Truku ushqimor: Cdo gjë që duhet të dini

Truku ushqimor: Cfarë është? Cilat janë më të famshmit? Si ta hapni atë? Si duhet të menaxhohet? Si mund t’ju ​​ndihmojë Ristomanager?
Më ndiqni në këto paragrafë dhe do të zbuloni botën e të ashtuquajturës cloister-van!

Çfarë eshte?


Ju i dini ato filma amerikanë ku burrat me kostume dalin nga zyra e tyre, marrin një qen të nxehtë dhe ulen në një stol?
Apo, përsëri, ato karikaturat ku fëmijëve u jepet një monedhë sepse ka mbërritur kamioni i akullores?

Megjithëse origjina e tij është kaliforniane, në ditët e sotme edhe në Itali ka shembuj të shumtë të kamionëve Ushqim.
Nëse dikur motoja ishte “le të shkojë gjithçka dhe unë hap një kioske në Karaibe”, tani është “Unë mbyll restorantin tim dhe hap një kamion ushqimi”.

Kohët e fundit iniciativat që përfshijnë këto kamionë janë shumëfishuar.
Në pothuajse të gjitha qytetet italiane, po mbahen panaire kushtuar Rrugës së Ushqimit, d.m.th., ushqim i blerë dhe konsumuar fjalë për fjalë në rrugë, jashtë supermarketit, bare dhe restorante.

Ne mund të përcaktojmë kamionë ushqimesh ashtu si kjo: ato janë furgonë udhëtimesh të pajisura me një kuzhinë për përgatitjen dhe shitjen e vakteve të llojeve të ndryshme, si dhe ushqime të shijshme dhe specialitete tipike.
Por le të mos mashtrohemi nga pamja: ka kamionë ushqimi me cilësi shumë të lartë që përgatisin ushqime me cilësi të lartë.

Truket më të famshme të ushqimit në botë

  1. Le Camion à Pizzas al Centquatre, e vendosur në Paris. Ajo ofron pizzas me lloje të ndryshme të sezoneve në një kamion super elegant.
  2. Vdes Dollen Knollen-Puffermanufaktur. Ajo është e vendosur në Berlin dhe ofron rosti të shijshme patate me erëza peshku të tymosur dhe gjizë.
  3. Emerson Fry Bread (Phoenix, Arizona) është i vetmi në Shtetet e Bashkuara që specializohet në kuzhinën amerikane të vendasve me një majë të Meksikës.
  4. Lembo Bistrot, një shembull italian. Ajo është e vendosur në Torino dhe ofron choco-shish kebabs, waffles dhe marshmallows në një Bedford anglez. Ajo që e bën atë unike është fakti që pronarët kanë krijuar Beer Bike Baladin, një rickshaw me 12 vende, mbi të cilën mund të pini birrë të shkëlqyeshme ndërsa pedaloni, dhe Moto Grill Guzzi, një trashëgimi motoçikleta nga e cila dalin duke ndezur bomba Apuliane

Si të hapni një kamion ushqimi? Gjithçka që duhet të dini


Gjëja themelore në këtë aktivitet është të kesh një ide gastronomike të përcaktuar.
Nga koncepti, do të jetë e mundur të hartohet një plan marketing dhe një plan biznesi që rregullon një buxhet dhe strategji tregtare, siç është reklamimi përmes mediave sociale.

Avantazhi i madh i kamionit të ushqimit është ulja ose ulja e shumicës së kostove tipike të një restoranti, duke filluar nga qiraja e restorantit, i cili në qytetet e mëdha bëhet gjithnjë e më i shtrenjtë kur rritet inflacioni.

Sidoqoftë, vështirësitë e vendosura nuk duhet të nënvlerësohen.
Investimi fillestar është rreth 35 mijë euro, kryesisht për shkak të blerjes së kamionit, ose kamionit.
Në fakt, gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni automjetin e duhur.

Ju mund të luani me furgona shumëngjyrëshe të vjollcave dhe makina të vogla Ape, por konsideroni se ato janë të papërshtatshme për udhëtime të gjata dhe mund t’ju duhet një laborator mbështetës.
Në këtë drejtim, ka kompani që specializohen në shitjen e furgonave moderne dhe të plotë.

Kërkesat
Përveç kostove të përmbajtura, një pikë tjetër në favor të kamionëve ushqimorë është fakti që të kesh licencat itinerante të udhëtimit është e lehtë.
Ato fitohen duke aplikuar në komunën e vendbanimit dhe kanë vlerë kombëtare.

Për të kryer aktivitete të administrimit të ushqimit dhe pijeve, duhet të keni punuar të paktën 2 vjet në hotelieri, të keni ndjekur shkollën e hotelit ose diploma dhe diploma të ngjashme, përndryshe duhet të ndiqni një kurs 130-orësh.
Një certifikim gjithashtu kërkohet të ketë të gjitha kërkesat morale në rregull.

Duke qenë një aktivitet tregtie me pakicë në një zonë publike, për të filluar me këtë kërkohet gjithashtu një SCIA – Raport i Fillimit të Aktivitetit të ifiedertifikuar – një deklaratë që lejon kompanitë të fillojnë një biznes pa pasur nevojë të presin autorizimin nga organet kompetente. Duhet të bëhet për ushqimin, për një laborator nëse e ka dhe nëse për këtë sigurohen edhe shërbime hotelierike.

Si ta menaxhojmë atë
Këtu mund t’ju ndihmoj: me Ristomanager, menaxhimi i gjithçkaje që lidhet me aksionet dhe porositë do të jetë një fllad i vërtetë!

Falë opsionit të shpejtë të parave të gatshme, ju lehtë mund të menaxhoni llogaritë tuaja.
Ja se si do të shfaqet në ekran:

Përditësimi i ri i Ristomanager: Versioni 2018r2

Në këto orë kemi lëshuar azhurnimin e ri Ristomanager 2018r2. Me këtë rast kemi rregulluar gabime në sigurinë e handhelds Android. Prandaj nëse përdorni tableta / telefona me azhurnim Android nga PlayStore. Me azhurnimin e ri të ristomanager ekziston mundësia e konfigurimit të afatit kohor në server (koha e shkyçjes) e handhelds, siç mund të shihet nga mungesa e ekranit. Ky cilësim është i dobishëm për ata që kanë vonesa në rrjetin e tyre lokal LAN

Ne gjithashtu duam të shpallim një lajm të shkëlqyeshëm: kemi hartuar një licencë të re për Ristomanager për aktivitete të vogla të hotelierisë.

Drita Ristomanager!

Në versionin Light do të keni mundësinë të përdorni softverin pa ndonjë kufi kohor, por me një maksimum prej 1000 komandash të krijuara si nga menaxhimi i tabelës ashtu edhe nga tavolina e shpejtë e parave të gatshme.

Në Dritën Ristomanager do të keni mundësinë të përdorni vetëm 1 dhomë dhe të lidhni vetëm 1 pajisje dore.

Kostoja e licencës së Dritës është 100 euro Una Tantum dhe nuk ka asnjë detyrim vjetor të rinovimit. Pasi të keni përfunduar 1000 porositë, mund të riblerni një licencë tjetër të Lite dhe të përdorni 1000 urdhra të tjerë ose të azhurnoni në një licencë më të lartë si Professional ose Advanced.
Send feedback
History
Saved
Community

Las Bravas, dy spanjollë në Itali sollën një truk të ri në ushqime

Çfarë është një truk ushqimor? Është shtëpia e “Street Food”.

Valentina dhe Mireja e kanë bërë profesionin e tyre dhe, pasi kanë udhëtuar shumë për Spanjën, mbërrijnë në Itali në rimorkion e tyre blu: ata quhen Las Bravas dhe specialiteti i tyre është tapas.

Ata mbërrijnë në Milano dhe prej andej do të lënë të njihen në të gjithë bagazhin. Ato janë në  një kuzhinë me rrota në të cilën ata përgatisin në një version të rishikuar specialitetet e kuzhinës të Gadishullit Iberik. Mireja është me prejardhje spanjolle, Valentina ka jetuar në Barcelonë për kaq shumë kohë që të biere në dashuri me të. Projekti i tyre rrjedh nga dashuria për kulturën kuzhinës spanjolle dhe dëshira për ta ndarë dhe eksportuar  atë: kështu idenë e ringjalljes së recetave iberike në versionin ushqimor të rrugës dhe vendosjen e tyre në biznesin e tyre të udhëtimit.

Por cilat ishin hapat për të vënë në një bar tapas, ose në përgjithësi një kamion ushqim, në dy rrota?

Procesi është i gjatë dhe gjithmonë fillon nga një ide e mirë dhe shumë vullnet i mirë për ta zbatuar atë. Duhet të jemi të qartë për qëllimet tona dhe identitetin e biznesit tonë, duke vlerësuar shpenzimet e tyre si dhe fitimet e mundshme.

Tjetra, ju duhet të merreni me burokracinë: para së gjithash kërkohet certifikata e kursit të Administrimit të Ushqimit dhe Pijeve. Një hap tjetër themelor është hapja e numrit të TVSH-së në të Ardhurat e Brendshme, regjistrimi me INPS dhe Dhoma e Tregtisë. Ju pastaj duhet të shkoni në qytetin e banimit për të marrë një licencë për tregtinë e udhëtimit dhe të zbuloni se cilat rrugë lejohen të ndalojnë dhe të shiten dhe në çfarë kohe. Secila komunë ka rregulloren e saj dhe njohja e rregullave lejon që të shmangen problemet e çfarëdo lloji dhe ndëshkimet.

Cilat janë avantazhet e një truku ushqimor?

Shpenzimet fillestare nuk janë hapja e një restoranti të vërtetë dhe është e lehtë të amortizohen shpejt.

Ju mund ta mbani më lehtë klientin: marrëdhënia me ata që “hanë” është më e drejtpërdrejtë dhe joformale sesa në restorantet tradicionale. Edhe shitja është e thjeshtuar dhe e shpejtë: formati i ushqimit në rrugë është më praktik se sa kurset klasike dhe ndihmon rritjen e fitimeve.

Ju mund të lëvizni dhe të merrni pjesë në festivale, ngjarje ose madje të zgjidhni vendet më të mira që ofrojnë më shumë mundësi shitjeje: nëse një vend nuk funksionon, ndizni dhe fikni motorin!