Paisje ne kuzhine: Cfarë ju nevojitet absolutisht?

Paisje kuzhine: cilat janë thelbësore?

Si të zgjidhni pajisjet e kuzhinës:

Le të fillojmë me tenxheret. Ekzistojnë lloje të ndryshme dhe me materiale të ndryshme si çelik inox, alumini, gize të emaluar, bakër, gur, terrakota, porcelani dhe qelqi të emaluar. Për më tepër, posaçërisht tiganët, ata zakonisht kanë një shtresë të veçantë kundër shkopit të domosdoshëm në kuzhinë.

Ju duhet të zgjidhni në lidhje me përdorimin që do të bëjmë prej tij pas sobës dhe më pas bazuar në materialin. Tavolinat janë të pajisura me një kapak dhe dy doreza, ndoshta në madhësi të ndryshme. Kapaciteti ndryshon me numrin e darkave, padyshim.

Pancat lejojnë përgatitjen e patateve , perimeve, mishit etj. Ato janë gjithashtu të nevojshme në masa të ndryshme. Le të mos harrojmë tavat dhe tiganet për zierje, pjekje dhe salca. gjithashtu është e dobishme është tigano, tenxherja me presion, për gatimin e bishtajoreve, mishit të grirë dhe stive.

Set thikë

Kujtojmë se përveç takëmeve klasike, do të jetë e nevojshme të keni një grup të mirë thikash, të bëra prej çeliku dhe / ose qeramike, me madhësi të ndryshme, për recetat e ndryshme në kuzhinë.

Natyrisht do t’ju duhet gërshërë çeliku dhe gërshërë klasike të shpendëve.
Mbi të gjitha, shkopinjtë prej druri dhe çeliku të madhësive të ndryshme nuk mund të mungojnë për të përzier brumë, salca, etj, si dhe këpucari.

Sa për tiganet e bëra nga materiale jo ngjitëse, këshillohet përdorimi i mjeteve që nuk gërvishtin këtë lloj materiali. Ata gjithashtu do të shërbejnë kamxhikët, gjithashtu elektrikë, për përgatitjen e ëmbëlsirave, për të rrahur dhe për të përgatitur vezën e rrahur.

Bordi i prerjes dhe gjysma e hënës janë thelbësore për copëtimin, feta dhe pastrimin e perimeve dhe më shumë. Masheri i patates dhe peelerja e patates, mulliri i perimeve jane gjithashtu aleate te tjere te atyre qe e duan kadifejen apo porta klasike.

Ju gjithashtu mund të keni nevojë për një tenderues të mishit. Për ëmbëlsirat atëherë, do t’ju duhen kunja kodrina, kallëpe, një rrotë preshi makaronash dhe hapëse cookie.

Ju gjithashtu do të keni nevojë për mitet e furrave dhe mitet e furrës, pjata frigoriferike të madhësive të ndryshme.

Përditësimi i ri i Ristomanager: Versioni 2018r3

Në këto orë ne po lëshojmë updatimin n e ri për Ristomanager 2018r3. Ky version i ri sjell shumë ndryshime siç është mundësia e faturimit elektronik

Si funksionon?
Duke përdorur butonin “Faturimi” mund të futeni, modifikoni ose krijoni një faturë, duke zgjedhur të dy produktet nga depoja dhe produktet virtuale.

Përmes këtij azhornimi, ne gjithashtu dhamë mundësinë për të konfiguruar kodin SDI në mënyrë që të jemi në gjendje të dërgojmë faturën drejtpërdrejt, nga programi ynë, pa kaluar në kontabilistin tuaj.

Në klientët Android dhe Ios, paraqitja grafike e fletës së të dhënave të produktit është përmirësuar

Për më tepër nga ky version do të jetë e mundur të specifikoni nga Ristomanager variantet për secilin produkt në mënyrë që të shpejtoni dhe filtroni variantet që nuk janë të nevojshme për disa produkte.

Duke marrë komandën nga pajisjet Android ose Ios, ne do t’i gjejmë këto variante në produktin 4 CHEESE:

Duke përdorur menunë e rradhës, është e mundur të kaloni nga variantet që lidhen me produktin në të gjitha variantet:

Këtu është lista e plotë e gabimeve që zgjidhëm përmes këtij azhornimi:

  • Fshirja e një printeri që ishte i shoqëruar me një produkt tregoi një vijë të zbrazët në modifikimin e produktit;
  • Kur fatura u shtyp, tabela nuk u zverdh;
  • Në kutinë e shpejtë kur urdhri u zbraz dhe u krijua një tjetër, emri i klientit mbeti i kursyer vizualisht;
  • Nga versioni 6 i android lart, kur klikoni në ikonën Ristomanager, atëherë vendosni aplikacionin në sfond nga butoni fillestar i pajisjes dhe rihapni aplikacionin, nuk funksionoi më;
  • Opsioni i shtuar “Lidhni automatikisht serverin me fillimin e Ristomanager”;
  • Rishkruaj komunikimin e Serverit / Klientit dhe hoqi afatin kohor nga ekrani i konfigurimit të serverit;
  • Nëse klikoni me të djathtën mbi ikonën e menaxhimit të tabelës, ajo do të hynte dhe do të hapte menunë e klikoni me të djathtën direkt, duke klikuar me butonin e majtë të miut në çdo pikë në hartën që do të mbyllte programi;
  • Shtohet mundësia për të specifikuar variantet për secilin produkt, kështu që kur kompozoni komandat nga PDA do të dalin vetëm variantet që lidhen me produktin; përmes një popup mund të shihni të gjitha variantet;
  • Modifikoi klientët Android dhe Ios me vizualizimin e varianteve për produktin e vetëm ose të gjitha variantet;

Cfarë është softueri i menaxhimit?

Si lindin programet e menaxhimit? Për çfarë është një program menaxhimi? Si përdoren softverët në restorante?

Ne u përgjigjemi të gjitha këtyre pyetjeve.

Përkufizimi dhe krijimi i softwerit të menaxhimit


Një program menaxhimi është një program kompjuterik që lejon automatizimin e disa proceseve të biznesit.

Ekzistojnë disa lloje makro, në varësi të nevojave:

  1. llogaritje
  2. për depon
  3. prodhim
  4. buxhetimi
  5. për menaxhimin financiar dhe analizën
  6. i dedikuar


Ashtu si me të gjitha produktet e programeve kompjuterike, ajo evoluoi me shpejtësi pas fillimit të viteve shtatëdhjetë, kryesisht për shkak të rënies graduale të kostos së kompjuterëve dhe përhapjes së kompjuterave personal.

Shfaqja e mjediseve të zhvillimit të tilla si COBOL, një gjuhë programimi e përshtatshme për përpunimin e të dhënave tregtare, gjithashtu kontribuoi në procesin e shpërndarjes.
Bizneset dhe punëtorët janë afruar dhe më afër këtij lloji të teknologjisë.

Rreth viteve nëntëdhjetë, pati një ndryshim: kalimi nga programi i menaxhimit me një ndërfaqe të bazuar në karakter në një ndërfaqe grafike të gjeneratës së re.
Përveç kësaj, printimet kanë kaluar nga karakteret tipike në grafikë në lazer.

Cilat janë avantazhet e softverit të menaxhimit?


Në ditët e sotme nuk mund të mendohet për suksesin e një kompanie pa përdorimin e softuerit të menaxhimit sepse avantazhet që ato sjellin janë çelësi për të fituar një avantazh konkurrues. Për shembull:

  1. Shpejtësia, vendimtare në sektorët në kontakt me klientët siç janë hotelieri dhe bota e hotelit
  2. Saktësia: të gabosh është njerëzore dhe të shmangësh kryerjen e disa hapave me dorë na jep një garanci të saktësisë
  3. Siguria, e siguruar nga mundësia e arritjes së ndonjë dokumenti, madje edhe në kopje të shumëfishta, pa qenë e nevojshme hapësira të mëdha
  4. Analiza, kryqëzimi i të dhënave dhe raportimi, mjete shumë të dobishme për të krijuar dhe / ose modifikuar strategjinë e biznesit të dikujt sipas treguesve të rëndësishëm për biznesin e një personi, i cili gjithmonë mund të mbahet nën kontroll
  5. përdorim i largët
  6. ulja e kohës dhe e kostove të punës: makina ju kushton më pak sesa një punonjës!


Softuer menaxhimi në katering


Softueri i menaxhimit është specializuar gjithashtu në sektorët e prodhimit dhe administratës. Ka softuer që merren me logjistikë, të tjerë për dyqane ose për depo.

Në katering, softweri ka gjetur aplikim në kontekstin e porosive. Stema e kësaj deklarate është palmari.

Aktualisht, programi i hotelierisë nuk është i kufizuar vetëm në këtë, por ato janë në gjendje të menaxhojnë tabela, aksione, lista të çmimeve, rezervime dhe shumë aspekte të tjera.

Ristomanager dhe avantazhet e një programi menaxhimi


Këtu janë disa shembuj të asaj që ju lejon të bëni softuer menaxhimi si Ristomanager:

  1. menaxhoni tabelat
  2. shiko statistikat mbi aktivitetin tuaj
  3. menaxhoni produktet, saktësisht duke vendosur sasitë e disponueshme për secilën artikull
  4. mundësinë e përdorimit të tij në çdo kompjuter dhe në çdo tabletë me ekranet të paktën 7 “
  5. përdorni pa lidhje interneti, në mënyrë që të mos humbni porosite nëse perfundon interneti.

Cosmofood 2019 në Vicenza: program dhe këshilla

COSMOFOOD 2019: Këtë vit do të mbahet edicioni i shtatë i Cosmofood, panairi Triveneto kushtuar përsosmërisë së ushqimit dhe pijeve, kontratave, shërbimeve ushqimore dhe pijeve, shitjes me pakicë, dhe teknologjisë.

Do të mbahet në Panairin e Vicenza, në përmes dell’Oreficeria, 16.

A doni të depërtoni në tregjet e reja? Zhvilloni rrjete tregtare? Merrni porosi të rëndësishme? Na çoni nga 9 deri më 13 nëntor 2019.

Panairi është i hapur për publikun dhe për një grup të ndjekur të operatorëve të sektorit, kombëtar dhe ndërkombëtar.
Falë këtij takimi, ekspozuesit do të jenë në gjendje të marrin porosi, kontakte biznesi dhe të jenë të njohur.

Për të ekspozuar, do të duhet të plotësoni formularin e aplikimit i cili më pas do të vlerësohet dhe brenda një kohe të shkurtër, nëse kompania përmbush kërkesat e cilësisë.

Dëshiron të motivosh veten të shkosh? Klikoni në këtë artikull për të kuptuar rëndësinë e një vizite në Cosmofood.


Programi Cosmofood 2019

ZONA E USHQIMIT – PAD. 1

E SHNDET 9 dhe E Diel 10 N 10NTOR nga 9:30 deri në 21:00

E Hënë 11 dhe TU SHENJT 12 12 NVENTOR nga 9:30 deri në 18:30

ZONA OPERATORA PROFESIONALE – PAD. 7:

E Hënë 10, 11 E SHNDETS, 12 GJITHA N NONTOR nga 9:30 deri në 18:30

E Mërkurë 13 nëntor nga 9:30 deri në orën 5.30

INPUT

Pranim falas pas regjistrimit për operatorët e sektorit

E re: hyrje falas për adhuruesit e ushqimit

HYRJE FALAS PER FEMIJE DERI NE 10 VJEC DHE SHOQERIMI ME UDHZUES

Këshilla për udhëtime

Vicenza është një qytet i vogël që ndodhet midis Verona dhe Padova.
Mund të arrihet me tren dhe makinë. Nuk ka aeroporte.
Panairi është i lidhur mirë me qendrën e qytetit, thjesht merrni tramvajin n.12 nga Viale Roma, përpara stacionit.

Për akomodim, unë ju sugjeroj të kërkoni një dhomë në Air Bnb.
Me pak më shumë se 20 euro për person, do të jeni vetëm disa milje nga zona e panairit të tregtisë.
Komunat më të afërta me vendin e interesit janë: Vicenza, Altavilla Vicentina (ku ndalen trenat e ngadaltë rajonalë) dhe Creazzo.

Truku ushqimor: Cdo gjë që duhet të dini

Truku ushqimor: Cfarë është? Cilat janë më të famshmit? Si ta hapni atë? Si duhet të menaxhohet? Si mund t’ju ​​ndihmojë Ristomanager?
Më ndiqni në këto paragrafë dhe do të zbuloni botën e të ashtuquajturës cloister-van!

Çfarë eshte?


Ju i dini ato filma amerikanë ku burrat me kostume dalin nga zyra e tyre, marrin një qen të nxehtë dhe ulen në një stol?
Apo, përsëri, ato karikaturat ku fëmijëve u jepet një monedhë sepse ka mbërritur kamioni i akullores?

Megjithëse origjina e tij është kaliforniane, në ditët e sotme edhe në Itali ka shembuj të shumtë të kamionëve Ushqim.
Nëse dikur motoja ishte “le të shkojë gjithçka dhe unë hap një kioske në Karaibe”, tani është “Unë mbyll restorantin tim dhe hap një kamion ushqimi”.

Kohët e fundit iniciativat që përfshijnë këto kamionë janë shumëfishuar.
Në pothuajse të gjitha qytetet italiane, po mbahen panaire kushtuar Rrugës së Ushqimit, d.m.th., ushqim i blerë dhe konsumuar fjalë për fjalë në rrugë, jashtë supermarketit, bare dhe restorante.

Ne mund të përcaktojmë kamionë ushqimesh ashtu si kjo: ato janë furgonë udhëtimesh të pajisura me një kuzhinë për përgatitjen dhe shitjen e vakteve të llojeve të ndryshme, si dhe ushqime të shijshme dhe specialitete tipike.
Por le të mos mashtrohemi nga pamja: ka kamionë ushqimi me cilësi shumë të lartë që përgatisin ushqime me cilësi të lartë.

Truket më të famshme të ushqimit në botë

  1. Le Camion à Pizzas al Centquatre, e vendosur në Paris. Ajo ofron pizzas me lloje të ndryshme të sezoneve në një kamion super elegant.
  2. Vdes Dollen Knollen-Puffermanufaktur. Ajo është e vendosur në Berlin dhe ofron rosti të shijshme patate me erëza peshku të tymosur dhe gjizë.
  3. Emerson Fry Bread (Phoenix, Arizona) është i vetmi në Shtetet e Bashkuara që specializohet në kuzhinën amerikane të vendasve me një majë të Meksikës.
  4. Lembo Bistrot, një shembull italian. Ajo është e vendosur në Torino dhe ofron choco-shish kebabs, waffles dhe marshmallows në një Bedford anglez. Ajo që e bën atë unike është fakti që pronarët kanë krijuar Beer Bike Baladin, një rickshaw me 12 vende, mbi të cilën mund të pini birrë të shkëlqyeshme ndërsa pedaloni, dhe Moto Grill Guzzi, një trashëgimi motoçikleta nga e cila dalin duke ndezur bomba Apuliane

Si të hapni një kamion ushqimi? Gjithçka që duhet të dini


Gjëja themelore në këtë aktivitet është të kesh një ide gastronomike të përcaktuar.
Nga koncepti, do të jetë e mundur të hartohet një plan marketing dhe një plan biznesi që rregullon një buxhet dhe strategji tregtare, siç është reklamimi përmes mediave sociale.

Avantazhi i madh i kamionit të ushqimit është ulja ose ulja e shumicës së kostove tipike të një restoranti, duke filluar nga qiraja e restorantit, i cili në qytetet e mëdha bëhet gjithnjë e më i shtrenjtë kur rritet inflacioni.

Sidoqoftë, vështirësitë e vendosura nuk duhet të nënvlerësohen.
Investimi fillestar është rreth 35 mijë euro, kryesisht për shkak të blerjes së kamionit, ose kamionit.
Në fakt, gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni automjetin e duhur.

Ju mund të luani me furgona shumëngjyrëshe të vjollcave dhe makina të vogla Ape, por konsideroni se ato janë të papërshtatshme për udhëtime të gjata dhe mund t’ju duhet një laborator mbështetës.
Në këtë drejtim, ka kompani që specializohen në shitjen e furgonave moderne dhe të plotë.

Kërkesat
Përveç kostove të përmbajtura, një pikë tjetër në favor të kamionëve ushqimorë është fakti që të kesh licencat itinerante të udhëtimit është e lehtë.
Ato fitohen duke aplikuar në komunën e vendbanimit dhe kanë vlerë kombëtare.

Për të kryer aktivitete të administrimit të ushqimit dhe pijeve, duhet të keni punuar të paktën 2 vjet në hotelieri, të keni ndjekur shkollën e hotelit ose diploma dhe diploma të ngjashme, përndryshe duhet të ndiqni një kurs 130-orësh.
Një certifikim gjithashtu kërkohet të ketë të gjitha kërkesat morale në rregull.

Duke qenë një aktivitet tregtie me pakicë në një zonë publike, për të filluar me këtë kërkohet gjithashtu një SCIA – Raport i Fillimit të Aktivitetit të ifiedertifikuar – një deklaratë që lejon kompanitë të fillojnë një biznes pa pasur nevojë të presin autorizimin nga organet kompetente. Duhet të bëhet për ushqimin, për një laborator nëse e ka dhe nëse për këtë sigurohen edhe shërbime hotelierike.

Si ta menaxhojmë atë
Këtu mund t’ju ndihmoj: me Ristomanager, menaxhimi i gjithçkaje që lidhet me aksionet dhe porositë do të jetë një fllad i vërtetë!

Falë opsionit të shpejtë të parave të gatshme, ju lehtë mund të menaxhoni llogaritë tuaja.
Ja se si do të shfaqet në ekran:

Arkosoft: nuk është vetëm menaxhimi i Ristomanager!

Sot duam t’i përgjigjemi njërës nga pyetjet më të shpeshta që gjithmonë na shtroni në livechat dhe / ose në telefon: A është Ristomanager produkti i vetëm i zhvilluar nga Arkosoft? Në realitet ne duam t’ju tregojmë historinë tonë, dhe me të pasionin tonë për zhvillimin e softuerit; një nga produktet tona të para të zhvilluara dhe të vendosura në treg në vitin 2007 është Softshop, një sistem i vogël por i madh plotësisht i lirë i menaxhimit të depove.

Softshop lindi nga një ide sipërmarrëse e zhvillimit të një sistemi të vogël të menaxhimit që kishte një ndërfaqe të thjeshtuar, një softuer ku, për të ngarkuar një produkt, përdoruesi mesatar nuk duhet të çmendet në studimin e udhëzuesve muaj.

Koncepti ynë Grafik ka qenë gjithmonë shumë miqësor me përdoruesit, domethënë të krijoni produkte që janë më të thjeshta për t’u përdorur dhe të japin mundësinë për t’iu qasur çdo lloj përdoruesi.

Sot softshop mund të mburret me faktin se ka 100,000 përdorues që e përdorin rregullisht, si në modalitetin falas, ashtu edhe në versione të ndryshme komerciale siç janë versioni profesional dhe / ose Versioni i Avancuar, “i lëshuar këtë vit në modalitetin falas, për t’i dhënë mundësinë GJITHA klientët tanë për të krijuar faqen e tyre të tregtisë elektronike “

Me versionet e ndryshme të softshop-it, sistemi ynë i menaxhimit të depove do të ketë mundësinë e:

  • Menaxhoni depon e brendshme (ngarkimi, shkarkimi dhe kthimi i produkteve)
  • Menaxhoni dhe shtypni etiketat
  • Afishimi i gjurmueshmërisë së produktit
  • Menaxhoni Dyqanin Online (Ngarkoni produktet në sit)
  • Menaxhoni Faturimin Elektronik (Krijimi automatik, pritja dhe dërgimi i skedarit XML)
  • Menaxhimi i DDT
  • Librocassa
  • Statistikat mbi performancën e kompanisë suaj


Ne jemi duke pritur për ju në faqen tonë të internetit http://softshop.it të provoni një nga produktet tona anije dhe na tregoni komentet tuaja, sepse për ne kënaqësia juaj më e madhe është Gëzimi dhe Pasioni ynë më i madh.

Përditësimi i ri i Ristomanager: Versioni 2018r2

Në këto orë kemi lëshuar azhurnimin e ri Ristomanager 2018r2. Me këtë rast kemi rregulluar gabime në sigurinë e handhelds Android. Prandaj nëse përdorni tableta / telefona me azhurnim Android nga PlayStore. Me azhurnimin e ri të ristomanager ekziston mundësia e konfigurimit të afatit kohor në server (koha e shkyçjes) e handhelds, siç mund të shihet nga mungesa e ekranit. Ky cilësim është i dobishëm për ata që kanë vonesa në rrjetin e tyre lokal LAN

Ne gjithashtu duam të shpallim një lajm të shkëlqyeshëm: kemi hartuar një licencë të re për Ristomanager për aktivitete të vogla të hotelierisë.

Drita Ristomanager!

Në versionin Light do të keni mundësinë të përdorni softverin pa ndonjë kufi kohor, por me një maksimum prej 1000 komandash të krijuara si nga menaxhimi i tabelës ashtu edhe nga tavolina e shpejtë e parave të gatshme.

Në Dritën Ristomanager do të keni mundësinë të përdorni vetëm 1 dhomë dhe të lidhni vetëm 1 pajisje dore.

Kostoja e licencës së Dritës është 100 euro Una Tantum dhe nuk ka asnjë detyrim vjetor të rinovimit. Pasi të keni përfunduar 1000 porositë, mund të riblerni një licencë tjetër të Lite dhe të përdorni 1000 urdhra të tjerë ose të azhurnoni në një licencë më të lartë si Professional ose Advanced.
Send feedback
History
Saved
Community

Përditësim i ri për Klient Ristomanager në Android!

Në këto orë kemi lëshuar një azhurnim të rëndësishëm për klientin “Ristomanager” për android, i cili shkon në versionin 1.2. Ne ju këshillojmë që të azhurnoni aplikacionin direkt nga playstore. Shumë prej jush na kanë shënuar me një gabim kritik kur futni një shënim nga dora juaj. Në praktikë, nëse softveri ka pritur edhe 10 sekonda, pasi të mbyllet shënimi, do të shkëputet duke shkaktuar që të ndalet dhe ndalet aplikacioni.

Ky problem në ristomanager i klientit u shkaktua nga trajtimi i gabuar i dritares “inputbox” në android. Në fakt, në të njëjtin gabim nuk ishte i pranishëm. Sistemi android “bllokoi plotësisht” Thread-in kur dritarja ishte e hapur për të futur “Shënimin” pa i dhënë klientit (manual) mundësinë e dërgimit të të dhënave në server (desktop) në mënyrë që të jetë në gjendje të komunikojë në server që statusi i tij ishte akora aktive.


Falënderojmë sinqerisht të gjithë ata që raportojnë gabime dhe gjithashtu provojnë versione Demo Ristomanager. Ju kujtojmë që nëse softveri ynë është i përsosur dhe falë këshillave tuaja !!

Ne gjithashtu duam t’ju informojmë se ne jemi gjithashtu duke punuar në formularin për të lëshuar fatura nga Ristomanager përfshirë faturat elektronike!

Përshëndetje

Arkosoft

Përmirësoni punën e kamerierëve dhe kuzhinës? Palmaret.

Për të rritur numrin e klientëve në një restorant apo bar, është e nevojshme të garantoni një shërbim profesional përveç cilësisë së ushqimit dhe pijeve dhe të përmirësoni punën e kamerierëve.

Shifra që e siguron këtë është padyshim kamerieri, personi i cili vepron si lidhje midis nevojave të klientit dhe kuzhinës apo barit.

Sot është një nga pikat më të rëndësishme të buxhetit në menaxhimin e një vendi. Whatfarë mund të bëhet atëherë për të përmirësuar efikasitetin dhe për të përmirësuar punën e kamerierëve duke kursyer njëkohësisht kohë dhe para?

Një zgjidhje optimale është blerja e pajisjeve palmar për porositjen.

Kamerieri gjithashtu është në gjendje të sigurojë ndihmë më të mirë për klientët në zgjedhjen e enëve.

Mund t’i drejtojë ata drejt gjellës së ditës ose t’i rekomandojë ato sipas nevojave të veçanta dietike.

  • Për të qenë në gjendje të shpejtoni punën e kamerierëve, është më mirë të vizitoni tufat: në tryezë ose të merrni porosi.
  • Kur një kamerier shkruan rendin, kuzhina informohet në kohë reale.Të dini saktësisht se sa urdhra ka për atë pjatë, duke shmangur keqkuptimet dhe optimizuar kohën e prodhimit.
  • Me përdorimin e palmeteve, rrjedhimisht është e mundur të thjeshtësohet puna e kamerierëve që shpërndajnë enët në dhomën e ngrënies. Di saktësisht se cila pjatë për të sjellë në cilën tabelë kursen kohë dhe gabime. Kur një kamerier kalon nëpër dhomë, ai shpesh mbledh kërkesa të klientit, siç është sjellja e një shishe shtesë me ujë, vaj, kripë dhe piper, apo edhe thjesht duke treguar se ku janë shërbimet. Këto shpesh bëhen pyetje që tejkalojnë ato që lidhen me ushqimin dhe pijet.
  • Një kompjuter manual mund të ruajë kërkesa të shumta shtesë njëkohësisht. Falë një PDA profesionale, prandaj mund të përmirësoni efikasitetin e kamerierëve duke lehtësuar mendjen e tyre nga përpjekja për të pasur nevojë të mbani mend kaq shumë gjëra së bashku.


Me pak fjalë, shpejtimi i punës së kamerierëve përmes përdorimit të PDA-ve është një mënyrë inteligjente për të menaxhuar një aktivitet në biznesin e restorantit dhe ka avantazhe për të gjithë:

  1. restorant ose klientë lokalë që u shërbehen më mirë, më shpejt dhe për këtë arsye priren të kthehen më shpesh;
  2. kamerierët që punojnë më të përqendruar dhe më efikas;
  3. pronari që optimizon kostot e administrimit të biznesit të tij, burimet e tij dhe sheh një rritje të të ardhurave në planin afatmesëm.

Cilat janë regjistrat më të mirë të kasave për restorantet?

Zgjedhja më e mirë e një regjistri të kases varet nga nevojat e restorantit.

Në Itali ekzistojnë ende modele të përhapura klasike në të cilat administratori manualisht shkruan çmimin e pjatave individuale brenda një komande, të shënuar me dorë në një fletë të veçantë. Një zgjidhje e ngjashme nuk mund të përjashtohet me cdo  kosto. Megjithatë, vetëm aktivitetet me një numër të reduktuar tavolinash, me një zgjedhje të kufizuar në menu dhe me frekuencë të ulët mund të mbështeten në arkën e thjeshtë të parave pa u shqetësuar. Kjo është, për shembull, rasti i restoranteve,  dhe tavernave familjare.
Ndër zgjidhjet më moderne, megjithatë, janë ruajtjet  në PC që të jenë më të pranishme në restorante që kërkojnë një menaxhim të thjeshtuar të aktivitetit. Zgjedhja e softuerit është vendimtare, pasi ato mund ose nuk mund të ofrojnë një gamë të gjerë karakteristikash. Në disa raste programet nuk janë asgjë më shumë se një transpozim grafik i regjistrit të thjeshtë të kases, qe në disa raste ato bëhen me  një menaxhim i plotë te aktivitetit.
Regjistri i arkës së cloud është versioni më i avancuar i menaxhimit  të parasë, ideale për kontekste të reja dhe dinamike. Superioriteti teknologjik i padiskutueshëm i këtij sistemi mishërohet nga një aplikacion i thjeshtë që lejon pronarin të kontrollojë në kohë reale aktivitetet, koleksionet, statistikat, llogaritë dhe stoqet në magazinë. Tipari përcaktues i regjistrit të keshit dhe i sistemit të menaxhimit të bazuar në cloud është padyshim aksesi i degëzuar në nivele të ndryshme të autorizimit. Me fjalë të tjera, restoranti mund të krijojë një profil për secilin anëtar të stafit, të përcaktojë rolin e tij dhe ta shoqërojë atë me funksionet që mund të kryejë brenda aplikacionit.
Në këtë rast, një smartphone i përbashkët mund të shndërrohet në një pajisje të arkës, në gjendje të komunikojë në kohë reale porosite dhe kërkesat e klientëve, pagesat e marra dhe kështu me radhë. Ata që janë të interesuar për një zgjidhje të plotë të menaxhimit të restoranteve duhet të marrin në konsideratë sistemin e cloud.