Kafeja: Ajo që duhet të dini për kafen

Bima e kafesë është vendase në Etiopi dhe mbërriti në Evropë rreth shekullit të shtatëmbëdhjetë. Konsumi u përhap në vitet 1700. Kafeja konsumohet pothuajse në të gjithë botën. Nuk ka kafene apo bar të respektueshëm që nuk e ofron këtë pije, si dhe në sektorë të tjerë të hotelierisë. Kafeja është në krye të botës për sa i përket vlerës ekonomike së bashku me naftën dhe çelikun.

Kafe për kafenenë tuaj: Tipologjitë

Kafeja është një bimë tropikale. Shumë janë speciet e gjinisë Coffea, por vetëm dy janë me rëndësi ekonomike: Coffea arabica dhe Coffea canephora (e njohur si robusta).

Nga Arabica ju merrni një kafe me cilësi më të mirë. Përmban nga 0.9-1.7% përqindje e kafeinës. Kjo shumëllojshmëri përfaqëson 3/4 e prodhimit në botë.Arabica përmirësohet në cilësi nëse rritet në lartësi mbi 900 metra.

Robusta prodhon një kafe me cilësi më të ulët dhe një përqindje të konsiderueshme të kafeinës, ose nga 1.6 në 2.8%. Kjo bimë preferon lartësi më të ulëta (200-300) sesa Arabica. Sidoqoftë, është një larmi shumë më rezistente ndaj sëmundjeve dhe kushteve kritike klimatike.

Prodhimi dhe mbledhja

Prodhimi është i ndarë në:

 1. Amerika Qendrore dhe Jugore;
 2. Afrika Qendrore;
 3. Azia.

Uniformiteti i klimës së vendeve tropikale lejon frytëzimin e vazhdueshëm.
Koleksioni mund të jetë manual ose mekanik. Mbledhja manuale bëhet në dy mënyra: marrje ose zhveshje.

 • Zgjedhja përfshin vjeljen e manave të pjekur dhe të shëndetshëm.
 • Me zhveshje, pritet që shumica e frutave të jenë në pjekjen e duhur, pastaj, në një kalim të vetëm, të gjitha frutat janë korrur. Me këtë metodë produkti nuk ka një pjekurim homogjen dhe cilësia vuan. Sidoqoftë, kostoja e kësaj metode të mbledhjes është shumë më e ulët.


Kafe për kafenenë tuaj: Përpunimi


Pas korrjes, kokërrat duhet të nxirren shpejt në mënyrë që të shmangen përkeqësimi.

 • Në trajtimin e thatë frutat thahen në diell. Ky operacion mund të kryhet edhe me përdorimin e tharëseve. Rezultati është më i sigurt, por i dobët në cilësi. Pastaj bëhet groposja dhe sitja.Kafeja e prodhuar në këtë mënyrë quhet natyrale ose nuk lahet.
 • Në trajtimin e lagësht frutat pësojnë zhveshje dhe fermentim. Fasulet më pas lahen dhe thahen. Pas tharjes kryhet groposja. Kafeja e përftuar nga ky proces quhet e larë. Kjo metodë kërkon shumë ujë dhe është e gjatë dhe e shtrenjtë, megjithatë produkti përfundimtar ka një cilësi më të mirë.


Kafeja jeshile dërgohet në qese jute (zakonisht 60 kg) në vende
importuesit.

Cfarë duhet të dini në lidhje me kafenë tuaj për kafenenë: Përzierja dhe pjekja


Për të marrë një pije me trupin e duhur, aromën dhe shijen, është e nevojshme të përzieni lloje të ndryshme kafeje, për sa i përket cilësisë dhe origjinës.
Përzierja lejon një produkt me karakteristika konstante. Kjo është e rëndësishme sepse konsumatori mësohet me një shije dhe përputhet me një markë të caktuar.

Pjekja i jep kafes shijen, aromën dhe ngjyrën që e karakterizojnë.
Shkalla e pirjes ndryshon në varësi të vendit ku zhvillohet procedura. Në Itali preferohet një shije e fortë dhe e shënuar dhe pirja e barërave kryhet në temperatura dhe kohë më të larta (në jug sesa në veri). E kundërta ndodh në vendet që pëlqejnë një kafe me një shije më të lehtë.
Pas pjekjes, kafja ftohet shpejt. Një kafe e fortë nuk ka domosdoshmërisht një cilësi më të mirë, por vetëm një dolli më të madh.

Katër metoda janë përdorur për të bërë kafe:

 1. Mbyllja jo hermetike: kafja është e mbyllur në qese që praktikojnë 1-2 vrima të vogla në paketë. Kafeja e paketuar duhet të përdoret brenda një muaji;
 2. Paketuar me vakum: kafeja paketohet pas heqjes së ajrit dhe kjo lejon që produkti të mbetet për rreth gjashtë muaj;
 3. Presioni: kafeja është e paketuar në kontejnerë metalikë të papërshkueshëm nga uji. Kjo metodë, më e shtrenjtë, lejon një ruajtje të gjatë (madje edhe më shumë se 3 vjet).


Kafe pa kafeine

Kafeja pa kafeinë përmban pak kafeinë (rreth 0,1% në substancën e thatë). Kafeina eliminohet nga fasulja e gjelbër përmes përdorimit të ujit ose dioksidit të karbonit. Në bar kafeja e dekafinuar tashmë është në tokë në pako me një dozë të vetme ose në fasule; kjo zgjidhje e fundit ofron rezultate cilësore superiore.

Si të hapni një fabrikë birre të suksesshme

A keni para menjane? Dëshironi të drejtoni një vend ku njerëzit takohen për t’u ulur dhe të keni një sanduiç të mirë?
Hapja e një birrarie mund të dëshmonte se ishte aktiviteti i duhur për ju.

Këtu është një udhëzues me gjithçka që duhet të dini për të hapur një fabrikë birre.

Kërkesat personale

Eshtë e nevojshme që të ketë autorizim për shpërndarjen e ushqimit dhe pijeve. Përftohet automatikisht nëse keni kërkesat e mëposhtme:

 1. një diplomë nga një shkollë hoteliere
 2. një përvojë pune të paktën 2 vjet punë në 5 vitet e fundit në sektorin e administrimit të ushqimit dhe pijeve;
 3. kualifikimet arsimore, të tilla si kontabiliteti, diploma në ekonomi ose shkencë.


Nëse nuk jeni tashmë në posedim, do t’ju duhet të ndiqni kurset e SAB për të marrë këtë autorizim dhe kompetencë.

Hapni një fabrikë birre: kërkesat burokratike


Si me çdo biznes, do t’ju duhet:

• të hapni numrin e TVSH-së;
• regjistrohuni në Regjistrin e Biznesit;
• prezantoni SCIA, përkatësisht formularin e vetë-çertifikimit që vërteton fillimin e aktivitetit.
• Hapni pozicionin INPS dhe regjistrohuni në INAIL.

Do të jetë gjithashtu e nevojshme të respektohen rregullat e higjenës dhe autorizimet shëndetësore të kërkuara dhe të lëshuara nga autoriteti vendor shëndetësor; nëse dhoma është më e madhe se 250 metra katrorë, do të kërkohet certifikimi i zjarrit i lëshuar nga brigada e zjarrit.

Një taksë muzikore?

Po: nëse keni ndërmend ta bëni ambientin më mikpritës me muzikë, qoftë live apo jo, kërkohet pagesa SIAE, një tarifë e detyrueshme për ata që duan të përhapin muzikë.
Mosarritja e pagimit mund të çojë në gjobitje madje shumë të rënda.

A kushton shenja?

Sapo pirja e birrës të jetë e hapur, do të jetë e nevojshme të bëhet i njohur restoranti i tij, në mënyrë që të zgjerojë klientët e tij dita ditës. Për këtë arsye është thelbësore të reklamoni vazhdimisht biznesin tuaj, përmes një shenje me emrin e birrës.

Ju lutemi vini re megjithatë se për shenjat mbi 5 metra katrorë, do të duhet të paguani një taksë komunale, e llogaritur bazuar në sipërfaqen totale dhe shkëlqimin e karaktereve.

Këshilla për vendndodhjen

Dhoma e destinuar të bëhet një pijetore ose birrari duhet para së gjithash të jetë e vendosur në një pozitë të mirë, dhe mundësisht me lehtësi parkimi.

Nga ky këndvështrim, të kesh një dhomë në qendër mund të jetë një kufizim. Por mos e humbni shpresën: do të keni si klientë tuaj të gjithë ata që nuk duan të udhëtojnë me makinë ose të jetojnë në qendër ose që nuk kanë licencë.
Sigurisht, në zonat qendrore qiratë janë përgjithësisht shumë më të larta sesa në periferi, por pa dyshim që birraria juaj do të ketë dukshmëri më të mirë.

Nëse nuk ju pëlqen kaosi i qendrës, synoni një vend ne periferi.

Sidomos për sa i përket birrarive gjermane, skoceze ose irlandeze, mobiljet më të njohura janë druri.
Ky material në fakt është në gjendje t’i japë dhomës një pamje mikpritëse dhe të njohur, dhe për ta bërë atmosferën edhe më tipike është e mundur të vendosni postera, flamuj, vegla birre dhe pajisje të tjera arreduese që kujtojnë traditën.

Birraria duhet të ketë një banak të madh mbi të cilin mund të vendosni prizat për birrën (të paktën katër ose pesë) dhe gjoksin, ndërsa në dhomën e pasme duhet të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për të ruajtur birra dhe ushqim për t’u shërbyer klientëve.

Kuzhina duhet të plotësojë rregulloret aktuale shëndetësore, dhe madje edhe banjat janë një aspekt që nuk duhet të anashkalohet. Nëse hapësirat e lejojnë atë, është mirë të vendosni tualete të ndara me një anteroom për burra dhe gra.

Si të hapni një bari: Disa këshilla

Hapja e një bar: A doni të ndjeheni në shtëpi ndërsa punoni? Bëni tuajin duke hapur një bar të suksesshëm!
Në këtë udhëzues do t’ju jap informacion të dobishëm për të filluar këtë aktivitet stimulues!

Zgjedhja e vendndodhjes


Eshtë thelbësore që klientët tuaj të mund të shohin dhe të gjejnë vendin tuaj, kështu që ju duhet të vlerësoni:

 1. nëse objektivi juaj kalon përpara nesh, në çfarë orësh dhe me cilën dinamikë
 2. çfarë lloj trafiku është në vend (p.sh: stacioni është një vend i mbushur me njerëz dhe tërheq çdo lloj klienti)
 3. si ta shohësh dhomën nga jashtë: klienti, pa vetëdije, tenton të futet më me dëshirë në një bar ku e sheh mirë brenda

Kërkesat

Hapja e një bari do të thotë të krijosh një biznes, e më pas të bëhesh sipërmarrës.
Hapja e numrit të TVSH-së, identifikimi i formularit më të përshtatshëm të kompanisë dhe regjistrimi i kompanisë në Regjistrin e Biznesit do të jenë tre hapat e parë në të cilët është mirë të mbështeteni tek një llogaritar.

Atëherë keni nevojë për një pronë që duhet të jetë standarde, d.m.th., në lidhje me licencat dhe kërkesat që shpesh imponohen nga legjislacioni vendor (Komunal ose Rajonal).
E njëjta gjë vlen nëse vendosni të blini një bar ekzistues, sepse nuk mund ta merrni si të mirëqenë.

Hapat burokratikë

 1. prezantimi në Komunë për formularin për komunikimin e fillimit të veprimtarisë, duke përfshirë bashkëngjitjet e kërkuar (të dhënat e pronarit, kompanisë, orarit të hapjes, qëndrueshmërisë, pajtueshmërisë së ASL, etj.);
 2. kërkesë tek bashkia për autorizimin për të shfaqur shenjën;
 3. kërkesë pranë Agjencisë së të Ardhurave për autorizim për shitje me pakicë të shpirtrave;
 4. pagesa e të drejtave të SIAE për shpërndarjen e muzikës dhe imazheve;
 5. kërkesë për çertifikim zjarri në Brigadën e Zjarrit (vetëm për ambiente me madhësi të barabartë ose më të madhe se 450 metër katror)


Kërkesat personale

 • Pasi të keni ndjekur me sukses kurse profesionale, të krijuara ose të njohura nga rajone ose provinca autonome, në lidhje me veprimtarinë e administrimit të ushqimit dhe pijeve, marrjen e certifikatës SAB dhe HACCP, e para që kërkohet vetëm për sipërmarrësin ose për një të anëtarëve, ndërsa i dyti është i detyrueshëm për të gjithë personelin e caktuar në përgatitje ose shërbim.

Përndryshe, mjafton të kesh një kualifikim të përshtatshëm, siç është diploma e hotelit

Shpenzimet


Të mendosh të fillosh biznesin tënd pa planifikuar është vetëvrasje, veprim që ka të ngjarë të të çojë në falimentim ose në të kundërt të humbasësh para.

Prandaj mos harro planin e biznesit!
Në këtë dokument do të duhet të shënoni të gjitha sendet e shpenzimeve me të cilat do të duhet të përballeni për hapjen e shiritit tuaj: jo vetëm ato që kanë të bëjnë me aspektet më konkrete, por edhe ato që lidhen me përmbushjen e kërkesave burokratike italiane.
Në rastin e blerjes së një bari që ka filluar tashmë, do të duhet të blini licencën, vlera e së cilës do të varet nga qarkullimi.

Ju gjithashtu mund të vlerësoni hapjen e një ekskluziviteti, i cili mund të jetë i përshtatshëm për sa i përket shikimit dhe garancisë për klientët.

Qira
Kostoja e një bari varet kryesisht nga madhësia dhe vendndodhja.
Në fakt, një nga kostot më të rënda është vetëm qiraja, së bashku me shërbimet komunale dhe stafin. Unë vlerësoj rreth 50 mijë euro.

Në mënyrë të ngjashme, nëse vendosni të merrni një dhomë para-ekzistuese, shuma që do t’i paguhet pronarit të mëparshëm mund të jetë rreth 100-200 mijë euro, edhe nëse mund të paguhet me këste kundër një paradhënie.
Me këtë shpenzim duhet të shtojmë më pas tarifën e noterit, si dhe kompensimin e ndërmjetësit (rreth 2% të shumës) për gjithsej 7-8 mijë euro.

Vegla dhe materiale harxhuese
Për të marrë në konsideratë:

 • një aparat kafeje profesional, i cili mund të kushtojë më shumë se 2 mijë euro
 • Furra: 500 euro
 • Kopjues: 18 euro dhe blender: 10 euro
 • Ngrirësit e frigoriferëve: 2 mijë euro
 • Lavaman: 150 €.
 • Regjistri i parave të gatshme: 600 euro
 • Makina larëse enësh: 600 euro
 • Slicer: 150 euro
 • Akull i prerë 50 euro


Cfarë tjetër është e nevojshme për të hapur një bar?

Tani le të shohim pjatat:

 • 2 Shaker: 20 €.
 • 100 gota normale: 250 €.
 • 70 gota koktej: 560 €.
 • 50 gota kafeje: 75 €.
 • 40 pjata: 60 €.
 • 300 Pako peceta: 300 €.

Ndërsa për orenditë:

 • 40 karrige: 2.300 euro
 • 10 karrige: 160 euro
 • 10 tabela: 500 euro
 • 1 banak: 25 mijë euro
 • Kostot e menaxhimit
 • Kryesorët janë:

stafi

shërbime komunale
Lëndët e para
Polica e sigurimeve
Menaxhimi i barit
Me “menaxhimin e barit” nënkuptoj gjithçka që sillet rreth ofrimit të shërbimit ndaj klientit.

Eshtë thelbësore të shpejtoni dhe optimizoni këtë proces.
Por për këtë ju mund të ndiheni të qetë: me programin tonë të menaxhimit Ristomanager ju mund të:

menaxhoni tavolinat

mbaj kujtesën e porosive
menaxhoni stoqet e depove
Farë jeni duke pritur për të ofruar një shërbim efikas? Provoni Ristomanager falas.

Origjina historike e 5 koktejleve më të kërkuara në botë

Origjina historike e 5 koktejleve më të kërkuara në botë. A jeni ne krye te nje restoranti , banakier apo kamerier? Tregoni disa nocione kulturore se çfarë ju shërbeni është një mënyrë e shkëlqyeshme për të bërë një përshtypje të mirë para një klienti dhe për t’i dhënë një imazh më profesional restorantit tuaj.

A nuk ndjeheni sikur lexoni një manual të historisë së pluhurosur ose duke shkundur një mijë faqe Google dhe doni të keni gati përgjigjen që i bën përshtypje dëgjuesit tuaj?
Në artikull do të gjeni një përmbledhje të shkurtër historike të 5 koktejeve më të shitura në botë në vitin 2018.

1.VJETI I FALUAR I KOKTEILIT


Ajo lindi në fund të shekullit XIX si një koktej uiski i shërbyer në mënyrën e vjetër, pra me një gungë në gotë, dy pika Angostura, një fije sode për ta shkrirë atë dhe shtimin e akullit. Ajo e merr emrin e saj nga syzet në të cilat shërbehet, e quajtur “e modës së vjetër” për shënimin. Më 1931 u shfaq për herë të parë në një libër recetash në Waldorf-Astoria, një hotel i famshëm luksoz në New York, me një konotacion të fortë racist. Vetëm për t’ju bërë të kuptoni kalibrin e vendit, ju njoftoj se ka pritur njerëz si Nikola Tesla dhe Marilyn Monroe. Dhe kur Titaniku u fundos, hetimi për tragjedinë u zhvillua pikërisht brenda mureve të tij.
Mund të themi se kokteji i famshëm i detyrohet shpërndarjes së tij mbi të gjitha falë rëndësisë së hotelit. Deri më tani, sipas grafikëve, është kokteji më i popullarizuar në botë.

2.NEGRONI

Ne mund të jemi krenarë për këtë, pasi është një koktej italian me origjinë Firence. Një ditë, rreth viteve 1920, udhëtari dhe poligloti Conte Camillo Negroni u lodha nga amerikani i zakonshëm që porosiste çdo ditë për një aperitiv, kështu që ai i kërkoi barmanit të Caffè Casoni në Firence të zëvendësonte xhin dhe seltzer, gjithashtu për nder të fundit udhëtime që ai kishte bërë në Londër. Kështu lindi pija e “burrave të vërtetë”, e destinuar të përfundonte në shkarkimet e disqeve të të rinjve.

3.WHISKEY SOUR

Ka një origjinë misterioze. Disa e gjurmojnë atë në praktikën e vjetër të detit britanik për përgatitjen e pijeve që mund të mbaheshin gjatë udhëtimeve të gjata me anije. Për të mbështetur këtë hipotezë, fakti që pija përmendet në të famshmen “Udhëzuesi i Bartender: Si të përzieni pije” nga Jerry Thomas, botuar në vitin 1862, kontribuon në këtë hipotezë. Një tjetër teori e akredituar i atribuon lindjen e saj anglishtes Mister Eliott Stubb, i cili në 1870 ai hapi një bar në Iquique, një fshat kilian. Atje ai filloi të eksperimentojë, duke marrë një përzierje uiski dhe limon de pica, nga e cila u përpunua pas darkës moderne.

4. COCKTAIL DAIQUIRI

Cubano, i preferuari i Hemingway. Sipas historianëve në 1898 pranë Santiago de Kuba, kishte një fshat të vogël të quajtur Daiquiri, ku një ditë zbriti një detar i ri, shumë i etur, i cili, me nxitim për të pirë diçka, hyri në një sitë që i ofroi gotën, por nuk pranoi të pijë një Rumë e qetë, kështu që ai kërkoi që ta shtrinte me pak lëng limoni dhe ta korrigjonte me sheqer.
Sipas një legjende tjetër, në fillim të shekullit XX një inxhinier italian i minierave, Giacomo Pagliuchi, vizitoi minierën e hekurit në Daiquiri. Në fund të ditës ai ishte i ftuar për të pirë nga kolegu i tij amerikan, i cili kishte vetëm rum, sheqer dhe gëlqere në shtëpinë e tij: ai shpiku një koktej të ri!

5.MANHATTAN COKTAIL

Sipas një teorie popullore, kokteji u shpik në Klubin Manhattan të New York në fillim të viteve 1870 nga Ian Marshall, i cili ishte porositur të përgatiste një banket, të organizuar nga nëna e Winston Churchill, për nder të Samuel Tilden, kandidat për president . Suksesi i banketit bëri që pija të ishte shumë e njohur.
Në realitet, Koktejli i Manhatanit mund të konsiderohet si një evolucion i Whitky and Gin Cocktail, për të cilin disa barmenë krijues u përpoqën të shtojnë vermouth, një hap që disa e konsiderojnë thelbësore për përzierjet.

Mësimi i historisë ka mbaruar, ju uroj një pije të mirë! ?

Hap një bar? 4 arsye të mira për të filluar këtë biznes

A po mendoni të vendosni vetë për të dhënë një hap cilësor në jetën tuaj? Apo keni filluar tashmë një aktivitet në sektor dhe a keni nevojë të gjeni përsëri një motivim? Këtu janë disa pika për reflektim mbi jetën e një pronari të një bar dhe avantazhet që mund të keni kur hapni një bar.

 1. Ju jeni shefi
  Ju nuk punoni për të pasuruar dikë tjetër. Kjo do të thotë që nëse biznesi juaj funksionon, përfituesi i parë është JU. Eshtë shpërblimi i duhur për marrjen e përgjegjësisë, forma më shpërblyese e meritokracisë që ekziston. Të kesh idetë e duhura dhe lirinë për t’i zbatuar ato në praktikë është kokteji perfekt për entuziazëm. Dhe më shumë entuziazëm përkthehet në më shumë produktivitet.
 2. Ju jeni një klient në personin e parë
  Kushdo ka nevojë për të, ju e kuptoni. A njihni të paktën një person që nuk ka hyrë asnjëherë në një bar? Duke përjashtuar hermetikët, bumrat dhe pacientët me sëmundje terminale (dhe ndoshta ata kanë qenë atje të paktën një herë në jetën e tyre) të gjitha kategoritë e tjera njerëzore janë pjesë e objektivit tuaj, e karakterizuar nga një frekuencë përdorimi i shërbimit të paktën një herë në javë. Hapja e një bar përfshin situata në të cilat dera hapet për arsyet më të larmishme: urinë, të ftohtin, shiun, nevojën parësore për një kafe apo dikush për të bërë një bisedë me të, provoni barista. Por mbi të gjitha, bar është vendi i përsosmërisë për takime, si për punë ashtu edhe midis miqve. Ju mendoni të shisni kafe, croissants dhe sanduiçe por në realitet ju ofroni një hapësirë, që nëse mund të përshtateni me nevojat e një segmenti specifik të synuar, do të jeni në gjendje të krijoni një turne të qëndrueshëm të habitateve.
 3. Jeto në Itali, d.m.th.
 • kur vëllimi i përgjithshëm i biznesit të sektorit në shqyrtim tejkalon 18 miliardë euro
 • ku çdo ditë 5 milion banorë hanë mëngjes në bar
 • konsumatori i nëntë i kafesë në botë, me një kosto mesatare vjetore prej 250 euro për person (dhe me mend se kush e bën kafen!)
  -vendi ku, përkundër krizës ekonomike, baret dhe restorantet u rritën me 10% në numër midis 2011 dhe 2015

4.Meritat për të qenë pas banakut:
-nuk keni nevojë të shkoni në palestër, pasi jeni në këmbët tuaja gjithë ditën

 • Mund të vishesh ashtu
 • Zhvilloni krijimtarinë tuaj në kuzhinë
  -nuk është një profesion tjetërsues: ju jeni gjithë kohën në mes të njerëzve dhe kjo ju lejon të dini shumë ngjarje njerëzore
 • Nuk ke pse të lëvizësh për vakte

Shpresoj se artikulli ka arritur të nxjerrë në pah anën pozitive të drejtimit të një barI dhe, pse jo, ajo ju ka dhënë pak pozitivisht. Shihemi së shpejti!

Birra artizanale në Puglia: një vlerë e shtuar në tryezë.

Birra ka origjinë të lashtë, madje mendohet se fermentimi ndodhi rastësisht rreth 5000 vjet më parë dhe pastaj murgjit më pas duhet të përsosnin dhe te  përmirësojnë këtë pije.

Në vendin tonë, tregu është duke fituar një vend të rëndësishëm në ekonomi dhe kombinimi territorial mund të përmirësojë pjatat tipike dhe të rrisë shijet siç janë lidhjet tradicionale me verëra.

Rajonet e Italisë Jugore janë ende pak prapa për prodhimin e birrës artizanale në veçanti në Puglia ku vera është mbreti si një pije tipike e prodhuar.

Tipike e birrës së Pulias është të paktën 4 mikro-breweries me madhësi të drejtë që për disa vite kanë shtruar rrugën për të siguruar që Puglia në mesin e produkteve të saj të shkëlqyera gjithashtu ka birrë bujqësore.

Tipari kryesor i disa prej birrave të prodhuara në Puglia është emërtimi i bio, ashtu siç janë bërë me malltrat e kultivimit në Salento.

Ne zakonin tonë kemi lënë per ju disa emra: Weizen bio, përmbajtje të moderuar të alkoolit në të cilën me maja  eshte  pak i turbullt dhe një shije të thartë, Pale Ale bio  e zbehte më alkoolike pa filtër me butë dhe aromë shkumë aroma e frymëzim për Ales te kombinuara me kurset e parë dhe të dytë nuk është me shumë yndyrë dhe më në fund një birrë në stilin Arsa Porter i tymosur.

E rëndësishme për ta populluar  ose provë ose një menu të veçantë .

Atëherë ajo do të jetë menaxhimi i juaj për të llogaritur statistikisht se si ky element mund të rrise shitjet ose te aktivizoje impulse të reja të blerjes.

Birrarite artizanale Pugliane

Emri                                                        Location                        Province           Viti

Aleph                                               S. Pancrazio Salentino                    BR                  2015
B94                                                                 Lecce                                      LE                  2008
Baff Birra                                                    Lecce                                      LE                   2017
BAS Fabrika e Artizanatit Stefanelli   Taranto                             TA                  2008
Bilabi ‘                                                                  Bari                                  BA                   2014
Birra e Konsullit                                        Monopoli                             BA                   2018

Birra Salento                                            Leverano                                 LE                   2010
Birranova                                             Triggianello                               BA                    2007
BirrApulia                                                   Ostuni                                    BR                    2012
BirrArè                                                        Barletta                                   BA                     2016
BirRbante Bari BA 2012
Birraria artizanale e Pulias           Ascoli Satriano                           FG                    2014
Birraria Bari                                             Bari                                        BA                     2015
Birraria Decimoprimo                      Trinitapoli                                 BT                     2012
Birraria e Ostuni                                  Poggiorsini                                BA                    2016
Birarria Capo                                            Tricase                                    LE                    2015
Birraria Levante                                      Bitritto                                    BA                   2009
Birraria Itali                                      Martina Franca                             TA                   2015
Birraria Magno                                   Copertino                                    LE                    2014
Fabrika e birrës Svevo                     Modugno                                     BA                   2002
Calender                                                      Tuglie                                       LE                    2016
Capo d’Otranto                                     Otranto                                       LE                    2017
Castel del Monte                             Ruvo e Puglia                                 BA                     2011
Danielit                                                Manduria                                     TA                     2016
Demibeer                                 S. Pancrazio Salentino                           BR                      2014
Duan                                            San Giorgio Jonico                                TA                     2006
Eataly Bari                                                   Bari                                        BA                      2013
Ebers                                                             Foggia                                     FG                     2014
Eclipse                                               S. Giorgio Jonico                             TA                     2016
Erland                                                           Racale                                     LE                     2016
Fabbiano                                          San Giorgio Ionico                           TA                     2014
Grilë                                                     Minervino Murge                           BA                     2017
Gruit                                                             Brindisi                                    BR                    2008

 I peuceti                                                   Bitonto                                    BA                      2013
Malatesta                                                   Lecce                                      LE                       2015
Montalto                                          Pietramontecorvino                         FG                      2009
Birraria Bujqësore Murex – Altamura      Altamura                     BA                      2011
Old 476                                                           Galatina                                 LE                      2015
Ratto Matto                                                Bisceglie                                BA                      2017
Sancti Marci                                       San Marco në Lamis                     FG                      2014
Birraria Suds Fine Southern                      Noci                                  BA                      2013

Firma e Birres Pugliane

Emri                                                                   Location                       Province           Viti

74zero15                                                  Martina Franca                                TA                  2015
Birraria Artizanale BAC Casaranese         Casarano                             LE                  2014
Barbarossa                                                                  Bari                                  BA                   2011
Beer-Oz                                                                     Modugno                             BA                  2014
Beerbante Salentina                                        Melendugno                           LE                  2014

Birrë Clandestine                                                  Martano                              LE                  2017
South Beer                                                                    Bari                                  BA                  2014
Birra Terrona                                              Corigliano D’otranto                    LE                  2013
Birralab                                                                     Canosa                              BA                  2015
Birrarium                                                     Acquaviva delle Fonti                   BA                  2013
Birraria Leverano                                                 Leverano                          LE                   2011
Birrogastrofonici                                                     Lecce                              LE                   2012
CapiMora                                                                       Racale                             LE                   2015
Double Cotta                                                                 Corato                            BA                   2014
Duca di Svevia                                                      Torremaggiore                     FB                   2016
Gargantua                                                      San Nicandro Garganico             FG                  2015
Idem                                                                             Leporano                        BA                   2014
Aura                                                                              Cavallino                        LE                    2015
Lentopede                                                                      Spongano                       LE                    2016
Mata                                                                                  Cerignola                        FG                   2016
Meliso                                                                              Supersano                       LE                    2016
Mi.ac                                                                         Canosa e Puglia                  BA                   2017
Musa                                                                          Gravina në Puglia                 BA                   2016
O-Grainbeer                                                            San Severo                         FG                   2009

Spinelli                                                                              Parabita                          LE                   2015

Si te shërbejmë alkool me përgjegjësi ndaj ngjarjeve

Shumë miq kalojnë pushimet e tyre me familjen dhe miqtë, dhe alkooli është shpesh pjesë e festimeve. Kur njerëzitjanë në momentin emocionues, ata mund të konsumojnë shumë alkool.

Për shkak të kësaj, duhet të jeni veçanërisht vigjilent dhe të shërbeni alkoolit me përgjegjësi gjatë pushimeve.

Ne duam të ndajmë dhe tju japim disa sugjerime të ekspertëve, për të shërbyer pije alkoolike dhe pije  shume alkoolike:

Merrni pak kohë për të biseduar me mysafirët tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të përcaktoni qëllimin e vizitës së tyre, si dhe nivelet e tyre të dehjes. Nëse mysafirët janë të vendosur të dehen ose “shkëlqejnë” ju me siguri do ta dini atë. Mbi të gjitha, vazhdoni të flisni me çdo mysafir gjatë vizitës së tij.

Shikoni me kujdes ndryshimet. Ju mund të mësoni shumë për nivelet e ndryshme të dehjes së mysafirëve tuaj, thjesht duke respektuar ndryshimet fizike dhe të sjelljes. Shembujt përfshijnë:

Të jesh tepër miqësor, i padobishëm, i dëshpëruar ose i heshtur.
Përdorni një gjuhë të keqe ose ngrini zërin.
Pini më shpejt ose kaloni në pije më të forta ose më shumë dhe më shumë.
Bisedoni ose lëvizni ngadalë
Stuhi, pengo ose goditi objekte
Llogarit. Disa mysafirë nuk mund të tregojnë ndonjë shenja fizike ose të sjelljes të dehjes, duke numëruar sa gota që pijnë mund të ndihmojnë në përcjelljen e konsumit të tyre. Një pije përmban të njëjtën sasi alkooli dhe duhet të llogaritet si pije:

konsum = 5 perqind e verës; 12 perqind birrë; 1½  e 80 ° liker; 1oz me liker 100 °

Shmangni derdhjen. Derdhja e shumë pijeve në një kohë e bën të vështirë për mysafirët që të monitorojnë me saktësi konsumin e tyre. Ndiqni procedurat për administrimin e çdo pije në mënyrë të përsosur, për të siguruar që çdo pije përmban sasinë e pritshme të alkoolit. Nëse dhoma juaj lejon depozitim pa pagesë, kontrolloni saktësinë periodikisht duke përdorur një test pagese.

Ofroni ushqim. Kjo është një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni për t’i shërbyer alkoolit me përgjegjësi dhe për të parandaluar dehjen. Ushqimi ndihmon në mbajtjen e alkoolit në stomak, duke ngadalësuar shkallën e thithjes së alkoolit dhe duke e penguar atë që të arrijë në zorrën e vogël, në të cilën shumica e tij absorbohet në qarkullimin e gjakut. Ushqimet më të mira për të marrë  janë ato të pasura me yndyrë dhe / ose proteina. Këto elementë nuk treten lehtësisht, gjë që ngadalëson lëvizjen e alkoolit në zorrën e vogël.

Ofroni ujë. Pirja e alkoolit mund të çojë në dehidrim, duke e bërë të ftuarin  të etur dhe potencialisht të prirur për të konsumuar më shumë alkool se sa normalisht. Dehidrimi mund të ndihmohet duke ofruar ujë së bashku me pijen . Kjo do të ndihmojë që mbajtësi të zvogëlojë konsumin e alkoolit.

Si të zgjidhni gotat më të mira të birrës për restorantin tuaj.

Duke marrë parasysh faktin se birra është  një nga pijet alkoolike më popullore në botë dhe pija e tretë më e popullarizuar pas ujit dhe çajit, nuk ka nevojë të pyesësh përse duhet të dish si të zgjedhësh gotat me  birrë.

Ka lloje të ndryshme për të zgjedhur nga llojet e gotave te birrës, me forma dhe madhësi të ndryshme duke filluar nga çizmet birrë, kriklla dhe gota, në stilet më të sofistikuara si pikat e Pilsner. Shumë bare shërbejnë birrë nga një tap ose shishe qelqi. Syzet e birrës janë projektuar posaçërisht për të bërë përvojën e birrës më të këndshëm. Llojet kryesore janë gota, krike, dhe një seri e tërë e syzeve, ideale për të shërbyer  birrën ose thjesht një mostër të birrës në mënyrë që një mysafir të mund të shijojë para se te marë një arkë të tërë.

Birra qelqi është thelbësore për shumë bare, veçanërisht për bare sportive, bare lagjeje ose bare “zhytëse”, si dhe bare që njihen për përzgjedhjen e markave të tyre. Birra është shërbyer rrallë në një filxhan plastik, përveç se kur ndodh që të vizitosh një vëllazëri. Birra shpesh shërbehet në një gotë birre ose pub, rreth 16 inc  (pothuajse gjysmë litër). Disa janë të dizajnuara për të mbajtur pak më pak se sa kjo shumë, por zakonisht jo më shumë se kjo.

Gotat për birrë janë formuar në mënyrë strategjike për të lejuar gazin të marrë frymë, por edhe për të krijuar një kokë të përshtatshëm, të mbledhë aromat   në mënyrë të duhur, dhe të ketë një pamje profesionale dhe të shijshme në të njëjtën kohë. Birra ofron një pamje më të plotë me trup, me skajet e qelqit më të trashë dhe shpesh më të madh se qelizat e birrës. Shpesh ato ruhen te ftohta , në mënyrë që t’u ofrojnë klientëve birrë të ngrirë që ata kanë nevojë. Gotat për birrë ofrojnë një mënyrë për t’i shërbyer bar e mostrave të vogla të birra të ndryshme për konsumatorët të pavendosur në lidhje me atë të rendit, ose për t’i shërbyer një përzgjedhje e shumë birra, një zgjedhje e përbashkët e microbreweries dhe baret specialiteti.

Të gjitha këto konsiderata duhet të mbahen gjithmonë në mend kur të shkosh për të zgjedhur gota të birrës që do të kesh në barin apo restorantin tënd.

Si të organizoni një darkë per proven e verës: 4 këshilla për t’u ndjekur.

Vera është një pije alkoolike që kurrë nuk del jashtë mode. Një darkë provë e verës është një ngjarje popullore dhe promovuese për të provuar në restorantin tuaj. Restoranti i provës së verës ofron mundësinë për të inkurajuar bizneset, veçanërisht gjatë stinëve të ngadalta tradicionalisht. Një provë e verës në restorant është e ngjashme me një provë të verës në shtëpi, pasi mysafirët do të ndajnë dhe bisedojnë në verëra të ndryshme.

Megjithatë, një provë e verës në restorant shkon më tej, duke ftuar një sommelier ( ekspert verërash) për të mësuar mysafirët për verërat e mbrëmjes.

Zgjidh një listë verë

Ka lloje të panumërta të verës, nga verërat klasike franceze ose kaliforniane deri tek verërat e prodhuara në vend në verëra më ekzotike. Puna eshte e rendesishme  me personin e shitjes ose nje sommelier për t’ju ndihmuar të zgjidhni një menu të fuqishme të verës. Një sommelier është një person me përvojë në verë. Verën tuaj ose mund të vendosni në kontakt me një sommelier ose të bëni punën vetë. Shumë shpërndarës të verës do t’ju ndihmojnë në çdo fazë të planifikimit të provës së verës, pasi ju blini verë direkt prej tyre.

Zgjidhni Ushqimet 

Pasi të keni vendosur për një përzgjedhje të verërave që plotësojnë njëra-tjetrën, zgjidhni artikujt e menysë që gjithashtu do të përfundojnë çdo verë.

Mendoni përtej rregullave të vjetra si verë e bardhë me pulë dhe peshk dhe verë të kuqe me viçi dhe mish derri. Edhe në këtë rast, në bashkëpunim me sommelier-in, planifikoni një menu provimi që do t’ju ndihmojë të planifikoni kombinimin perfekt të ushqimit dhe verës.

Ftoni mysafirë

Sapo të keni detajet e provës (data, koha, lista e verës, darkë, çmimi) është koha për të marrë fjalën. Merrni llogaritë e mediave tuaja sociale për të promovuar provën tuaj të verës në restorantin tuaj. Theksoni se hapësira është e kufizuar, për të inkurajuar rezervimet e hershme. Ju mund të blini bileta ose të bëni rezerva, ose të dyja. Është e rëndësishme të keni një numër të caktuar të personave që ju te dini sa verë duhet të porositni dhe sa ushqim duhet të përgatisni. Pregatisni 10% më shumë ushqime dhe verë se sa te keni  nevojë për rezervime të minutës së fundit.

Edukoni stafin tuaj

Nëse kjo   eshte  shija juaj e parë e restorantit të verës, është e rëndësishme të edukoni stafin tuaj mbi protokollin e mbrëmjes. Shqyrtoni hapat rutinë pas hapi, me të dy serverat dhe stafin e kuzhinës. Jepini të gjithëve një kopje të listës së verës dhe menuse në mënyrë që ata të dinë se në çcilesi do  t’u shërbejnë verërave dhe enëve. Pyesni personelin për verërat që janë shërbyer, kështu që ata mund të përgjigjen pyetjeve të thjeshta për mysafirët, duke përfshirë edhe veren  që është prodhuar, llojet e rrushit që janë përdorur, etj … /


Mungesa e gotave të verës? Sigurohuni që keni mjaft gota verë për mbrëmje. Çdo person do të ketë një gotë, për çdo verë të shërbyer. Pra, nëse jeni duke shërbyer ju duhet të keni gjashtë gota për çdo mysafir. Nëse keni 50 mysafirë, do t’ju duhet 300 gota verë.