtator  një festë dy-ditore që përfshin ushqime të ëmbëla si mollë dhe mjaltë për të sjellë ëmbëlsinë sërish. Ëmbëlsira  me mjaltë e  njohur si Lekach, me  tipare të përbashkëta dhe janë në mënyrë tipike bukë të dendura, ëmbël me mjaltë, …

[Lexo me shume…]

Tags:

Nëse ju dëdhironi lazanja , kjo mini lazanje me mish  është gjëja e duhur. Me të vërtetë shije si lasanja !   A nuk keni kohë për të bërë mini polpettone? PËRBËRËSIT   – 1 lugë gjelle vaj ulliri ekstra të virgjër – ½ filxhan qepë të copëtuar imët – 2 karafil të hudhër, të …

[Lexo me shume…]

A DONI TE JENI GJITHMONE TE INFORMUAR ME VERSIONET ME TE FUNDIT TE PROGRAMEVE TONA?