Si te shërbejmë alkool me përgjegjësi ndaj ngjarjeve

Shumë miq kalojnë pushimet e tyre me familjen dhe miqtë, dhe alkooli është shpesh pjesë e festimeve. Kur njerëzitjanë në momentin emocionues, ata mund të konsumojnë shumë alkool.

Për shkak të kësaj, duhet të jeni veçanërisht vigjilent dhe të shërbeni alkoolit me përgjegjësi gjatë pushimeve.

Ne duam të ndajmë dhe tju japim disa sugjerime të ekspertëve, për të shërbyer pije alkoolike dhe pije  shume alkoolike:

Merrni pak kohë për të biseduar me mysafirët tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të përcaktoni qëllimin e vizitës së tyre, si dhe nivelet e tyre të dehjes. Nëse mysafirët janë të vendosur të dehen ose “shkëlqejnë” ju me siguri do ta dini atë. Mbi të gjitha, vazhdoni të flisni me çdo mysafir gjatë vizitës së tij.

Shikoni me kujdes ndryshimet. Ju mund të mësoni shumë për nivelet e ndryshme të dehjes së mysafirëve tuaj, thjesht duke respektuar ndryshimet fizike dhe të sjelljes. Shembujt përfshijnë:

Të jesh tepër miqësor, i padobishëm, i dëshpëruar ose i heshtur.
Përdorni një gjuhë të keqe ose ngrini zërin.
Pini më shpejt ose kaloni në pije më të forta ose më shumë dhe më shumë.
Bisedoni ose lëvizni ngadalë
Stuhi, pengo ose goditi objekte
Llogarit. Disa mysafirë nuk mund të tregojnë ndonjë shenja fizike ose të sjelljes të dehjes, duke numëruar sa gota që pijnë mund të ndihmojnë në përcjelljen e konsumit të tyre. Një pije përmban të njëjtën sasi alkooli dhe duhet të llogaritet si pije:

 

konsum = 5 perqind e verës; 12 perqind birrë; 1½  e 80 ° liker; 1oz me liker 100 °

Shmangni derdhjen. Derdhja e shumë pijeve në një kohë e bën të vështirë për mysafirët që të monitorojnë me saktësi konsumin e tyre. Ndiqni procedurat për administrimin e çdo pije në mënyrë të përsosur, për të siguruar që çdo pije përmban sasinë e pritshme të alkoolit. Nëse dhoma juaj lejon depozitim pa pagesë, kontrolloni saktësinë periodikisht duke përdorur një test pagese.

Ofroni ushqim. Kjo është një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni për t’i shërbyer alkoolit me përgjegjësi dhe për të parandaluar dehjen. Ushqimi ndihmon në mbajtjen e alkoolit në stomak, duke ngadalësuar shkallën e thithjes së alkoolit dhe duke e penguar atë që të arrijë në zorrën e vogël, në të cilën shumica e tij absorbohet në qarkullimin e gjakut. Ushqimet më të mira për të marrë  janë ato të pasura me yndyrë dhe / ose proteina. Këto elementë nuk treten lehtësisht, gjë që ngadalëson lëvizjen e alkoolit në zorrën e vogël.

Ofroni ujë. Pirja e alkoolit mund të çojë në dehidrim, duke e bërë të ftuarin  të etur dhe potencialisht të prirur për të konsumuar më shumë alkool se sa normalisht. Dehidrimi mund të ndihmohet duke ofruar ujë së bashku me pijen . Kjo do të ndihmojë që mbajtësi të zvogëlojë konsumin e alkoolit.

 

 

 

 

 

Si të zgjidhni gotat më të mira të birrës për restorantin tuaj.

Duke marrë parasysh faktin se birra është  një nga pijet alkoolike më popullore në botë dhe pija e tretë më e popullarizuar pas ujit dhe çajit, nuk ka nevojë të pyesësh përse duhet të dish si të zgjedhësh gotat me  birrë.

Ka lloje të ndryshme për të zgjedhur nga llojet t e birrës, me forma dhe madhësi të ndryshme duke filluar nga çizmet birrë, kriklla dhe gota, në stilet më të sofistikuara si pikat e Pilsner. Shumë bare shërbejnë birrë nga një tap ose shishe qelqi. Syzet e birrës janë projektuar posaçërisht për të bërë përvojën e birrës më të këndshëm. Llojet kryesore janë gota, krike, dhe një seri e tërë e syzeve, ideale për të shërbyer  birrën ose thjesht një mostër të birrës në mënyrë që një mysafir të mund të shijojë para se te marë një arkë të tërë.

Birra qelqi është thelbësore për shumë bare, veçanërisht për bare sportive, bare lagjeje ose bare “zhytëse”, si dhe bare që njihen për përzgjedhjen e markave të tyre. Birra është shërbyer rrallë në një filxhan plastik, përveç se kur ndodh që të vizitosh një vëllazëri. Birra shpesh shërbehet në një gotë birre ose pub, rreth 16 inc  (pothuajse gjysmë litër). Disa janë të dizajnuara për të mbajtur pak më pak se sa kjo shumë, por zakonisht jo më shumë se kjo.

Gotat për birrë janë formuar në mënyrë strategjike për të lejuar gazin të marrë frymë, por edhe për të krijuar një kokë të përshtatshëm, të mbledhë aromat   në mënyrë të duhur, dhe të ketë një pamje profesionale dhe të shijshme në të njëjtën kohë. Birra ofron një pamje më të plotë me trup, me skajet e qelqit më të trashë dhe shpesh më të madh se qelizat e birrës. Shpesh ato ruhen te ftohta , në mënyrë që t’u ofrojnë klientëve birrë të ngrirë që ata kanë nevojë. Gotat për birrë ofrojnë një mënyrë për t’i shërbyer bar e mostrave të vogla të birra të ndryshme për konsumatorët të pavendosur në lidhje me atë të rendit, ose për t’i shërbyer një përzgjedhje e shumë birra, një zgjedhje e përbashkët e microbreweries dhe baret specialiteti.

Të gjitha këto konsiderata duhet të mbahen gjithmonë në mend kur të shkosh për të zgjedhur gota të birrës që do të kesh në barin apo restorantin tënd.

Si të organizoni një darkë per proven e verës: 4 këshilla për t’u ndjekur.

Vera është një pije alkoolike që kurrë nuk del jashtë mode. Një darkë provë e verës është një ngjarje popullore dhe promovuese për të provuar në restorantin tuaj. Restoranti i provës së verës ofron mundësinë për të inkurajuar bizneset, veçanërisht gjatë stinëve të ngadalta tradicionalisht. Një provë e verës në restorant është e ngjashme me një provë të verës në shtëpi, pasi mysafirët do të ndajnë dhe bisedojnë në verëra të ndryshme.

Megjithatë, një provë e verës në restorant shkon më tej, duke ftuar një sommelier ( ekspert verërash) për të mësuar mysafirët për verërat e mbrëmjes.

Zgjidh një listë verë

Ka lloje të panumërta të verës, nga verërat klasike franceze ose kaliforniane deri tek verërat e prodhuara në vend në verëra më ekzotike. Puna eshte e rendesishme  me personin e shitjes ose nje sommelier për t’ju ndihmuar të zgjidhni një menu të fuqishme të verës. Një sommelier është një person me përvojë në verë. Verën tuaj ose mund të vendosni në kontakt me një sommelier ose të bëni punën vetë. Shumë shpërndarës të verës do t’ju ndihmojnë në çdo fazë të planifikimit të provës së verës, pasi ju blini verë direkt prej tyre.

Zgjidhni Ushqimet 

Pasi të keni vendosur për një përzgjedhje të verërave që plotësojnë njëra-tjetrën, zgjidhni artikujt e menysë që gjithashtu do të përfundojnë çdo verë.

Mendoni përtej rregullave të vjetra si verë e bardhë me pulë dhe peshk dhe verë të kuqe me viçi dhe mish derri. Edhe në këtë rast, në bashkëpunim me sommelier-in, planifikoni një menu provimi që do t’ju ndihmojë të planifikoni kombinimin perfekt të ushqimit dhe verës.

Ftoni mysafirë

Sapo të keni detajet e provës (data, koha, lista e verës, darkë, çmimi) është koha për të marrë fjalën. Merrni llogaritë e mediave tuaja sociale për të promovuar provën tuaj të verës në restorantin tuaj. Theksoni se hapësira është e kufizuar, për të inkurajuar rezervimet e hershme. Ju mund të blini bileta ose të bëni rezerva, ose të dyja. Është e rëndësishme të keni një numër të caktuar të personave që ju te dini sa verë duhet të porositni dhe sa ushqim duhet të përgatisni. Pregatisni 10% më shumë ushqime dhe verë se sa te keni  nevojë për rezervime të minutës së fundit.

Edukoni stafin tuaj

Nëse kjo   eshte  shija juaj e parë e restorantit të verës, është e rëndësishme të edukoni stafin tuaj mbi protokollin e mbrëmjes. Shqyrtoni hapat rutinë pas hapi, me të dy serverat dhe stafin e kuzhinës. Jepini të gjithëve një kopje të listës së verës dhe menuse në mënyrë që ata të dinë se në çcilesi do  t’u shërbejnë verërave dhe enëve. Pyesni personelin për verërat që janë shërbyer, kështu që ata mund të përgjigjen pyetjeve të thjeshta për mysafirët, duke përfshirë edhe veren  që është prodhuar, llojet e rrushit që janë përdorur, etj … /


Mungesa e gotave të verës? Sigurohuni që keni mjaft gota verë për mbrëmje. Çdo person do të ketë një gotë, për çdo verë të shërbyer. Pra, nëse jeni duke shërbyer ju duhet të keni gjashtë gota për çdo mysafir. Nëse keni 50 mysafirë, do t’ju duhet 300 gota verë.