Çokollatë, kjo është arsyeja pse ajo kurrë nuk duhet të mungojë. Le të festojmë festivalin e çokollatës me recetën e shijshme të Mudit

Le të flasim për çokollatën, a keni shijuar tashmë në gojën tuaj?

Ndoshta ju do të mendoni për filmin me Johnny Depp dhe Juliette Binoche ku të dy u dashuruan në një qytet francez midis një praline dhe një tjetri. Ose çokollata e fundit që hodhët për konsum të lartë kalorik. Unë jam i sigurt se askush nuk ka menduar për përfitimet që çokollata i jep trupit dhe mendjes, vetëm duke ditur se si të zgjedhim atë të drejtë.

Çokollata erdhi në Evropë në vitin 1502 dhe u bë një ilaç mjekësor, në të vërtetë u mendua se ishte një ilaç për tretje, ndihmonte funksionimin e duhur të organizmit dhe se ulte  depresionin. Pra, ishte bindja, se  kakao ka proteinat superlative,qe sot ne jemi te sigurt.

Një kërkesë themelore për një produkt cilësor është paste kakao si përbërësi i parë, prandaj i vëmendshëm ndaj etiketave. Lajme të këqija per dashamiresit e varianteve të bardha dhe të qumështit, aleati i shëndetit tonë është fondente, i cili duhet të përmbajë të paktën 70% kakao FONDENTE ; sa me e lartë është përqindja, aq më mirë.

Kakao, në fakt, përmban flavonoids, antioksidantë të fuqishëm që ne gjejmë në manaferrat, verë e kuqe dhe fruta agrume. Por pse janë kaq të rëndësishme për shëndetin tonë?
Ata parandalojnë sëmundjet kardiovaskulare
Ata mbrojnë arteriet
Ata përmirësojnë kujtesën
antiviralë
Anti-inflammatories
Antiallergeni
Ata luftojnë obezitetin
Ato ndihmojnë sistemin imunitar

Efektet pozitive janë të shumta dhe me vlerë ato meren në konsideratë, por nga ne nuk duhet të anashkalohet fakti se çokollata është një ushqim me shumë kalori, 100 gram ka rreth 500 kcal, por duhet te futet në një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar, disa kuadrate të vogëla do të jeni në gjendje të shijoni  pa pasur  faj.

FESTIVALI I KOKËLLAVE

Një ngjarje e pallogaritur për të dashuruarit me çokollatë, këtë vit Perugia do të presë Eurochocolate, në edicionin e tij të njëzet e pestë. Nga 19 deri më 28 tetor kryeqyteti Umbrian do të pushtohet nga mijëra preferues. Për rastin, janë krijuar tre paketa “turistike“, të cilat do t’u lejojnë pjesëmarrësve të marrin pjesë në festivalin më prestigjioz të çokollatës në gadishull. Më poshtë do të gjeni përshkrimet e ofertave të udhëtimit dhe çmimet e tyre:

Udhëtim ditor, udhëtim kthimi me autobus + dita për Eurochocolate 49 euro
Udhëtimi në fundjavë, udhëtimi i kthimit me autobus + 2 ditë për Eurochocolate + një natë në hotel (gjysmë bordi) + turne udhëzues i Asizit 129 euro
Udhëtim luksoz, udhëtim kthimi me autobus + 2 ditë në Eurochocolate + 2 netë në hotel (gjysmë bordi) + turne udhëzues i Asizit 219 euro
Dhe nëse jeni një dashamires i artit, nuk mund të humbisni galerinë e hapur që ofron Eurochocolate çdo vit; më të admiruarit janë skulptorët, të cilët ia dalin të modelojnë blloqe të mëdha të çokollatës, duke krijuar vepra të denjë për një muze.

RECETA KEKU MUD

Ne nuk mund të përfundonim një artikull mbi çokollatën pa ju dhënë një recetë, ne paraqesim Cake Mud, ose ashtu siç quhet në vendin e tij të origjinës “Cake Mudisipi Mud”. Fjalë për fjalë do të thotë tortë me baltë, por mos u mashtroni, ajo është emëruar kështu për cilësinë e saj të shijeshme dhe të butë, e cila kujton brigjet e lumit Misisipi. Në Shtetet e Bashkuara kjo ëmbël është e pranishme në recetat e të gjitha familjeve. Protagonist absolut, mund të jetë vetëm ai, CioccoRe, që e bën këtë tortë shumë substanciale dhe prandaj të papërshtatshme për konsum të shpeshtë. Për raste të veçanta, është një shije e fytit që mund të jepet. Një kënaqësi për shijen që do të sjellë buds me shume shije në një udhëtim entrancing.

Përbërësit:

250 gram gjalpë
250 gram çokollatë ekstra të errët (70% minimum)
250 gram sheqer
130 gram qumësht
4 vezë
1 qesen e vanilines
1 filxhan kafe (opsionale)
50 gram pluhur kakao
200 gram miell
1 qeskë pluhur pjekjeje
150 gram çokollatë ekstra të errët
60 gram krem ​​të freskët
drithërat e lajthive dhe fistikë

PROCEDURA:

Gjëja e parë që duhet të bëni është shkrirja e çokollatës në një ene me gjalpë dhe sheqer, përzieni të gjithë përbërësit dhe shtoni qumështin dhe kupën e kafesë, duke vazhduar përzierjen e nxehtësisë mesatare.

Në një tas të veçantë, shtoni përbërësit e thatë, pastaj miellin, pluhurin e pjekjes, pluhurin e kakaos dhe zarzavate të vaniljes. Mix përbërësit dhe butësisht shtoni përzierjen e shpërndarë më parë në një bain-marie.

Merrni një tjetër enë, thyejnë vezët dhe pas shtimit të pak kripë, përdorni shulën ose mikserin për disa minuta me shpejtësi të mesme, derisa të jenë të lehta dhe me gëzof.

Shtoni ato në përzierje dhe përzierni me një shpatull nga poshtë lart, ky hap është shumë i rëndësishëm për të shmangur çmontimin e përzierjes.

Loja është bërë; merrni një kallaj me kakaçe me diametër 22 cm, ngjisni dhe e mielloni dhe pastaj derdhni përzierjen.

Furrë statike në 150 gradë për një orë e gjysmë.

Tani vjen pjesa e lehtë dhe argëtuese, përgatitja e ganacheve të çokollatës; Shkrini edhe njëherë çokollatën e mbetur (150 gr) me kremin e lëngët të bain-marie, nxitje herë pas here. Kur ka arritur një qëndrueshmëri të butë dhe me shkëlqim dhe kuzhina do të përmbytet me aromën e dendur të çokollatës, ju mund ta derdhni në tortë me baltë. Për të zbukuruar, shtoni drithërat e lajthive dhe fistikë ose një grumbull të vogël me fruta të kuqe në qendër. Gëzoni ushqimin tuaj!

“Nuk ka aq shumë metafizikë në tokë sa në një çokollatë”
(Fernando Pessoa)

Pjatat me alga: tendenca më e fundit në ushqim

Prona të algave.

2017 ka në dyqan shumë karakteristika të reja për skenën gastronomike, jo më pak pjatat  me alga. Duket se, në distancë të gjatë nga kuzhinierët japonezë, edhe kuzhinierët tanë italianë kanë zbuluar se si algat janë të ngrënshëm. Dhe jo vetëm: ato janë “rezervuare” reale të parimeve ushqimore si hekuri, magnez, vitamina B12, jod, kalcium dhe kalium.

 

Algat janë gjithashtu të pasura me fibra, gjë që i bën ato në fakt “gërmuesit” e zorrëve. Po aq “higjienike” janë në funksionin e tyre të antioksidantëve: ata pastrojnë trupin nga radikalët e lirë. Në fakt, nëse nuk reabsorbohen, sistemi imunitar dobëson dhe madje favorizon fillimin e kancerit.

 

Por vetitë e kësaj shumëllojshmërie të bimëve detare nuk përfundojnë këtu. Në fakt, algat tashmë janë të njohura për të pastruar dhe jo për të ndotur (rreziqet e dehjes për ata që hanë algat prandaj kanë tendencë të zero).

 

Llojet e algave dhe në të cilat pjatat ku përdoren ato.

 

Por algat, përvecse të shëndetshme, gjithashtu mund të jenë të shijshme. Pra, le të shohim se çfarë janë dhe ku t’i përdorin ato si përbërës:

 

nori: një alga e zezë, ngjitëse, e cila është e drejtë për ju nëse keni një restorant japonez. Në fakt, me algat nori ju mund t’i jepni jetë sushit. Por në qoftë se restoranti juaj është një restorant i përbashkët europian, mos u frikësoni: ajo do t’i japë më tepër vlera ushqimeve të tua të peshkut. Kjo algë shkon ne kombinim gjithashtu në orizin basmati, më mirë nëse përveç sojave dhe farave të kungujve

 

spirulina: alga deti blu nga ujërat e Meksikës. Ngjyra e tij e pazakontë nuk duhet të bëjë që ju të dyshoni: spirulina është një përbërës i shumë recetave italiane, përfshirë tagliatelle dhe fusilli. Por kjo algë me vetitë e dobishme dhe antioksidantë gjithashtu peeks në biskota, vaji kokosit, smoothies, dhe nibbles me spinaq

 

kombu: këto  algat japoneze, përveç përfitimeve tashmë të njohura të algave, duhet të jetë alkalizing dhe për këtë arsye të rregullojë pH e trupit. Ajo gjithashtu mund të përdoret në dy fronte gastronomike: japoneze dhe ato vegane. Në fillim alga deti Kumbu është një përbërës në supë azuki, në të dytën është mbushja e raviolit vegan. Ende në front vegane është shumë popullor në hamburgerat vegane.

 

wakame: alga shumë e popullarizuar në kuzhinën vegan, ku përdoret gjerësisht. Mund të shijohet në të gjitha shtetet: të papërpunuara, të gatuara, të shkrumbuara pas pjekjes, si një përbërës në një krem ​​perimesh. Në fakt, ajo bën një përshtypje të mirë në krem ​​e selino, në arancini, si një piper për shkopinj peshku, dhe në salcë roveja dhe kërpudha.

 

leshterik: shenja të veçanta të kësaj alge: kafe, nuhatje e detit, mbështetje aktive e proceseve të trupit si diuresia dhe reabsorbimi i mbajtjes së ujit. Alga e leshtoreve është gjithashtu përbërës aktiv i shtesave ushqyese të shumta për pronat e saj të dobishme në metabolizmin. Kur ajo është e tharë ajo është përdorur shumë në sallatën vegane. Është gjithashtu vlera e shtuar e supave me  makarona dhe fasule (e cila rrit shijen)

Receta pica për verën: pica të lehta, të marinuara dhe me perime.

Pizzat verore: recetat më të mira  të picave  për verën.

Pica pak të prekur nga moti, ju e dini, por pavarësisht pasionit të pandryshuara për miliona italianëve dhe, gjatë verës janë picat e  këshillueshme të pasura me përbërës të freskët, të lehta, të përsosur për një klimë kaq “të nxehtë”!

Për ata që shoqërojnë atë me një pije të ftohtë akull, në fakt, ndoshta ju mund të përshtatet edhe me shume  speca të nxehtë dhe sallam për drekë … por në përgjithësi menutë e picerise  priren të propozojë dritë të re mbi picat e  verës, e cila është shpopulluar në kuzhinë e mjeshtrave të picave  si në mesin e atyre që e bëjnë atë në shtëpi, ndoshta pas një kursi për bërjen e picave .

Përbërësit sezonalë për pica verore

Gjërat pikante  në një piceri mund të jenë gjithmonë e njëjtë, kur ju e konsideroni mocarelan klasike, por edhe “rrotullohen” në varësi të sezonit, për ata që ndjekin një menu e cila nga ana tjeter  ndjek cikle klimatike, ndoshta me përbërësit organike ose produkte vendore 0 km për pica.

 

Në nxehtësinë e mbrëmjeve të verës, atëherë, ato mund të gjenden lehtësisht në kombinimet tryezë të përshtatshme për pizca me përbërësit e shtuar në pica me baza të bardhë, për të dhënë një shije të freskët  dhe në çdo rast në mënyrë të pasur me shije  të picave  edhe në verë!

Picat e  freskëta dhe ngjyra duan perime të pjekura në skarë, domate qershi, ullinj, ushqim deti, djathrave të lehta si djathë dhe mish jo të ngarkuar me shumë yndyre , të tilla si bresaola apo proshuta.

 

Ndër piceat e verës për t’u provuar, disa duket shumë e çuditshme për recetat të bëra në shtëpi, si dhe për t’u porositur në piceri  – nëse ato janë pica të rrumbullakëta ose të feta.

 

Raketa dhe pizza parmesan

Pizza qepë dhe kungull i njomë

Pizza me raketa dhe djathë stracchino

Pizza me perime të pjekur në skarë

“Tricolor” pica me domate me qershi, buall dhe basil

Pizza me domate me qershi dhe ullinj Taggiasca

Pizza me domate, origjinën dhe buallin e papërpunuar “stracciata”

Pizza me fiordilatte gatuar, stracciatella pugliese, proshutë të papërpunuara ose të gatuar

Pizza me burrata, domate të thata dhe piper

Pizza me fiq të feta

Pizza me fiq të gatuar feta, fiordilatte dhe proshutë të papërpunuara

Pizza me mozzarellë dhe ullinj Gaeta, të veshur me feta greke, spinaq dhe oregano

Pica e ftohtë e mbushur me squacquerone, raketa dhe bresaola

Pizza me pesto genovese, të kalitur me djathë të pecorino të kalitur

Pizza me ricotta buall dhe ullinj

Pizza me kungull i njomë, i veshur me peshk shpatë dhe pecorino carpaccio.

Pizza me mocarela, patate, i kalitur me karpaccio cod

Pizza me shirita të salmonit të tymosur dhe kos

Pizza me salmon dhe raketë

Pizza me salmon dhe feta greke

Tuna dhe pica qepë.

 

Sugjerimi i këtyre recetave të  verës vjen nga një traditë si ajo e pica dhe fiq, për shembull, ose nga data krijimtarisë e  gatimit me mocarela dhe perime, të cilat pastaj sezonin me përbërës “fshirje e pluhurit”, pothuajse.

Shumë piceri gjithashtu propozojnë përzierje miell ose me miell soje, sepse edhe ndriçohet brumë, ose për të harmonizuar bazën e pica me shije të ndryshme nga ato tradicionale. Në mesin e recetave më të reja, ato me limon të integruar të freskët në perime dhe anchovies, për të krijuar verën e shënimeve të picave të shqyrtuara   të tilla si ato që përfshijnë karrota, kungull i njomë, qepë, lule kungull i njomë dhe madje edhe një rrush të ëmbël.

 

Për dashamirët e pica me djegës, ata mund shije të mirë në djathrave të tilla si djathë provolone dhe patëllxhan, por janë me të vërtetë të përshtatshme për të gjitha stinët, përveç se në verë mund të rifreskohen me selino, ullinj dhe domate qershi. Disa receta, pastaj, përfshijnë përdorimin e drithërave fëstëk që së bashku me basil dhe rigon, krijon një përzierje të aromave intensive, por jo shumë të mbuluar si në pizzas dimrit.

 

Pizza dhe fiq me proshutë, një domosdoshmëri e verës

Shumë i famshëm në Romë dhe në jug qendror, kjo pizza është bërë megjithatë një specialitet tipik veror. Nëse në një kohë ajo ishte kryesisht e pranishme në shtator, sot në qendër të verës gjendet në shumë menu të picerisë, të gatshëm për t’u shijuar.

Përbërësit janë të thjeshta, por të krijojë një shije të freskët dhe unike, ju gjithashtu mund të pasurojë nuanca të tjera të shijes, veçanërisht me proshutë që shkon mirë me shije e fiq shumë të pjekur apo të rritjes, ideal djathë të freskët për erëza këtë pica.

 

Pizza me mozzarellë, stracciatella pugliese dhe proshutë

Edhe kjo pizza shihet shpesh, e gatshme për t’u shijuar me peshën e saj të shijeve intensive dhe shijet  që janë optimale në mbrëmjen e verës. Është përgatitur me fiordilatte nga gatim, dhe pastaj zbukurohet  me stracciatella di bufala pugliese dhe proshutë, të cilat mund të gatuhen ose të papërpunuara.

Stracciatella është praktikisht pjesa e brendshme e burratës, pjesa më e shijshme që mund ti japë picës nje një shije të fortë. Përdoret për të bërë krem ​​të freskët dhe mozzarellën e buallit. Më mirë akoma nëse stracciatella rrjedh nga kremra e qumështit, pjesa më e trashë e fituar nga qumështi i freskët nga sipërfaqja spontane gjatë fazës së pushimit.

Ajo nuk do të jetë një pica “e lehtë” por kjo është padyshim një variant që në verë është joshëse për shumë!

 

Pizza me salmon, kos dhe chives

Ajo fillon nga baza e picës për të shtuar këtë pjatë e dytë, salmon me kos dhe salcë chives , e cila është e lehtë dhe eshijshme në variantin me salmon të tymosur. salcë kos grek është i kalitur me chives dhe limon (siç u përmend si shije  verore), dhe pastaj abbinarsi salmon, të ndarë në shirita.

Një pica verore  dhe ushqyese  e cila mund të jetë si një pcaa alternative me salmon, ricotta dhe spinaq!

 

Varianti me feta greke, vazhdon traditën e kombinuar një djathë të freskët me këtë peshk, i cili është i përshtatshëm për të lehta, por dietë ushqyese, për ata që dëshirojnë të shijojnë shijen e peshkut pa hequr dorë nga baza e picës dukle  embushur   kufirin me djathë.

 

Në mesin e picave me peshk , në vend të kësaj, përveç gjenuez, ka variante me pesto siciliane apo me kungull i njomë pesto, e cila është shoqëruar me proshutë të papërpunuar.

 

Për ata që i duan lulet dhe të mos heqin  dorë , ju mund tju shoqërojë mocarela një lule të bukur dhe disa feta sallam ose alternativisht me djathë Gjiza me një ton të fortë, duke filluar nga  ëmbëlsira  e lules së  kungullit.

 

Nga pica e  verës, në fund të fundit, më shumë se ju nuk duan të kenë pregatitje … për çdo shije, si gjithmonë një herë në tryezë, do të ketë kreativitet dhe aftësi e kreativitet te picat  për tu këshilluar!

 

Recipes bazuar në pjepër: pjata e parë, pjata e dytë dhe ëmbëlsire

Recetat verore për një menu të veçantë dhe të shijshme të bazuar në fruta sezonale: pjepër.

Ne ju ofrojmë tre pjatat e lehta për t’u përgatitur për një vakt të plotë, por të freskët, të ndritshëm dhe shumë-ngjyra … dhe shije!

 

Pjata e parë: risotto me pjepër

Le të fillojmë me pjatën  e parë: oriz me pjepër.

Për ta përgatitur atë ju duhet:

 

250 gram oriz basmati;

200 g provolone me aromë;

150 gr bresaola ose proshutat e papërpunuara;

2 pjepër;

nenexhik, vaj, kripë dhe piper sipas dëshirës suaj.

Ajo fillon nga vlimi i orizit, i cili pastaj është i drenazhuar dhe i lënë mënjanë për të ftohur. Pritini dy pjeprat në gjysmë, pastroni ato nga farat dhe zbrazni të dy gjysmët me një për të gërmuar – duke u përpjekur të mos e prishni kur ta zhvishni  – për të nxjerrë pulpë.

Bresaola të prera (ose të papërpunuara, më pak të lehta, por alternativë më të shijshme) në shirita dhe provolone dhe pulpë e pjepërit të dyshuar.

Shtoni gjithçka në oriz të ftohtë, së bashku me nenexhik dhe një spërkatje të piperit të zi. Pak vaj dhe gati në tavolinë.

 

Ideja origjinale për arritjen tuaj? Shërbyer orizin në lëkurën e pjepërit si një tas!

Pjata kryesore: shirita pule me basil dhe pjepër

Si një pjatë e dytë, ne propozojmë strips pule me basil dhe limon. Ju duhet:

 

500 gramë gjoksi pule;

gjysëm pjepër;

lëng limoni;

një bandë e basil;

kripë, piper dhe vaj, sipas nevojës.

 

Pritini gjoksin e pulës në feta të holla dhe marinoni për tridhjetë minuta me lëng limoni, kripë, piper dhe 6-7 basil të copëtuar. Ndërkohë, pastroni pjepërin nga fara dhe hiqni dhe prerë në kube.

Nxehje një tigan të mirë të shkrirë dhe të gatuaj pulën me marinadë mbi nxehtësinë e lartë për pesë minuta. Kur përfundon procesi, zvogëloni pulën në “shirita”, shkurtojeni atë me një gjethe të vogël të basilit dhe shtoni atë në pjepër.

 

Ëmbëlsirë: pjepër dhe amaretto semifreddo

E fundit, por jo më pak te  recetat tuaja të verës, semifreddo me pjepër dhe amaretto:

 

 

400 gram pulpe meloni;

150 gram sheqer pluhur;

12 gram pelte ne flete;

3 yolks veze;

6 lugë amaretto liker;

4.5 dl krem ​​për embëlsira .

 

Thith xhelatinë në ujë të ftohtë për pesë minuta; në ndërkohë, përzieni  pjepër derisa të merrni një të pastër.

 

Në një tigan, ngrohni likerin amareto, duke shtuar xhelatinën e mirë të drenazhuar dhe të shtrydhur. Kur ngrohja është e fikur, nxiteni derisa xhelatina të jetë shkrirë.

 

Përdorimi i fshikave elektrike, përzjen kremin dhe te verdhën e vezes, duke shtuar sheqer për ta, derisa ato të jenë  pudër. Shto, duke vazhduar  përzierjen , pjepërin, pelte dhe pastaj kremin. Përhapeni kremën në moulds duke  e vënë atë në ngurtësim në frigorifer për të paktën tre orë; para se të shërbejnë, të lihet  në frigorifer për një orë.

 

Ju befte mire !

 

Ushqimi dhe shëndeti: akullore dhe embelsirat e sherbetosura më të shëndetshëm

Akullorja dhe sherbeti janë alternativat perfekte të kuzhinës për ëmbëlsira  dhe gjithashtu kanë përfitime të shumta ushqyese.
Akullorja  dhe sherbeti  janë shumë të njohura në Evropë dhe po rriten me ritëm të shpejtë në të gjithë Amerikën e Veriut; këto janë  delikate me origjinë italiane dhe nuk konsiderohen më si “tundim”, por më tepër një element  i preferuar, duke eliminuar frustrimin dhe monotonine e disa dietave me kalori të ulët. Me pak yndyrë se “akullore” dhe të përziera me erëza, bimë dhe lule ose shumë përbërës të tjerë në modë, akulloret dhe sherbeti  kombinojnë vetitë e shëndetshme me shijet artizanale.

Si me të gjitha embelsirat , prezantimi është çelësi. Këto embelsira të ngrira mund të gërmohen, të vendosura në shtresa të një tortë, të shërbyer të buta ose të shijuara në një shkop. Nëse bëhet në mënyrë tradicionale, me përbërës të freskët dhe të vërtetë, si qumështi i plotë dhe kremra (akullore), fruta dhe lëngje frutash (sherbet), këto produkte gjithashtu lënë hapësirë ​​për personalizim dhe përshtatje në dieta të ndryshme. Pa qumësht, pa sheqer, me kalori të ulët, vegan ose duke ndjekur parametrat , apo edhe pa gluten, mund të krijohen për të gjitha shijet dhe nevojat.

Kremoze  dhe freskuese, akullore  normale  dhe akullore me lëng frutash ishte një trend shumë  i fortë në vitin 2015. Ato mund të gjenden në kamionë rrugë për akullore  , në restorante e tillë si (një kombinim i kafe dhe akullore).  Në kafe, ato mund të shërbehen të përziera në një Pije t137 embla  ose milkshake, ndërsa ato mund të shërbehen të buta në kone klasike, madje edhe në dyqane  të specializuara  për akullore. Me një numër gjithnjë e më të madh shijesh  në dispozicion gjithnjë e më intriguese – nga amareta në mango – fëmijët dhe të rriturit gjithmonë mund të tërhequr nga akulloret. Pa vecuar asnjë!

Si të krijoni një menu për fëmijë: 5 këshilla.

Për të qenë një pronar i mirë restoranti, është e nevojshme që të ketë ushqim që mund të kënaqë të gjithë ata që kalojnë nëpër derën hyrëse të restorantit. Menuja e fëmijëve zakonisht është gjëja më e fundit që mendoni kur jeni duke dizajnuar një menu restoranti, por nuk duhet të jetë.

Ju duhet të mendoni se fëmijët janë klientët tuaj të ardhshëm – dhe ne nuk mendojmë që ju dëshironi që kujtesa e tyre e vetme e restorantit tuaj të jetë një supë me legume? Ka ardhur koha që të filloni të shikoni mbi menunë standarde të fëmijëve dhe të filloni të ofroni zgjedhje të shëndetshme dhe në të njëjtën kohë të shijshme për fëmijët që vijnë në restorantin tuaj. Shumica e prindërve janë shumë të shqetësuar për shëndetin e fëmijëve të tyre; nëse nuk ofroni zgjedhje të mira për fëmijët, prindërit me vetëdije shëndetësore do të kalojnë restorantin tuaj. Fëmijët pëlqejnë ushqim të shëndetshëm, por ata pëlqejnë një ushqim të shijshëm si të gjithë të tjerët. Këtu janë pesë këshilla për një menu të madhe për fëmijët:

 

Ofroni një opsion pa gluten në menunë e fëmijëve

Ofrimi i ushqimit gluten-free është shumë më tepër se një prirje – prindërit e fëmijëve me alergji gluten janë vazhdimisht në kërkim të opsioneve të reja për fëmijët e tyre. Duke ofruar një artikull gluten-free në menu, ju mund të apeloni tek një audiencë e re. Është gjithashtu e lehtë për të gjetur zëvendësues gluteni: quinoa ose miell oriz mund të përdoret për përgatitjen e makaronave; miell kokosit ose miell orizi; dhe nëse jeni duke u përpjekur për të shtuar disa , crunches kafe oriz  ideale.

 

Mos i skuqni peshqit e vegjël

Nëse ka edhe një artikull për ushqimet e skuqura  në menunë e fëmijëve, fëmijët do të tërhiqen pa rrugëdalje prej tij. Duke hequr opsionet e skuqura, restoranti juaj do t’ju pëlqejë edhe prindërve të ndërgjegjshëm për shëndetin. Ushqimi i gatuar në furrë, i pjekur në skarë ose edhe në një tigan është shumë më i shëndetshëm dhe gjithashtu është shumë i shijshëm.

 

Mos harro njohësin e ri

Trendi “foodie” është në rritje. Nëse ka gourmet të vogla në restorantin tuaj dhe nuk keni asgjë interesante për t’i ofruar, ata nuk do të kthehen. Oferta një artikulli që hollohet me shije dhe ju bën të ngazëllyer për të ardhur në restorantin tuaj.

 

Sekreti është gjithçka në emër

Dhënia e artikujve të menusë të fëmijëve emrat qesharak mund të bëjnë dallimin. Për shembull, nëse ofrove një tortë pa gluten pa banane dhe nuk e quajti atë emër, askush nuk do ta dëshironte kurrë ta provonte. Nga ana tjetër, nëse e quani atë “tortë me banane”, fëmijët do të ngazëllehen sepse emri tingëllon qesharak. Pra, përpiquni të bëni të njëjtën gjë për   menunë e fëmijëve  , për te mos pasur ankesa nga  audienca tuaj të vogël.

 

Fshehni perimet

Komponenti i shëndetshëm për menunë e fëmijëve tuaj do të jetë një arsye e madhe e blerjes për prindërit, por jo për fëmijët. Një mënyrë e thjeshtë për të inkorporuar perimet pa qenë aq e dukshme është të siguroheni se gjërat si qepë dhe hudhër janë copëtuar imët, si dhe lakra, spinaqi dhe perime të tjera të plota. Ju gjithashtu mund të shtoni pure  perimesh  në salcat dhe supat që do të shtoni aromë dhe ushqyes pa ndryshuar konsistencën.

Si të planifikoni gatimin për mbushjen e Lasanjës

Lasanja  me mbushjen e saj është një nga ushqimet më të shijshme, por përgatitja e saj  kërkon kohë. Ju mund të planifikoni pjekjen për mbushjen e lazanjave . Si të planifikoni gatimin për mbushjen e Lasazitve, duke përgatitur furrën deri në temperaturën e zakonshme të kuzhinës tuaj, në mënyrë që të mos përgatitni shumë lasanja  Kjo recetë eliminon shumë rrëmujë, dhe kuzhinier në një tigan ose në një furrë holandeze në sobë.

PËRBËRËSIT

 

– 2 lugë vaj ulliri

– 1 qepë të verdhë të madhe, të dyshuar

– 4 karafil të hudhër, të grirë

– 1 karotë të vogël, copëtuar imët

– 1 shkopinj të selino të grirë

– paste domate

– 1 lugë çaji oregano të thata

– piper i nxehtë

– Kripe

– 4 salcice

– 1 copë mish i grirë

– kërpudha me feta

– 8 lasanja  pa zier

– 1 filxhan ricotta ose djathë të freskët

– 1 filxhan mozzarellë të grirë

– 1 filxhan parmesan i copëtuar

– 3 lugë basil të freskët të copëtuar

 

PËRGATITJA

1 – Në një tigan të mesëm, ngrohni 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni gjysmën e qepëve të kuq dhe karafil të hudhërve të copëtuar, dhe lëreni 3 ose 4 minuta derisa të zbuten. Shto karrota të copëtuara dhe selino, dhe kaloni 2 minuta. Shtrydhini domate në gishta, dhe shtoni ato në tigan me lëng që është paketuar. Përfshi  piper, rigon dhe  1 lugë çaji kripë. Gatuaj , ktheje  ndërsa mishi kthehet kafe.

 

2 – Ngrohni një tigan të madh të thellë ose një furrë holandeze mbi nxehtësinë e mesme dhe shtoni salcice. Lëreni të gatuani për rreth 10 minuta në anën tjetër. Hiqini ato dhe lini ato në një vend  prerës dhe lereni te ftohet .

 

3 – Shto gjysmën e mbetur të qepës dhe mishit të grirë, dhe skuqeni  derisa mishi është vetëm rozë. Shtoni kërpudhat dhe mishin për 5 minuta. Transferoni përzierjen e mishit në një tas. Fetë salcice të ftohtë.

 

4 –Merrni enën nga nxehtësia, dhe përhapni gjysmë filxhan marinarë përgjatë pjesës së poshtmePërhapeni në mënyrë të barabartë gjysmën e përzierjes së mishit Veni  gjysmen e e ricotta (ose ricotta pulsed) në krye, dhe me një thikë, e përhap në mënyrë të barabartë mbi mish.

 

5 – Hidhi 1 filxhan marinar mbi ricotta, pastaj vendosni 2 lasanja  në majë. Shtypeni poshtë, por jo shumë. Vendos pllakat e sallamit në majë të lasanjës. Hidh gjysmën e  filxhanit të marinarës në krye, pastaj gjysmën e mozzarellës dhe gjysmën e parmixhiano .

 

6 – Vendos një tjetër lazanja  në krye, duke shtypur poshtë për qene kompakte . Përhapni në mënyrë të barabartë mishin e mbetur dhe përzierjen e kërpudhave, pastaj përhapni ricoten  e mbetur në krye. Sasi e vogël basile e  copëtuar mbi ricotta.

 

7 – Vendosni 2 lasanja  të fundit në krye, duke shtypur poshtë. Hidh marinaren  e mbetur mbi tagliatelle, e përhapur në mënyrë të barabartë, pastaj spërkatet mozzarelën e mbetur dhe parmezën.

 

8 – Vendoseni tiganin në nxehtësi në nxehtësi mesatare. Mbuloni dhe pakësoni flakën në minimum. Gatuajeni për  20 minuta, derisa tagliatelle të jenë  të buta.

 

9 – Ngroheni mishin. Zbulonidhe vendoseni në vaj  për rreth 5 minuta, derisa djathi është i skuqur  dhe me flluska.

 

Prisni 5 minuta para se ta shërbeni.

 

Si të pregatisësh një tortë me mjaltë

Rosh Hashanah, fjalë për fjalë në cdo vit të ri  te njerëzit  hebre, zhvillohet në shtator  një festë dy-ditore që përfshin ushqime të ëmbëla si mollë dhe mjaltë për të sjellë ëmbëlsinë sërish. Ëmbëlsira  me mjaltë e  njohur si Lekach, me  tipare të përbashkëta dhe janë në mënyrë tipike bukë të dendura, ëmbël me mjaltë, plot me erëza të ngrohtë të tilla si kanellë, xhenxhefil dhe arrëmyshk dhe shpesh ngjyhet në një shurup mjaltë.

Embëlsirat  janë të lehta për tu bërë dhe mund të shërbehen për mëngjes me kafe, çaj ose pas  darkës. Vaj vaji Canola mund të zëvendësohet me gjalpë për të bërë një version tjetër. Në të dyja rastet, këto ëmbëlsira janë të shijshme në çdo kohë.


PËRBËRËSIT

Keku:
– 2 gota miell
– 2 bustina pluhur pjekjeje
– 1 lugë çaji sode buke
– 1 lugë çaji kanellë
– 1 lugë çaji xhenxhefil
– 1/2 lugë çaji arrëmyshk
– kripe
– 1/2 filxhan sheqer
– 2 vezë
– 1/2 filxhan mjaltë
– 1 shkop gjalpë të pakripur, në temperaturën e dhomës
– 1 lugë çaji vanilje
– Lekura  e 1 portokalli :

– 1/2 filxhan sheqer pluhur
– 1 lugë gjelle mjaltë
– 1 lugë gjelle qumështi ose krem
– 1 lugë gjelle gjalpi i pakripur, i shkrirë
– 1/2 lugë çaji kanelle
– 1/4 lugë çaji xhenxhefil
– Çikë e kripës

PREGATITJA

Ngroheni furrën në 350 gradë. Pregatit  një fletë pjekje dhe linjë me një rrip  për heqjen e lehtë.

Në një tas të madh, kombinoni vezët, sheqerin dhe mjaltin. Duke përdorur një mikser ose dorën tuaj, rriheni  së bashku derisa sheqeri të shkrihet.
Shto gjalpë, vanilje dhe lëvozhgë portokalli dhe përzjejeni  derisa të inkorporohet.

Në një tas të veçantë, hidhni  së bashku miell, kanellë, xhenxhefil, arrëmyshk, pluhur pjekje,  sode pjekje dhe kripë.

Shto përbërësit e thatë në ujë dhe përziheni  derisa të kombinohen.

Derdhni përzierjen në kripën e përgatitur dhe e piqni për rreth 40 minuta.

Bëni kremin e  ​​ëmbëlsirave duke  përplasur bashku pluhurin e  sheqerit , mjaltë, qumësht, gjalpë i shkrirë, kanellë, dhe Giner kripë. Sasi e vogël mbi tortën  e  nxehtë.

Si për të bëni mini lasanja “polpettone”

Nëse ju dëdhironi lazanja , kjo mini lazanje me mish  është gjëja e duhur. Me të vërtetë shije si lasanja !

 

A nuk keni kohë për të bërë mini polpettone?

PËRBËRËSIT

 

– 1 lugë gjelle vaj ulliri ekstra të virgjër

– ½ filxhan qepë të copëtuar imët

– 2 karafil të hudhër, të grirë ose të shtypur

– 2 gota spinaq të ngrirë të grirë

– 1 3/4 mish viçi  ose bizon

– 1/2 filxhan bukëpjekëse

– 1/4 filxhan basil të freskët të grirë

– ½ lugë çaji oregano të thata

– 1 lugë çaji kripë

– 1 filxhan mocarela të copëtuar / grirë

 

PËRGATITJA

 

Ngroheni furrën në 400 gradë.

 

Ngroheni vajin në një tigan të vogël. Skuq qepën dhe hudhër deri sa të zbutet për të paktën 5 minuta.

 

Për të shkrirë spinaqin e  ngrirë, e vëme  spinaqin e  copëtuar dhe të  ngrirë në një rrjetë   të hollë dhe të drejtuar në ujë të nxehtë mbi të derisa spinaqi ka shkrirë. Shtypni spinaqin me gishtërinjtë tuaj për të liruar sa më shumë ujë që të jetë e mundur. Hiq  spinaqin  jashtë filtërit në mes të një peshqiri të trashë letre (ose dy napa të holla letre) dhe dy  peshqira letre mbi spinaq si një paketë.

 

Shtrydheni mbi një lavaman për të hequr të gjithë ujin e mbetur (ndryshe nga një peshqir leckë, spinaqi nuk i përmbahet copave  të letrës).

 

Në një amfiteatër të madh, përdorni duart tuaja për të b të kombinuar  butësisht qepë dhe hudhër, spinaq, viçi terren, vezë, 1 filxhan salcë marinara, breadcrumbs, borzilok, rigon, kripë dhe 1 filxhan mocarela integruar.

 

Përzieni përzierjen në secilën filxhan të kavanës, duke shtypur me gishtat për të rrafshuar majat.

 

Hap salcën  marinara mbetur në krye të njëri (rreth 2 teaspoons per buke) dhe pastaj spërkat djathin e  mbetur të integruar në krye (kjo është opsionale dhe ju bën të dukeni më të bukur).

Si të kombinoni kokteilet me copat e akullit

Mënyra më e lehtë për të kombinuar kokteje dhe copa akulli  është  thjesht të vihen  të dy së ​​bashku.

Kjo  shampanjë është një recetë dhe një shembull i përsosur dhe është një mënyrë e shkëlqyer për të nxjerrë pikat e tua dhe për të mbajtur verën tuaj të ftohtë në të njëjtën kohë.

E gjitha që ju duhet është një akullore e  bërë në shtëpi ose një që është blerë për fëmijët. Vendoseni me kokë poshtë në xhamin tuaj të preferuar dhe mbusheni me shampanjë.

Merrni këtë ide nga koktejet e tjera të provuara në verë.

Në thelb, ne thjesht po përdorim akulloren në vend të akullit dhe kjo mund të bëhet me akuj  me thumba të mprehta ose të drejtpërdrejta në pothuajse çdo pije të ftohtë.

Ëmbëlsira me Kivi dhe Martini

Frymëzuar nga një pije alkoolike më e lehtë ose martini, ky akull i lëngët është po aq i thjeshtë dhe i shpejtë për t’u përzier.

Nëse e doni Kivi dhe Martini, duhet ta provoni me një icikull të plotë me fruta agrume, vodka dhe fruta të freskëta (Kivi).


– 2 gota kivi, të shqyera dhe të prera (rreth 8 kivi)

– 1/4 gotë shurup të thjeshtë

– 1/4 filxhan frutash agrume (vodka)

– 1 filxhan akulli

 

PËRGATITJA

1 – Vendos akullin dhe kivi në një blender dhe përziheni  derisa të merrni një përzierje të  mirë.

2 – Shto shurup dhe vodka dhe të shkrihet e gjitha

3 – Hidh përbërjen në një formë

4 – Futni shkopin dhe ngrini deri sa të ngurta.