Ndërsa njerëzit bëhen më të vetëdijshëm për ndotjen e mjedisit, ata gjithnjë e më shumë preferojnë të shkojnë në një restorant organik. Natyrisht që kjo nuk është vetëm rezultat i një interesi për mjedisin, por një trend i vërtetë që përfshin të gjithë dhe në çdo sektori tregtar
Cilat janë karakteristikat e një restoranti të mirë organik?
- Në përgjithësi preferojmë përbërës të freskët, lokalë dhe sezonalë dhe mbase madje kemi edhe një vërtetim organik.
- Një filozofi e konsumit etik dhe të qëndrueshëm.
- Mobilje organike dhe natyrore, në përputhje me imazhin e restorantit.
Por çfarë duhet të bëjë oferta gastronomike e një restoranti organik?
Kur hedhim një vështrim në tendencat e kuzhinës së restoranteve organike, vërejmë një preferencë të veçantë për: frutat dhe perimet sezonale, kokrrat, zhardhokët, drithërat, farat, arrat dhe proteinat bimore ose shtazore. Me këta përbërës, çdo aktivitet më pas përdor imagjinatën e tij për të krijuar enët e shijshme dhe të shëndetshme.
Disa shembuj të pjatave interesante janë lojë me birila ose një pjatë kryesore e përbërë nga sallata në një pjatë të vetme, të konsiderueshme, të pasura me lëndë ushqyese, ngjyra dhe shije. Formula konsiston në përdorimin e proteinave, një pjatë anësore me perime ose bishtajore, një bazë drithërash (quinoa, oriz, cous cous or bulgur), një salcë dhe fruta të thata ose fara për një prekje të brishtësisë
Nëse flasim për meze dhe pjatat me makarona, atëherë mund të gjejmë dy ato me të njohura:
- Hummi i famshëm dhe i shijshëm është mbreti i menusë organikë. Receta klasike përfshin përdorimin e qiqrave, por mund të përgatitet edhe me thjerrëza, panxhar, karrota, etj. Hummus është një krem që shoqëron perimet dhe tërheqjet për shumicën e klientëve
- Një tjetër pjatë popullore është patate të skuqura me perime, një alternativë e shëndetshme për patatet franceze. Këto janë perime dhe fruta të skuqura në vaj organik ulliri (karrota, kungulli, kungulli, patëllxhani, banania).
Por, të mos harrojmë picat e përjetshme, lehtësisht të adaptueshme për nevojat e të gjithëve. Mund të përgatitet me miell të ndryshëm, bazuar në drithëra dhe madje edhe proteina.
Hamburgerët janë një tjetër mundësi popullore. Këto burgers janë përgatitur me mish nga kafshët nga fermat organike ose produktet organike bimore. Për klientët vegjetarianë apo vegjetarianë zgjedhja është e gjerë dhe përbëhet nga hambarë seitan, tofu, quinoa, thjerrëza, panxhar dhe qiqra, çiftëzohet me bukë të ndryshme të drithërave, disa prej të cilave janë gjithashtu pa gluten dhe natyrisht të kombinuara me djathra, perime dhe salca.
Ushqimi i shëndetshëm dhe me produkte organike do të thotë gjithashtu të kujdeseni për veten dhe shëndetin tuaj.Një nga avantazhet e restoranteve organike është të jeni një lloj aktiviteti që ju lejon të shërbeni ushqim në të gjitha orët! Konsumatorët do të zgjedhin biznesin tuaj në çdo kohë të ditës, nëse janë të sigurt se konsumojnë një vakt të shëndetshëm dhe miqësor ndaj mjedisit. Si rezultat, mos e zvogëloni ofertën!
Dekori
Konsumatorët e synuar në restorante organike duan të hanë në paqe, në një mjedis relaksues dhe i inkurajojnë ata të kthehen për të vizituar ju. Gjithmonë përqendrohuni në materiale cilësore, të thjeshta dhe të lehta, mbase me një sy në territorin dhe zejtarinë lokale. Vendi ynë i bukur është i famshëm në të gjithë botën për aftësitë e zejtarëve tanë të shkëlqyeshëm.
Në çdo rast, ideja është të përdorim:
- dru, gur, bambu. Enë të riciklueshme.
- Peceta dhe mbulesa tavoline në leckë pambuku ose në materiale vërtet biodegraduese.
- Tabela, karrige dhe orendi të rikuperuara ose të cilësisë së mirë.
- bimë dhe lule të freskëta
Gjithmonë i kushtoni vëmendje asaj që shfaqni në restorantin tuaj dhe vlefshmërinë e asaj që ju propozoni. Klientët nuk janë budallenj dhe nëse kanë dyshime për vërtetësinë e zgjedhjeve tuaja, ata mund t’ju sjellin reklamim të keq:
- Përdorni gjithmonë fruta organikë të sezonit edhe nëse mund të ketë defekte kozmetike. Një konsumator i mirë i produkteve organike e di se mirësia e produktit nuk varet nga një guaskë me shkëlqim pa papërsosmëritë.
- Sigurohuni që pjatat tuaja janë gjithmonë të ekuilibruar dhe kurrë të pasura me kalori.
- Ajo shmang qartë përdorimin e materialeve plastike ose toksike.
Fat të mirë!